Direktlänk till inlägg 12 september 2016

MANCHESTER CITYS DERBYGLÄDJE DÅ DE BRUYNE INSPIRERADE TILL VINSTEN MOT UNITED

Av Mikael Holmkvist - 12 september 2016 14:45

Man Utd 1

Zlatan Ibrahimović 42

 

 

Man City 2

Kevin De Bruyne 15

Kelechi Iheanacho 36

   

Mourinho och Guardiola innan matchen.

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Observer, söndag 11 september, 2016:

 

 

Det var ett andlöst, uppiggande sätt att inleda den nya eran av Mancunian rivalitet på och, efter slutsignalen, kunde man se Pep Guardiola pumpa sina nävar i luften då han firade. Hans lag hade hållit ut och Claudio Bravo, hans nya målvakt, hade kommit undan med en del efter en debut som helt klart hade kunnat förstöra allt deras outstanding jobb på andra delar av planen.

 

 

Bravo kommer inte alltid ha samma tur om den här excentriska insatsen är ett riktigt mått på vad som komma skall, men sett till hela matchbilden var det svårt att inte känna att det mer sofistikerade laget vann. De första olé ropen kunde höras efter 34 minuter från hörnet på Old Trafford som var helblått. Strax efter det dubblade Kelechi Iheanacho Citys ledning och då var det svårt att minnas ett mer ensidigt derby sedan 2011 när Roberto Mancinis lag gjorde sex mål här, Mario Balotelli visade upp sin "Why Always Me?" T-shirt och Sir Alex Ferguson drevs bort i ett chocktillstånd.

 

 

Oturligt nog för City så dröjde det inte lång tid efter det innan Bravos första försök att fånga bollen ledde till att Zlatan Ibrahimović kunde reducera och efter det var bortalagets överlägsenhet tvungen att balanseras mot den överväldigande misstanken att José Mourinhos mannar hade upptäckt att motståndarna förlitade sig på en olycksbenägen målvakt.

 

 

Mourinho var övertygad om att United borde ha fått en straff i den andra halvleken, med Bravo på nytt inblandad, och Marcus Rashfords inhopp direkt efter pausen omedelbart gav en mer hotfull spets. Hemmalaget gav allt i jakten på en kvittering och det kommer inte lindra deras besvikelse att de bidrog till en rafflande sammandrabbning.

 

 

Deras problem var att e mötte ett lag som flyttade bollen med en sällsynt kombination av snabbhet, ledighet och intelligens. David Silva, en så briljant genomtänkt fotbollsspelare, valde en bra dag att bjuda på en av hans mest raffinerade insatser. Nolito hotade till vänster och Kevin De Bruyne, som gjorde det första målet, adderade sina egna raffinerade bollbehandlingar. Om United stundtals såg långsamma ut i tanken och rörelsen, berodde det på att deras motståndare passade bollen så stilfullt.

 

 

Sergio Agüero var avstängd men offensivt var City det kreativare laget och det fanns flera tillfällen i den andra halvleken när de kunde ha adderat fler mål. Leroy Sané, en inhoppare, kom in friktionsfritt i sin debut. De Bruyne träffade stolpen i en kontring och Guardiola kunde även lovprisa det tävlingsinriktade modet i sitt lag efteråt. Aleksandar Kolarov, rapporterade han, avslutade matchen med en framtand utslagen. Nicolás Otamendis huvud bandagerades och Guardiola identifierade Fernando, en annan inhoppare, som den mest outstanding spelaren i den andra halvleken.

 

 

Pep Guardiola kramar sin målvakt Claudio Bravo efter slutsignalen. Fotograf: Tom Jenkins för the Guardian.

 

 

Men mer än något annat så var det här en glimt av den friflygande fotbollen som Guardiola vill se från sina lag, så det var ironiskt när öppningsmålet gjordes, efter 15 minuter, så hade det sitt ursprung i en gammaldags rensning upp i banan. Kolarov drog iväg bollen 60 yards (= 54,8 meter), Iheanacho skarvade den vidare och De Bruyne gjorde skickligt resten, visade snabbare anticipering än Daley Blind, ställde om kroppen rätt och sköt in ett precist skott lågt i vänstra hörnet. Långbollen, skarven och ett mål - inte precis klassiskt Guardiola men för City var det ändå vackert.

 

 

Blind blev riktigt illa bortgjord där och det var samma spelare, senare i halvleken, som spelade Iheanacho onside vid 2-0 målet efter att De Bruynes diagonala vänsterskott kommit tillbaka mot stolpen.

 

 

Tyvärr för Bravo så hade United rimliga misstankar innan matchen om att han kanske skulle kunna vara lite osäker och det visade sig att de hade rätt. Det här var målvaktens introducering i engelsk fotboll efter hans £17m (203,8m kr) flytt från Barcelona och kanske, med facit i hand, var det ett misstag av Guardiola att inte smyga in honom mot West Ham för ett par veckor sedan. Men Guardiola hade ändå all rätt att förvänta sig att hans nya målvakt skulle fånga det som Wayne Rooney pumpade in i straffområdet i den 42:a minuten.

 

 

Fram tills dess hade Bravo sett säker ut, ofta strövade han omkring 30 yards (= 27,4 meter) från sin mållinje och hade tillräckligt med självförtroende för att test ett par passningar som många målvakter skulle anse vara för riskabla. Men nu hade lite jobb att göra med händerna. Han kolliderade med John Stones, tappade bollen framför Ibrahimovićs fötter och låg på backen när svensken volleysköt bollen i mål på insidan av den närmaste stolpen.

 

 

Claudio Bravo tappar en enkel boll innan Zlatan Ibrahimović kunde skjuta in den. Fotograf: Phil Noble/Reuters

 

 

Ibrahimović fick ytterligare två chanser innan halvtidsvilan. Den första var en nick som gick rakt på Bravo och vid den andra hade han mer tid på sig än han insåg då målvakten var ur position. Bravo såg ut som en fara för sitt eget lag och hade tveklöst tur då domaren Mark Clattenburg bestämde sig för att vara skonsam 11 minuter in i den andra halvleken när målvakten kastade sig själv, med dobbarna först, in i en duell med Rooney. På nytt härstammade det från ett misstag av mannen som har plockats in för att ta Joe Harts plats, han fick inte kontroll på bollen inne i sitt eget straffområde innan han desperat försökte reda ut sitt eget misstag.

 

 

Mourinho argumenterade för att hans lag borde ha belönats med ännu en straff, för en påstådd hands av Otamendi, men det var Bravo duellen som störde honom mest, han ansåg att det borde ha varit ett rött kort också.

 

 

Uniteds problem i den första halvleken kunde summeras av att Mourinho plockade av Jesse Lingard och Henrich Mchitarjan i halvtid, men han klargjorde att de inte var de enda som gjorde sig skyldiga till "riktigt dåliga individuella insatser". Marouane Fellaini flyttades längre fram medan Rooney klev ut till höger och Rashford patrullerade vänsterkanten.

 

 

Hemmalaget öste på framåt, men de såg hela tiden ömtåliga ut bakåt och för en klubb med Uniteds ambitioner var det uppseendeväckande att höra Mourinho klaga på att några av hans spelare inte kunde hantera derbypressen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards