Direktlänk till inlägg 30 maj 2016

SAGT & GJORT 2015-16 PRISERNA: KAMPLUST, JESUS OCH KAPTEN FIASKO

Av Mikael Holmkvist - 30 maj 2016 18:58

Också den här veckan: Fifa:s nya era, Steve Evans och en sorglig dag för journalismen


   


Steve Evans: känslosam säsong. Fotograf: BPI/Rex Shutterstock


 


 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 22 maj, 2016:


 


 

Säsongens man


Sätter ribban för nästa säsongs lagkaptener: Gabby Agbonlahor - nedflyttad rökandes en shishapipa och blev hög på legalt dikväveoxid. Han sa följande till fansen i februari: "Vi kommer kriga till slutet. Det är allt klubben förväntar sig av oss. Ta det match för match."


 


 

• Hjälpte till att peppa tvivlarna i februari: Joleon Lescott, ber om en större tilltro på Villa truppens vilja, attityd och fantastiska kamplust... Gabby är ett exempel på det."


 


 

Säsongens tal


Gianni Infantino: gör sig varm i kläderna hos Fifa med en femstjärnig kongress i Mexiko, där delegaterna fick $1,000 (8,834 kr) var i fickpengar. "Det här är en ny era, ett nytt Fifa, ett Fifa som står för reformering. Tillsammans kan vi göra skillnad i världen."


 


 

• Fifa-höjdpunkter säsongen 2015-16:


 


 

1) Bästa totala insats: ex-Concacaf chefen Jeffrey Webb, värd för ett champagneparty med Harlem Renaissance (https://en.wikipedia.org/wiki/Harlem_Renaissance) och blackjack tema i februari i herrgården i Georgia han köpte för bedrägeripengar, tre månader efter att ha erkänt sig skyldig.


 


 

2) Bästa valtaktik: Bahrain kungligheten shejk Salman, sa att hans fyra rivaler i kampen om presidentskapet kanske ville hoppa av för att undvika eländet som demokrati kan medföra: "Om vi går till val kommer det finnas förlorare. Ibland behöver man undvika det."


 


 

3) Bästa nykomling: Zimbabwes Phillip Chiyangwa - miljonär, YouTube stjärna, brorson till Robert Mugabe och innehar smeknamnet "Kapten Fiasko" - valdes till förbundets president med en jordskredsseger i december. Han första aktion: ta tre veckors ledigt. "Jag kommer lämna genast."


 


 

4) Och bäst återhämtning: Sepp - fortfarande upprörd i april men slog tillbaka med sin nya bok Mission and Passion Football. Sepp säger att det är berättelsen om "hur jag led, precis som Kristuspassionen".


 


 


 


 

Krigar sig också tillbaka


Uefa: reagerar på Panamapappersläckan i april - 24 timmar innan polisens räd mot deras kontor med misstankar om kriminella aktiviteter: "Det här är en sorglig dag för journalismen."


 


 

På annat håll. mest mångsidig


April: Karren Brady, försvarar West Hams offentligt finansierade avtal gällande arenahyran, sex månader efter att i överhuset ha röstat för att skära ner på skattelättnaderna. Brady sa att statligt stöd uppmuntrar folk "att vara en börda för samhället".


 


 

Drar också en gräns


Januari 2016: Chelsea sparkar en publikvärd för att ha kallat Cesc Fàbregas en "orm". Oktober 2012: Chelsea sparkar inte John Terry då han kallade Anton Ferdinand en "svart fitta". "Chelsea uppskattar och stöttar Johns fulla ursäkt för språket han använde."


 


 

Bästa nya varumärke


November: "The English Football League" - fotbollens största storföretagsomdöpning sedan 2008, när fotbollspoolen plockade in varumärkesexperter för att "föryngra" deras affärsverksamhet. Deras nya namn: The New Football Pools.


 


 

Webbpriser


Förra säsongens höjdpunkter:


 


 

a) Manutd.com - redovisade sina räkenskaper i september och visade att £2,5m (32,2m kr) i utdelningar varje år betalas ut till vart och ett av Malcolm Glazers sex barn, detta redovisat på en sida med följande rubrik: "Storhet är mer än ett ord. Det är ett sätt att vara, det handlar om att gå längre, respekt, ära. Aldrig nöja sig med det vanliga - Sir Matt Busby."


 


 

b) Sunderlands officiella nyhetsflöde presenterade två storys tillsammans i januari: Sunderland firar 20-årsdagen för Show Racism the Red Card, och Sunderland ska arrangera en kväll med Roy Chubby Brown.


 


 


 


 

c) Blackpool distanserade sig själva från ett officiellt klubbkonto på Twitter i augusti som kallade fans "typiska arselhålsrunkare", ett år efter det att ordföranden Karl Oyston kallade ett fan "en efterbliven", "speciella behov", idiotefterbliven": "Vi har inte överseende med åsikterna som uttryckts."


 


 

Och d) Liverpools ägare Fenway Sports Group svarade i februari på en vecka full av svår PR gällande deras planerade biljettpris på £77 (992 kr) genom att vrida om deras online uttalande. Innan: "Förvandlar fans till kunder". Efter: "Förvandlar konsumenter till fans".


 


 

Bästa manageraktionerna


Mest känslosam: september, Rotherham managern Steve Evans: "Jag själv och ordföranden kramades och omfamnade varandra och det var tårar på båda sidorna. Det var ett väldigt känslosamt ögonblick då vi visste att vi formellt skulle gå skilda vägar. Men Steve Evans var tvungen att fatta ett beslut för Steve Evans."


 


 

Mest reflekterande: oktober, Steve Evans om sin tidiga inverkan i Leeds: "Jag tror att spelarna såg ett hinder passeras när Steve Evans gick in"; om sin arbetsmoral: "När Steve Evans ber spelarna att vara modiga, vill ja ha dem med bollen"; om sin vision: "Jag är en realist. Steve Evans ligger inte i sängen och drömmer"; och om fejkade Steve Evans citat som cirkulerade på Twitter: "Vilken skandalös, fruktansvärd sak att tillskriva Steve Evans."


 


 

Bästa presentation: april, Rumänien: Timișoara borgmästaren Nicolae Robu hjälper till att introducera nya ACS Poli tränaren Daniel Stanciu för pressen: "Han var inte förstavalet, för att vara ärlig. Vi fick inte den vi ville ha. Inget illa menat."


 


 

Bästa juristen


Augusti, Kroatien: Dinamo Zagreb presidenten Zdravko Mamic adresserar åklagaren under hans hearing gällande borgen i avvaktan på rättegång för bedrägeri och bestickning: "Jag kommer slakta dig." Lokalmedia sa att Mamic's jurist "bröt in för att klargöra att hans klient 'inte framförde några hot'".


 


 

Lämpligaste gesten


September, Tjeckien: Viktoria Plzens David Limbersky - tillbaka i laget några dagar efter att ha hotat polisen som arresterade honom då han kraschade sin Bentley medan han var full - nätade och firade genom att låtsas hålla i en ratt och berusad styra den. Lagkamraten Jan Kopic: "Det är bara så Limba är."


 


 

Säsongens pedanter


Oktober, italienska domarförbundet: agerade efter det att en domare avbröt en U14-match p.g.a humanitära skäl vid ställningen 31-0 efter 60 spelade minuter. Domaren stängdes av p.g.a "en felaktig tillämpning av regelverket". Regionalchefen Antonio Aureliano: "Han behöver stanna upp och reflektera."


 


 

Mest engagerad


September, Tyskland: Uerdingen maskoten Grotifant elefanten - kritiserad för att ha attackerat ett fan som drog honom i snabeln tills huvudet ramlade av. Lokal media påpekade en "oroande trend", detta efter att Austria Wiens maskot Super Leo skrämde barn genom att vara "för full för att stå upp".


 


 

Mest uppriktig


Juli, Egypten: Al-Ahly tonåringen Ramadan Sobhi sa förlåt till Zamalek för en "respektlös" skrytuppvisning - han ställde sig på bollen med båda fötterna - vilket provocerade fram handgemäng. "Zamalek är en fantastisk klubb och jag respekterar dem." Oktober: Gör samma sak igen, också mot Zamalek, vilket ledde till ett slagsmål med alla 22 spelarna och tränarna involverade.


 


 

Största bakslaget


Augusti, Ryssland: Chefen för högsta ligan Sergej Cheban reflekterar över den svåra pressen efter att ligans officiella "Miss Charming" avslöjades som nynazist. "Drt var oturligt för Olga, hon är verkligen en charmig tjej."


 


 

Plus: bästa löftet


Januari, Brasilien: Modellen Suzy Cortez: a) presenterar sitt nyårslöfte: "2016 ska jag inte ha något dåligt sex med fotbollsspelare - det är inte den jag är"; och b) firar att São Paulo köpt försvararen Diego Lugano genom att twittra en nakenbild till honom. "Välkommen #Lugano ... #missbumbum2015."


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards