Direktlänk till inlägg 8 september 2016

UTDRAG FRÅN DEN NYA BOKEN "CLASS OF '92: OUT OF OUR LEAGUE - OUR JOURNEY BACK TO THE HEART OF THE GAME"

Av Mikael Holmkvist - 8 september 2016 17:58

Utdrag från nya boken Class of 92: Out of our League - Our Journey Back to the Heart of the Game. Av Nicky Butt, Phil Neville, Gary Neville, Ryan Giggs och Paul Scholes. Publicerad av BBC Books den 8 september, inbunden £20 (241 kr).

 


Scholes;



Jag finner inte elitfotboll lika intressant att titta på längre, särskilt i England. Man hör folk säga att engelsk fotboll är den bästa fotbollen som finns. Jag tycker att Spanien är den överlägset bästa ligan. Tyskland har bättre lag. I Italien är förmodligen styrkan på bredden inte fantastisk. De pratar om att Italien är en dålig liga men jag tror inte att folk från England tittar på det. De säger att den är tråkig. Inte en chans. Juventus lag skulle besegra vilket lag som helst i den här ligan. De kom upp till Manchester City och slog dem lätt. Men vi har den här synen på den italienska ligan att den är kass. De försöker bara försvara. Inte en chans.



Den spanska ligan är överlägset bäst om du utgår från de europeiska turneringarna. I kvartsfinalerna i Champions League och Europa League 2015-16 hade de sex av de 16 lagen. Nästan hälften. Premier League hade bara två.



Det måste ske ett rejält kliv uppåt i kvalitet i England. Förutom Sergio Agüero, Kevin De Bruyne och David Silva, har vi inte de bästa spelarna. Alla de bästa spelarna är i andra länder.



De bästa spelarna är i Spanien eller i Bayern München och Juventus. Vi sammanlänkas med stora spelare - Gareth Bale är en toppspelare - men vi får dem inte nu. Inte nu längre. Man ser aldrig en Lionel Messi komma över hit, man ser aldrig en Neymar i Premier League.



Jag tycker förmodligen bättre om att titta på Salford. Jag vet inte om det beror lika mycket på att jag inte gillar krånglet med att ta sig till matchen, åka in, sitta i trafiken. När jag åker till Salford parkerar jag bakom målet och kliver ur min bil. Men jag får genuint mer nöje t.o.m av att titta på min sons lag, Royter Town. Det är som ett lag med män, men han är 16. Han började spela några matcher för dem förra säsongen. Jag åkte och tittade en gång, det blev 5-4. Det är bara underhållning.



Det finns några bra spelare, riktigt bra spelare, men det är inte alltid det bästa gällande kvalitet. I Premier League under de två senaste åren, har jag verkligen sett en match med hög kvalitet? En match där jag tänkte: "Wow!" Det är svårt att komma på någon.



Sen tänker jag på matcher utomlands som jag har sett: Real Madrid-Barcelona, Bayern München-Borussia Dortmund, riktiga fotbollsmatcher. Jag kan inte föreställa mig att Real Madrid spelare, Barcelona spelare, tittar på våra matcher och blir lika uppspelta som vi är när vi ser en Real Madrid-Barcelona match eller en Bayern-Dortmund match eller Juventus-Roma, något sådant. För 10 år sedan, förutom Real Madrid, tycker jag inte att Bayern München var särskilt speciella. Juventus var bra, missförstå mig inte, men jag tycker att engelska lag förmodligen var lika bra som dem.



Allt handlar om pengar och sponsorkontrakt i England nuförtiden istället för fotboll, istället för underhållning. Och jag tycker inte det enbart gäller topplagen heller. Jag tycker det går hela vägen ner genom ligan. Jag vet att det finns press på managers, men spelstilen blir så negativ för att managers är rädda för att förlora sina jobb. Om man förlorar tre eller fyra matcher på raken hamnar du självklart under press och du får sparken och det får dem att tänka: "Ok, behöver vi resultat eller behöver vi hitta en sätt att spela på som underhåller folk?" Det är värdelöst. Det förstör engelsk fotboll.



Jag skulle förmodligen få sparken efter fem matcher om jag var manager, eller hur? Jag vet verkligen inte om jag någonsin kommer bli manager. Jag har gjort min Uefa B-licens. Jag har inte gjort A-licensen.



Jag kommer att göra den. Men jag funderar bara på om det är värt det? Jag har inte fått några större erbjudanden. Jag fick ett erbjudande från Oldham för ett par år sedan. Men man måste börja någonstans; om man får sitt tränarmärke börjar man med ett ungdomslag, gör något först, och om man gillar det så tar man det vidare därifrån, antar jag. Jag har inte gjort det tillräckligt mycket för att gilla det eller inte gilla det egentligen. Jag tror att om jag verkligen går in i det så skulle jag kunna gilla det. Men jag skulle inte vara någon som skulle oroa mig för att bli av med jobbet för att inte ha spelat på rätt sätt. Men jag antar att man aldrig vet säkert. Men om du gör det på sättet du tycker att det borde göras p, om folk betalar för att titta, då vill jag underhålla.



Pengarna är det viktigaste nuförtiden inom fotbollen för att ägare, majoriteten av dem, är bara intresserade av att tjäna pengar till deras fotbollsklubb. De bryr sig inte om vad de ser på lördagseftermiddagen ute på planen. De är bara affärsmän, medan man i Barcelona har en balans mellan affärer och fotboll.



Självklart måste de tjäna pengar för klubbens skull, men det är en klubb som är ett kooperativ ägt av fansen, inte av en affärsman eller en grupp individer. Så de vill att det ska fungera, men att tjäna så mycket pengar som de bara kan är inte deras primära mål. Det är underhållning. Vinna Champions League, vinna de bästa priserna. Det är därför de har de bästa spelarna. Och varför klubbar som deras är de bästa lagen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards