Direktlänk till inlägg 10 november 2023

MAN UNITED: EN ÖVERENSKOMMELSE FÖR SIR JIM RATCLIFFES ANDEL ÄR NÄRA

Av Mikael Holmkvist - 10 november 2023 17:51

AV: Simon Stone, BBC Sport, fredag 10 november, 11:00 (svensk tid)

 

 

 

Sir Jim Ratcliffes avtal för att bli en minoritetsaktieägare i Manchester United förväntas bli klart under den här månadens landslagsuppehåll, möjligen så tidigt som nästa vecka.

 

 

Det förväntas att Ratcliifes Ineos Group kommer att betala runt £1,25 miljarder (16,6 miljarder kr) för att köpa 25%.

 

 

Uniteds ägare, Glazer-familjen, meddelade den 22 november 2022 att de övervägde att sälja klubben. 

 

 

Ineos och den qatariska bankmannen shejk Jassim bin Hamad Al Thani lade båda bud på runt £5 miljarder (66,6 miljarder kr).

 

 

Men ingen av de två budgivarna var villiga att möta Glazer-familjens värdering och det är välkänt att de två bröderna Joel och Avram Glazer inte vill sälja.

 

 

Shejk Jassim drog sig ur processen förra månaden och påstod att hans sista bud, som tros ha legat på dubbelt så mycket som värderingen av United på börsen, som är $3,2 miljarder (35,1 miljarder kr), inte nådde upp till Glazer-familjens krav.

 

 

Ratcliffe hade då redan ändrat sin initiala plan på att köpa upp Glazer-familjens 69% aktieinnehav. 

 

 

Men det var först när han reducerade det innehavet, till vad som sägs ligga på 25%, som potentialen för en överenskommelse ökade.

 

 

Det står inte helt klart hur strukturen på affären kommer se ut, eller huruvida det kommer att finnas specifika datum för när Ratcliffe kan öka sitt aktieinnehav. Det sägs att ungefär £245m (3,26  miljarder kr) i tillagda medel kommer göras tillgängliga av Ratcliffe för infrastrukturarbete relaterat till arenan.

 

 

Nyckelfrågor kvarstår

Samtidigt som man har förväntat sig den här utvecklingen och det har spekulerats om ett datum ganska länge, så kommer nyckelelementen inte att bli kända förrän den officiella annonseringen kommer.

 

 

Den största punkten på den agendan är vilken roll Ratcliffe kommer att spela, hur interaktionen med Glazer-familjen kommer fungera och vilken process som väntar för att Ineos-chefen ska kunna utöka sin andel i klubben.

 

 

Ratcliffes affärshistoria handlar inte om en man som släpper fram andra, faktum är att det snarare är tvärtom. Han har folk runt sig som har en omfattande kunskap om miljön inom elitidrotten, men Glazer-familjen har drivit klubben på ett sätt som passar dem. De tar inga snabba och ogenomtänkta beslut och ofta är processen långsam under dem.

 

 

Så, för att ta ett exempel, vad händer i januari med Jadon Sancho? En tillgång köpt för £74m (986 miljoner kr) som för tillfället är utfryst från A-lagstruppen utan någon synbart slut på hans dispyt med managern Erik ten Hag i sikte. Med tanke på hans lön kommer t o m en flytt på lån i januari att involvera något slags ekonomiskt bidrag från Old Trafford. Vem bestämmer till vilken grad det kan ske?

 

 

Kommer Ratcliffe bekräfta varifrån hans ekonomiska insats kommer - och kommer han att spendera mer på arenan? £245m (3,26  miljarder kr) är inte tillräckligt för alla förändringar som behöver göras.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards