Alla inlägg under december 2015

Av Mikael Holmkvist - 22 december 2015 00:04

EXKLUSIVT: Amerikanska ägarna ska bestämma huruvida de ska svinga yxan nu eller vänta på Stoke-resultatet på annandag jul

   

Joel (t.v.) och Avram Glazer har det sista ordet gällande Louis van Gaals framtid.


 

 

 

AV: Duncan Wright, the Suns hemsida, 14:50, måndag 21 december, 2015:


 

MANCHESTER UNITEDS amerikanska ägare har lämnats med det avgörande beslutet huruvida de ska sparka Louis van Gaal efter det att Jose Mourinho i princip gått med på att bli deras näste manager.

 


Diskussioner har förts mellan klubben och Mourinho, och exekutive vd:n Ed Woodward har gjort tillräckligt mycket för att se till så att en ersättare nu finns tillgänglig när han behövs.



Nu är allt som återstår att Glazer-familjen officiellt sanktionerar förändringen - och debatten handlar om huruvida man ska sparka Van Gaal nu eller ge honom en sista chans i resan på annandag jul till Stoke.



Old Trafford-ledningen har inte velat vända sig mot holländaren, som ses som deras riktiga förstaval som Uniteds boss efter att först ha följt Sir Alex Fergusons råd och anställt David Moyes.



Men 2-1 förlusten mot Norwich i lördags var den tredje raka förlusten för laget och mer oroande är att laget ser ut att sakna någon inspiration.



En topp fyra placering och Champions League spel nästa säsong är det minsta de förväntar sig från den här säsongen efter att ha stöttat Van Gaal med £300 miljoner (4,05 miljarder kr) sedan hans ankomst.



Efter att nu ha sjunkit till femte plats i tabellen ringer alarmklockorna högljutt och säger att något måste göras för att undvika ännu en säsong i den europeiska öknen.



Det har skett en stor svängning för att sparka Van Gaal, en möjlighet som har blivit än mer attraktiv i och med den plötsliga tillgängligheten av världsklasstränaren Mourinho.



Woodward har gjort sitt genom att se till så att Mourinho är klar om han behövs, nu är det bara upp till Avram och Joel Glazer att ge klartecken.



De funderar inte bara på de senaste sex matcherna, de är även fullt medvetna om att sedan april har Van Gaal endast vunnit 14 av 33 matcher.



Det är den långvariga, nedåtgående trenden som har lett till att f.d spelare öppet kritiserat hans taktik, och i helgen vände sig till sist supportrarna emot deras manager.



United har sedan länge haft ett rykte om att ha fans som står trogna vid sina managers, men en omröstning på den respekterade Red Issue hemsidan visade att hela 88 procent vill se Van Gaal omedelbart sparkad.



Glazer-bröderna vet att de inte kan gambla med en topp fyra placering eller gå emot den stora viljan hos fansen - det handlar bara om huruvida förändringen görs nu, eller om de ska vänta och se om det sker några eventuella förbättringar på the Britannia Stadium på lördag.



Och den stora fruktan handlar om utifall en fördröjning av beslutet tills efter julmatcherna kan komma att kosta United för många poäng när tabellen ska summeras i maj.

Av Mikael Holmkvist - 22 december 2015 00:01

 

Jose Mourinho har kontaktats gällande möjligheten att leda Manchester United.


 


 

AV: Neil Custis, the Suns hemsida, söndag 20 december, 23.59:


 

LOUIS VAN GAAL är på väg bort från Manchester United efter att kontakt tagits med Jose Mourinho.



SunSport förstår att United pratade med en förmedlare gällande Mourinho t.o.m innan lördagens förlust mot Norwich.



Van Gaal kan nu komma att försvinna innan matchen på annandag jul borta mot Stoke. I bästa fall kommer han få den plus hemmamatchen mot Chelsea nästa måndag på sig för att rädda sitt jobb.



Mourinho har klargjort att han vill direkt tillbaka till fotbollen efter hans uttåg från Chelsea förra veckan.



Och den portugisiska bossen - som fick stryka sin närvaro vid Frank Lampards bröllop med Christine Bleakley för att åka till ett möte - skulle älska United-jobbet.



Van Gaal hade fortfarande förtroendet hos United-ledningen för två veckor sedan men det har ändrats nu efter tre raka förluster.



De har nu inte vunnit på sex matcher, är utslagna ur Champions League och ligger nio poäng efter ledarna Leicester på femte plats i Premier League.



Fansen är också i öppet uppror.



En omröstning på en supporterhemsida visade att 88 procent vill få bort Van Gaal nu och ersätta honom med Mourinho.



Van Gaal lät som en besegrad man efter lördagens 2-1 förlust hemma mot bottenlaget Norwich.



Han sa att han var rädd för att få sparken och att tron på honom på Old Trafford börjat glida.



Senare försökte han vara lite tuffare och påstod att han anser sig ha stöd från ledningen och spelarna.



Men så är inte fallet längre.



Och det finns en växande känsla av behov av förändring på den högsta nivån.



United har stöttat LVG med £250 miljoner (3,37 miljarder kr) på transfermarknaden men efter att ha slutat fyra förra säsongen finns det tecken på att saker och ting går baklänges.



Van Gaal sa att han bara hade en väldigt kort konversation med exekutiva vd:n Ed Woodward efter förlusten mot Norwich.



Och han tillade: "Det viktigaste stödet är från spelarna.



"Det är alltid så för kemin mellan spelarna och managern och hans personal är väldigt viktig.



"Tron från fansen på managern är också väldigt viktig.



"Vi har förlorat tre matcher i rad och deras tro har testats - och den bör minska."

Av Mikael Holmkvist - 16 december 2015 15:24

Under dagen idag har det börjat tisslats och tasslats en hel del om Pep Guardiola. Många journalister verkar överens om att han ska klargöra sin framtid i helgen, eller senast på måndag i nästa vecka. De flesta verkar också övertygade om att han inte kommer förlänga sitt kontrakt med Bayern München och därmed lämna de tyska jättarna i juni nästa år. Huruvida det är klart med någon ny klubb vet jag inte. city nämns som en högst trovärdig kandidat. Och enligt SuperTeds senaste uppvisning för journalisterna (http://beansontoast.bloggplatsen.se/2015/12/14/11233350-eddy-har-viftat-med-sin-magiska-kottpelare-igen-och-idag-sker-lottningen-till-europa-league/) så är inte de Röda överhuvudtaget intresserade av honom. Vi har nämligen en "genialisk manager" redan som har allt stöd han kan behöva. Men det var INNAN vi åkte ur Champions League och förlorade mot Bournemouth. Efter det har ju den ludna mysbollen briefat tidningarna om att vi faktiskt är intresserade av Pep.

 


Jag har även nåtts av nyheter om att fler och fler av Uniteds seniora spelare numera öppet ifrågasätter den holländske galningen och dagens baksida (sportens förstasida) i the Sun ser ut såhär:

   


Jag vet att the Sun är en skräptidning på så många plan. Men man ska hålla koll på vem det är som skriver artiklarna. I det här fallet är det Neil Custis som fläskar på och har även stämplat "Exklusivt" i inledningen av artikeln. Neil är en tvådelad sak, han skriver ibland ren skit, men ofta får han fram exklusiva grejor och han har tillgång till några tunga United-källor. Så vi ska nog inte avfärda detta helt:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2015/12/16/11234586-manchester-uniteds-louis-van-gaal-pressad-efter-att-ha-forlorat-omkladningsrummet/

 


Mark Ogden är ju the Telegraphs gamle trotjänare. Han är ett United-fan och har bra ingångar i klubbar. Nu har han bytt tidning och skriver numera för the Independent. Här är hans dagsfärska redogörelse för situationen i Bayern:

 


Carlo Ancelotti kommer ersätta Pep Guardiola: Bayern München har tappat tålamodet med Guardiola och har lämnat ett erbjudande till den f.d Chelsea managern.

 


Bayern München är redo att ge Carlo Ancelotti uppdraget att ersätta Pep Guardiola som manager på Allianz Arena efter att ha tappat tålamodet med spanjorens vägran att fatta ett beslut gällande sin framtid i klubben.

 


Högt uppsatta personer i Bayern tror att Guardiola förbereder sig på att annonsera sitt beslut tt lämna de tyska mästarna när hans kontrakt går ut i juni nästa år, detta efter att ha lockats att flytta till Premier League av Manchester City.

 


Guardiola planerar att klargöra sina intentioner efter Bayerns Bundesligamatch mot Hannover på lördag, men klubben har redan agerat för att säkra Ancelotti som hans efterträdare då Bayern är övertygade om att undvika en period av osäkerhet i klubben.

 


Ancelotti, utan managerjobb sedan han fick sparken av Real Madrid efter förra säsongen, ska redan ha erbjudits möjligheten att ersätta Guardiola.

Av Mikael Holmkvist - 16 december 2015 15:19

   

Louis van Gaal kan vara på väg att få sparken efter att ha förlorat omklädningsrummet.

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Neil Custis, the Sun, onsdag 16 december, 2015:



LOUIS VAN GAAL har börjat förlora Manchester Uniteds omklädningsrum.



Spelare har börjat öppet ifrågasätta den holländska bossens taktik efter de senaste dåliga insatserna.



Det rapporteras att två seniora spelare talade ut i omklädningsrummet efter 1-1 matchen borta mot Leicester den 28 november.



Och ett annat stort namn ifrågasatte deras inställning efter 0-0 matchen hemma mot West Ham den 5 december.



Det rådde förvirring gällande taktiken och bytena då United kraschade ut ur Champions League med 3-2 i Wolfsburg.



Rookien Nick Powell kom in sent i den matchen medan Uniteds mest effektiva spelare, spanjoren Juan Mata, var en av dem som fick kliva av.



Saker och ting blev inte bättre i helgen som gick i och med den katastrofala 2-1 förlusten borta mot Bournemouth.



Och situationen är nu nära att helt falla ihop.


 

Louis van Gaal närmar sig slutet i klubben efter Bournemouth förlusten.



Träningspassen har ifrågasatts p.g.a dess tråkiga och upprepande natur.



Det ställs även frågor huruvida metoderna på deras träningskomplex i Carrington har lett till alla dessa muskelskador vi ser nu.



Van Gaal har sagt att han kommer avgå om han känner att han har förlorat spelarnas stöd.



United går in i helgens hemmamatch mot Norwich utan någon vinst på deras fem senaste matcher och fansen har börjat reagera också.



En grupp supportrar väntade på att få konfrontera spelarna på Bournemouths flygplats efter lördagens förlust.



Men de fick ingen chans till det då laget fördes ut direkt till ett väntande plan.



F.d United anfallaren Javier Hernandez har också delat ut en känga till LVG.



Mexikanen, 27, avslutade sina fem år på Old Trafford i somras med att skriva på för Bayer Leverkusen, där han har bombat in 19 mål den här säsongen.



Han sade: "Jag pratade med Van Gaal och han sa att jag endast hade en procents chans att spela på min position.



"Så jag flyttade till Bayer där jag känner mig viktig."


Av Mikael Holmkvist - 14 december 2015 11:21

 

Bilden: Vår genialiska vd Ed 'SuperTed' Woodward har varit igång igen och viftat med sin magiska köttpelare och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Plocka fram popcornen och våndas, sen klockan 13:00 (svensk tid) har vi ju Europa League lottningen att se fram emot...




Hallo på er alla igen, ja vad finns det kvar att säga om vår egen SuperTed egentligen? Minns att jag satt och kliade mig i huvudet och undrade vad fan folk menade på olika United-forum i somras när de geniförklarade honom för att han lyckades göra sitt jobb och plocka in några nya spelare. När det gäller LvG så ska jag hålla upp händerna och erkänna att jag trodde att det skulle bli bra med honom. Han kändes som rätt man att leda oss från Moyes-debaclet och upp dit vi bör vara. Jag har verkligen uppskattat hans städningsarbete, han rensade ut mycket skit och spelare som inte var hungriga längre. Ett jobb som skulle ha gjorts för länge sedan. Men att sen inte ersätta dessa spelare var idioti, vilket vi ser nu.



Men tillbaka till SuperTed. Precis som förra julen så valde han i år ut ett antal tunga fotbollsjournalister och bjöd in dem på en liten drinkkväll fredagen den 4 december. En sak som vi kan konstatera är att SuperTed inte tillhör de engelsmän som i princip tål hur mycket alkohol som helst. För redan efter en eller två glögg (eller vad han nu bjöd på) så börjar han sladdra. Han gillar ju att stå i centrum och visa att han tillhör höjdarna i vad som en gång i tiden var världens största fotbollsklubb. Så självklart vill han hålla hov och ge journalisterna några rejäla köttben att gnaga på.



Inte heller den här kvällen gjorde han skribenterna besvikna. Han stånkade bl. a ur sig att United är helt avslappnade inför det faktum att Pep Guardiola mycket väl kan hamna hos Manchester city nästa säsong. Varför då? För United har ett geni till manager i det napalmbombade muminansiktet från Holland. Så de Röda tänker inte ens blanda sig i leken om Bayern München managern. Något du kan läsa mer om här från en som var där, maestron Danny Taylor:

 http://beansontoast.bloggplatsen.se/2015/12/06/11228834-om-louis-van-gaal-ar-ett-geni-varfor-ar-manchester-united-da-sa-alldagliga/




Sedan åkte United till Wolfsburg och sparkades ut ur Champions League. Jag minns fortfarande hur jag jublade i somras, jag tyckte nämligen att det var en "bra grupp" vi hamnat i. Med detta menade jag att det var en grupp som vi absolut hade möjlighet att gå vidare ifrån, vilket kändes som ett rimligt krav med tanke på vilken klubb vi själva är, eller åtminstone utger oss för att vara. Det kunde nämligen ha varit betydligt värre. Började t.o.m att se fram emot en utslagningsmatch i CL med United igen, det är nämligen något speciellt med sådana matcher. Men så blev det alltså inte. Istället väntar turneringen som spelas på den europeiska fotbollens bakgård, bland klubbar som Molde, Midtjylland och Liverpool. Jag ska erkänna att det finns bra lag där också, och definitivt lag kapabla att slå ut oss som vi ser ut i dagsläget. Klockan 13:00 (svensk tid) idag sker lottningen och här lägger Mr Taylor ut hela den dystra bilden för oss: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2015/12/13/11232804-manchester-uniteds-krossande-verklighet-blottlagd-i-och-med-fallet-till-europa-league/



Efter uttåget ur CL började det gnissla en hel del och knivarna kring Van Gaal började slipas ganska ordentligt på många håll. Då förstod SuperTed att det var dags att gå in och frälsa alla oroliga själar och göra fansen glada igen. Så han går ut och briefar media om att United tänker (försöka) köpa Ronaldo eller Neymar eller Bale och John Stones. Det är många som har vittnat om Woodwards desperation att få värva en riktig superstjärna till United, och den desperationen verkar ju vara intakt i alla fall.



Sen vill jag gå tillbaka till den lurvige lilla ledarens julfest med utvald media igen. Han kom nämligen med ett, även för honom, oerhört märkligt uttalande som tyvärr inte kom med i den stora pressen. Han sa faktiskt att han tror att fansen som skanderar 'attack, attack, attack' senare får dåligt samvete och övergår till 'LVG's red and white army'! Var det slutbladdrat där? Nej! Ed hällde glatt i sig en äggtoddy till och går vidare och deklarerar att han inte tror att fansen är särskilt missnöjda med holländaren. Vad grundade han det på då, månntro? Han har nämligen inte fått några e-mejl med klagomål, vilket han ofta fick under David Moyes dagar. Ska man skratta eller gråta här?



Hursomhelst så låter detta för mig som en öppen inbjudan, i alla fall om han bedömer dessa saker efter antalet missnöjda e-mejl han får! Om du känner att du vill lätta ditt hjärta så vet du nu vad du ska göra - och vad du ska få alla dina twitter-polare att göra också. Här under hittar ni hans nummer/e-mejl; telefonnumret går till hans jobbröstbrevlåda, och e-mejladressen använder han varje dag. Varför inte köra en dubbel och komplettera ditt e-mejl med ett muntert röstbrevlådemeddelande, där du berättar för honom vad du har skrivit? Bara för att underlätta livet för honom. Och har vi någon grottmänniska med oss så finns det ett fungerande faxnummer också.


 

Ed Woodward

Exekutiv Vice Ordförande


 

Tel: +44 (0)20 7484 1201

Fax: +44 (0)20 7484 1218

E-mejl: ed.woodward@manutd.co.uk



Raskt vidare till helgen som precis avslutats. Förlusten mot Bournemouth innebar ännu mer problem för vår manager och vd. Nu börjar det bli svettigt i ledningsrummet på OT och Ed kände att han än en gång behövde gå ut och svinga sin magiska köttpelare för att lugna ner massorna. Han lät helt sonika läcka till delar av pressen att United, tvärtemot hans predikning den 4 december, visst är intresserade av Guardiola och att vi nu uppgraderat vårt intresse för honom och tagit kontakt. Alltså inte ens om jag skrev för En ding-ding värld skulle jag kunna komma på det här. SuperTed är verkligen i en klass helt för sig själv.



Här har ni de senaste två veckornas briljanta Sagt & Gjort kolumner från the Observer:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2015/12/06/11228828-sagt-gjort-hur-concacaf-flyttade-molnen-och-slappte-in-solskenet/



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2015/12/13/11232801-sagt-gjort-kapten-fiasko-luis-surez-och-dalai-lama/



Så, nu ska jag ta något lugnande inför Europa League lottningen. Sen hoppas jag att vi får möta några intressanta lag framöver, kan bjuda på lite underhållning, stånka oss fram till finalen och där slakta scouse-svinen, då kan jag se detta som någon sorts framgång! Så, nu är det över till er, Louis och Eddy (haha)!

Av Mikael Holmkvist - 13 december 2015 13:37

Efter att ha spenderat £250m (3,43 miljarder kr) och ett löfte om bättre tider har Louis van Gaal mesigt lett United till den europeiska klubbfotbollens väldigt baktalade turnering

   

Beslutet att byta ut Juan Mata, t.v., och Bastian Schweinsteiger mot Wolfsburg var ännu en konstig aktion av den alltmer förbryllande Louis van Gaal.



 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardians sportblogg, onsdag 9 december, 2015:



För Manchester United kan det vara så att pinsamheten verkligen börjar kännas av när Europa League lottningen genomförs på måndag. De har åtminstone besparats möjligheten till en resa till Azerbajdzjan nu när Qarabaå och Qäbälä FK åkt ur, men vad sägs om FC Krasnodar i södra Ryssland? Eller något av de andra lagen, bland dem Belenenses, Slovan Liberec, FC Midtjylland och Viktoria Plzen, som kan komma att bli motståndare för en klubb där, under lyckligare tider, de såg ner på den här turneringen på ett sätt som en Michelin-belönad kock kanske er ner på en Pot Noodle aptitretare?



"Thursday night, Channel 5," brukade man sjunga. Nuförtiden visas turneringen i andra kanaler, men oavsett vart experterna dyker upp så är det rättvist att säga att Louis van Gaal börjar känna sig förföljd av folket han kallar "legendarerna", och ingen av dem verkar ha något bra att säga om honom eller hans lag just nu. Han bör förmodligen vara glad att Roy Keane inte var på tv-uppdrag i tisdags då United dumpades ut ur Champions League av Wolfsburg. Istället erbjöd Paul Scholes och Rio Ferdinand sina bitande analyser av en man som enligt den allmänna meningen brukade marschera runt i omklädningsrummet hos Bayern München och säga "Jag är som gud! Jag blir aldrig sjuk och jag har alltid rätt."



En hela elva skulle kunna tas fram av f.d United-spelare som offentligt har ifrågasatt eller nedvärderat Van Gaals jobb den här säsongen och det har kommit så mycket input från Class of 92 medlemmar att det är slående att Ryan Giggs inte sagt någonting för att kontra kritiken från så många av hans närstående vänner.



Van Gaal ger fortfarande intrycket att hans åsikt räknas mer än alla andras sammantaget. Men vad förväntar han sig när han har spenderat £250m (3,43 miljarder kr) på spelare och ett och ett halvt år in på hans regeringstid är utvecklingen så förlamande att, under de värsta ögonblicken, är det inte alltid lätt att veta huruvida han faktiskt förstår hur stor den här klubben är, och vad som bör vara resonabelt att förvänta sig av dem?



Van Gaal berättade initialt för alla att det skulle ta tre månader för allt att klicka och han begår ett misstag om han tror att det bara var en hög med ombytliga gamla spelare och en otålig mediagrupp som förväntat sig betydligt mer vid det här laget. Tre av Uniteds supporterhemsidor gjorde tidigare i veckan en omröstning där de frågade vad som borde göras. På Red Issue's hemsida ville 58,8% ha honom sparkad, 35,5% sa att han förtjänade att få fram till säsongens slut på sig och endast 1,4% gillade hans tid som manager. De övriga 4,5% kryssade i rutan markerad med texten "han har botat min sömnlöshet".



United We Stand's omröstning visade att 39,1% rekommenderade att han sparkas, 43,6% sa att det borde bestämmas i maj och endast 17,3% var för att han ska stanna till 2017 och slutföra sin kontraktstid. Och den kanske mest alarmerande delen av dessa omröstningar var att de gjordes innan matchen i Wolfsburg när United, till sist, hittade en del av den gamla spänningen men detta på ett sådant vilt och kaotiskt sätt att det lämnade en distinkt känsla av att de kan ligga längre bakom Europas elit än vad man tidigare trott. Hans spelare utgjorde minst sagt en sorglig syn när de släntrade ut från Volkswagen Arena. Dessa ögonblick är alltid en bra tidpunkt att bedöma ett lags karaktär på och det var notabelt att ingen var villig att konfronteras med pressen. Kaptenen, Chris Smalling, sa ingenting. Nick Powell, vars talang har stagnerat så pass mycket att det här var hans andra framträdande på tre år, skälvde inför tanken på att stanna. Ett lag ska alltid bedömas efter deras insatser på planen, istället för i området avgränsat för intervjuer, men några väl levererade ord kan hjälpa till att ändra stämningen. Tidigare skulle det ha varit Keane eller Ferdinand, eller Gary Neville eller Nemanja Vidic. Dagens lag har ingen.



Senare fick vi höra att United var missnöjda med temperaturen i bortalagets omklädningsrum, de ansåg att den var några grader för hög och de klagade på det innan avspark. Tack och lov använde de det inte som en ursäkt efter matchen, kanske insåg de att det fanns potential i det för att få de att framstå som primadonnor, men Van Gaals klagomål på domarna var nästan lika illa. Av alla anledningarna till varför United inte har tagit sig vidare till utslagningsrundan kommer domarna långt ner på listan. Van Gaal har en tendens att svänga av på konstiga vägar och det var underligt att höra honom klaga på Bastian Schweinsteigers insats för andra gången på en vecka när det har funnits andra spelare den här säsongen, mest notabelt Wayne Rooney, som verkar existera i managerns döda vinkel. "Jag har ändrat [bytit ut] honom", sa Van Gaal om Schweinsteiger. "Jag ändrar inte spelare utan anledning. Vi är alla mänskliga varelser och han är bara en mänsklig varelse. Men jag kan inte säga att idag var det här den Schweinsteiger jag hade i Bayern München." Nej, men Schweinsteiger var 26 när Van Gaal lämnade München. Han är 31 nu och trots all hans fotbollsintelligens så finns det en anledning till att Bayern lät honom gå för endast £6,3m (86,6m kr).



På samma sätt så stärktes knappast det förlorade förtroendet för Van Gaal när man sa till honom att laget inte visade några riktiga tecken på utveckling och han inledde sitt svar med att påpeka att de hade gjort bättre ifrån sig i the Capital One Cup den här säsongen. Strängt taget var det sant. Det var bara förvirrande att höra managern för Manchester United tycka att det var ett berättigat försvar att de spelat två matcher i den cupen den här säsongen, istället för den enda de klarade av förra året. United besegrade Ipswich på Old Trafford och åkte sedan ut i nästa runda mot Middlesbrough på straffar; förra säsongen blev det en 4-0 förlust borta mot Milton Keynes Dons. Det är, som Van Gaal säger, en förbättring, men kanske ingen förbättring som man ska peka på om man jobbar för Englands största klubb och precis har spenderat en kvarts miljard pund (3,43 miljarder kr).



Något står helt klart inte rätt till och timingen för Van Gaal, samt folket ovanför honom, känns extremt pinsam med tanke på avslöjandet i helgen att Uniteds styrelse rankar honom så högt att de var avslappnade inför idén att Pep Guardiola kan komma att gå till någon annan klubb, högst möjligt Manchester City, när hans kontrakt med Bayern går ut efter den här säsongen.



Van Gaal beskrevs som en "genialisk manager" men han visar det helt enkelt inte. Han kommer inte att få sparken, om det inte går hejdlöst utför, men det är förståeligt varför många supportrar tittar på Van Gaals insatser och skulle uppskatta en riktig förklaring till varför, t .ex, han tyckte det var en bra idé att plocka av Juan Mata och sätta in Powell under den där tiden i Wolfsburg när United desperat behövde ett mål.



Vd:n, Ed Woodward, har tidigare tyckt att kritiken var överdriven, han noterade nämligen att han mottagit färre brev och e-mejl med klagomål än när David Moyes var manager. Woodwards inbox var säkert proppfull när han återvände från Tyskland. Van Gaal kan komma att behöva vinna ligan för att inte ses som en odugling och på måndag, när bollarna dras till Europa League slutspelet, kommer en av de gamla stormakterna att bli påminda om hur långt ifrån de befinner sig från platsen där de verkligen vill vara.

Av Mikael Holmkvist - 13 december 2015 13:32

Också den här veckan: Utomjordingar; Hosni Mubarak; och varför ett träd som fötts krokigt aldrig kommer växa rakt

   

Phillip Chiyangwa: Selfiekung.

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 13 december, 2015:

 

 

Fotbollsfamiljen: bästa nykomling

Phillip Chiyangwa - Zimbabwes multimiljonär, bibelciterande självutnämnda "selfiekung", Youtube-stjärna och brorson till Robert Mugabe - har valts till fotbollsförbundets president med en jordskredsseger. Chiyangwa, 56 - en f.d parlamentsledamot i Mugabe regimen med smeknamnet "Kapten Fiasko" - förnekar att han köpt röster: "Låt oss ta fotbollen tillbaka dit den hör hemma."

 

 

• Bedömer Chiyangwas valframgång: Fifa:s interimspresident Issa Hayatou - han erbjöd sina "varmaste gratulationer ... Din erfarenhet, ditt kunnande och ledarskap kommer vara till gagn för fotbollen." Chiyangwas första aktion: ta tre veckors ledigt. "Jag tar genast ledigt. Jag kommer tillbaka i slutet av december."

 

 

Samtidigt: startar också om

Concacaf:s exekutiva kommitté - reagerar på arresteringarna av deras tre senaste presidenter genom att bestämma sig för att inte utse en fjärde. Concacaf säger att omröstningen kommer skjutas upp till nästa år för att säkra "genomsynligheten", därför tar ett tillfälligt team med sju exekutiva representanter över istället - inklusive Jamaicas kapten Horace Burrell, som avtjänade en sex månader lång avstängning för mutbrott 2011. Burrell: "Den här ledarstrukturen kommer tillåta en fortsättning av implementeringen av starka reformer."

 

 

Fortsatt avslappnad

Perus åtalade fotbollsförbundschef Manuel Burga: "Jag är lugn, jag visste att polisen skulle komma, jag väntade lugnt. Det finns inget att dölja." Arresteringen av Burga kommer fem år efter det att han verbalt attackerade sex peruanska spelare som hyrt in prostituerade vid ett casino och menade att de "saknade moral ... Det är väldigt smärtsamt för mig. Det finns så mycket hyckleri hos dessa spelare. Talesättet är sant: ett träd som fötts krokigt kan aldrig växa rakt."

 

 

Tråkigaste uttåget

Rysslands chef för världsschackförbundet Kirsan Iljumzjinov lämnar det offentliga livet, tre månader efter att ha sammanlänkat sig själv med Fifa-jobbet. Iljumzjinov, en mystisk miljonär som kidnappades av utomjordingar 1997 ("De hade på sig gula rymddräkter. Allt är helt normalt"), fick sina tillgångar i USA frysta förra veckan gällande påstådda länkar till den syriska presidenten Bashar al-Assad. Han förnekar alla oegentligheter.

 

 

En att hålla koll på

2009: Sepp poserar för bilder med Egyptens dåvarande president Hosni Mubarak vid en U20-match. Sepp: "Jag är extremt ärad av närvaron av president Mubarak här idag. Egypten kan vara stolt." 2015: Fifa går öga mot öga mot Mubarak i omröstningen om världens 15 värsta fall av påstådd "storkorruption". Omröstningen stänger i februari.

 

 

Och en som höjer sig över allt

Fifa.com försöker flytta nyhetsagendan en aning: "2018 års FIFA VM i Ryssland™ organisatörerna har presenterat en panel med domare för att välja ut den officiella maskoten. Så fort alla delar har slutförts kommer den vinnande karaktären haft med det största deltagandet från allmänheten av alla varumärkestillgångar i FIFA VM ™ historien."

 

 

Andra nyheter: bäst timing

The Premier League - underlättar Nikes tuffa vecka med dålig press gällande påståenden som relaterar till Fifa korruptionen och IAAF - signerade en ny förlängning av kontraktet med Officiell Matchboll till 2019. "Som det ledande globala sportvarumärket passar Nike in helt excellent."

 

 

Bäst vision

Boltons ordförande Phil Gartside, maj 2001: "En av våra directors, Eddie Davies, har lånat klubben £2m (27,5m kr) och gett oss ett otroligt stöd. Eddie är en Farnworth kille och har pumpat in mer pengar i Bolton än någon annan person i klubbens historia. Men vi kan inte konstant lita på den sortens generositet. Vi måste sköta affärsverksamheten ordentligt."

 

 

Mest ansatt

Spanien: Luis Suárez: accepterar inte kritiken mot hans stämpling på Valencias Aymen Abdennour - "Jag råkade ställa mig på honom. Dessa saker händer" - ett år efter det att han svarade på fler presslögner om hans sammandrabbning med Giorgio Chiellini: "På inget sätt var det en bitning eller intention att bita. Jag tappade balansen, ramlade, och mitt ansikte träffade spelaren. Det lämnade ett litet blåmärke på min kind, och en stark smärta i mina tänder."

 

 

Veckans gräl

 

Kuwait klubben al-Jahra avstängda på obestämd tid efter att en director invaderat planen för att spöa domaren, vilket ledde till "massvåld". Directorn avgick och citerade koranen: "Det här är ett satans verk; för han är en fiende som vilseleder"; ett uttalande från fotbollsförbundet fördömde "denna ohövliga attack på matchdomarna".

 

 

Managernytt

Sydafrika, juli: Chippa United ägaren Chippa Mpengesi återanställer tränaren Roger Sikhakkane för en fjärde period, efter att ha sparkat honom tre gånger sedan 2011. "Han gör alltid bra ifrån sig för mig, jag gillar honom. Han är vår Alex Ferguson. Den här gången kommer det att fungera." December: Det fungerar inte längre.

 

 

• Sikhakkanes agents åsikt om att hans klient placerats på "särskild ledighet" av Mpengesi för att det "påståtts att han luktat alkohol": "Vi kommer agera juridiskt ... Vi säger inte att Chippa inte ska byta tränare - det är som när en kvinna inte vill ha dig längre, man kan inte tvinga henne att älska dig. Men det här är ogrundade anklagelser vi ser här. Vi kommer utmana detta nonsens."

 

 

Modellnytt

Italien: Sara Tommasi, går vidare från länkarna till Mario Balotelli, Ronaldinho och Silvio Berlusconi för att bli director för en klubb i de lägre ligorna, Marruvium. 2011 avslöjade Tommasi hur Berlusconi hade satt in sin stöt - rubrik i the Sun: "Balotellis storbystade skönhet ansatt av Berlusconi vid bunga bonkathon". Tommasi: "Han sa att jag hade skönhet och var kvick i huvudet. Han sa att jag borde ge mig in i politiken."

 

 

Plus: går vidare

Modellen Carol Muniz, 29, listar de bästa med hennes affär 2014 med den nyligen åtalade 74-åriga presidenten för Brasiliens fotbollsförbund Marco Polo Del Nero: 63,000 Instagram-följare och hon fick pryda omslaget på Sexy Magazine. "Snart kommer jag bli en skådespelerska också. Jag skulle säga att jag är gjord för det."

 

 

• Förra året attackerade Muniz pressfrågor gällande vad som först attraherade henne till miljonären Del Nero. "Låt dem prata; den här kärleken är ren. Du vet, Dalai Lama pratade en gång om sanning och äkthet. Det är så jag lever mitt liv." 

Av Mikael Holmkvist - 6 december 2015 14:26

Manchester Uniteds fans kommer inte vara nöjda om City knycker Pep Guardiola och Liverpool befäster deras utveckling under Jürgen Klopp medan spelstilen på Old Trafford förblir en besvikelse

   

Berömmet till Manchester United managern Louis van Gaal var så eftertryckligt att det eliminerade alla eventuella smygande tankar på att Pep Guardiola kanske skulle ses som en uppgradering.

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardians sportblogg, lördag 5 december, 2015:

 


Det fanns en överraskning som väntade på spelarna i Roma när de svängde av Via Mario Vinciguerra och gasade på uppför sluttningen till deras träningsanläggning i Trigoria, söder om huvudstaden, en dag i förra veckan. De hade genomlidit ett par svåra veckor och Roma-supportrarna hade ställt ut 50 kg morötter bredvid vägen för att demonstrera vad de tyckte om 6-1 förlusten mot Barcelona i Champions League, en förlust som kom efter ett annat nederlag, mot Atalanta på Stadio Olimpico. Inga tankar fanns på det faktum att giallorossi besegrade Lazio förra månaden i Rom-derbyt, eller att Rudi Garcías lag var de bästa målskyttarna i Serie A. "Buon Appetito, Conigli," sade den ackompanjerade bannern. Översättning: "Smaklig måltid, kaniner."

 


I en jämförelse har Manchester Uniteds supportrar varit ganska återhållsamma under dessa obekväma perioder under Louis van Gaal när de har känt sig besvikna med sitt lag. Ja, det har hotat att koka över vid ett par tillfällen, mest notabelt i Champions League matchen mot CSKA Moskva när det hördes ett högljutt, nästan upproriskt motstånd mot ett av Van Gaals byten. Men på det stora hela så tycker inte publiken på Old Trafford om att vända sig emot sina egna. Ingen har dumpat flera lådor grönsaker utanför Carrington och under större delen av tiden har de visat en stor tolerans när de har tvingats utstå så mycket alldaglighet. United har nu samlat på sig fem mållösa oavgjorda resultat i deras nio senaste matcher, fyra av dem har kommit på deras hemmaarena under lite mer än en månad.

 


Det är något som inte känns rätt gällande det moderna United och det skulle vara förståeligt om deras supportrar känner sig lite oroliga gällande de senaste Pep Guardiola nyheterna och, mer specifikt, den växande acceptansen inne på Old Trafford att Bayern München tränaren, tidigare ansvarig för att ha producerat en sådan underbar fotboll i Barcelona, troligen kommer dyka upp någon annanstans på sitt nästa uppdrag - och det är fullt möjligt att det blir hos Manchester City.

 


Uniteds information gör gällande att Guardiola kommer lämna Bayern nästa sommar, istället för att skriva på en kontraktsförlängning, och då är det en fråga om timing lika mycket som val. Van Gaal har fortfarande ett år kvar på sitt kontrakt då och som en ögonblicksbild av hur man ser på honom bland Uniteds directors - och huruvida hans jobb kan vara i riskzonen på det sätt som man kanske kan säga om Manuel Pellegrini i City - så invigdes jag i en konversation för några dagar sedan där holländaren beskrevs som en "genimanager". Det kändes inte som smicker och berömmet var så eftertryckligt att det eliminerade alla eventuella smygande tankar på att Pep Guardiola kanske skulle ses som en uppgradering eller att de på något sätt skulle vara missnöjda med dagens manager. När det gäller Van Gaals position stod saker och ting väldigt klara. Han har jobbet så länge han vill ha det.

 


Ett geni? Van Gaal skulle, kan man föreställa sig, nicka instämmande på samma sätt som någon som uppskattar ett stycke fin klassisk musik. Men det är rättvist att säga att det hittills bara setts sporadiska glimtar av det. Iain McCartney, författare till 21 böcker om klubben, berättade för mig för några veckor sedan att fans lider sig igenom många insatser, istället för att njuta av dem på det gamla sättet och att Van Gaal behöver bli bekant med the United Calypso, låten som spelas innan varje match på Old Trafford och som prisar lagets spännande stil och "football taught by Matt Busby". Ledarsidan i den senaste utgåvan av Red News, Uniteds äldsta fanzine, uttrycker det på ett annat sätt. "Det kändes som att spelarna skulle kunna springa genom en stenvägg för [Sir Alex] Ferguson. Med Van Gaal känns det som att spelarna springer in i en och vi, fansen, tittar på en i 90 minuter."

 


De har gjort sju mål på deras 10 senaste matcher och det måste vara lite omskakande för dessa supportrar att tänka på sättet på vilket City kanske kommer sticka iväg om Uniteds misstankar är korrekta och Guardiola går till deras grannar.

 


Samtidigt kan ingen ignorera sättet på vilket Jürgen Klopp har förnyat Liverpool under sin korta tid på Anfield, han har förvandlat ett lag på väg utför till ett kapabelt att ge City deras tyngsta förlust sedan de lämnade Maine Road, dängde in sex mål mot Southampton (deras största förlust på deras hemmaarena sedan 1960) och slog Chelsea med 3-1, ett Chelsea som, vilket vi inte ska glömma, fortfarande har en flagga som vajar på deras arena och påminner oss om de är regerande Premier League mästare.

 


Klopps tidiga arbete på Anfield återupplivar minnena av Kevin Keegans gamla citat om att spela för Bill Shankly och sättet "han fick dig att känna att vilket berg som helst kunde bestigas". Under den här processen känns det inte längre fullständigt löjligt att fråga huruvida Liverpool, precis som United 1993, har aspirationer att avsluta sin svit utan någon ligatitel vid 26-årsstrecket. Men utan att svänga hajpen alltför vilt omkring sig så måste Klopp-effekten störa de som går på matcherna på Old Trafford och minns när det var deras lag som förtrollade publiken och lämnade motståndarna i behov av luktsalt. Liverpool spelar, i grund och botten, precis på det sättet som Uniteds supportrar längtar efter att deras klubb ska spela.

 


Stör detta de som bestämmer? Inte överdrivet mycket, om man utgår från vad jag har hört, med en distinkt känsla att de sätter ett betydligt högre värde på lagets ligaposition än de mindre detaljerna, som statistiken vi nyligen sett om att United har slagit flest bakåtpassningar i ligan, har den lägsta procenten när det gäller bollar framåt och, kanske mest överraskande, minst antal skott förutom Sunderland.

 


Samtidigt finns det en acceptans bland folket ovanför Van Gaal om att laget saknar dynamik under dessa dagar då Wayne Rooney inte längre är spelaren han en gång var och det är otillräckligt för en klubb med Uniteds historia och ambitioner att inte ha någon spelare som ens är nära topp-10 kandidaterna till Ballon d'Or.

 


Pratet om att Ed Woodward är attraherad av Cristiano Ronaldo stämmer men det har varit fallet länge nu och Uniteds vd har alltid varit medveten om att jakten kanske inte kommer leda någonstans. Som alltid med Real Madrid finns det all möjlig komplex politik som kan betyda att Ronaldo och United fortsätter att flörta utan någon slutprodukt. För tillfället är det som på ett skoldisco - mycket ögonkontakt och en hel del skvaller, men de står fortfarande i varsin ände av dansgolvet.

 


Woodwards åsikt är att om en av sportens riktiga superstjärnor blir tillgänglig så måste United, av naturens lag, stå vid fronten av kön och det känns helt ok så länge de inte gör det enbart för sakens skull. United förväntade sig initialt att Ángel Di María skulle kryssa för alla rutorna och om Ronaldo förblir utom räckhåll kommer det fortsätta att hållas konversationer för att få reda på huruvida Gareth Bale eller Neymar någonsin kommer bli tillgängliga.

 


På nytt känns det logiskt då Bale, t. ex, skulle bli en idealisk bärare av Uniteds färger. Men det finns heller ingen känsla av att klubben är lika desperat, kanske, som några supportrar när det gäller lite mer stjärnglans. På styrelsenivå noterade de nyligen att under säsongen 2008-09 fanns Ronaldo, Carlos Tevez och Dimitar Berbatov alla på lönelistan, tillsammans med en betydligt snabbare Rooney, men laget vann mästerskapet det året med 68 gjorda mål, ett av dem sämsta totalfaciten under hela Ferguson-eran. Det var nio färre än Liverpool, som kom tvåa då och sex fler än laget, lett av Van Gaal, som slutade fyra förra säsongen och står anklagade för upprepad tristess.

 


Storyns sensmoral: det var inte alltid spektakulärt under Fergusons tid heller, även om de oftast vann ligan.

 


Sedan finns det en säsong då Fergusons lag gjorde 97 mål och deras genomsnitt under 20 säsonger var 78 så fort mästerskapspokalen började finna sin väg till dem som en brevduva. McCartney har följt United sedan sent 1960-tal och har missat en helghemmamatch under de senaste 29 åren. "Dagens United spelar sällan spännande och gör inte mycket för att locka supportrar till att gå och se dem då de inte längre är något speciellt," sa han. "Supportrar tycker inte längre det är roligt att se dem och lag fruktar dem inte längre."

 


I Chelsea har Roman Abramovich länge längtat efter ett lag som kan förtrolla deras publik. Abu Dhabi förväntar sig samma sak från City medan United en gång i tiden ansåg det vara obligatoriskt, också. Men det var då och det här är nuet. Van Gaal kommer inte böja sig för någon och intrycket jag får är att folket som bestämmer stöttar honom hela vägen. Alla som finner alldagligheten oaptitlig får antingen lära sig att gilla det eller dra.

 

 

Clough äntrar för andra ankomsten

Jimmy Floyd Hasselbainks installation som den senaste managern att få uppdraget att återställa någon slags sundhet hos Queens Park Rangers har öppnat vägen för Nigel Clough att återta sin managerkarriär i Burton Albion, där han redan varit en väsentlig del i att lägga grunden för en klubb som ser ut att kunna spela fotboll på den andra nivån nästa säsong.

 


Och lycka till till honom. Clough blev tilldelad en rutten hand i Sheffield United, där han tog ett lag som låg i nedflyttningszonen i League One till sjunde- och femteplats placeringar, samt att han nådde semifinalerna i FA Cupen och the Capital One Cup, bara för att få reda på att folket som bestämde på Bramall Lane inte tyckte det var tillräckligt bra.

 


Avskedningen av honom var extremt tuff och jag skulle inte bli överraskad om han fortsätter det fina jobbet som Hasselbaink gjort och tar Burton till the Championship för första gången.

 


Men det var ganska häpnadsväckande att se att den första "trevliga unga mannen" närmar sig sin 50:e födelsedag. För de av oss som minns hans fina centerforwardspel, hans pojkaktiga leende och Sultan of Pings FC låt till hans ära kan det plötsligt få en att känna sig väldigt gammal.

 

 

City kommer alltid att sakna stormen Sergio

Det finn en bar i den nyligen förstorade South Stand hos Manchester City som hyllar den förmodligen bästa forwarden som någonsin burit klubbens färger. Den heter 93:20 baren, för det var tiden då Sergio Agüero vann Premier League titeln med deras sista spark säsongen 2011-12, och orden från Martin Tylers kommenterande för Sky pryder väggen med stora bokstäver. Agüero är en formidabel spelare men han saknades på nytt i förlusten borta mot Stoke City i lördags. Det är ett återkommande tema och det, mer än något annat, riskerar hans lags titelchanser.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards