Direktlänk till inlägg 23 april 2020

EN HANDVÄSKEKOLLEKTION FÖR £1,5M (18,7M KR). ETT FASTIGHETSIMPERIUM FÖR £48M (599,5M KR). EN FÖDELSEDAGSFEST TILL BROOKLYN FÖR £100,000 (1,24M KR). MEN POSH FÅR ÄNDÅ DIG ATT BETALA PERSONALENS LÖN!

Av Mikael Holmkvist - 23 april 2020 21:18

 


 


 

 

AV: Katie Hind, redaktör showbusinessdelen, Mail on Sunday, söndag 19 april, 2020:



Victoria Beckham har permitterat 30 personer ur personalen på hennes problemfyllda modeklädesmärke - trots att hon har en sanslös familjeförmögenhet på £335 miljoner (4,18 miljarder kr).



Den f d Spice Girls-kvinnan, vars handväskekollektion endast den sägs vara värd £1,5 miljoner (18,7m kr), kommer att få vad som kan visa sig bli tiotusentals pund av skattebetalarnas pengar för att betala en fjärdedel av hennes anställda under regeringens system för bevarandet av jobb.



Personal från olika delar av hennes modeklädesmärke - som tar £1,500 (18,735 kr) för en klänning - har fått brev som förklarar att de kommer få 80 procent av deras löner betalda av regeringen, helt i linje med finansministern Rishi Sunaks system för att hjälpa företag under pandemin.


 

KRITISERAD: Victoria, på bilden högst upp i artikeln, och utsikten från £17 miljonerslägenheten (212m kr) i Miami.

 



Fru Beckham ska enligt uppgifter fylla på deras löner med ett "förbättringspaket" genom att betala de återstående 20 procenten - men det är inget som hon är skyldig att göra.



Anställda inom marknadsavdelningen och kundservicen har påverkats, precis som personal vid hennes butik i Mayfair som stängde när Storbritannien stängdes ner.



En talesman för fru Beckham bekräftade igår kväll att personal kommer permitteras i två månader "till att börja med".



På sättet som systemet fungerar kommer arbetarna fortsätt vara anställda och fru Beckham kommer kunna begära in 80 procent av deras löner från regeringen, upp till £2,500 (31,177 kr) i månaden för varje permitterad anställd.



Systemet kan hjälpa till att täcka lönenotan för de 30 personerna i personalen t o m slutet av juni.



För två veckor sedan vräkte fru Beckham och hennes f d fotbollsspelande make David ut £17 miljoner (212m kr) för en lyxlägenhet i Miami. Den kan nu adderas till deras imponerande fastighetsportfölj, som inkluderar en herrgård för £25 miljoner (311,7m kr) i Holland Park, West London och en konverterad lada för £6m (74,8m kr) i the Cotswolds, där familjen har bott under nedstängningen.



Fru Beckham har överöst sociala medier med bilder på hennes familj då de håller sig hemma. En bild visade när hon gjorde en lemon drizzle cake och rigatonipasta.



Fru Beckham, som fyllde 46 i fredags, lade även upp en bild på sig själv när hon klappade händerna för vårdare för hennes 26 miljoner Instagram-följare att beskåda. En källa nära familjen berättade följande för The Mail on Sunday: "Ena minuten postar hon och David bilder på väldigt dyra flaskor med rödvin på Instagram, nästa minut använder hon permitteringssystemet, finansierat av skattebetalare.



"Hon har även setts applådera de modiga NHS-arbetarna, men genom att använda regeringssystemet tar hon offentliga pengar medan hon har hundratals miljoner på banken. Det känns väldigt illa genomtänkt."



Fru Beckhams eponymiska företag, baserat i Hammersmith, West London, har inte gått med vinst sedan det startade 2008.



2018 genomled det förluster på £12,3 miljoner (153,3m kr). Året innan det förlorade fru Beckham £10,3m (128,4m kr), men affärsverksamheten stöttades upp av hennes 44-årige make.



Trots den helt klart olönsamma affärsmodellen är fru Beckham övertygad om att fortsätta driva märket.



Och affärsverksamhetens dåliga insatser har inte stoppat henne och David från att ha en uppseendeväckande livsstil, där mycket av det stolt visas upp för deras fans via sociala medier.



I januari sågs de stjälpa i sig en £2,000 (24,937 kr) flaska Romanee-Saint-Vivant Grand Cru rödvin medan de åt på den exklusiva Chez L'Ami Louis-restaurangen i Paris.



Fru Beckham har en kollektion Birkin-handväskor, som sägs kosta allt mellan £10,000 till £80,000 (124,723 kr - 997,627 kr), och använder regelbundet privatflyg.



Förra månaden, endast två veckor innan nedstängningen, ska Beckhams ha spenderat £100,000 (1,24m kr) på en 21-årsfest för deras äldsta barn, Brooklyn.



Rapparen Stormzy uppträdde på det överdådiga partyt som ska ha arrangerats i ett stort tält i trädgården vid deras hem i Oxfordshire, nära kändistillhållet Soho Farmhouse.



En talesman för fru Beckham sade följande igår kväll: "Vi arbetar hårt för att se till så att vårt högt värderade Victoria Beckham-team skyddas under den här osäkra tiden genom att hålla vår affärsverksamhet hälsosam.



"Efter att noggrant ha gått igenom alla våra valmöjligheter tog vi beslutet att permittera en del av personalen med ett förbättringspaket."



Tory-parlamentsledamoten Robert Halfon sade igår kväll följande: "I en tid när miljoner människor har det tufft skulle det vara bra om multimiljonärer hjälpte landet istället för att försöka profitera på hårt pressade skattebetalare."



En annan parlamentsledamot från Tory, Tom Hunt, tillade: "Det är extremt beklagligt att en prominent person i modevärlden har tagit det här steget, med tanke på alla de osjälviska aktioner vi ser över hela landet varenda dag."

 

 

BIDRAGSSYSTEM MED EN PRISLAPP PÅ £40 MILJARDER (499 MILJARDER KR)

INNAN nedstängningen var ordet "permittera" obskyrt och sällan använt i Storbritannien.



Men i och med att Storbritanniens coronaviruskris har fördjupas har ordet blivit en del av vardagsspråket för familjer oroliga för deras ekonomiska framtid. Det refererar till ett exempellöst system annonserat av finansministern Rishi Sunak förra månaden för att skydda jobb då ekonomin ödeläggs av coronavirusets inverkan.



Systemet går ut på att staten täcker upp till 80 procent av arbetarnas löner i mars, april och maj om företagen behåller dem på lönelistorna istället för att säga upp dem.



Utbetalningarna har ett tak på max £2,500 (31,177 kr) per månad. Fler än nio miljoner arbetare förväntas bli permitterade, eller i princip sättas på ledighet finansierad av skattebetalarna.



Arbetsgivarna betalar sina arbetare men får tillbaka bidraget från skatte- och tullmyndigheten i slutet av den här månaden.



Förra veckan annonserade herr Sunak att lönebidraget kommer vara tillgängligt till slutet av juni, sedan tillade han att han kommer förlänga det igen om det är nödvändigt då.



Men det extraordinära systemet kommer med en sanslös prislapp.



Enligt The Resolution Foundation think-tank kommer det att kosta skattebetalarna £40 miljarder (499 miljarder kr) för varje tremånadersperiod det är öppet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards