Direktlänk till inlägg 3 november 2017

VARFÖR MANCHESTER UNITED-CHEFEN ED WOODWARD AVBÖJDE EN RED ISSUE-INTERVJU

Av Mikael Holmkvist - 3 november 2017 14:57

Red Issue saknas väldigt mycket av många Man United-fans och den f.d redaktören JP O'Neill diskuterar deras beslut att lägga ner, Glazer-familjen, the Class of '92 och FC United

   

Red Rebels beskriver storyn bakom F.C United.

 

 

 

 

AV: Samuel Luckhurst, Manchester Evening News, onsdag 11 oktober, 2017:

 


Om det finns en bild som kapslar in Ed Woodwards olyckliga start på sin tid som Manchester Uniteds exekutiva vice ordförande så finns den begravd på Red Issues Twitter-feed. Tre jurister beskrivna som "skojare" hade involverats i Ander Herrera-affären som kollapsade i den 11:e timmen på deadlinedagen 2013 och fanzinets Twitter-konto hade en "exklusiv bild" på skojaren. Bilden föreställde Woodward

https://twitter.com/RedIssue/status/374661646666321920.

 


Woodward har jobbat i United sedan 2005 och lär ha känt till det mest kärva och elakt sarkastiska fanzinet inte bara i Manchester utan i hela Storbritannien. Med sina Private Eye-inspirerade framsidor och en brännande satir var Red Issue ett motgift för United-supportrar och fotbollsföljare av en viss övertygelse. Deras första nummer, som släpptes i januari 1989, fanns under en kort tid till försäljning i klubbshoppen, detta tills Uniteds sekreterare Les Olive bläddrade igenom ett av dem.

 


Men Woodward gick faktiskt med på en intervju med fanzinets redaktör John Paul O'Neill under sitt första år som David Gills efterträdare. Han pratade med United We Stands Andy Mitten bara några månader in i sin nya roll men han stod aldrig fast vid sitt initiala löfte om att sitta ner med O'Neill.

 


Nästan fyra år senare fanns O'Neill på plats i publiken vid Champions League-finalen i Cardiff, och han minns hur han fick syn på Woodward, knackade honom på axeln och informerade honom om att han var den tidigare redaktören på det nu nedlagda fanzinet. Woodward kom med sina ursäkter för att avsluta konversationen men pratade sedan med honom igen lite senare, O'Neill förklarar.

 


"Han knackade mig på axeln och sade, 'Ok, vi kommer göra det,'" berättar O'Neill för the M.E.N "Och jag tänkte att det kunde bli en liten del av boken, allt om övertagningen och vart United är nu, och han tog min e-mejladress där och då, skickade mig ett e-mejl och sade 'Låt oss hitta ett datum.'

 


"Några dagar senare e-mejlade jag honom, han skickade det vidare och ungefär en vecka senare fick jag följande meddelande: 'Oh, han vill faktiskt inte göra någon intervju. Han vill bara snacka lite.' Så det är tre gånger nu som han inte har gjort det."

 


Boken O'Neill refererar till är hans berättelse om FC United of Manchesters födelse. Red Rebels: The Glazers and the FC Revolution berättar storyn bakom en klubb som föddes av Glazer-familjens aggressiva övertagning av United 2005 och som medgrundades av O'Neill. Mer än 12 år senare har F.C sin egen arena, med en kapacitet på 4,400, i Moston - Broadhurst Park - och det säger mycket om deras korta historia att Eric Cantonas stöd bara är en fotnot.

 


Klubben är både aktad och smädad och grundandet av F.C diskuteras under viktig scen i Ken Loachs film Looking for Eric från 2009 och när deras avancemang till den andra rundan av FA Cupen 2010 drog igång snacket om en osannolik bortamatch på Old Trafford, lovade managern Karl Marginson att bortasektionen skulle vara tom. Om en journalist vågade ta upp F.C med Sir Alex Ferguson hade hårtorken vridits upp till 11.

 


Cantona deklarerade t.o.m att han skulle vara beredd att spela för F.C medan Ole Gunnar Solskjaer gick ut offentligt med sitt motstånd mot Malcolm Glazer och hans familj genom att bli en gynnare för Shareholders United innan övertagningen. Men de tillhörde en minoritet.

 


"Det finns många f.d spelare som inte har några problem med att prata om det och ge ocensurerade åsikter om Glazer-familjen," säger O'Neill. "Men du får inga som pratar offentligt om det."

 

 

United-fans protesterar mot Glazer-familjen i oktober 2004.

 


Patrice Evra försvarade de vibrerande gröna och gula protesterna 2010 medan f.d K-Standern Gary Neville vägrade kommentera rörelsen. Paul Scholes frågade en fanzineförsäljare efter vinsten i januari 2010 mot Hull om återvändningen till Newton Heaths färger och erkände att det var "förmodligen bäst" om han gömde sin åsikt om det.

 


Dessa United-storspelare, tillsammans med Ryan Giggs, Nicky Butt och Phil Neville är nu delägare för Salford City. Sådde den växande F.C.-plantan fröna för Uniteds hemodlade kontingent att rebranda Salford?

 

 

Salford Citys ägare har haft mycket att säga om United.

 


"Jag vet inte," svarar O'Neill. "Jag tror inte det men det de försöker göra är mycket mer finansorienterat, de har en plan om att klättra uppåt i divisionerna men det skulle inte förvåna mig om de fick upp ögonen för det genom vad F.C har gjort och stödet den fotbollsnivån kan generera om de har rätt organisation runt det hela.

 


"Salford City har en helt annan inställning med pengarna som är involverade, de gör det på ett professionellt sätt, vilket är anledningen till att de nått framgångarna de har haft hittills. Supporterbasen finns inte där som den fanns för F.C men det växer och hur mycket det kommer växa på det som de redan har, det vet jag inte. Men är de framgångsrika kommer de få mer stöd."

 


Red Issue lade ner sin verksamhet för lite mer än två och ett halvt år sedan, detta då de lämnade scenen med en hyfsad nedskärning av Chris Smalling och Jonny Evans på framsidan av sista numret, medan baksidan pryddes av The Beatles' Sgt. Peppers's Lonely Hearts Club Band-omslaget, men ansiktena hade bytts ut mot deras fiender, som sträcker sig från Joe Royle till olika journalister.

 


Fanzinets anda lever fortfarande vidare genom deras konfrontativa Twitter-konto och det är många som fortfarande hoppas på att de ska återvända i tryck. Saknar O'Neill det?

 


"Jag hade just fått nog av att följa det till den graden som krävdes för att kunna vara involverade," slår han fast. "Att producera något som Red Issue som ska ut med ett nytt nummer med några veckors mellanrum, bara att hålla sig ajour med vad som pågick, för att kunna leverera kvaliteten på magasinet vi tyckte att vi hade för läsarna.

 


"Jag saknar att sätta ihop magasinet och upphetsningen runt det men jag saknar inte hela b*******t-sidan av det, så totalt sett så är beslutet fattat och vi har inte ångrat oss.


   

 

 


"Jag tycker inte det finns något med supportermakt, för majoriteten av folket som är en del av det, de har köpt det [den moderna fotbollen], folket som går nuförtiden, det är vad de vill ha, det är vad de betalar för.

 


"Uniteds supporterbas förändrades massivt mellan 2002, '03, '04 och '05 fram till 2011-12," betonar O'Neill. "Vi såg det mer än någon annan för vi stod på gatan från klockan 12 till tre varje matchdag när det var avspark klockan tre. Man såg folket som kom till Old Trafford under den tiden och det förändrades drastiskt.

 


"Titta på City med deras introducering av den där tunnelklubben, vilket nonsens, de gör det nu för att det finns en marknad för det, och det är samma sak med half-and-half-halsdukarna. Försäljarna började sälja dessa på Old Trafford 2011 för det skapades en marknad för det och för 15 år sedan hade du inte kommit undan med det för folk ville inte ha den sortens sak."

 

 

Red Rebels av John-Paul O’Neill finns ute till försäljning nu.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards