Alla inlägg den 12 januari 2016

Av Mikael Holmkvist - 12 januari 2016 19:14

• Managern har lämnats 'uttråkad eller arg' under några matcher den här säsongen

 

• "Fansen måste veta att vi inte alltid kan spela fantastisk fotboll," säger han

   

Louis van Gaal missnöjd med Manchester Uniteds insats mot Sheffield United.

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardians sportblogg, måndag 11 januari, 2016:

 


Louis van Gaal har erkänt att det har funnits stunder den här säsongen när Manchester United har lämnat honom "uttråkad eller arg", detta efter en svit av matcher med få gjorda mål har lett till utdragen kritik mot managern och anklagelser om att han har övergett klubbens offensiva principer.

 


Van Gaals lag hade sådana svårigheter med att besegra Sheffield United, nia i League One, i FA Cupen i lördags att man hörde ironiskt jubel efter ett skott på mål och Paul Scholes, i sin roll som tv-expert, sade att managern såg uttråkad ut på bänken, tillsammans med i princip alla andra som såg matchen.

 


Samma klagomål har följt United under större delen av Van Gaals regeringstid men det här är första gången han har erkänt att han finner deras insatser monotona och trots att han fortsatte med att försvara sitt lag mot det "väldigt negativa" media, sa han att han förstod supportrarnas mörka humor.

 


"Det finns matcher som jag har gillat väldigt mycket. Mot Chelsea trivdes jag men resultatet var 0-0 och vi kunde ha förlorat. Det finns också matcher där jag är väldigt uttråkad eller arg för att vi inte oorganiserar våra motståndares försvar men sådan är fotbollen. Det är inte varje match som varje klubb spelar fantastiskt, fotboll som attraherar folket.

 


"De har varit ironiska [mot Sheffield United] men det är ett uttryck för fansen och det är bra. Spelarna var frustrerade och fansen var frustrerade. Men fansen måste också veta att vi inte alltid kan spela fantastisk fotboll och det var även fallet förut när det inte hände. Jag är ledsen för det, men så är det."

 


United ligger femma i Premier League, nio poäng bakom ledarna, Arsenal, och genomled en åtta matcher lång svit utan vinst innan de besegrade Swansea City i deras senaste ligamatch. Managerns jobb har hamnat under lupp och det lades fram till honom att hans assistent Ryan Giggs kommer från samma bakgrund som Scholes och Gary Neville, en annan regelbunden kritiker, och att han måste vilja ha en mer äventyrlig fotboll. "Jag vill också det," sa Van Gaal. "Vi måste kunna göra det. Men det är därför det finns en motståndare där och de vill hindra oss från att göra det."

 


Van Gaal, som kommer sakna den skadade Bastian Schweinsteiger när laget reser till St James' Park, menade att Newcastle "spelar väldigt bra" trots deras position bland Premier Leagues nedflyttningsplatser.

Av Mikael Holmkvist - 12 januari 2016 19:10

Också den här veckan: Michel Platinis värdighet; veckans bästa manifest; och ett nyårslöfte

   

Bayerns vinteravbrott.

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 10 januari, 2016:

 

 

Veckans citat

Bayern München: funderar på pressen från fans, politiker och organisationer för mänskliga rättigheter om att inte resa till Qatar för ännu ett varmt PR-träningsläger under vintern - sedan anländer de i Doha med ett svar: "Ett träningsläger är inget politiskt uttalande."

 

 

• Förra årets vinteravbrotts höjdpunkt: en €2m (19,5m kr) mellanlandning i Saudiarabien medan deras värdar piskade och fängslade bloggaren Raif Badawi. Bayern släppte ett uttalande några dagar senare: "Alla, oss själva inkluderade, bär ansvar för att de mänskliga rättigheterna efterlevs ... Mänskliga rättigheter är är ett integralvärde ... [Men] vi är en fotbollsklubb, inte politiska beslutsfattare."

 

 

Bästa demokrat

"Mitt primära mål är att göra Fifa till en organisation med högsta moraliska och etiska standard. Jag ska alltid lyssna på och lära mig från alla röster; jag ska välkomna konstruktiv kritik." - Fifa-kandidaten och Bahrain-kungligheten shejk Salman Bin Ebrahim Al Khalifa.

 

 

Också förra veckan från Fifa

• Michel Platini behåller sin värdighet: "Jag drar mig ur racet om Fifa-presidentskapet. Timingen är inte bra för mig. Jag har inte fått chansen att spela spelet. Hejdå Fifa, hejdå Fifa-presidentskapet."

 

 

• Och Brasiliens fotbollsförbund, lugnar ner spekulationerna om varför den åtalade presidenten Marco Polo del Nero planerar att inleda 2016 med 150 dagars tjänstledighet. "Det är av personliga orsaker. Han kommer ta ledigt, frivilligt, från den 8 januari."

 

 

Under tiden: uttalar sig

Adidas vd Herbert Hainer - avslappnad förra året gällande varumärkesskadan orsakad av företagets anslutning till Fifa-krisen och gällande de omstridda länkarna till korruptionsanklagelser i Tyskland 2006 ("Imagen för våra produkter har aldrig varit bättre") - men i år är han orolig gällande inverkan Manchester Uniteds negativa 4-2-3-1-system har. "Den nuvarande spelstilen är inte exakt vad vi vill se."

 

 

Bästa insikt

Charlton vd:n Katrien Meire öppnar upp sig på en industrikonferens förra månaden om "konstiga" fans som inte lyckas "se sig själva som kunder ... När jag får 'vänliga' e-mejl från fans säger de lämna 'vår' klubb. Inte aktieägarnas klubb. Det är lite roligt ... när de går till restauranger och på bio och inte är nöjda med produkten skriker de då till folket som bestämmer där? Nej det gör de inte, men de gör det med fotbollsklubben och det är väldigt konstigt. De känner den här känslan av ägarskap."

 

 

Skänk en tanke till

Brasilien: F.d Flamengo målvakten Bruno, han avtjänar 22 i fängelse för att ha fått sin flickvän dödad och sedan matad till hundar för att slippa betala barnbidrag, som nu funderar på en spelarcomeback via en tidigare frigivning. "Jag förlorade allt, mannen, jag är pank. Men jag tror på en bättre framtid för mig, och för min familj."

 

 

• Bland hans val: Montes Claros, som köpte Brunos registrering 2014 i ett misslyckat försök att köpa honom på frigång. Klubbpresidenten Ville Mocellin: "Vi vill ge en möjlighet till den här mannen Bruno. Han tappade huvudet - men folk begår misstag. Han förtjänar den här chansen."

 

 

Läs mina läppar

Spanien, 23 movember: Real Madrid presidenten Florentino Pérez: "Ingen här har sagt någonting emot Rafael Benítez. Alla de här mediegrejorna görs bara för att destabilisera oss. Det är fruktansvärt och det händer dagligen och det kommer finnas några naiva människor som tror på det. Vissa personers raison d’être är bara att destabilisera oss, och jag kommer inte tillåta det. Benítez måste få tiden och utrymmet att arbeta, sedan kommer framgång säkert att följa. Rafa har allt vårt stöd, allt vårt förtroende - han har bara startat sitt arbete här, så låt honom jobba på. Har jag en lösning på våra problem? Ja - den heter Rafa Benítez." 4 januari: Sparkar honom.

 

 

• Pérez tidigare bästa kritik mot media: Mars 2015, tre månader innan han sparkade Carlo Ancelotti: "Vad som än händer stannar Carlo Ancelotti. Han har allt vårt förtroende ... En del av medias raison d’être är att kritisera mig ... Vad er tidning säger varje dag är falskt. Det är en kampanj, med en agenda, och fansen vet om det ... Låt Ancelotti göra sitt jobb."

 

 

Andra managernyheter

 

• Turkiet: Genclerbirligi presidenten Ilhan Cavcav, 80, har sparkat sin femte tränare den här säsongen, hans 51:a sedan 1981, efter en match. Cavcav sade att Yilmaz Vural "var tvungen att gå ... Han ville ha för många nya spelare, och de vi har gillade honom inte."

 

 

• Portugal – 28 december: Porto presidenten Jorge Nuno Pinto da Costa lovar att försvara tränaren Julen Lopetegui mot smädelser från "tidningar och experter ... jag kommer bekämpa alla våra fiender som försöker destabilisera den här klubben." 8 januari: Ger honom sparken.

 

 

• Frankrike – 23 december: Montpellier tränaren Rolland Courbis avgår, en månad efter att ägaren Louis Nicollin gav honom "100% stöd". Nicollin sa i november: "Jag behåller honom. Men det finns en 80% chans att jag sparkar honom nästa säsong."

 

 

Veckans tanke

Ghana: F.d managern Ibrahim Sunday, 71, om viktigheten i att var öppen för idéer: "Jag är en god lyssnare. Jag kommer ihåg att jag en gång fick råd av en galen man i Elfenbenskusten, och jag lyssnade uppmärksamt. Den galne mannen pratade om en match vi spelat några dagar tidigare. Jag tror att jag tog något från det."

 

 

Plus: skakigaste starten

Brasilien: Modellen Suzy Cortez: a) berättar om sitt nyårslöfte: "Under 2016 kommer jag inte ha något dåligt sex med fotbollsspelare - det är inte den jag är"; och b) firar att São Paulo köpt försvararen Diego Lugano genom att tweeta ett naket foto till honom. "Välkommen #Lugano ... #missbumbum2015."


Av Mikael Holmkvist - 12 januari 2016 18:48

Mant Utd-esset fick ledigt efter 2-1 vinsten

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Lauren Veevers och Dean Wilkins, The Sun on Sunday, söndag 10 januari, 2016:

 

 

MANCHESTER United-esset Anthony Martial hade roligt på ett hotell i Paris med en otroligt vacker modell och X Factor wannabe - medan han lämnade sin fru och sitt barn hemma.

 

 

£36 miljoners (470,7m kr) anfallaren fick ledigt i två dagar av klubben för att besöka familj och vänner efter att ha spelat huvudrollen i en 2-1 vinst förra veckan.

 

Men istället för att spendera tiden med barndomsälsklingen Samantha och fem månader gamla dottern Peyton tog han med sig Emily Wademan, 24, för en kärleksträff.

 

Och det var inte frågan om att försöka gömma Emily, istället promenerade Martial - som blev den dyraste tonåringen i brittisk fotbollshistoria när han skrev på för United - glatt på gatorna i Paris med henne och poserade för bilder med fans.

 

 

Igår kväll sa Emily: "När vi kom till Paris hade han inga problem att paradera mig offentligt inför franska fans på Champs Elysees.

 

 

"Han tog med mig för en romantisk helg men nu har han åkt tillbaka till sin fru och sitt barn."

 

 

Nyheten om affären kommer reta upp United-bossen Louis van Gaal och franska landslagets boss Didier Deschamps, som båda tidigare har pratat om deras krav på spelarna att sköta sig.

 

 

Emily säger att Martial sa till henne att han var singel.

 

 

Emily säger att den franske landslagsmannen - som nyligen påstod att han lever ett "hemtrevligt" liv - sa till henne att han separerat från Samantha.

 

 

Martial, som tjänar £90,000 (1,17m kr) i veckan, betalade £600 (7,845 kr) för att Emily, från Gateshead, skulle flyga till den franska huvudstaden från nordöstra England förra måndagen - medan han flög separat från Manchester efter klubbens 2-1 seger mot Swansea två dagar tidigare.

 

 

De träffades på det femstjärniga Sofitel Hotel och spenderade dagen med att se sevärdheterna på Chams Elysees och Arc de Triomphe och åt middag innan de låg med varandra.

 

 

F.d flygvärdinnan Emily, som var med i X Factor 2008 och 2012, sa följande till The Sun on Sunday: "Vi träffades efter att han kontaktat mig på sociala medier.

 

 

"Han skickade meddelanden till mig och sa, 'skicka mig en bild på ditt ansikte'.

 

 

"Han var besatt av mina läppar.

 

 

"Jag skickade honom bilder och vi snackade bara om vardagliga saker.

 

 

Familjeman ... Martial med frun Samantha och deras dotter.

 

 

"Det låter kanske korkat men när vi först fick kontakt gjorde jag ingen research så jag antog bara att han var singel.

 

 

"Han skickade bilder till mig på sig själv i ett isbad efter träningen.

 

 

"När de vann matchen i lördags - och han nätade - var han väldigt glad.

 

"Han sa till mig att han separerat från sin fru.

 

 

"Det var först när min bror senare sa till mig att han hade en flickvän som jag insåg att han var gift.

 

 

"Men när jag frågade honom sa han att det var över mellan dem."

 

 

F.d skönhetsdrottningen Emily flög från Newcastle till Paris med Air France flighten AF1059 klockan 11:50 och checkade in på hotellet som kostar £250 (3,269 kr) natten där Martial redan väntade på henne.

 

 

X Factor wannabe ... Emily var med i showen 2008 och 2012.

 

 

Hon tillade: "Vi hade snackat på Snapchat i flera veckor så jag tänkte ingenting inför att åka och träffa honom - det kändes som att jag redan kände honom.

 

 

"Han skickade adressen till mig och när jag kom till Paris åkte jag direkt till hotellet för att träffa honom.

 

 

"Det var lite konstigt först för han kom och gav mig två kyssar och jag kysste honom en gång.

 

 

"Han verkade lite blyg så jag skötte allt prat - men jag visste egentligen inte vad jag skulle säga.

 

 

"Vi kysstes ganska snabbt och det var tydligt att han trodde att jag bara skulle hoppa i säng med honom - men jag ville inte åka hela vägen till Paris och bara vara på ett hotellrum.

 

 

"Samt att jag normalt sett aldrig skulle ligga med någon på första dejten. Så jag föreslog att vi skulle ta en promenad runt staden.

 

 

"Vi spenderade dagen med att gå runt i Paris och även om han inte höll mig i handen så kom det flera gånger fram fans och han verkade inte störd av att bli sedd med mig.

 

 

Emily säger att Martial var en passionerad älskare.

 

 

"Jag tog runt fem eller sex foton åt dem. Han sa att han inte stördes av fotografer i Paris - men han hade inga problem att prata med fans.

 

 

"Vi gick in i en parfymaffär för att leta efter hans vanliga Prada-aftershave men de hade den inte så jag rekommenderade Chanel, som han köpte."

 

 

Paret åt middag på boutiquerestaurangen Pershing Hall, där den hängivne katoliken Martial bjöd Emily på en trerätters gourmetmiddag med räkravioli som förrätt och krabba som huvudrätt.

 

 

Emily tillade: "Under middagen slappnade Anthony av och tog ett par cocktails.

 

 

"Han sa att han vanligtvis inte dricker men jag övertygade honom om att ta några. Vi tog en bild av oss själva på restaurangen."

 

 

Så fort de kom tillbaka till hotellet blev saker och ting hetare mellan 2013 års Miss Great Britain finalisten och den Röde Djävulen.

 

 

Emily sa: "Vi började kyssas på sängen och jag sa till honom att jag inte var den sortens tjej - men jag var lite berusad då och vi på ett sådant romantiskt ställe att jag inte höll mitt beslut särskilt länge.

 

 

"Han var en passionerad älskare och han gav mig komplimanger för mina läppar och min kropp.

 

 

"Han fick mig att känna mig väldigt bra.

 

 

"Det var ett bra slut på kvällen. Vi planerade att åka och äta nästa dag innan vi skulle till flygplatsen - men nästa dag ville han inte göra någonting.

 

 

"Så han lät mig gå ut och shoppa på egen hand. Jag köpte lite biskvier åt honom och vi åt dem på sängen när jag kom tillbaka."

 

 

Innan de skiljdes åt blev det lite störningar i relationen när Emily köpte lite ansiktskräm till en killkompis.

 

 

"Jag köpte den till en kompis - men han blev irriterad och sa, 'oh,, du snackar med andra män'," minns hon.

 

 

"Det är lite magstarkt av honom, med tanke på att han är gift.

 

 

Martial och frun Samantha vid Man Uniteds julfest.

 

 

"När jag kom tillbaka till Newcastle började han kännas avlägsen och jag började snoka lite.

 

 

"Jag tittade på hans Instagram och såg att hans fru hade postat en bild av dem under julen och hon postade konstant kärleksfulla meddelanden, också.

 

 

"Han sa att de inte var tillsammans längre - men hon anser uppenbarligen att de är det.

 

 

"När jag frågade honom igen sa han bara: 'Jag är inte gift.'

 

 

"Jag fick intrycket att han planerar att stanna i Man United ett tag.

 

 

"Han verkar trivas här - men han sa att hans fru har svårt med engelskan. Han sa att hon har svårt att skaffa vänner så det är anledningen till att de gått isär."

 

 

Medan Martial avnjöt sin flört med Emily fortsatte hans lojala fru Samantha att offentligt posta ömma meddelanden om sin man på Instagram medan hon var på semester i Dubai.

 

 

I söndags postade hon en målning av en naken man och kvinna som höll i varandra med två kärlekshjärtan.

 

 

Martial blev avlägsen när Emily återvände till Newcastle, säger hon.

 

 

På nyårsaftonskvällen delade hon en samling bilder av duon ackompanjerat av ännu ett kärlekshjärta. Hon gjorde även samma sak på julafton.

 

 

Andra selfies hon har delat med sina 56,000 följare inkluderar en bild på Martial när han kramar deras dotter Peyton den 14 november med bildtexten: "Du är världens bästa pappa."

 

 

Efter hans världsrekorddyra flytt för en tonåring till Old Trafford i september postade Samantha: "Babe, för mig är du och kommer alltid vara min bästa vän och den bästa maken någonsin, en underbar pappa och världens bästa spelare."

 

 

Några dagar senare lade hon till: "Jag älskar dig min älskling. Du är mitt liv. Vi, tillsammans för evigt ... !!!"

 

 

I november varnade Samantha, som skriver på franska, kvinnor på sociala medier från att hålla sig borta från hennes make.

 

 

Hon förklarade att det finns omkring 43,6 miljoner Instagram-konton, runt 21,8 miljoner av profilerna tillhör män, så hon varande kvinnor om att "hålla sig borta från Min Mans profil".

 

 

Samantha postade sitt meddelande bredvid en bild på henne när hon kysser Man United-anfallaren, medan han har på sig för stora skämtglasögon.

 

 

Frun Samantha postar regelbundet ömma bilder på sitt Instagram-konto.

 

 

Förra månaden delade hon på Instagram en kopia av parets julkort där de kysser varandra.

 

 

Vänner till familjen har tidigare pratat om den viktiga rollen Samantha spelar i Martials liv efter hans gigantiskt dyra flytt.

 

 

Nära vännen och Aston Villa-bossen Remi Garde, som tog honom till Lyons akademi som 14-åring, har varnat Martial om att låta sig ledas ut på avvägar. Han sa: "Han är gift med Samantha.

 

 

"Han känns väldigt ung för det men kanske är det bättre om han åker hem varje kväll för att vara med dem istället för att vara ute och festa och dricka."

 

 

Martial, som har gjort åtta mål på 23 framträdanden för United, har tidigare insisterat på att han är en hängiven familjeman.

 

 

Han sa följande till ett franskt magasin: "Efter träningarna gillar jag att komma hem och se min fru. Jag är väldigt hemtrevlig."

 

 

Hans äldre bror Dorian, 27, har tidigare sagt: "De två sakerna som är viktigast för honom är fotbollen och familjen."

 

 

Martials utflykt till Paris kommer göra cheferna på Old Trafford besvikna.

 

 

Självmål ... Martials avtalade kärleksmöte kommer göra United-bossen Louis van Gaal vansinnig.

 

 

En källa sa: "När spelare får ledigt är det för att ladda om batterierna och koppla av med familjen och vännerna.

 

 

"Det är ingen chans för dem att flyga iväg olika kvinnor runt jorden för one-night stands."

 

 

Van Gaal har strävat efter att hålla sina spelare glada vid sidan av planen, för att förbättra deras insatser på planen.

 

 

Då han pratade efter att ha gett truppen ledigt på julafton 2014 sa han följande: "Jag tror på en total människa så miljön är också viktig. Jag tror att de är mer nöjda över att vara hemma med sina fruar och barn.

 

 

"Jag hoppas att de så ska ge allt för att besegra motståndarna."

 

 

Martial, med sex landskamper för Frankrike, riskerar även vreden från sin landslagsboss Dechamps. Han har enträget uppmanat sin trupp att vara förebilder: "Jag vill att spelarna ska ha ett idealiskt uppträdande."

 

 

Martials sponsorer Nike och Foot Locker lär också vara missnöjda med hans uppträdande.

 

 

Igår kväll vägrade United och spelarens agent att komma med något uttalande.

 

 

Det femstjärniga Sofitel hotellet i Paris där paret låg med varandra.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards