Direktlänk till inlägg 17 augusti 2019

"VILL DU BLI EN FOTBOLLSSPELARE, ELLER VILL DU JOBBA MED ATT SAMLA IN P**S SOM DEN DÄR KILLEN?" - ROY KEANES OMKLÄDNINGSRUMSSNACK

Av Mikael Holmkvist - 17 augusti 2019 15:20

 

Roy Keane och (infälld) Brian Murphy.

 


 

 

AV: Harry Clarke, the Irish Independent, fredag 12 juli, 2019:



F.d Bohemians-målvakten Brian Murphy har pratat om hur "otroligt" det var att jobba under Roy Keane och han gav även en inblick i hur Cork-mannen hanterade spelarna i omklädningsrummet.



Murphy lämnade Swansea City 2006 för "sin mentala hälsas skull" och återvände till Irland där han skrev på för Bohemians och då han påstår att han trodde att det skulle vara slutet på hans tid på andra sidan vattnet, säger han att han helt enkelt inte kunde säga nej till ett erbjudande från Keane och Ipswich året efter.



"Ipswich dök upp med Roy Keane och jag tänkte med min familj, 'hur säger man nej till Roy?' Jag får kanske aldrig den här möjligheten igen," sade Murphy då han talade vid the Gaultier GAA 'Resilience Forum'.



"Folk har en åsikt om Roy, jag gillar verkligen mannen. Från snacket vi hade med honom som spelare eller tränare så övertygade han mig till sist om att åka tillbaka över till England."



Murphy skadade vristen och återvände hem åtta månader senare, efter att Keane fått sparken men han insisterar på att han bara har goda minnen av mannen från Cork.



"Roy är Roy, han var otrolig att arbeta under och han har många åsikter. Vi hade ett par irländska grabbar i omklädningsrummet. Jag tyckte synd om Damien Delaney ibland," tillade Murphy.



"Han hatade Damo av någon anledning. Damo var lite flashig, han brukade ha en baseball-keps på sig bak och fram och en amerikansk fotbollströja och de kommer från varsin sida av floden i Cork.



"Efter en match, om Damo hade gjort något misstag, så var Roy den första att ge sig på honom och han fullständigt mosade honom. Han krossade honom."



"Vi mötte Leicester borta och vi hade spelat otroligt bra i första halvlek. Det blev oavgjort, vi var riktigt dåliga i andra halvlek och kämpade som galningar för att rädda en poäng. Det var som natt och dag om man jämför den första och den andra halvleken," fortsatte han.



"Vi satt i omklädningsrummet och alla satt i ett hörn. Roys snack kunde pågå i 45 minuter efter en match.



"Dopningstestarna kom in. Precis som alla som har testats för dopning inom sport vet, så när dopningstestarna introducerar sig för dig måste de följa efter dig, de måste se dig hela tiden under hela tidsperioden tills du lämnar in ditt urinprov.



"Roy kör sitt snack och, rätt eller fel, han pratar med en kille från London som var 19 år och han sade: 'Kolla, jag tror inte att du kommer bli något i det här spelet. Jag kan inte se dig bli tillräckligt konsekvent, du kommer troligen vara tillbaka i London nästa år och göra drive-by-skjutningar med dina vänner'.



"Vi alla satt där och tänkte, 'herregud'.



"Roy fortsatte, 'ena veckan ser jag dig kontrollera matchen, nästa match kan jag inte hitta dig på planen, men det är ok för jag skyller inte på dig, jag skyller på dina föräldrar för sättet de uppfostrade dig på'.



"Det beror på hur killen tar det men alla är olika. Till den sista killen han gick fram till sade han, 'vill du bli en fotbollsspelare, eller vill du jobba med att samla in piss som den där killen?' Och allt man ser är dopningstestaren i hörnet och den stackars killen visste inte vad som hände.



"Men det var Roy, han var så ärlig. Det var sällan han skrek och gapade på dig, han pratade alltid med dig och det gjorde det alltid lite mer personligt.



"Man kan hantera någon som skriker på dig, men när det är uträknat och rakt i ditt ansikte, är det mycket svårare att ta."



Spola fram sex minuter och se Murphy här:


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards