Direktlänk till inlägg 26 september 2020

DEN MISSTÄNKTE I NYA CHARLIE HEBDO-ATTACKEN VAR ARG PÅ ATT TIDNINGEN TRYCKTE BILDERNA IGEN, SÄGER PARIS-POLISEN

Av Mikael Holmkvist - 26 september 2020 22:05

Fängslade mannen, som uppges vara 18 år och komma från Pakistan, kom till Frankrike utan sällskap för tre år sedan

   

Brandmän tar hand om ett av offren vid fredagens attack. Fotograf: Alain Jocard/AFP/Getty Images

 

 

 

 

AV: Kim Willsher i Paris, the Guardian, lördag 26 september, 2020:

 

 

Mannen som gripits efter knivattacken mot två personer utanför den satiriska tidningen Charlie Hebdos forna lokaler har berättat för polisen att han blev arg på deras publicering av teckningar som driver med profeten Muhammad, detta rapporterade fransk media igår.

 

 

Den misstänkte, som sägs vara en 18-åring född i Pakistan, ska ha anlänt till Frankrike för tre år sedan utan sin familj eller några släktingar

 

 

"Han var inte känd som radikaliserad," berättade Frankrikes inrikesminister, Gérard Darmanin, för tv-kanalen France 2 och tillade att mannen inte finns på landets säkerhetsvarningslista.

 

 

"Han kom till Frankrike för tre år sedan som ensam minderårig. Vi håller just nu på att verifiera hans ålder," tillade Darmanin. "Helt klart var det en terroraktion."

 

 

Antiterroristpolisen har inlett en undersökning gällande "mordförsök som en del av en terroristorganisation". Utredningen genomförs av Paris-polisen och den franska säkerhetstjänsten.

 

 

Attacken ägde rum i det 11.e arrondissementet i fredags, utanför Charlie Hebdos forna lokaler där de beväpnade terroristerna, bröderna Saïd och Chérif Kouachi, dödade 12 människor i januari 2015, som hämnd för att tidningen tryckt tecknade bilder på profeten.

 

 

En man med en stor kniv i handen skar en 28-årig kvinna i ansiktet innan han skadade en 32-årig man i ansiktet och på halsen. Offren stod på gatan och rökte när det inträffade och fördes till sjukhus med vad polisen beskrev som allvarliga men inte livshotande skador.

 

 

Den misstänkte greps ungefär en timme senare utanför Parisoperan vid Bastiljen. Foton läckta till fransk media visar en man i gråa träningsbyxor, en självlysande gul tröja och röda tennisskor som blir handbojad av polisen. En andra man som greps nära brottsplatsen släpptes senare. Polisen sa att de tagit in sex andra män, i åldern 24 till 37, som befann sig i den huvudmisstänktes "omgivning" på förhör.

 

 

Le Parisien rapporterade att den misstänkte gärningsmannen bor i Pantin, i den norra Paris-förorten Seine-Saint-Denis. Tiningen sa också att myndigheterna inte var säkra på åldern i hans id-papper, som säger att han föddes 2002. Polisen tror han är äldre men en domare avslog deras förfrågan om att få göra ett test för att fastslå hans ålder.

 

 

Rättegången mot de 14 personer som misstänks ha hjälpt bröderna Kouachi utföra attackerna mot Charlie Hebdo och kosherbutiken Hypercacher och mordet på en poliskvinna 2015 förväntas fortsätta t o m november.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards