Direktlänk till inlägg 12 december 2023

MANCHESTER UNITED HAR INGEN INTENTION ATT AKTIVERA ANTHONY MARTIALS POTENTIELLA KONTRAKTSFÖRLÄNGNING

Av Mikael Holmkvist - 12 december 2023 15:12

AV: David Ornstein, The Athletic, måndag 11 december, 2023, kl 14:30 (svensk tid)

 

 

 

Manchester United har ingen intention att aktivera möjligheten att förlänga Anthony Martials kontrakt när det går ut efter den här säsongen. 

 

 

Martial skrev på ett nytt femårskontrakt 2019 som inkluderade en klausul där United har möjligheten att förlänga hans tid i klubben med 12 månader t o m juni 2025.

 

 

Men som det ser ut i dagsläget förväntas Old Trafford-hierarkin komma att låta den 28-årige forwarden lämna som free agent nästa sommar - såvida det inte dyker upp intresserade köpare i januari.

 

 

Om United avstår från att utnyttja möjligheten att behålla honom skulle det kommande transferfönstret utgöra den sista chansen för dem att få en avgift för spelaren.

 

 

Det skulle även skapa en plats i truppen och löneutrymme för att potentiellt sett förstärka anfallet.

 

 

Martial blev världens dyraste tonåring inom fotbollen 2015 när han flyttade till Old Trafford från Ligue 1-laget Monaco i en transaktion värd £36 miljoner (475 miljoner kr), med möjligheten att växa till £58m (766 miljoner kr).

 

 

Då den franske landslagsmannen sent 2018 närmade sig de sista sex månaderna av det första kontraktet valde United att aktivera en klausul för att förlänga med Martial, för att sedan binda honom till klubben med kontraktet som han har nu.

 

 

Klubben har valt att infoga och utnyttja sådana klausuler med de flesta spelarna, men nyligen bestämde de sig för att inte göra det i fallet med David de Gea och han lämnade Manchester i juli gratis.

 

 

Förutsatt att planerna inte förändras verkar det nu vara troligt att de kommer göra samma sak med Martial.

 

 

Han har hittills stått för 19 framträdanden under säsongen 2023-24 men av dem är endast sju starter - två av dessa har kommit i Ligacupen - och fransmannen har hittills inte spelat klart någon hel match.

 

 

När han blev utbytt efter 56 minuter i lördagens chockartade 3-0-förlust hemma mot Bournemouth och ersattes av Rasmus Højlund möttes det av jubel från delar av United-supportrarna.

 

 

Totalt har Martial gjort 90 mål på 317 matcher i alla turneringar under en United-karriär fördärvad av skador och blandad form.

 

 

Trots att han har vunnit två FA-cuper, en Ligacup och en Europa League-titel har Martial ständigt stött på spekulationer gällande hans framtid och mellan januari-maj 2022 lånades han ut till Sevilla.

 

 

Aaron Wan Bissakas, Victor Lindelöfs och Hannibal Mejbris kontrakt går också ut 2024 och de innehåller också möjligheten att förlänga. United-managern Erik ten Hag har bekräftat att klubben diskuterar vad den ska göra gällande det.

 

 

Det råder tveksamheter runt framtiden för vänsterbacken Sergio Reguilón, vars säsongslånga lån från Tottenham Hotspur innehåller en avbrottsklausul tillgänglig för båda parter i januari, samtidigt måste United bestämma huruvida de vill förvandla det tillfälliga köpet av Sofyan Amrabat till en permanent flytt eller inte.

 

 

United tar emot Bayern München i Champions League imorgon, då måste de vinna om de ska ha någon chans att avancera till åttondelsfinal. Sedan reser de till Liverpool i Premier League på söndag.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards