Alla inlägg den 17 augusti 2019

Av Mikael Holmkvist - 17 augusti 2019 15:20

 

Roy Keane och (infälld) Brian Murphy.

 


 

 

AV: Harry Clarke, the Irish Independent, fredag 12 juli, 2019:



F.d Bohemians-målvakten Brian Murphy har pratat om hur "otroligt" det var att jobba under Roy Keane och han gav även en inblick i hur Cork-mannen hanterade spelarna i omklädningsrummet.



Murphy lämnade Swansea City 2006 för "sin mentala hälsas skull" och återvände till Irland där han skrev på för Bohemians och då han påstår att han trodde att det skulle vara slutet på hans tid på andra sidan vattnet, säger han att han helt enkelt inte kunde säga nej till ett erbjudande från Keane och Ipswich året efter.



"Ipswich dök upp med Roy Keane och jag tänkte med min familj, 'hur säger man nej till Roy?' Jag får kanske aldrig den här möjligheten igen," sade Murphy då han talade vid the Gaultier GAA 'Resilience Forum'.



"Folk har en åsikt om Roy, jag gillar verkligen mannen. Från snacket vi hade med honom som spelare eller tränare så övertygade han mig till sist om att åka tillbaka över till England."



Murphy skadade vristen och återvände hem åtta månader senare, efter att Keane fått sparken men han insisterar på att han bara har goda minnen av mannen från Cork.



"Roy är Roy, han var otrolig att arbeta under och han har många åsikter. Vi hade ett par irländska grabbar i omklädningsrummet. Jag tyckte synd om Damien Delaney ibland," tillade Murphy.



"Han hatade Damo av någon anledning. Damo var lite flashig, han brukade ha en baseball-keps på sig bak och fram och en amerikansk fotbollströja och de kommer från varsin sida av floden i Cork.



"Efter en match, om Damo hade gjort något misstag, så var Roy den första att ge sig på honom och han fullständigt mosade honom. Han krossade honom."



"Vi mötte Leicester borta och vi hade spelat otroligt bra i första halvlek. Det blev oavgjort, vi var riktigt dåliga i andra halvlek och kämpade som galningar för att rädda en poäng. Det var som natt och dag om man jämför den första och den andra halvleken," fortsatte han.



"Vi satt i omklädningsrummet och alla satt i ett hörn. Roys snack kunde pågå i 45 minuter efter en match.



"Dopningstestarna kom in. Precis som alla som har testats för dopning inom sport vet, så när dopningstestarna introducerar sig för dig måste de följa efter dig, de måste se dig hela tiden under hela tidsperioden tills du lämnar in ditt urinprov.



"Roy kör sitt snack och, rätt eller fel, han pratar med en kille från London som var 19 år och han sade: 'Kolla, jag tror inte att du kommer bli något i det här spelet. Jag kan inte se dig bli tillräckligt konsekvent, du kommer troligen vara tillbaka i London nästa år och göra drive-by-skjutningar med dina vänner'.



"Vi alla satt där och tänkte, 'herregud'.



"Roy fortsatte, 'ena veckan ser jag dig kontrollera matchen, nästa match kan jag inte hitta dig på planen, men det är ok för jag skyller inte på dig, jag skyller på dina föräldrar för sättet de uppfostrade dig på'.



"Det beror på hur killen tar det men alla är olika. Till den sista killen han gick fram till sade han, 'vill du bli en fotbollsspelare, eller vill du jobba med att samla in piss som den där killen?' Och allt man ser är dopningstestaren i hörnet och den stackars killen visste inte vad som hände.



"Men det var Roy, han var så ärlig. Det var sällan han skrek och gapade på dig, han pratade alltid med dig och det gjorde det alltid lite mer personligt.



"Man kan hantera någon som skriker på dig, men när det är uträknat och rakt i ditt ansikte, är det mycket svårare att ta."



Spola fram sex minuter och se Murphy här:


Av Mikael Holmkvist - 17 augusti 2019 14:14

   

Man har väldigt höga tankar om Mason Greenwood i Manchester United.

 

 

 

 

AV: James Ducker, Daily Telegraph, tisdag 6 augusti, 2019:

 

 

Den 9 maj på Old Trafford, kvällen då Manchester United delade ut sina efter-säsongen-priser. Efter en av de sämsta säsongerna på länge fanns det inte mycket att fira, men det fanns ett pris som lockade fram ett enormt jubel och den pristagaren var definitivt värd att hylla.

 

 

Mason Greenwood, som just hade gjort 30 mål på 29 matcher för Uniteds U18-, U19- och U21-lag och som då bara var tre dagar ifrån att bli klubbens yngsta spelare att starta en Premier League-match, vann klubbens eftertraktade Jimmy Murphy-pris. Ryan Giggs och Marcus Rashford återfinns bland de tidigare vinnarna av Uniteds pris till årets akademispelare och Greenwood var full av stolthet då han postade en bild på sig själv med den ikoniska silverbrickan på Instagram.

 

 

Vad han inte förväntade sig var att en av de första kommentarerna till bilden skulle komma från Julia Roberts, Hollywood-skådespelerskan som introducerade den här tystlåtna, anspråkslösa 17-åriga anfallaren för hennes 6,5 miljoner följare med tre applåderande emojis. Roberts två pojkar, Phinnaeus, 14, och Henry, 12, tillhör Greenwoods växande supporterskara, men trots det krävde meddelandet från Pretty Woman och Notting Hill-stjärnan en dubbelkoll.

 

 

Vad som har hänt under de efterföljande månaderna har introducerat Greenwood för en ännu bredare publik. En driftig första ligastart för United - i en 2-0 förlust hemma mot Cardiff City på säsongens sista dag - var den enda ljusstrålen under en annars miserabel avslutning på säsongen för laget och sedan dess har han inte tittat bakåt. United kan fortfarande komma att plocka in en ersättare för Romelu Lukaku om den belgiska anfallaren lämnar i sommar, men om de inte gör det kommer det till stor del bero på Ole Gunnar Solskjaers tilltro till Greenwood. United-managern har inte uteslutit att han kommer starta honom mot Chelsea på söndag.

 

 

Precis som den då tonåriga Rashford tog vara på möjligheten när den dök upp för den engelska anfallaren för 3,5 år sedan, har Greenwood till fullo utnyttjat Lukakus frånvaro med ett antal imponerande insatser under försäsongen. Höjdpunkten var målet mot Inter Milan i Singapore, där han skar in förbi Joao Mario med sin högerfot, innan han avlossade ett perfekt avslut med vänsterfoten genom en hel hög med spelare och in i bortre hörnet.

 

 

United anser att det är länge sedan de fått fram en sådan instinktiv avslutare och en spelare som är så tvåfotad att du kan vada igenom bilder på honom när han slår in frisparkar med vänsterfoten en gång, med högerfoten nästa gång och samma sak gäller straffarna och hörnorna. Solskjaer säger att han är "51 procent vänsterfotad, 49 procent högerfotad".

 

 

De visar höjdpunkter från Uniteds akademimatcher i förstalagets omklädningsrum på Carrington, klubbens träningsanläggning, så Greenwoods namn var redan omtalat bland seniorspelarna långt innan han faktiskt dök upp för att träna med dem. Ibland kilade Rashford och tidigare akademilagkamraten Jesse Lingard över för att se honom i aktion, precis som den f.d mittfältaren Michael Carrick, nu en av tränarna med uppdraget att guida Greenwoods stora talang rätt.

 

 

Hans introduktion till förstalagets träningar pratas det fortfarande om. På ett av hans första träningspass imponerade Greenwood på personalen då han körde slut på flera av Uniteds seniorförsvarare under en en-mot-en-övning där, för att citera en källa, han "nätade hur han ville, antingen med högern eller med vänstern". Men tro inte för ett ögonblick att Greenwood är någon stöddig uppkomling. När Uniteds trupp gick ut och åt middag under en ledig kväll i Perth under den första delen av försäsongen stannade Greenwood kvar på hotellet, helt enkelt för att han anser att han har mycket kvar att göra innan han på riktigt kan ses som en förstalagsspelare.

 

 

Rashford vet bättre än de flesta vad Greenwood går igenom och Solskjaer och hans tränare har uppmuntrats av ansvaret Rashford, Lingard och Scott McTominay tar för att se till så att tonåringen, och Uniteds andra akademiprodukter som är på väg fram, Tahith Chong, Angel Gomes och James Garner, känner sig hemma. Ibland är råden så enkla som att se till så att Greenwood och co är fullt medvetna om en klädkod eller lagets schema och Rashford har varit noga med att inte pränta in alltför mycket i Greenwoods huvud. "Han är en ganska avslappnad person så jag tror att det inte är bra för honom att konstant sätta saker i hans huvud," förklarade Rashford.

 

 

Greenwood blöder United. Han har varit ett fan sedan han var en liten pojke och det finns en bild på honom när han håller i Europacupen efter Uniteds triumf mot Chelsea i Moskva 2008 och han växte upp med Wayne Rooney som idol.

 

 

Det finns definitivt paralleller mellan sättet som United försöker skydda Greenwood från media och andra pressande saker på och Sir Alex Fergusons behandling av Giggs för 30 år sedan. Solskjaer har redan offentligt pratat om det och det är ett meddelande som även upprepas av hans tränarpersonal. Man kunde notera på turnén hur Greenwood snabbt fördes bort från ett rum där man gjorde mediaintervjuer och vid en kommersiell lansering i Singapore bad man konferencieren att inte ställa några frågor till ynglingen. Greenwood fyller inte 18 förrän i oktober och hålls till största delen även borta från MUTV, Uniteds officiella tv-station, åtminstone för tillfället.

 

 

Han växte upp i Wibsey, Bradford, hos föräldrarna Andrew och Melanie. Greenwood spelade för lokala laget Westwood Juniors som fem- och sexåring innan han upptäcktes av United vid en turnering, efter den blev han inbjuden till ett av klubbens satellitutvecklingscenter i Huddersfield.

 

 

Mark Senior var en av Greenwoods tidiga tränare och han minns en grabb som dök upp 20 minuter innan träningen för att träna själv och redan då hade han lika bra skottkraft i båda fötterna som pojkarna som var fem eller sex år äldre än honom. Och sen hade han snabbheten och skickligheten. "Han var blixtsnabb," minns Senior. "Så fort du visade honom ett litet trick eller någonting kunde han göra det själv direkt."

 

 

Snacket om honom gör gällande att Greenwood en gång gick till en friidrottsträning som U13-pojke och slog rekordet på 100 meter för sin åldersgrupp, men så kommer han från en idrottsfamilj också. Han äldre syster, Ashton, 20, springer för Trafford och går på Manchester Metropolitan Unitversity på ett idrottsstipendium där hon delar sin tid mellan löparbanan och en filosofiutbildning. Ashtons favoritgren är 400 meter och hon har ett personbästa på 55,71 sekunder och har rankats så högt som sexa i hela landet.

 

 

Andrew och Melanie har arbetat hårt för att hålla sina barn ödmjuka och för att de ska stå stadigt på jorden - och det syns tydligt. Greenwoods pappa arbetar fortfarande som ingenjör i Yorkshire-regionen, trots att familjen har flyttat till Manchester.

 

 

Det har hjälpt Greenwood att Kieran McKenna, tidigare hans tränare i U18-laget, nu arbetar med förstalaget. McKenna har varit en viktig person när det gäller att hjälpa till med att göra Greenwoods övergång så smidig som möjligt och t o m nu tar han honom, och spelare som Chong, Gomes och Garner, åt sidan innan träningarna, för att prata igenom dagens pass.

 

 

Men hjälp, råd och rätt miljö kan bara ta Greenwood en bit på vägen, resten är såklart upp till honom, men hittills har han gjort alla saker rätt.

Av Mikael Holmkvist - 17 augusti 2019 14:09

Man Utd 4

Marcus Rashford 18 (straff)

Anthony Martial 65

Marcus Rashford 67

Daniel James 81

 

Chelsea 0

   

Marcus Rashford firar efter att ha rullat in bollen förbi Kepa då han gjorde sitt andra mål i matchen. Fotograf: Jason Cairnduff/Action Images via Reuters

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor på Old Trafford, the Guardian, måndag 12 augusti, 2019:

 

 

När man talar om premiärmatcher lär Manchester United känna sig glada med den här. De vann, deras nyförvärv såg samtliga ut att ha roligt och Ole Gunnar Solskjaer hyllades högljutt av alla fyra sidorna av arenan. Visst, det fanns en oförskämdhet i form av José Mourinho, i hans nya roll i tv-studion, där han påstod att Manchester Citys B-lag skulle ha en bättre chans att vinna Premier League. Men det här var den femte säsongen i rad United har vunnit sin premiärmatch och senast det hände i högsta divisionen var 1910 - samma år som Old Trafford öppnade sina dörrar.

 

 

Inte för att någon bör segla iväg alltför mycket riktigt än eller, för den delen, tro att Mourinho kan ha haft fel. Vinstmarginalen på 4-0 berättar inte riktigt hela berättelsen, särskilt när man tar med i beräkningarna den första halvleken där Chelseas spelare ofta var bättre än deras motståndare, träffade målramen två gånger och skapade alla möjliga farligheter.

 

 

Men till sist förvandlades det hela till en plågsam erfarenhet för Frank Lampard, som klev ut här i sin första match som manager för Chelsea. Särskilt Marcus Rashford utnyttjade Chelseas tillkortakommanden i försvaret, detta då han inledde målskyttet med en straff i den första halvleken innan han sprintade iväg och satte trean lite mer än en minut efter att Anthony Martial dubblat Uniteds ledning. Förödmjukelserna samlades på hög för Lampard och han fick genomlida den nu bekanta "sacked in the morning" läktarsången efter det att Daniel James bekräftade Uniteds överlägsenhet i den andra halvleken med ett sent debutmål, åtta minuter efter att han lämnat avbytarbänken.

 

 

Men den kanske mer träffande sången kom några minuter tidigare när the Stretford End klargjorde vad de tycker om Graeme Souness, den långvariga kritikern av Paul Pogba. Pogba hade just serverat matchens bästa passning, en passning som skar sönder hela Chelsea-försvaret och resulterade i att Rashford sprintade fram centralt och sköt in bollen förbi Kepa Arrizabalaga fram till 3-0. Pogba stod även för den avgörande passningen till James när han nätade med ett skott som tog på en motståndarförsvarare och efter den här uppvisningen kanske t o m Souness tvinga erkänna att den franska världsmästaren kan ge den här klubben mer positiva saker än negativa.

 

 

Pogba var den sista spelaren att lämna planen, han stannade kvar och applåderade den sektionen av the Stretford End som inte alltid har visat honom sådan värme. Det kändes strategiskt, som om han ville reparera en del av skadorna han åsamkade då han sade att han ville hitta en ny klubb.

 

 

Den andra halvleken var en konstig kapitulation från Chelseas sida för paradoxen i den här matchen är att under långa perioder passade de bollen med en större klarhet. De var absolut det bättre laget under de första 45 minuterna men hamnade ändå i underläge p.g.a Kurt Zoumas dåligt tajmade tackling som fällde Rashford inne i straffområdet. Det var ett lätt beslut för VAR-folket och trots att Kepa kastade sig åt rätt håll var Rashfords straff en spegelbild av den han så minnesvärt satte mot Paris St-Germain förra säsongen - kraftfullt avlossad, på målvaktens högra sida och fortfarande på väg uppåt när den träffade nätet.

 

 

Fram tills den händelsen måste Lampard ha känt sig uppmuntrad av den äventyrliga inställningen i hans lag. Tammy Abraham, spjutspetsen i deras nya anfall, hade avfyrat ett skott från 20 yards (18,2 meter) mot David de Geas högra stolpe. Mason Mount, som opererade i nummer 10 rollen (trots att han bar tröja nummer 19), såg ut att vara övertygad om att visa att han kan blomstra på den här nivån, efter att ha spenderat förra säsongen på lån hos Derby County i the Championship. Pedro hade en av sina bättre matcher och Ross Barkley var snabb att stödja Abraham när laget gick framåt.

 

 

Men United behövde ledningsmålet för att vakna till liv och t o m då hade Chelsea tillräckligt med chanser för att känna sig plågade då de gick till halvtidspausen i underläge. Särskilt Emerson hade otur när hans stigande vänsterskott passerade De Gea men träffade ribban. Aaron Wan-Bissakas räddande tackling på Barkley ledde till ett mäktigt jubel från hemmapubliken och Harry Maguire, en annan debutant i Uniteds fyrbackslinje, vann många nickdueller under en dag när Solskjaer inte ens inkluderade Chris Smalling, Phil Jones eller Marcos Rojo bland hemmalagets avbytare. Men totalt sett var den inledande timmen inte alls enkel för Uniteds nya försvar och stundtals hade de tur. Chelsea var, kanske, bara alltför naiva för att straffa dem - alltför öppna, alltför slösaktiga i offensiven och alltför tjänstvilliga i markeringsspelet.

 

 

Det finns även en fantastisk statistik från Premier League-eran som visar att United aldrig har förlorat någon av de 280 matcher där de har haft ledningen i halvtid på deras hemmaarena (264 vinster och 16 oavgjorda). Det börjar även bli alltmer klart hur Solskjaer tänker ställa upp sina offensiva spelare den här säsongen. Här startade han med Andreas Pereira precis bakom Martial, i den mest framskjutna positionen. Men det fanns tillfällen då Jesse Lingard, som började till höger, bytte position med Pereira medan Martial och Rashford gjorde samma sak till vänster. Martial har tagit Romelu Lukakus tröja nummer nio och han avslutade definitivt som en nummer nio när Pereira skickade in inlägget som ledde till Uniteds andra mål

 

 

Pereira rättfärdigade sin startplats. Det gjorde Scott McTominay också. Maguire och Wan-Bissaka kan reflektera över en tillfredsställande start (folk som höll ögonen på Maguire noterade också att anfallet som ledde fram till 4-0 målet började med att han tog bollen av Abraham precis utanför hans egna straffområde). James såg euforisk ut och mot slutet av matchen kändes Old Trafford som en belåten plats. De sjöng t o m Mourinhos namn, vilket framkallade en vinkning från deras f.d manager.


Av Mikael Holmkvist - 17 augusti 2019 14:00

Reality-TV-stjärnan Kerry Katona tryckte i sig maten med stor aptit då hon njöt av solen på semestern på Mykonos

   

Man kunde se Kerry Katona glufsa i sig en burgare på stranden i Grekland. (Bild: BACKGRID)

 

 

 

 

AV: Mirror.co.uk, måndag 17 juni, 2019:

 

 

Kerry Katona har fotograferats då hon glufsade i sig en hamburgare med stor aptit medan hon solade topless på stranden på semestern i Grekland.

 

 

Reality-TV-stjärnan avnjuter nu en avkopplande semester på Mykonos och sågs sola i sanden.

 

 

Kerry, 38, glufsade även i sig en hamburgare och vad såg ut som en iskaffe täckt av grädde.

 

 

Hon såg glad och avslappnad ut med en skinande leende på läpparna när hon till fullo njöt av sin lediga tid.

 

 

Bilderna kommer bara några dagar efter det att Kerry slog tillbaka mot troll hon påstod hade kritiserat hennes vikt, hon insisterade på att hon går på ett bootcamp för viktnedgång och att hon är nöjd med sin storlek.

 

 

I ett inlägg på Instagram skrev hon: "Så några bilder på mig har dykt upp online!!!

 

 

"Ja jag har lagt på mig lite vikt men jag är lycklig!! Jag är stolt över min kropp!!

 

 

Hon tog även en gräddig iskaffe. (Bild: BACKGRID)

 

 

 

"Jag ser kanske inte sexig ut men jag kände mig det!! Det viktigaste är att mitt huvud befinner sig på den bästa platsen det varit på flera år och det är det som betyder något!!

 

 

"Jag går på bootcamp för att få en spark där bak och för att hålla mitt psyke på rätt spår!!

 

 

"Vi har alla upp- och nedgångar det är hur vi hanterar dessa nedgångar som visar vår styrka!!!

 

 

"Ingen känner sig någonsin riktigt bra av att lägga på sig vikt men låt det aldrig styra ditt liv!!!

 

   

Kerry avnjuter en avkopplande strandsemester (Bild: BACKGRID)

 

   

Hon såg glad och leende ut då hon till fullo njöt av sin lediga tid (Bild: BACKGRID)

 

 

 

"Andra människors åsikter om mig angår inte mig!!!

 

 

"Och låt oss vara ärliga om jag inte lade på mig vikt och gjorde mig av med det hade jag inte någon karriär!!!!!

 

 

"Lycka kommer inifrån! Jag känner mig välsignad och tacksam och sänder er alla massor av positivitet och kärlek! VAR SNÄLLA MOT VARANDRA."

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards