Direktlänk till inlägg 2 mars 2019

EN HEL DEL SMÅTT OCH GOTT ATT LÄSA INNAN EFTERMIDDAGENS MATCH HEMMA MOT SOUTHAMPTON

Av Mikael Holmkvist - 2 mars 2019 12:13

Några tips på roliga klipp och intressant läsning

Vi vet alla at det mesta som City producerar är pinsamt och slutar med att de Röda får fortsätta skratta åt de bittra. Nu har de varit igång igen, tydligen säljer inte klubben tröjor riktigt i den takt som Nike förväntar sig, därför kommer de nu att byta till Puma. Detta måste ju manifesteras med en liten reklamfilm och ja, jag torkar fortfarande skratt-tårar från mina kinder:

https://twitter.com/pumafootball/status/1101032070938324993

 

 

På tal om City så har de fått för sig att de ska försöka vara vänner med ett antal klubbar och ses som ett gäng sköna gamänger. Tydligen har det utvecklats sådana band mellan de bittra och West Ham och den här filmen är bland det roligaste jag sett på mycket länge:

https://twitter.com/BanditNanna/status/1100673547557588992

 

 

Danny Taylor briljerar (igen) om den grisiga moderna fotbollen i fallet med Emiliano Sala:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2019/03/02/11595503-kabbel-gallande-pengar-innan-sala-ens-har-blivit-begravd-exponerar-fotbollens-iskalla-ansikte/

 

 

Oliver Kay på the Times åkte till Östersund och träffade Ravel Morrison:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2019/03/02/11595501-jag-ville-bara-att-united-skulle-ge-mig-tid-att-fa-ordning-pa-mig-sjalv/

 

 

 

Tony V, DDG, Martial och Rashford

Antonio Valencia har varit en United-spelare i 10 år. I hans nuvarande kontrakt står det att United innan klockan 18:00 (svensk tid) igår var tvungna att utlösa den inskrivna ettårsförlängningen, men det skedde inte. Ecuadorianen har endast mäktat med en ligastart under de senaste fem månaderna och jag kan inte påstå att jag har saknat honom. Han hämtades från Wigan Athletic i juni 2009 av Fergie och han har gjort 338 framträdanden för de Röda.

 

 

Trots att klubben inte utnyttjade den här klausulen kan de fortfarande erbjuda honom ett nytt kontrakt (hans nuvarande går ut i sommar), men Ole lät igår skeptisk till att det kommer hända:

 

 

"Han är fortfarande inte 100% fit, han jobbar fortfarande för att ta sig tillbaka och han har haft en fantastisk karriär här i Man United och i England. Han är en av Premier League-vinnarna som finns kvar i omklädningsrummet men för tillfället är jag inte säker på om Man United och Antonio kommer komma överens om nästa år.

 

 

"Så det beror på om han kommer tillbaka på planen under de kommande månaderna, men han är kaptenen, en fantastisk tjänare för klubben. Så förhoppningsvis kan jag få ut honom på planen och visa vad han kan göra, eller han kan göra sig själv 100% fit och komma tillbaka till planen."

 

 

Sen har vi en annan spelare, som vi rimligtvis bara borde ge vad han vill ha, vars nuvarande kontrakt går ut 2020, det handlar såklart om spanska David och där hade Ole följande att säga:

 

 

"Klubben och David för en dialog. Förhoppningsvis kan de komma överens. Det är utanför mitt område men jag är säker på att vi kommer göra vad vi kan."

 

 

Vi ska nog inte räkna med Martial, som är ljumskskadad, idag, men han verkar vara nära en återkomst:

 

 

"Det är nog bara några få dagar till innan han är redo."

 

 

Och tack och lov var det ingen större fara med Rashford:

 

 

"Han kände fortfarande av det [vristen] i onsdags kväll [innan 3-1 vinsten mot Crystal Palace] men han är redo - jag kommer troligtvis starta honom [idag mot Southampton]."

 

 

 

Saudiarabien

När mannen vars ansikte ser ut som ett grisarsle med sockervadd påklistrat på toppen pratade om "shithole countries" menade han bekvämt nog inte Saudiarabien. Vilket kan vara lite förvånande. Eller ja, egentligen inte, denna skurkstat behandlar ju ständigt sin befolkning på ett vidrigt sätt, men de har ju något som västvärlden behöver och vill köpa, så då är det ju ett bra land. Om man av någon konstig anledning känner för att trycka ur sig kaskadspyor ner i toaletten så kan man alltid googla fram bilder på sossar och Wallenbergare som står och skakar hand med det här landets ledare. Mycket vidrigare blir det inte, möjligtvis med undantag för om du sätter dig och ser ett avsnitt av Wahlgrens värld.

 

 

Att de hänger, piskar och stenar folk, förbjuder homosexualitet, inte låter kvinnor gå ut utan en man och bombar det fattiga folket i Jemen sönder och samman, det spelar inte så stor roll, för det finns pengar ju pengar att tjäna. Ett sånt land säljer alltså det fredsälskande Sverige vapen till och så får vi nöjet att lyssna på hans excellens Carl Bildt när han läxar upp oss skitiga proletärer om att det här är för svårt för oss dödliga att förstå, han kan inte gå in på närmare detaljer, men de goda relationerna mellan Sverige och Saudiarabien måste upprätthållas (och kom inte och tjata om böghat, steningar och annan skit, jävla kommunister!).

 

 

Det finns fler arabiska länder med liknande system. Tänker då inte minst på Förenade Arabemiraten och Qatar. Det är ju ett välkänt faktum att den dyrbara oljan en dag kommer ta slut och när det sker måste ju dessa länder ha något annat att erbjuda sina giriga kunder. Men för att kunna vara attraktiva i väst känner ledarna i dessa länder att de behöver tvätta sina rykten en del. Det har de börjat med och dessvärre har de siktat in sig på den europeiska toppfotbollen. Det kan inte ha undgått någon att länder från arabiska halvön nu har ett ganska stort inflytande på sporten. Det finns många exempel, men de två tydligaste är såklart Abu Dhabis och Qatars små leksaker i deras sandlådekrig: Manchester City och Paris Saint-Germain. Vidare så ska ju även Qatar arrangera fotbolls-VM 2022. Utan att vara någon expert på länders relationer i den delen av världen så kan man nog ganska säkert säga att Saudiarabien och FAE går ganska bra ihop, men de båda hatar Qatar.

 

 

Jag tar ofta upp att Manchester Citys framgångar på fotbollsplanen inte kan ses som särskilt äkta. De hade tur i lotteriet och fick en helt sjukt rik ägare som köpt allt de pekat på, samtidigt som han bryter mot mer eller mindre samtliga de mänskliga rättigheterna. Det är inget som Citys patetiska fans vill prata om, istället klär de sig i handdukar på huvudet och hyllar dessa medeltida tyranner. Vidare så har staden Manchester släppt in dessa gamar och låtit de investera stort i östra Manchester, allt för att de ska kunna visa vilka fantastiska människor de är (och få folk att glömma förtrycket i deras hemländer och köpa deras varor och produkter).

 

 

På senare har det talats en hel del om att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman (MbS) ska vara intresserad av att köpa United från Glazer-asen. Faktum är att rapporter från arabiska halvön gör gällande att det faktiskt är MbS som styr skutan då kungen, Salman bin Abdul Aziz, är för sjuk för att sitta vid makten. Det vet jag inte om det är sant, men jag vet att han har mycket makt och fruktansvärt mycket pengar. Det är många som fnyser åt dessa rapporter (ett eventuellt köp av United), men det gör inte jag. Det finns nämligen en hel del tunga saker som talar just för det, något som de alltid lika trovärdiga herrarna på Red Issue redan rapporterat:

   

 

 

 

En av dessa saker är att saudierna är exceptionellt störda av det faktum att Qatar äger ett framgångsrikt fotbollslag och ska arrangera fotbolls-VM. Vi ska vara medvetna om att saudierna lägger stora pengar på att västvärldens medier ska rapportera om hur illa ställt det är för människorna i Qatar. Det är självklart bra att det kommer fram och vi vet ju redan hur de som bygger VM-turneringen behandlas, men med tanke på hur Saudiarabien behandlar sin egen befolkning är det lätt att tänka på det där talesättet om att inte kasta sten i glashus.

 

 

Saudiarabien ser sig självt som storbror i Gulfen och att de inte äger något känt europeiskt fotbollslag svider. Skulle de lägga under sig Manchester United, så blir det inte större än så, då har det det största sandslottet i sandlådan.

 

 

Jag har läst på en del om den här MbS och det är helt klart att han jobbar med förändringar, med stora investeringar inom turismen och han jobbar för att sprida ut ekonomin från i princip bara oljan till andra inkomstkällor. Mordet på Jamal Khashoggi var ett stort bakslag för honom, men trots upprörda toner i västvärlden så är han tydligen väldigt populär på hemmaplan. Och inte bara för att man måste gilla honom, utan för att han genomför genuina förändringar. Folk som nyligen varit i Riyadh berättar om en förändrad, moderniserad stad. Det är självklart positivt. Det vi hör mest om gällande dessa förändringar är att kvinnor numera får köra bil i Saudiarabien (!), förutsatt att de är ackompanjerade av en man, såklart.

 

 

Om han köper United så vet jag inte riktigt vad jag tar mig till. Tro mig, jag avskyr Glazer-familjen, men mig veterligen så avrättar de i alla fall inte oliktänkande eller låser in homosexuella. Det här är odjur på en helt annan skala. Det var länge sedan jag slutade resa till England för att gå på match, kommersialiseringen, den råa kapitalismen, Disneyfieringen och känslan av att det är en cirkus är för mycket för mig. Med MbS eventuellt vid rodret kommer det inte kännas mer lockande.

 

 

Att sedan se "United-fans" skratta åt City och deras ägare, för att i nästa andetag onanistiskt prata om alla miljarder MbS kommer hosta upp på nya spelare till United, ja det gör mig både förbannad och orolig.

 

 

Med tanke på MbS och co:s kvinnosyn kan man ju undra vad hans planer blir för Uniteds damlag. Ja, jag förstår också att han säkert kommer hylla dem, allt för att se bra ut i västvärlden, samtidigt som han helst skulle vilja stena dem för att de vågar springa runt i kortbyxor helt öppet. PL:s regnbågskampanj som stöd för de homosexuella lär ju också vara ett initiativ som den eventuellt nya regimen kommer uppskatta. Och istället för att få se Fred the Red och några lotterivinnare skjuta straffar i halvtid, får vi kanske numera skåda några hängningar av några bögar eller otrogna från taket på The Stretford End som pausunderhållning. Och med tanke på att Glazer-familjen är judar så kanske de kan bjuda på en offentlig piskning eller stening av Joel, Bryan och Avi i mittcirkeln, det skulle jag faktiskt kunna betala för att få se (nej, inte för att de är judar, utan för att de är parasiter).

 

 

Hur rik är då den här MbS-snubben? Ja, ni förstår ju att han har i princip hur mycket pengar som helst, men jag ska ändå ge er en liten inblick i vilken sorts förmögenhet han sitter på.

 

 

2015 var herr Mohammed bin Salman på semester i södra Frankrike och såg då en 440 feet (134,1 meter) lång yacht som han blev väldigt sugen på. Han skickade in en medhjälpare för att köpa loss båten, the Serene, som ägdes av Jurij Shefler, en rysk vodkamiljardär. Och jo, det blev en affär. Det tog några timmar, sedan förde saudierna över €500m (5,26 miljarder kr) till ryssens konto. Senare samma dag flyttade Shefler ut från båten och MbS kunde med ett grisflin på läpparna ta över den.

 

 

 

3-1 borta mot Palace

Det börjar bli tjatigt, men vilken man Ole är alltså! Det känns som att han inte kan göra något fel. Nu har han dessutom dragit ner på snacket om sig själv som permanent efterträdare. Innan matchen i onsdag fick han frågan om han ser någon länk mellan de många skadorna på våra spelare och den mer intensiva spelstilen under hans ledarskap.

 

 

Ole: "Det är förmodligen sammanlänkat, ja. Väntar du till försäsongen och tror att du kommer förändra resultaten genom att bara inte be dem att springa, eller börjar vi nu och visar dem vilka kraven på intensiteten är och hur vi vill spela?"

 

 

Under den portugisiska dödgrävaren lallade vi bara runt och så länge vi höll oss BAKOM bollen var det ok. Nu spelar vi som vi ska, med hög press, snabba löpningar och krav på spelare som rör sig FRAMFÖR bollen, inte konstigt att spelarnas kroppar reagerar och jag är helt bakom Ole här också.

 

 

På tal om det fysiska så dröjde det inte länge i onsdags innan store Romelu svettades som en katolsk präst på ett kindergarten. Men det var roligt att se hans avslutningar och att han ville visa Ole att han kan göra ett jobb för oss. Värre är det med Sánchez. Det måste ha varit någon som kidnappat honom och skickat hit hans tvillingbror (som inte kan spela fotboll). Har aldrig sett en fotbollsspelare, på någon nivå, ge bort bollen så regelbundet som chilenaren, det är direkt skrattretande. Skulle jag ta en hutt varje gång han passade bollen till en motståndare skulle jag vara helt dyngrak innan 30 minuter hade spelats. Kontraktet Woodward gav honom var verkligen ett genidrag. Kan han inte höja sig avsevärt under våren är det bara att be till högre makter att någon kinesisk klubb kan komma in och plocka bort honom från vår lönelista

 

 

Finns några små tveksamheter, men överlag gillar jag det jag får se av Diogo Dalot. Men när jag ibland tänker på en annan spelare med portugisiska som förstaspråk och att vi hostade upp €59m (621,4m kr) för honom blir jag mörkrädd. Jag talar såklart om Fred och han är kanske fortfarande tyngd av Mourinho-perioden, men att en brasse för de pengarna levererar så lite, det är oroväckande. Förhoppningsvis får Ole fart på honom också, men jag håller inte andan.

 

 

Fantastiskt roligt att Ole luftade 17 åriga James Garner också. Man kunde se glädjen i spelarens ögon och de här bilderna gör även en gammal generalcyniker som mig varm inombords:

https://twitter.com/blurt2kc/status/1100944481438711808?s=21

 

 

Han hade förmodligen aldrig fått chansen under den portugisiske dödgrävaren, men vid en skadekris hade det kanske hänt. Då hade väl kukhuvudet teatraliskt suckat, himlat med ögonen och sparkat in Garner på planen med instruktionen att inte göra bort sig alltför mycket.

 

 

Det är helt jävla underbart att se unga spelare i United-laget spela med självförtroende och att de stöttas och backas av managern i intervjuer ("Vi kommer få se en hel del mer av Jimmy Garner, oroa er inte för det").

 

 

Inför den här matchen fanns det en viss oro, för det blir ofta tufft på Selhurst Park, så det kändes riktigt skönt när Ashley Young slog spiken i kistan och fräste in 3:an och säkrade ytterligare tre tunga poäng i kampen om en CL-plats.

 

 

Jag har läst en hel del om den här Aaron Wan-Bissanka och såg fram emot att få se honom på riktigt, men det visade sig att han var skadad och kunde inte spela i onsdags. För övrigt tycker jag att hans namn låter som något man skulle kunna hitta i Mos Eisley-kantinen, men det kan vi lämna därhän.

 

 

 

0-0 mot scouse-asen

De ständigt oskyldiga offren kom in till matchen på OT med endast tre vinster på de åtta senaste matcherna (i alla turneringar). Med tanke på det och med Ole vid rodret kändes det inte alls omöjligt att vi skulle kunna besegra dem. Snacka om att norrmannen har förändrat allt som de tidigare Fergie-efterträdarna ställt till med. Innan bortamatchen mot skadedjuren i december var jag så uppgiven man kan vara och i slutändan nästan nöjd med att vi kom undan med endast en 3-1 förlust.

 

 

Precis som Ole tänker jag inte använda den sanslösa skadeorgien som ursäkt till poängtappet, men nog kan man nyktert konstatera att den spelade in. Matić är bara en av alla spelare som fått nytt liv under Ole och han är på nytt en väldigt viktig pjäs för vårt mittfält. När det under lördagskvällen började mumlas om att han skadat sig på träning väcktes en viss oro. En annan spelare som norrmannen blåst in friskt syre i är Ander Herrera och hans samarbete med serben har varit en ack så viktig del i alla våra vinster och vårt fina spel under Ole. Ni vet redan vad jag tycker om Jesse Lingard, men ja, jag ska erkänna att han gör nytta och hans snabbhet i anfallet är viktig. Med skador på dessa spelare och Mata, samt med Martial redan borta, så blev det självklart en brantare uppförsbacke.

 

 

Men lite stolthet i tröjan och lite ansträngning kan ta dig ganska långt och vi fick se en briljant attityd från de Röda. Matas hemspringning på ett ben och hans avgörande tackling på Salah var symbolisk för Oles United - magnifikt!

 

 

Samtliga spelare bjöd på ett ordentligt skift och det såg ut som att de faktiskt förstod vad den här matchen betyder för supportrarna, både historiskt och i kontexten gällande vilka som vinner titeln den här säsongen. McTominay har sina begränsningar, men ytorna han täckte under 90 minuter var otroliga. Rashford fortsatte att jaga motståndare trots att hans vrist var illa tilltygad. Att spela för United handlar om energi och inställning och det känns så bra att ha det tillbaka på allvar efter de mörka dagarna under första halvan av säsongen.

 

 

Scouse-svinen på läktarna visade lika mycket klass som alltid då de förstörde vår en minut långa hyllning av hjälten Eric Harrison. Försök för ett ögonblick att föreställa er om skon hade suttit på den andra foten och rollerna hade varit omvända. Oj, förmodligen hade säsongen fått avbrytas så att de oskyldiga offren hade hunnit återhämta sig för att sedan kunna spela upp hela deras drama queen-pjäs ackompanjerat av stadens sanna motto: Always the victims, it's never our fault. Vilka sanslösa skithus de är, nästan fascinerande!

 

 

 

Toaborsten

Jag ska villigt erkänna att jag blev glad när vi gjorde oss av med Fellaini. "Men, men, han jobbar ju alltid hårt för klubben," hör jag många av hans fans säga. Det är en sanning med modifikation, i mitt tycke, samt att det inte räcker för att spela i United. Han har stora brister och även om han gett oss många poäng så föredrar jag en annan plan-B när vi jagar ett sent mål, än att lyfta långt på Fellaini.

 

 

Med tanke på hur Ole vill spela och att vi nu förhoppningsvis siktar in oss på att återgå till sättet som United ska spela på, så var det här en viktig markering i den målsättningen och ja, jag blev faktiskt såhär glad av den här nyheten:

 

 

Nu har den belgiska Toaborsten börjat träna och spela för sin nya klubb, Shandong Luneng.

 

   

 

31-åringens flytt till the Chinese Super League var självklart inte pengamotiverad.

 

 

Tydligen betalar de honom £365,000 (4,46m kr) i veckan, men det har ingenting med hans flytt att göra, han hade gärna spelat för en genomsnittlig kinesisk arbetarlön.

 

 

Han har spelat i PL i 10 år och spelat mer än 350 matcher för Everton och United.

 

 

Såhär sa Fellaini till belgiska Het Niuewsblad på frågan om han flyttat för pengarna:

 

 

"Inte jag. Jag ser det här som en utmaning i en klubb som har allt. Bokstavligt talat. Du skulle se våra medicinska och tekniska faciliteter. Jag älskar att vara här. Jag åkte till Shandong Luneng nu för att de visat intresse i flera år. Och jag kände mig redo för en ny utmaning, en ny kultur, ett nytt liv.

 

 

"Ok, jag är bara 31 år gammal. Men jag skrev på för tre år. Efter det är jag 34, då skulle det vara för sent att komma till Kina.

 

 

"Jag kunde ha gått till en toppklubb i Europa och varit viktig där i två år till, det hade inte varit något problem. Men efter 10 år och 350 matcher i England kände jag mig redo för det här steget. Jag är nöjd med mitt val.

 

 

"I Everton gjorde jag bra ifrån mig och i United vann jag några cuper och en Europa League. Det enda som saknas är en Premier League-titel, det är sant.

 

 

"Men jag drömmer inte längre om en återkomst till europeisk toppfotboll. Men kanske en återkomst till Belgien, varför inte?

 

 

"Min första säsong i Manchester var svår, men jag lämnade som en respekterad spelare. Jag gav mitt allra bästa för den klubben, spelade så många matcher och gjorde nästan bara viktiga mål.

 

 

"Jag jobbade med superspelare och managers i en av de största klubbarna i världen. Då kan man titta tillbaka med ett leende."

 

 

En hel del skitsnack med andra ord, precis som vanligt när "elitspelare" ska förklara varför de flyttar till Kina, intressant att det ALDRIG har med pengarna att göra. Teoretiskt borde de ju då lika gärna kunna komma till Allsvenskan, eller någon annan liga med låg kvalitet på fotbollen och utan gigantiska ekonomiska muskler, eller?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards