Direktlänk till inlägg 16 juli 2017

WAYNE ROONEY UTFÄRDAR EN VARNING TILL ROMELU LUKAKU GÄLLANDE MANCHESTER UNITED EFTER ATT HA BYTT PLATS MED EVERTON-ANFALLAREN

Av Mikael Holmkvist - 16 juli 2017 21:44

Stjärnan anser att de Röda Djävlarna saknar ledarna från hans bästa tid på Old Trafford "men det är inte mitt problem längre. Jag är bara extatisk över att vara tillbaka" på Goodison

   

Rooney är nu tillbaka på Goodison efter att ha flyttat till Man United 2004. (Bild: PA

 

 

 

 

AV: Simon Mullock, Sunday Mirror, söndag 16 juli, 2017:

 

 

Wayne Rooney har varnat Romelu Lukaku för att Manchester United inte längre har den sortens ledare i omklädningsrummet som hjälpte honom att bli en riktig vinnare.

 

 

Tretton år efter att ha lämnat Everton för att gå till United i en £26 miljoners (301,5m kr) affär har Rooney återvänt till sitt spirituella Merseyside-hem, medan Lukaku har flyttat åt andra hållet för £75m (869,9m kr).

 

 

Nu har Englands f.d lagkapten lyft på locket gällande de unika kraven som den belgiska anfallaren kommer möta som Old Traffords ledare i anfallet.

 

 

Och han avslöjade hur spelare utexaminerade från Class of '92, som Ryan Giggs, Gary Neville och Paul Scholes, spelade en avgörande roll i hans utveckling från tonårigt underbarn till Uniteds rekordmålskytt.

 

 

Då han ombads att erbjuda Lukaku några råd sade Rooney: "Det finns en standard som du måste hålla när du är i Manchester United.

 

 

"Det kom från managern Sir Alex Ferguson när jag gick till United och det överfördes sedan ner i omklädningsrummet av spelare som Giggsy, Gary Neville och Scholesy.

 

 

"Under de senaste åren var det upp till mig och Michael Carrick att se till att de nya spelarna upprätthöll den standarden.

 

 

"Det blev allt svårare under de sista åren, med några av spelarna som kom till klubben. Det finns traditioner i United som måste upprätthållas. Det har blivit svårare, men det är inte mitt problem längre. Jag är bara extatisk över att vara tillbaka i Everton."

 

 

Rooney markerade sin United-debut med ett Champions League-hattrick mot Fenerbache - och sedan är resten historia. Tillsammans med Carrick är 31-åringen den enda engelsmannen som har vunnit Premier League, Champions League, VM för klubblag, Europa League, FA Cupen och Ligacupen.

 

 

Och han har även slagit Sir Bobby Charltons målrekord för både klubben och landslaget. Nu måste Lukaku fylla skorna som han har lämnat bakom sig.

 

 

I United vann han massor av pokaler, inklusive Europacupen 2008. (Bild: Manchester United via Getty Images)

 

 

Och han slog även Sir Bobby Charltons målrekord för Old Trafford-jätten. (Bild: Man United via Getty)

 

 

Rooney sade: "Att spela för Manchester United är ett test av din karaktär, samt av din förmåga.

 

 

"Man måste vara tillräckligt stark mentalt för att acceptera utmaningen, för United är en fotbollsklubb som kräver framgångar.

 

 

"Romelu måste vara tillräckligt stark för att anta den utmaningen. Om han gör det, med skickligheten som han har, kommer han bli en succé. Men om han inte tar sig an utmaningen, om han oroar sig för saker och ting, då kommer det bli mycket svårare för honom.

 

 

"Förhoppningsvis har Romelu folk där som kommer ge honom rätt vägledning och få ut det bästa av honom."

 

 

Rooney har intentionen att addera till de 15 medaljerna ha vann i United efter att ha avslöjat att han hade andra erbjudanden, som skulle ha gett honom mer än de £300,000 (3,47m kr) i veckan som han kommer få in på bankkontot på Goodison, efter Evertons beslut att möta villkoren i kontraktet han hade på Old Trafford.

 

 

 

31-åringen har redan inlett målskyttet för de Blåa, detta i torsdagens träningsmatch. (Bild: Reuters)

 

 

"För att vara ärlig så hade det varit lätt för mig att sitta i Man United, sitta på bänken som jag gjorde förra säsongen, ta mina pengar och vi ses senare. Men jag är inte den sortens person," sade han.

 

 

"Jag kunde även ha fått mer pengar i andra fotbollsklubbar än här, men jag måste verkligen spela och jag behöver den utmaningen.

 

 

"Jag vill inte bara spela och inte bry mig huruvida vi vinner en pokal eller inte. Jag vill spela och vara framgångsrik. Ronald Koeman och klubben har visat mig ambitionen för vart de vill gå.

 

 

"Det var perfekt för mig att komma tillbaka. Självklart kommer det vara mycket press på mig, men jag är redo för det."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards