Direktlänk till inlägg 9 december 2023

VILA I FRID, SHANE. SKÄMS DANMARK OCH ÄNNU EN LÄSFEST INFÖR EN SPÄCKAD EFTERMIDDAG/KVÄLL

Av Mikael Holmkvist - 9 december 2023 11:57

Världens bästa jullåt och nu har Shane återförenats med Kirsty och jäklar vilket party som väntar. Läs mer längre ner om den store som gick ur tiden den 30:e november i år. 




Välkomna både kamrater och avskum! Bjuder här på ännu en läsfest innan eftermiddagens/kvällens späckade schema:

16:00: Man United v Bournemouth

18:00: Färjestad v Modo

20:30: Sverige v Ungern




SÄLLAN HAR SÅ MYCKET PENGAR LAGTS PÅ SÅ MYCKET SKIT! 

Jag blev fascinerad över hur många misstag som begicks i matchen mellan United och Chelsea. Det som var kul var att matchen i sig var väldigt underhållande, men jösses så usel kvaliteten ofta var. Vi hade lika gärna kunnat förlora med tanke på chanserna som gästerna fick. Men på något sätt lyckades vi vinna och även om det inte längre är en toppmatch sett till tabellen och klubbarnas mående så är det alltid skönt att slå dem.



Om man tittar på kvaliteten kontra kostnaderna för respektive lags startelvor så blir man mörkrädd. Jag satt under matchen och funderade på vad dessa 22 spelare har kostat och förundrades över hur lite bra fotboll vi fick se. Efter matchen var jag tvungen att kolla upp det exakta svaret på min fundering, här har ni det:



Uniteds startelva:

Onana - €52,5m

Shaw - €37,5m

Lindelöf - €35m

Maguire - €87m

Dalot - €22m

Amrabat - €9m

McTominay - -

Garnacho - €0,465

Bruno - €65m

Antony - €95m

Højlund - €75m

TOTALT: €478,4M (5,39 miljarder kr) 



Chelseas startelva:

Robert Sánchez - €28,7m

Levi Colwill - - 

Thiago Silva - -

Axel Disasi - €45m

Marc Cucurella - €65,3m

Enzo Fernández - €121m

Moisés Caicedo - €116m

Mychajlo Mudryk - €70m

Cole Palmer - €47m

Raheem Sterling - €56,2m

Nicolas Jackson - €37m

TOTALT: €586,2M (6,6 miljarder kr)



Det måste vara en av säsongens dyraste matcher sett till vad startelvorna kostar. Det är sådana ofantliga summor att det svindlar när man tänker på dem. Nu opererar Chelsea efter en helt annan strategi än alla andra lag och knyter upp unga spelare för asdyra pengar på långa kontrakt, men det är ändå intressant att notera att deras elva i onsdags var €107,8m (1,21 miljarder kr) dyrare än vår!



På tal om vad man får för pengarna så kommer jag sent att glömma fotbollslektionen vi fick i september i år av Brighton hemma på Old Trafford. Ni minns den säkert? Vi blev utspelade och förlorade med 3-1.



Vår startelva den dagen såg lite annorlunda ut och gick “bara” på €377,5m (4,25 miljarder kr). Med tanke på Brightons överlägsenhet den dagen borde därmed deras elva ha gått lös på närmare €400 miljoner (4,5 miljarder kr)... eller?



Nja, inte riktigt, deras startelva den dagen gick sammanlagt på €18,2 miljoner (205 miljoner kr). Den var alltså billigare än Diogo Dalot! Jag saknar ord…



Tror ni mig inte, kolla själva då:



Uniteds startelva:

24. André Onana - €52,5m

15. Sergio Reguilón - lån

6. Lisandro Martínez - €57,37m

2. Victor Lindelöf - €35m

20. Diogo Dalot - €22m

18. Casemiro - €70,65m

14. Christian Eriksen - -

39. Scott McTominay - -

8. Bruno - €65m

10. Marcus Rashford - -

11. Rasmus Højlund - €75m

Totalt: €377,5m (4,25 miljarder kr)


Brightons startelva:

23. Jason Steele - -

2. Tariq Lamptey - €1,2m

5. Lewis Dunk - -

29. Jan Paul van Hecke - €2m

34. Joël Veltman - €1m

8. Mahmoud Dahoud - -

13. Pascal Groß - €3m

22. Karou Mitoma - €3m

14. Adam Lallana - -

24. Simon Adingra - €8m

18. Danny Welbeck - -

Totalt: €18,2m (205 miljoner kr)



FÖRNEDRADE I NEWCASTLE! TRÖTT PÅ TEN GAAL OCH ÄNTLIGEN BÖRJAR VINDARNA VÄNDA GÄLLANDE TRASHFORD

Det var länge sedan jag såg United så tamt och uddlöst. Jag höll faktiskt på att somna några gånger under matchen, och det berodde inte bara på den sena avsparkstiden. Under hela matchen hittade jag inte en enda farlig målchans för oss, förutom Antonys boll i mål på slutet, men det var ju offside.



Jag förstår att det inte är så lätt att göra några större förändringar i ledarstaben eller spelartruppen när ägarfrågan fortfarande inte är löst. Jag säger heller inte att vi måste byta ut vår skallige holländare och börja om cirkusen ännu en gång. Men titta på resultaten den här säsongen. Det är ett mirakel att vi ligger där vi gör i ligan, vi är ute ur Ligacupen, det är högst troligt att vi nästa vecka missar Champions Leagues slutspel och matchen efter är en match som många Röda redan är befogat oroliga för.



Däremot förstår jag inte “men vem ska ta över?”-folket som alltid dyker upp så fort någon påstår att Ten Gaal är en mupp. Det är som om att:



I) Det inte finns någon tränare i hela fotbollsvärlden som skulle kunna leda United.



Och



II) Det är upp till alla som anser att Ten Gaal är värdelös att identifiera dem.



Eddie Howe anställdes för nästan exakt två år sedan. Han tog över ett lag som inte hade vunnit någon av deras 14 senaste PL-matcher, höll bekvämt kvar dem, ledde en ännu större positiv utveckling förra säsongen och är på rätt spår nu igen (utan att bitcha och gnälla varannan minut om skador).


För mig ser hans lag ut att bestå av hyfsade fotbollsspelare, kapabla att ta emot och spela bollen vidare under press, arbeta i ett system och spela som ett lag. De är samtliga fysiska jävlar, på det hela taget riktiga gubbar och de sliter som fan i 90 minuter. Den mest imponerade biten för mig är det faktum att jag inte kan namnet på de flesta av deras spelare.



Howe har t o m tagit in den stöldbenägna som Everton avvisade och coachat fram honom till en halvhyfsad spelare,



Jämför och kontrastera med Ten Gaal: ett lag med fullständiga primadonnor som är arbetsskygga, mjuka veklingar utan en droppe mod inom laget. Vi ser hundratals miljoner slösade på totala clowner och nobodies och managern står där och inte bara försvarar de värsta skyldiga, han fortsätter dessutom att ta ut dem vecka efter vecka.



18 månader in och det finns inget identifierbart system, noll sammanhållning, noll lagarbete eller moral, noll teknisk utveckling och i princip noll arbetshastighet.



Av de 21 matcherna (till Newcastle) den här säsongen har han förlorat 10 och jag skulle säga att vi har sett en bra insats, mot Crystal Palaces reserver i cupen.



Det har nu gått nio månader sedan 7-0-katastrofen och vi har fått se vad, två bra insatser sedan dess? Redan då sa jag att ingenting kommer förändras förrän den förlusten adresseras på riktigt, ändå har vi fortfarande kvar några av de värsta förövarna som fortsätter att stinka fotbollsmässigt.



Mot Newcastle startade clownen som bestämmer med:



- Två vänsterbackar i truppen, ingen av dem startade som vänsterback.



- Hans två dyraste nyförvärv på bänken, värvade för sammanlagt €170m (1,91 miljarder kr).



- Tre spelare i startelvan som han spenderade hela sommaren med att försöka sälja.



- Mittfältaren som han också plockade in på bänken. 



Man hör ständigt ursäkter för den holländske kvacksalvaren, men det mesta ligger faktiskt helt på honom. Det var han som betalade urlöjliga summor för skit. Det var han som ersatte en clown i buren med en ännu större clown, som dessutom kostade €52,5m (592 miljoner kr). Det är han som tar ut och försvarar Trashford varje vecka, efter att ha missat hans dålighet förra säsongen och inte sålt honom. Det är han som misslyckas med att göra de uppenbara förändringarna som vem som helst kan se skulle behövas, t o m när det gäller så grundläggande saker som insparkar och det är han som snackar fullständig skit vecka in och vecka ut.



Fredagen innan Newcastle-matchen började han ordbajsa om att han “kände doften” av topp 4, jag vet vad jag känner doften av när det gäller honom.



* * * * * * *



Det var uppfriskande att höra Fredrik Ljungberg kritisera Trashford i studion efter matchen mot Newcastle. Han pekade på engelsmannens kroppsspråk och hur han fullständigt skiter i grundläggande saker som att jobba för laget e t c. Tidigare har den sura mattanten varit helig och inte gått att kritisera. Men nu verkar det äntligen ha vänt.



Samma sak hände även i England. Det var som om de plötsligt fick grönt ljus. Om dessa “experter” var just experter så skulle de ha visat hur dålig och lat han var under större delen av förra säsongen, förutom målen. 



Det var solklart för vem som helst med en hjärna att när hans målskytte torkade igen skulle han omedelbart återgå till gnället och vara lika otillräcklig som förut. Hur det har tagit dem sex månader att inse det vet jag inte.



Måste nog ändå ge scousern Jamie Carragher priset för bästa omdömet gällande Trashford: “Han påminner mig om Anthony Martial.



Grymmare än så blir det inte!



VILA I FRID, SHANE

Det kan inte ha undgått någon att den store musikern, sångaren och låtskrivaren Shane Patrick Lysaght MacGowan har gått ur tiden. Med tanke på hans leverne så får det nog beskrivas som en bragd att han var med oss så länge som han faktiskt var.



Förutom all bra musik han har producerat och framfört så har han även väldigt intressanta förgreningar som alla kanske inte känner till.



För gemene man är det nog främst två låtar man förknippar med herr MacGowan. Den ena är såklart den briljanta “Dirty old town” som handlar om att hitta kärleken i Salford. Alla som känner till Manchester vet att Salford är en egen liten stad i Manchester och att den ligger belägen på andra sidan vattnet bakom United Road-läktaren på Old Trafford. Där ligger även Uniteds gamla, och ack så legendariska, träningsanläggning The Cliff.



Den låten skrevs av den engelske kommunisten Ewan MacColl, född och uppvuxen i just Salford. Herr MacColl var under sitt liv gift tre gånger, bl a med Margaret “Peggy” Seeger, vars halvbror inte var någon mindre än Peter “Pete” Seeger. “Pete” var ju en legendarisk amerikansk protestsångare, politisk aktivist, banjospelare, gitarrist, låtskrivare och även engagerad i USA:s kommunistiska parti, något som fick hans kritiker att kalla honom för “Stalins sångfågel”.



Med sin andra fru, dansösen Jean Newlove, fick Ewan MacColl sedan dottern Kirsty MacColl, som på 80-talet blev legendarisk för sin underbara sång i världens bästa jullåt: “Fairytale of New York”, framförd och odödliggjord tillsammans med... just det, Shane MacGowan. Tyvärr dog hon alldeles för tidigt år 2000, detta då hon räddade livet på sin son men själv blev överkörd av en motorbåt på semester i Mexiko. Nu är Shane, Ewan och Kirsty återförenade och jag är säker på att de kommer ha en ganska bra fest, kanske inleds den med orden: 


“It was Christmas Eve babe

In the drunk tank

An old man said to me, won't see another one…”



Vila i frid Shane och tack för alla minnen!



För att de som inte är helt bekanta med herr MacGowans dryckesvanor så ger jag er här ett litet smakprov (vågar ni testa någon av hans specialare?):



Saxat ur Popbitch, 30/11-2023 (Shanes dödsdag):



>> Unhappy hour <<

En flytande hyllning till Shane


Det känns passande att höja ett glas till minne av Shane MacGowan, en av musikvärldens mest legendariska lash-hounds* - men vad ska man välja att hälla i glaset då? En av hans gamla drickarpolare berättade nyligen för oss om några av Shanes favoriter.



* Dry Vermouth: “Något som var standard att hälla i sig var torr vermouth - trippelmått med ett glas is på sidan.”


 

* Guinness och Barley Wine**: “Inte särskilt trevligt, men dödligt. Och väldigt värmande under en vinterkväll.”



* Hooch svarta vinbär och vodka: “I ett pintglas (det var banjospelaren Toms favorit).” 



* B'n'B: För ett tag sedan berättade vi att Shane en gång hängde med en Popbitch-läsare i en ölträdgård under en glödhet sommardag då han drack en hel pint Baileys. Tydligen var det inte bara Baileys, han tog även några shots med brandy, därav smeknamnet “B’n’B” - Baileys and Brandy. 



Om du inte kan bestämma dig för vilken av dessa du ska välja behöver du inte oroa dig. Du behöver inte välja. Shane brukade vanligtvis ha “tre eller fyra olika drinkar uppställda framför sig och sedan dricka det han var mest sugen på för tillfället.”  



* Lash-hound - en person som kan konsumera otroliga kvantiteter alkohol när som helst på dygnet och som konstant vill göra just det.



** Barley wine:https://sv.wikipedia.org/wiki/Barley_wine




Popbitch 8/12:



>> En runda till <<

Några sista favoriter



IB skriver:

“Några tillägg till er genomgång av vad Shane brukade pimpla i sig. Min man brukade jobba på en pub i Hackney (distrikt i östra London) som en gång i tiden frekventerades av Shane MacGowan. Tydligen beställde han en pint Cinzano.”



MH skriver:

“Shane drack på mitt lokala skithål i N4 (postnummerområde i London) några gånger på 00-talet. Hans runda då var ett par B’n’B:s (Baileys och brandy; fyra shots av varje per glas) med en chaser* i form av en pint Cinzano Bianco.”



AH skriver:

“Enligt Here Comes Everybody, en (väldigt bra) biografi av Pogues-dragspelaren James Fearnley, brukade Shane MacGowan i sina unga år dricka något som kallades en “Black Zombie”. Vad var då det? Dubbla mått gin, dubbla mått vodka, dubbla mått rom, dubbla mått tequila och två shots pastis (fransk aperitif). Över detta häller man sedan en flaska Coca-Cola.”



*Chaser - en mild dryck som konsumeras efter att man druckit starksprit. Starkspriten dricks vanligtvis i ett svep, som vodka eller whisky. Vanliga chasers inkluderar öl, juice, läsk eller sodavatten som dricks för att hjälpa till att spola bort eftersmaken av starkspriten.




SKÄMS DANMARK!

Nej, jag pratar inte om danska handbollsdamernas tunga 27-26-förlust mot Japan i handbolls-VM i torsdags (7/12). En förlust som Ekstrabladet beskriver som: “DET ÄR PINSAMT ATT SE!” Och BT fyller på med: “DET GJORDE ONT ATT SE!”



Nej, jag pratar om lagförslaget i danska Folketinget som skickades in i somras, röstades igenom med siffrorna 94-77 i torsdags (7/12) och börjar gälla på torsdag (14/12).



Det handlar såklart om förbudet mot offentliga bränningar av religiösa skrifter. Jag ska försöka att fatta mig kort. Personligen anser jag att vi i Sverige har mycket att lära av Frankrike när det gäller religion. Religion är något personligt, man utövar det privat och det ska inte ha någon som helst bäring på hur ett samhälle styrs. Vill man tro på en gud så är det fritt fram att göra det, men det är en relation mellan den enskilda personen och gud. Det är ingenting som ska prackas på någon annan människa, för religionsfriheten innebär även friheten att slippa religionen.



Tyvärr fungerar det inte så och hur man än ser på det så är religionen på många sätt en maktfaktor och all form av makt ska kunna analyseras, undersökas, diskuteras, kritiseras och ja, även hånas och förlöjligas. Man kan tycka vad man vill om att koranen har eldats utanför moskéer och i förorter där det bor många muslimer. Men våra grundlagar väger alltid tyngre än enskilda personers känslor, det är dessutom dessa lagar som gör det möjligt för andra trosuppfattningar än kristendomen att existera här. 



För mig är det självklart att man i protest mot något ska kunna elda en bok, det är en kraftfull och symbolisk handling. Föreställ er att en iransk kvinna i Danmark vill protestera mot kvinnoförtrycket i Iran, då kan det väl vara utmärkt att elda upp den bok som hennes plågoandar grundar sitt förtryck på. Nu är inte det möjligt i Danmark, längre.



När det eldades som mest i somras så saknade jag en väl underbyggd kritik mot koranen. De som gjorde det hade gärna fått komma med bra argument och förklaringar till varför hen anser att det är en skitbok. Nu blev det mest att elda för eldandets skull och själva poängen försvann. Hade jag haft samma inställning om det hade handlat om någon annan religiös skrift? Absolut, 100 procent! 



När det började pratas om det här lagförslaget i somras trodde jag inte det var sant, men det var det. Sen trodde jag att det skulle falla under hösten, men icke och f r o m nästa torsdag finns det alltså hädelselagar i vårt grannland Danmark. Jag kan riktigt se de religiösa ledarna i demokratiska länder som  Afghanistan, Pakistan, Saudiarabien, Iran o s v och hur de myser och applåderar det här beslutet av Danmark. Nu ser de att det går att använda religionen till att skrämma länder, vad blir nästa krav?



KOMMER SVARET PÅ ÄGARFRÅGAN INNAN JUL?

Tro mig, jag är så trött på allt bladder om ägarfrågan kring United. Det kommer nya uppgifter hela tiden, så blir det tyst ett tag och sen sätter maskineriet igång igen. Det senaste som gäller är att Qatar har dragit sig ur och Jim “the Rat” Ratcliffe kommer köpa 25% av Glazer-asens aktier för överpriset £1,3 miljarder (17,07 miljarder kr).



Samtidigt har shejken inte gått ut officiellt och sagt att han har lämnat förhandlingsbordet. Dessutom har media sagt vid minst två tillfällen att “nästa vecka” kommer affären med “the Rat” att slutföras, utan att det sedan har skett. Så om ni frågar mig så har jag inte en aning om vad som kommer hända och jag orkar inte längre bry mig särskilt mycket heller.



Men under eftermiddagen i torsdags (7/12) började det mumlas på det absolut bästa stället när det gäller inside information om United. Snacket då gick ut på att “the Rat” just då var på plats på Old Trafford.



Det visade sig att det inte var han i egen hög person, men hans närmaste män, något som bl a Oliver Kay och David Ornstein på The Athletic senare bekräftade då de skrev:


“Sir Dave Brailsford och Jean-Claude Blanc från INEOS träffade i torsdags exekutiva direktörer på Old Trafford då sir Jim Ratcliffes köp av en 25 procentig andel i klubben kommer allt närmare.

 

Brailsford, director of sport på INEOS, och Blanc, som lämnade en exekutiv roll i Paris Saint-Germain för att istället leda hela INEOS Sports portfolio, förväntas bli väldigt involverade i förnyandet av Uniteds fotbollsoperationer så fort Ratcliffes minoritetsandel är säkrad.

 

Uniteds fotbollsdirector, John Murtough, och tillfällige vd, Patrick Stewart, närvarade från klubbens sida för att träffa duon.


 

Brailsford var prestationsdirector för British Cycling, medan Blanc har varit vd för Juventus och sedan marknadsexekutiv för PSG innan han anslöt till INEOS i december förra året.

 

 

Torsdagens möte representerade ett signifikativt steg framåt i processen som en del av ett faktaletande uppdrag där det förväntas att den 25 procentiga investeringen kommer bekräftas innan jul.”



JULFESTTIDER…

Förr om åren var julperioden något som många managers i England fruktade. Det var ju då spelarna skulle koppla av och släppa lös på julfester som ofta förvandlades till rena fylleslag med allehanda griserier på dagordningen.



Det existerar fortfarande, men inte i samma utsträckning som för 15-20 år sedan, dessutom har de väl blivit skickligare på att använda mer privata festlokaler.



På söndag (10/12) ska Uniteds personal (inklusive spelarna) ha en julsamling på Carrington, då är även deras familjer och ungar inkluderade. Jag har därför svårt att se att det skulle spåra ur, då…



Men spelarna kommer säkert vara sugna på en rejäl “supa-och-knulla”-föreställning. Vanligtvis arrangeras dessa inne i stan, veckan före jul.



Slänger man ett öga på spelschemat så måste det bli efter besöket på Anfield.



Sön 17/12: Liverpool (B), 17:30

Lör 23/12: West Ham (B), 13:30



Det betyder måndag eller tisdag 18-19/12, möjligtvis söndag kväll efter matchen. Med tanke på förra säsongens resultat där och att jag har väldigt svårt att se oss ens stånka fram ett kryss så kan jag redan se rubrikerna. Tänk er att vi åker på ännu en rejäl pungspark av sopdykarna, för att sedan hamna på förstasidorna med en rejäl julFEST!



Jag har inga höga tankar om majoriteten av de som idag kallar sig Manchester United-spelare och ser det som fullt möjligt att de kan tänka sig att rättfärdiga det ovanstående scenariot. Baka sedan in Ten Gaals krig med vissa delar av engelsk media och ni kan förstå att pennor, och knivar, kommer vässas på de olika redaktionerna.



JAG TROR ATT SANCHO KOMMER ÖVERLEVA JULEN…

Man kan tycka vad man vill om fallet Jadon Sancho. Jag håller med Ten Gaal om att spelaren har varit pissbedrövlig för oss. Sen kan man ha åsikter om hur det hela har skötts av båda parter.



Hursomhelst, lördagen den 26:e augusti i år kom han in från bänken och ersatte Martial i den 60:e minuten i hemmamatchen mot Nottingham Forest. Helgen efter åkte vi ner till norra London och torskade mot Arsenal. Då fanns inte engelsmannen med i matchtruppen överhuvudtaget och den skallige holländaren kom med sin förklaring om att Sancho visat dålig disciplin på Carrington.



Sedan dess har spelaren varit petad från alla våra matchtrupper och får sköta sin träning på egen hand. Matchen mot Arsenal spelades den 3:e september och imorgon (10/12) är det 14 veckor sedan petningen.



Sancho har under den här tiden tränat med full lön, d v s £350,000 (4,59 miljoner kr) i veckan (!!). En snabb multiplicering av 14 x 350k ger £4,9 miljoner, d v s 64,3 miljoner kr! Jo, jag tror att Jadon Sancho kommer att överleva även den här julen rent ekonomiskt…



VÅR SKALLIGE HOLLÄNDARE v MEDIA

Det var kanske inte det smartaste draget av “Skalle-Per” att förklara krig mot delar av engelsk media innan matchen mot Chelsea. Luckhurst (Manchester Evening News), Mirror, Sky och ESPN blev alltså avstängda efter att ha skrivit saker som United hade velat se innan det presenterades. Med tanke på hur engelsk fotbollsmedia jobbar så lär Ten Gaal sätta igång och skaffa några tunga vinster omedelbart, för om nyhetsbevakningen hittills har stört honom lär han behöva söka skydd i ett skåp och låsa om sig framöver efter detta.



Ta även med i beräkningarna att det hela skedde dagen efter det att rättighetsinnehavaren Sky, en av de portade, signerat ett nytt Premier League-kontrakt.



Vidare ryktas det om att det är Beckhams f d PR-höjdare Caroline McAteer som ligger bakom de senaste Ten Gaal v Spelarna-berättelserna som vi har kunnat läsa om. Hon driver det här företaget, som har Varane listat som en klient:

https://thesportsprcompany.com/clients/



Det har inte bekräftats, men det sägs att Trashford precis har skrivit på för henne också.



Ten Gaal har ju tidigare den här säsongen planterat berättelser i engelsk media om att hans familj är så rik att han inte behöver hålla på och besvära sig med någon agent. Detta såklart för att minska trycket efter skriverierna om att “Skalle-Per” har ett osunt förhållande till agentvärlden där han försöker få över spelare till sin favoritagent Kees Vos.



På det ämnet har jag läst en del grejor om just detta och vår talang Dan Gore som jag hoppas inte stämmer. Om Gore inom den närmaste framtiden blir utlånad får vi dessvärre anta att det tyvärr är sant.



Tack och lov så har det börjat röra på sig inom media gällande detta och The Times jobbar tydligen på att få ihop en artikel om det. Och för bara två veckor sedan hade Sam Wallace på The Daily Telegraph en text om Kees Vos och Sports Entertainment Group och att deras saftiga provision skulle ha begränsat Stefan de Vrijs lön i Inter Milan.



Om det nu visar sig att holländarna håller på med en massa skit runt Dan Gore så kan det vara värt att påminna träskoknullarna om att Gores familj har extremt goda känningar inom Manchesters gängvärld… 



Avslutningsvis (för den här gången) gällande “Skalle-Per” så tittade jag tidigare på Ten Gaals presskonferens (inför Chelsea-matchen). Jävlar anamma, det var smärtsamt att se och höra! Han tjatade på om hur mycket vi har utvecklats, våra excellenta insatser borta mot Everton och Galatasaray, hur “man kan se” att spelarna fortfarande spelar för honom och att vi var med i matchen hela vägen till slutsignalen i Newcastle (vilken match såg du då, Erik?!). Jag fattar att han måste sätta ett positivt spinn på saker och ting, om inte annat för att rädda ansiktet, men han såg bara ut som en riktig aningslös kuk med vanföreställningar. Det var så pinsamt. Jag minns när vi brukade driva oss vimmelkantiga med Rodgers när han var i Liverpool, nu har vi Ten Hag som presenterar liknande skit.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards