Direktlänk till inlägg 30 september 2016

MANCHESTER UNITED BULTADE PÅ LEICESTER EFTER ATT CHRIS SMALLING TÄNT GNISTAN TILL MÅLFORSEN

Av Mikael Holmkvist - 30 september 2016 20:36

Man Utd 4

Chris Smalling 22

Juan Mata 37

Marcus Rashford 40

Paul Pogba 42

 

 

Leicester 1

Demarai Gray 59

   

José Mourinho om Wayne Rooney: "Min kapten är min kapten".

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Observer, söndag 25 september, 2016:

 


Det skulle, kanske, vara hårt att lägga det här resultatet enbart på det faktum att José Mourinho hade bestämt sig för att plocka bort Wayne Rooney från sin startelva. Det var det gamla Manchester United som jobbade här, det såg även misstänksamt mycket ut som det gamla Leicester. Lägg ihop de två faktorerna och det var inte bara Rooneys frånvaro som bidrog till att de regerande mästarna av England åkte på en sådan stjärnsmäll mot ett lag som desperat skulle spela under den titeln igen.

 


Samtidigt var Mourinhos laguttagning helt rättfärdigad med tanke på segermarginalen och den där 20 minuter långa blitzbombningen i den första halvleken när hans lag gjorde alla sina mål och såg ut att vara utrustade för att göra ännu fler. Det var en uppiggande explosion av offensiv fotboll och under dessa ögonblick var det lockande att fundera på vad som måste ha gått igenom Rooneys tankar på avbytarbänken. Sir Alex Ferguson hade petat honom tidigare. Louis van Gaal gjorde samma sak borta mot Stoke på Annandagen men aldrig tidigare har det funnits en sådan känsla att United genuint ser bättre ut utan mannen som har lett deras anfall under de senaste 12 åren.

 


Hans frånvaro sammanföll med Uniteds mest tillfredsställande resultat hittills under Mourinho-eran och det måste ha smärtat en spelare med Rooneys tävlingsinriktade instinkter att begränsas till rollen som inhoppare i den 83:e minuten, inplockad bara för att Marcus Rashford hade fått en smäll. Mourinho föredrog Juan Mata i sin startuppställning och spanjoren, som opererade i nummer 10-rollen, gjorde Uniteds bästa mål och var även instrumental i den delen av matchen när Leicester överväldigades. Paul Pogba bjöd på sin bästa insats sedan han kom till klubben, vilket även inkluderade att han gjorde sitt första United-mål, och Rashford fortsatte sin fina målgörarform. Systemet ändrades inte men spelarna ändrades och United såg sig aldrig om efter att Chris Smallings nick drev på den sortens Leicester-kollaps som skulle ha varit omöjlig att föreställa sig under större delen av förra säsongen.

 


Leicester räddade lite av ansiktet i och med deras insats i den andra halvleken då inhopparen Demarai Gray gjorde ett utmärkt mål, men det gick knappast att känna igen det där laget som tog sig an vilka som helst för inte så länge sedan och det var en skärande reflektion av deras försämring att Jamie Vardy och Riyad Mahrez, de två spelarna som delade på förra säsongens individuella priser, byttes ut efter halvtidspausen.

 


Ranieri pratade efteråt om att hans spelare förlorade "vårt självförtroende, vår styrka, vår uppmärksamhet, vår koncentration" och hans lag har nu förlorat lika många ligamatcher som de gjorde under hela förra säsongen. Det här var deras andra raka bortaförlust med det här resultatet, efter att ha gått ett år utan en jämförbar förlust, och han måste vara alarmerad, minst sagt, av deras plötsliga upplösningstillstånd. Ett lag som byggde sin framgång på lagarbete, struktur och en ovanlig känsla av gemenskap måste kanske återuppfinna sig själva om inte deras titelförsvar ska sjunka ner i en lång och mödosam vandring.

 


Det var verkligen ovanligt, minst sagt, att se något lag på den här nivån släppa in tre mål på hörnor. Daley Blind, som vikarierade för den skadade Luke Shaw som vänsterback, slog de alla i Rooneys frånvaro och tonen var satt, i mitten av den första halvleken, när Robert Huth, normalt sett en sådan imponerande närvaro i sitt eget straffområde, förlorade den första uppe i luften och Smalling kraftfullt nickade ner bollen i mål.

 


Pogbas mål var ännu en omarkerad nick från samma färdväg och när halvtidspausen kom såg Leicesters försvarare ut att vara i behov av luktsalt. Kasper Schmeichel saknades rejält men hans vikarie, Ron-Robert Zieler, kunde inte hållas ansvarig för den sortens generösa försvarsspel som lämnade laget så ömtåligt.

 


Uniteds tredje mål var ett typexempel. Den här gången bestämde sig Blind för att inte lyfta in bollen. Istället hittade han den snabbtänkta Mata med en låg passning mot förstastolpen. Mata piskade in bollen genom målområdet och Rashford kastade sig, i en uppvisning av sin egen snabbtänkthet, fram och styrde in bollen utan att en enda Leicester-spelare reagerade.

 


Paradoxen är att vi faktiskt hade fått se en trög start från hemmalaget, de såg klart oroliga ut efter de två tidigare ligaförlusterna som ledde till en utdragen kritik av laget och provocerade fram en ilsken prestation från Mourinho i hans intervjuer efter matcherna. Smallings mål hade terapeutiska kvaliteter och t.o.m innan Mata gjorde 2-0 fanns det andra ögonblick som lyfte den hittills tystlåtna publiken. Först skickade Zlatan Ibrahimovic fram Rashford, men då fick tonåringen rejäl felträff. Strax efter det tog Ibrahimovic ner Pogbas chipp på bröstet och drog volleyn strax över ribban. Pogba avslutade sedan från 30 yards (= 27,4 meter) och Zieler lyckades då få ut bollen till hörna.

 


Mata rättfärdigade definitivt sin plats och hans mål kom från matchens mest outstanding anfall. Pogba var involverad igen och det var en underbar bollberöring från Jesse Lingard som skapade skottmöjligheten. Men det mest imponerande var att Mata hade inlett det hela då han spelade bollen till Pogba innan han stormade in i straffområdet. Två passningar senare var bollen tillbaka på hans fötter och han siktade och sköt med vänsterfoten på insidan av Zielers högra stolpe.

 


Kanske var det bara oundvikligt att United skulle sänka sina ansträngningar efter pausen, medan Gray verkade övertygad om att inspirera till en förbättrad insats i den andra halvleken för gästerna. Hans mål var en riktig läckerbit, han kom in från vänster innan han siktade och avfyrade ett diagonalt, långskott in i David de Geas mål. Men det fanns aldrig någon realistisk chans till en comeback under den återstående halvtimmen och för Rooney finns det en kvardröjande tanke på att han kanske måste vänja sig vid sin nya roll.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards