Direktlänk till inlägg 31 juli 2016

MANCHESTER UNITED MANAGERN JOSE MOURINHO SIKTAR IN SIG PÅ ERFAREN MITTBACK SOM NÄSTA PRIORITERING

Av Mikael Holmkvist - 31 juli 2016 19:45

PROJEKT MOURINHO DEL IV: Uniteds försvar är yngre och mindre erfaret än något försvar Mourinho haft i sina tidigare klubbar

   

Jose Mourinho talar under en presskonferens vid sidan av planen på the Olympic Sports Centre Stadium.

 

 

 

 

AV: Duncan Castles, Daily Record, söndag 24 juli, 2016:

 

 

Jose Mourinho har intentionen att addera en erfaren mittback till Manchester Uniteds försvar för att förbereda klubben på utmaningen om Premier League. Uniteds nya manager är medveten om att Old Traffords backlinje är en av de yngsta och minst garvade i Englands elitdivision.

 

 

Även om United bara släppte in 35 mål under förra säsongens ligaspel (ett mindre än mästarna Leicester City) så döljer den siffran en tillit till en strategi som föredrog ett försiktigt bollinnehav framför anfall, och en ömtålighet i försvarsspelet vid fasta situationer. Mot Champions och Europa League motståndare släppte Louis van Gaals United in 13 mål på 10 matcher, och de vann endast tre av dem.

 

 

Mourinho ser försvarets relativa oerfarenhet som en faktor i dessa resultat. I skrivande stund är Uniteds mest rutinerade försvarare Chris Smalling, en 26-åring med mindre än 150 ligamatcher på sitt cv. Vid 24 års ålder har Phil Jones spelat 139 matcher. Ytterbackarna Matteo Darmian och Luke Shaw är 26 och 21, de har totalt 28 respektive 81 ligaframträdanden.

 

 

Chris Smalling och Phil Jones i aktion.

 

 

Ytterligare två 26-åringar med färre än 50 framträdanden i ett Premier League försvar, Marcos Rojo och Daley Blind, har gjorts tillgängliga för försäljning för att skapa utrymme i truppen för nya spelare. Mourinhos första defensiva rekryt - den 22-åriga landslagsmannen för Elfenbenskusten Eric Bailly - valdes ut p.g.a hans fysik, mångsidighet och rikliga potential, inte p.g.a hans tidigare facit.

 

 

Kontrasten mot försvaren som Mourinho använde för att ackumulera hans imponerande samling silverpokaler är stor. I FC Porto parade han ihop veteranen Jorge Costa med Ricardo Carvalho, förmodligen den mest kompletta mittbacken i hans generation. Han tog Carvalho med sig till Chelsea 2004, där han kombinerade den portugisiske landslagsmannen med John Terry och William Gallas.

 

 

I Internazionale bestod hjärtat av Mourinhos trippelvinnande backlinje av Lucio och Walter Samuel, båda 32 år gamla då de vann Champions League. Mittbackarna han föredrog i Real Madrid försvaret som hjälpte till att leverera ett nytt målskillnadsrekord i La Liga på plus 89 då de 2011-12 vann titeln var Pepe och Sergio Ramos. Tillbaka i Chelsea fick Mourinho ut det bästa av Terrys avtagande talang bredvid den 30 år gamla Gary Cahill då de tog tillbaka Premier League titeln till Stamford Bridge.

 

 

Chelseas John Terry firar med managern Jose Mourinho efter en match.

 

 

Chelseas var den mest kompromissade av Mourinhos fyrbackslinjer; tränaren tvingades att använda en djup defensiv linje mot bättre motståndare för att kompensera för Terrys brist på snabbhet, samtidigt som han instruerade Cesar Azpilicueta om att täcka upp för sin kapten från vänsterbacksplatsen. Till sist och syvende bidrog Chelseas motvillighet att rekrytera en snabb, bollspelande mittback kapabel att återupprätta Mourinhos taktiska valmöjligheter sommaren 2015 till vad portugisen har beskrivit som "en katastrof" till säsong som följde.

 

 

Mittbackar av hög kvalitet kostar mycket pengar på dagens transfermarknad. När United plockade in den fortfarande oerfarne Bailly var den unge afrikanens initiala transferavgift €35m (357,5m kr), plus ytterligare €5m (51,08m kr) beroende på insatsrelaterade variabler. Bailly spelade på alla positioner i Villarreals försvar och har opererat på mittfältet för sitt landslag. Mourinho, precis som hans managerstil är, anstränger sig extra för att få in Bailly ordentligt i United, det inkluderar bl. a att de såg en EM-semifinal tillsammans på nyförvärvets hotell i Manchester.

 

 

Eric Bailly.

 

 

En färdig mittback kan mycket väl komma att kosta ännu mer pengar, och det förstås att Ed Woodward är motvillig att rekrytera fler spelare på den positionen igen. Uniteds exekutiva vice ordförande argumenterar för att truppen redan har tillräckligt många spelare där. Mourinhos bekymmer handlar inte om antalet, utan om prestationerna.

 

 

Han är säker på att han kan jobba med och förbättra Smalling, en individ vars primära svaghet har varit dåligt beslutsfattande, inte hans tydliga fysik. Blinds fysik och skicklighet är bättre anpassade för mittfältet än försvaret, och då truppen är tungt rustad på mitten anses han vara överflödig. Rojo har misslyckats med att övertyga vare sig till vänster eller i mittförsvaret och är därför till salu.

 

 

Ed Woodward reagerar då han pratar med Jose Mourinho.

 

 

Trots att det finns intresse från annat håll i Premier League kommer Jones få möjligheten att visa sitt värde. Engelsmannens skadebekymmer är ett tydligt bekymmer och det skulle för tillfället vara galet att lita på honom som en startspelare bredvid Smalling. Därför är Mourinhos plan att plocka in en färdig mittback som ska vara en startspelare, för att sedan låta Smalling, Bailly och Jones kriga om att få vara hans partner.

 

 

Viktigheten i att ytterligare förstärka mittbacksplatserna understryks av Uniteds svaghet på ytterbackspositionerna. Darmians insatser gick utför under hans debutsäsong, så Mourinho måste återuppliva italienaren och sedan ta hans spel till en annan nivå i en defensiv struktur som inte, likt Van Gaals, är utformad runt den relativt föga krävande uppgiften att återta bollinnehavet långt ifrån motståndarnas mål.

 

 

Luke Shaw under ett träningspass.

 

 

Shaws talang som offensiv vänsterback är sådan att Mourinho försökte ta honom från Southampton inför säsongen 2013-14, hans första tillbaka i Chelsea. Engelsmannens initiala säsong i United visade sig inte bli så bra, medan hans andra förstördes av ett benbrott så allvarligt att Shaw ifrågasatte huruvida han skulle kunna spela professionell fotboll igen.

 

 

Endast i sin målvakt har Mourinho en spelare som en av Champions Leagues elitklubbar skulle anstränga sig för att själva rekrytera. Att David de Gea fortfarande är anställd av Manchester United kan härledas till anställningen av den nya managern.

 

 

David de Gea på träning.

 

 

När De Gea skrev på ett enormt förbättrat fyraårskontrakt i september förra året gjorde han det med villkoret att det inkluderade en engångsmöjlighet för Real Madrid att köpa ut honom från det för €60m (612,9m kr) den här sommaren. Då Van Gaal såg ut att överleva in på en tredje Old Trafford säsong hade De Gea inlett personliga förberedelser för att byta klubb; det fanns ingen vilja att uthärda ännu en säsong under den holländska tränaren som initialt ville ersätta honom som valet som förstamålvakt.

 

 

Mourinhos ankomst övertygade De Gea om att säga nej till Madrid, vilket löste ett defensivt problem för United. Men det återstår ett rejält arbete för att få bort de andra problemen bakåt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards