Alla inlägg den 13 september 2016

Av Mikael Holmkvist - 13 september 2016 16:18

 


 

 

 

 

Bilden: Med tanke på hur Phil Jones spelar fotboll är det här kanske det säkraste alternativet: Att flickvännen Kaya Hall kör honom till träningen. För förstå om han kör bil som han spelar fotboll! Finns det någon möjlighet att fröken Hall kan ta hand om honom planen också, månntro?





Hallo på er alla igen, ja då var derbyt avklarat för den här gången då. Ska villigt erkänna att de rullade ut oss ganska rejält i den första halvleken och man får sätta några frågetecken för Mourinhos laguttagning. Det finns en del spelare i Uniteds trupp som jag anser inte ska vara i närheten av spel för oss. När det gäller Jesse Lingard är jag lite kluven. Oftast är han i mina ögon inte tillräckligt bra och ser t.o.m ibland ut som en Championship spelare. Sen kan han slå till och göra fantastiska mål, bjuda på fina dribblingar, bra löpningar och ett stabilt defensivt arbete. Men alldeles för ofta hoppar han undan tacklingar, försvinner helt ur matchbilden och visar en inte tillräckligt hög nivå för United. Detta i kombination med hans "dabbande" (titta vad du har gjort, nu kokar pisset inom mig igen!) och allmänna idioti vid sidan av planen ("showen" på bussen till bortamatchen mot West Ham förra säsongen) gör att jag inte håller honom som en spelare som har vad som krävs för att representera United. Daley Blind har jag tjatat om ofta. Han har inlett ok, men så fort han möter ett lag med en hyfsad offensiv får han klara svårigheter och det lyser solklart igenom att han inte är någon naturlig mittback. Bailly var inte i närheten av sitt tidigare spel i lördags. Det har många orsaker, men jag håller honom fortfarande som vår bästa mittback. Sen glömmer jag inte överkörningen på den belgiska galten De Bruyne, som han delade ut redan i den nionde minuten, det var ren och skär skönhet. När det gäller vår backlinje hoppas jag att Chris Smalling får chansen på torsdag och spelar bra och att Mourinho sedan spelar honom och Bailly i mitten framöver. Det är nog inget idealiskt mittbackspar, eftersom båda kan vara hetlevrade och har svårt att hålla igen, men sett till vad vi har så känns det som bästa lösningen.



Men det var intressant att skåda det som hände från minut 42 och framåt. Först fumlade clownen Bravo till det så att Ibrahimović kunde reducera, sen kunde vi ha vänt, eller åtminstone fått 2-2 innan pausvilan. Sett till matchbilden hade det inte varit rättvist, men det sade samtidigt en hel del om kuken från Katalonien och hans lag. Sätter man press på dem och börjar gnaga de på hälsenorna och fylla på runt deras box, då gillar de det inte och blir väldigt obekväma. Det skulle vara en överdrift att säga att vi dominerade den andra halvleken, men vi kom ut och gjorde det vi skulle ha gjort från början. Pressade dem, slog inte bort alltför många enkla bollar och visade lite fysisk närvaro. Att låta kukens lag spela runt bollen och ha det ganska lugnt och skönt, det är det största misstaget man kan göra. Men gå in och tryck till dem, ta bollen och visa vem som är boss, då blir det automatiskt rörelse i ändtarmen på dem. Innan jag går vidare kan jag bara konstatera att kvoten av irriterande kuksäckar i city alltid kommer vara konstant. Nolito kommer inte få många beundrare utanför de bittras lilla mentalsjuka grupp, vilket praktarsle!



Inom media finns det ju en viss dramaturgi som måste följas och aldrig får rubbas. Ni känner till den, United har inga fans i Manchester, alla som hejar på city kommer från Manchester, Liverpools fans är de mest trogna och lojala och består bara av en grupp sköna scousers på skämthumör som inte alls lever i det förflutna. Mourinho är ond och Guardiola är god. Och så vidare. Men det var nästan overkligt att se hur långt upp i det bruna på Guardiola pressen befann sig efter derbyt. Men vi får väl se hur länge det varar om/när den där målvakten fortsätter klanta till det, och den ökänt envisa Guardiola vägrar erkänna att han gjort fel. Där får vi faktiskt berömma Mourinho, som snabbt ställer om och inte fastnar i irriterande principer.



Exakt vad som fick Daily Telegraphs Jason Burt att twittra detta: "De 40 minuterna som Manchester City spelade i den första halvleken var det bästa jag kan minnas att jag har sett i Premier League," ja det vet jag inte, har stackaren fått alzheimers eller?



Kul att notera att en av alla fotbollsskribenterna som dagligen följer Manchester lagen svarade på det ovanstående enligt följande: "Burt är ett första klassens ollon."



Som jag sa tidigare så känns en del av mediereaktionerna rejält överdrivna (se t. ex Mirror, MEN eller MOTD).



Vanligtvis har jag inga som helst problem med att skita på min egen tröskel men - rätta mig om jag har fel - kämpade inte City för sitt liv på slutet? Borde de inte ha varit reducerade till tio man långt innan det och skulle vi inte ha haft minst en straff? Var inte deras två mål egentligen turliga chansgrejor som normalt sett inte händer? Och gjorde inte José ett ganska bra jobb med att vända på saker och ting från en initial situation där vi var på väg mot ännu en 1-6 förlust? Känns även bisarrt att vissa skribenter inte vet att det här är ett pågående arbete, som även underminerades av några överraskande engångsdåliga insatser, för att sedan dra slutsatsen och definitivt döma ut det hela som att säsongen är över. Vi har för helvete fortfarande sommartid, spara dödsrunorna till våren.



Nu vet jag att Van Gaalen och Moyes har sänkt våra förväntningar till orimligt låga nivåer, men jag måste ändå säga att jag gillade Mourinhos reaktion på 2-0 underläget. Under de senaste säsongerna hade det slutat 2-0, eller blivit en ännu större förlust. Underläge med 2-0  efter 36 minuter mot ett lag med självförtroende som spelar briljant. Han inser att hans plan och uppställning där ute var skit, och att åtminstone tre av hans spelare gör en skitinsats. Men endast 20 minuter senare knackar du hårt och entusiastiskt på motståndarnas dörr i jakten på en kvittering som, om rätt vore rätt, redan borde ha kommit via straffpunkten. Mycket att vara positiv för där inne enligt mig: de flesta bossarna skulle ha förlorat med 3- eller 4-0 från den positionen, med tanke på de fullkomliga spillrorna vi såg ut som till att börja med. Ni som läser min dynga regelbundet vet också att jag gillar Henrich Mchitarjan, och jag ska villigt erkänna att han var helt under isen här. Älskade hans inhopp mot Hull, men här funkade det inte och det var helt rätt att plocka ut honom.



Här hittar ni Danny Taylors ord om matchen och Mourinhos efter-matchen-kommentarer:



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/12/11363336-manchester-citys-derbygladje-da-de-bruyne-inspirerade-till-vinsten-mot-united/



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/12/11363335-jos-mourinho-kritiserar-spelare-och-mark-clattenburg-efter-derbyforlusten/




Innan jag går vidare måste jag bara rikta er uppmärksamhet mot mannen som Fergie personligen handplockade som sin ersättare, Sunderlands Messias, Mr David Moyes i Daily Telegraph, innan gårdagens 3-0 förlust mot Everton:


 

"Vi hade ett fantastiskt lag i Everton men vi saknade en centerforward," sade Moyes. "Jag överdriver kanske, men jag tror att med det så hade vi varit nära att vinna Premier League, så bra var vi. Under de två sista åren, slutade vi framför Liverpool i ligan. Titta på vad de spenderade genom åren och det var en stor grej, men vi kunde helt enkelt inte bryta upp toppfyran för vi hade inte finanserna för att köpa en centerforward."



Wow, jag lämnar det till er själva att smälta...



Under de kommande dagarna ska ni inte bli förvånade om det dyker upp några underhållande och oväntade artiklar om United. Det är nämligen så att i fredags (9/9) hade Ed Woodward sin "off record" efter-transferfönstret-dryckeskväll med några journalister. Redan i söndags dök det faktiskt upp en given kandidat och artikeln inkluderar en passage som får ses som en nagel i ögat på Shaun "Neymar Exklusivt" Custis:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/12/11363328-manchester-united-planerar-nytt-zlatan-ibrahimovic-kontrakt-plus-senaste-transferstallningen-gallande-gareth-bale-ronaldo-och-neymar/



Jag är alltmer övertygad om att någon resa till Manchester, eller någon annan engelsk stad för att se United borta, för mig inte alls är nära förestående. Erik Niva kallar det "allt tingel-tangel runtomkring" och det är en ganska bra beskrivning. Arbetarsporten som för varje dag blir mer och mer av en kommersiell cirkus. Alla muppar med selfiesticks som är mer upptagna att ta bilder på sig själva och lägga ut till alla sina "vänner" på sociala medier. "Titta på mig, jag är på OT! Jag är Skandinaviens största Man U fan!" Dårar som fortfarande går runt i den gulgröna halsduken, iklädda matchtröjor och med en fullproppad Megastore-påse i näven, det kommer verkligen att få Glazer-familjen att inse hur mycket vi hatar dem. Singing sections, idioter som på allvar sjunger "who are ya?" till någon motståndarspelare som gör mål på oss. Fred the Red, West Stand, Dönickar som frågar Red News och U.W.S, herregud vad jag saknar Red Issue!, försäljare om det är matchprogrammet. O.s.v, o.s.v, o.s.v När de sedan gjort det betydligt svårare att komma över bortabiljetter, så är det nog bara att inse att det inte är för mig längre, det blir att fortsätta sitta och vara cynisk i tv-soffan istället.



Tack och lov så finns ju Red Issue fortfarande på nätet. Inte i magasinform, men som ett forum och det är helt briljant. En rött lysande fyr i mörkret. En av alla de som skriver där har tagit det där med svordomar och liknande till en helt ny nivå och hans observation innan derbyt i lördags gjorde mig inte precis mer sugen på att åka över:



"Den mest deprimerande folkmassan runt arenan jag någonsin har sett. Det är som en blandning mellan Disneyland och ett mentalsjukhus. Herregud. Jag är heller inte säker på vad GMP gör här med så många poliser. Det är större chans att åka på en dyngpropp på det förbannade Alton Towers (stort nöjesfält i England)."



Känns tyvärr som en klockren summering.



Money, money, money och Bastian avskriven som spelartillgång...

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/12/11363455-manchester-united-skriver-av-bastian-schweinsteiger-som-en-6-7m-79-7m-kr-spelartillgang/



På torsdag går United in i Europa League spelet, detta då vi ska ta oss an Feyenoord på bortaplan i Rotterdam, Nederländerna. Arenans kapacitet har skurits ner till 26,000 p.g.a sanktioner från UEFA efter problemen mot Roma tidigare i år. Representanter från Old Trafford har sagt till de United-fans som ska resa att hålla en låg profil och klä sig neutralt. Det sägs att 1,400 United-supportrar kommer resa ner och ett specialtåg kommer tillhandahållas för att ta dem till arenan.



Jag kastade ett snabbt öga på Feyenoords lag och form nyligen och även om Eredivisie inte får omvärlden att skaka så har Rotterdam-klubben inlett på ett imponerade sätt:


FC Groningen v Feyenoord 0-5

Feyenoord v FC Twente 2-0

Heracles Almelo v Feyenoord 0-1

Feyenoord v Excelsior 4-1

Feyenoord v ADO Den Haag 3-1



De har alltså fem raka vinster och 15-2 i målskillnad på sina fem inledande ligamatcher. Men nu höjs insatserna något då de först möter United på torsdag och sedan väntar rivalen PSV Eindhoven borta på söndag. Dessa vinster har gjort att Feyenoord toppar Eredivisie, två poäng före just PSV och fem före trean Ajax.



När jag blickar igenom truppen är det väl inget som ger skrämselhicka, men noterar att den gamla scouse grisen Dirk Kuyt spelar för klubben. Med i truppen finns även svensken Simon Gustafson. Nu säger jag inte att vi kommer köra över dem, långt därifrån. Även om holländska fotbollsförbundet och deras landslag befinner sig i något som kan liknas kaos, ska man inte underskatta deras klubblag. De är ofta skickliga bollspelare och skulle de följa upp den fina säsongsinledningen med att klippa United hemma, ja då jäklar. Så jag hoppas att våra gubbar glömt derbyt och går ut och gör jobbet fullt ut, då ska vi ha för mycket kvalitet för dem. På tal om scouse galten Kuyt så sade han följande i A.D: "Jag känner mig bra. Jag känner mig redo för Manchester United och förhoppningsvis för PSV. Vi får se. Vi är i en underbar situation. Femton poäng på fem matcher och nu den här stormatchen. Nästan alla är friska och hela. Låt det bli en fantastisk kväll."

 


Noterar även att det är den gamla Arsenal, Rangers och Barcelona spelaren Giovanni van Bronckhorst är klubbens manager. Jag vet inte om ni har noterat det, men en av Mourinhos tränare som han plockade med sig in, Silvino Louro, ser för mig ut som en som äter kattungar till frukost och sedan begraver de genom att mura in dem i köksväggen. Han ser ut som en hård jävel! Se själva.

   

Silvino Louro.

Och när jag tittade på Feyenoords ledarstab hittade jag en fin utmanare åt honom. Holländarnas lagsekreterare, Mr Bas van Noortwijk.

   

Bas van Noortwijk.

Skulle vara intressant om lagen ställde upp sida vid sida i korridoren innan machen och så utbryter plötsligt ett tumult. Då visar det sig att Mr Louro och Mr Van Noortwijk drabbat samman i en kraftmätning. Mina pengar skulle ligga på Louro.



Apropå matchen på torsdag så har Mourinho redan gått ut och sagt att Rashford kommer starta då:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/12/11363457-marcus-rashford-kommer-starta-for-manchester-united-borta-mot-feyenoord/



Minns ni den danske dåren Nicklas Bendtner?

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/12/11363334-nicklas-bendtner-har-varit-ett-skamt-alltfor-lange/



Del II av the Observers briljanta Sagt & Gjort kolumn finns nu ute, den här gången nämns Uniteds sanslösa samling sponsorer:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/12/11363330-sagt-gjort-sepp-ronaldinho-och-manchester-uniteds-officiella-traktor/

 



Just ja, det spelades ju ett derby i Glasgow i helgen också:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/12/11363323-det-har-gatt-for-langt-celtics-fans-arga-efter-att-nagra-av-deras-egna-supportrar-hangt-sexdockor-med-rangers-halsdukar-pa-sig-fran-en-laktarsektion/


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/12/11363318-toalettkaos-rangers-fans-lopte-amok-och-orsakade-omfattande-skador-i-bortasektionen-da-celtic-krossade-old-firm-rivalen/



Jamie Redknapp är ju en k** av rejäla mått, vilket han inte minst visar här, då han pratar om Mourinhos k*k:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/12/11363315-the-special-schlong-jose-mourinho-har-ett-stort-redskap-i-sina-byxor-sager-jamie-redknapp-om-manchester-united-managern/



Det här måste ju vara kulturmarxistisk propaganda, inte skulle fina Walmart och Coca Cola försöka tjäna deg på en tragedi heller:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/09/10/11362695-upprordhet-mot-skamlos-laskreklam-da-stormarknad-aterskapar-9-11-med-coca-cola/

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards