Direktlänk till inlägg 27 oktober 2015

OROANDE MUMMEL FRÅN FC OCH GLÄDJANDE NYHETER!

Av Mikael Holmkvist - 27 oktober 2015 22:23

 

Bilden: Oj, oj, oj! Trodde inte riktigt på det först, men det verkar verkligen som att FC United jobbar på att plocka in den här killen (t.h.), det innebär verkligen en anledning till upphetsning bland alla Röda fans. Läs mer i dagens inlägg så förstår ni varför.

 

 

Det har onekligen varit lite svajigt runt FC United of Manchester på sistone. Nu menar jag inte med spelet ute på planen, utan spelet i klubbens maktkorridorer. Vet inte om ni som läser här med i Red Issue's briljanta forum på nätet, hursomhelst så har tråden om FC United där gått het den senaste månaden, och det är inte superrolig läsning.

 

 

Nu verkar det ha ordnat upp sig en aning, men i slutet av november har klubben sitt stora årsmöte och det känns som att det kommer bli kryddstarkt och att en del sylvassa anklagelser kommer riktas mot klubbens ledning.

 

 

Under åren då jag bodde i Manchester så lärde jag känna klubbens General manager Andy Walsh. Han skjutsade t.o.m hem mig efter en bortamatch i Oldham, trots att det var en omväg för honom. Jag har bara gott att säga om honom och anser att han får ses som en förebild när man pratar om United-supportrar. Han är heller inte rädd för att stå upp för sina principer, vilket han inte minst visade då arbetarklassen stred mot den vidriga häxan Margaret Thatcher och hennes "poll tax", något som han t.o.m gick i fängelse för.

 

 

Nu är det många år sedan jag träffade honom och jag har inte en aning om han har förändrats och korrumperats under åren, känns inte troligt, men det är såklart svårt för mig att säga. Tänker inte börja anklaga honom för något nu, men den 3:e oktober gick i alla fall Red Issue, via sitt Twitter-konto, ut med svidande kritik mot klubben, och däribland Mr Walsh. Här kann i läsa vad de skrev.

 

 

Red Issue @RedIssue 3 okt

Oroande det som pågår i @FCUnitedMcr där vd:n @andykwalsh nu går runt och censurerar kommentarer på fansens inofficiella hemsidor. Det verkar mer och mer som att klubben drastiskt har ändrats från det som vi satte vårt rykte på spel för då klubben grundades 2005, detta då flera av de som driver den, som Walsh och @WalkersRambles (Andy Walker), har för avsikt att bygga ett välde på bekostnad av principer, förblindade av hyllningar från personer som @OllieHolt22 (Oliver Holt, fotbollsjournalist). Om Red Issue fortfarande fanns kvar skulle de åka på en rejäl granskning - föreställ er om Fartin (Martin Edwards) hade bett oss att tysta @anydkwalsh under hans IMUSA-dagar!

 

 

Och detta den 20:e oktober:

 

 

Red Issue @RedIssue 20 okt

Chockerande uppträdande av @FCUnitedMcr som har blockerat klubbgrundare från att skicka in motionsreformer till årsmötet medan hans medlemskap "ses över".

 

 

Med tanke på vilka värden det var som klubben grundades på och vad den säger sig vara en förkämpe för, så är detta mycket oroande. Men jag tror vi får ge oss till tåls ungefär en månad och se vad som händer och inte händer på årsmötet.

 

 

Så med detta i åtanke var det skönt att för några dagar sedan läsa att klubben stått fast vid sina principer och gjort det vi ska göra. Ni kan läsa hela grejen från klubbens officiella hemsida här: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2015/10/27/11205804-fotboll-ar-en-sport-inget-tv-lekprogram/

 

 

Detta är såklart bra, tro inte att jag tycker något annat, men samtidigt känns det lite såhär:

 

 

Vet man vad vår klubb handlar om så bör man nog utgå från att vi skulle säga nej till den senaste skiten från BBC. Men det kändes lite som att klubben verkligen ville ropa ut det här från det högsta hustaket, så att alla ska se hur duktiga och principfasta vi är. Det skaver lite här och känns onekligen som Chris Rock så briljant uttrycker det: You're supposed to do that!

 

 

Sen vill jag bara avsluta med nyheten som jag lät illustrera det här inlägget. Vi är alltså på gång att plocka in Rory Patterson. Om ni aldrig varit på en FC-match eller inte är så involverade i vilka som spelat för oss och allt det där, så förstår jag att ni ser ut som fågelholkar nu och frågar: Vem fan är Rory Patterson?!

 

 

Han är en riktig klubblegendar. Han var med oss under klubbens första tre säsonger och han var magisk. På den tiden hade jag turen att bo i Manchester och missade inte många FC-matcher. Även om jag vet att jämförelsen haltar och är korkad så kan man nog säga att han är det närmaste Eric vi har haft. Han spelade med en arrogans, bröstet utåt, hakan i vädret och herrejösses, han kan lira fotboll! Han gjorde saker på planen som fick fansen att tappa andan, titta på varandra, skaka på huvudet och sedan brista ut i skratt. Han är allt man kan begära av en United anfallare. Grym målskytt, stark, teknisk, fräck och så har han det där som man inte riktigt kan beskriva. Om allt löser sig med alla papper så kan jag bara säga grattis till er som går på matcherna, det kommer bli oerhört stort att se honom tillbaka i den Röda tröjan igen.

 

 

Han har t.o.m representerat Nordirlands A-landslag sedan han lämnade oss. När han debuterade för klubben i en försäsongsmatch äntrade han planen utan tröjnummer och blev bland fansen direkt känd som "Mr Mystery" och "the man with no name". Nu har han blivit 31 år och det känns inte som att det är någon avdankad gubbe som kommer hem, tror istället att han kommer göra en otrolig nytta för oss på topp. All erfarenhet från spel i högre ligor och utomlands har säkert gjort honom gott, om klubben lyckas plocka in honom kommer temperaturen omedelbart att skruvas upp ytterligare några grader runt FC United.

 

 

Titta gärna på det här klippet så förstår ni lite mer vad jag menar:

 

 

 

Bekräftelse från officiella hemsidan:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2015/10/27/11205808-fc-united-ansoker-om-internationellt-starttillstand-for-att-ater-plocka-in-rory-patterson/


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards