Alla inlägg den 16 januari 2016

Av Mikael Holmkvist - 16 januari 2016 19:31

 

Bilden: I förra säsongens möte på Anfailed cyklade Juan Mata in ett av sina två mål i 2-1 segern mot skadedjuren. Det var sanslöst vackert och hans första osade också klass (se Youtube-klippen längre ner). Om vi skulle vinna imorgon ökar vi gapet ner till dem till sex poäng och tar också vår fjärde raka ligaseger mot de självömkande. Det vore ju fantastiskt härligt och väl värt att fira, men med vår manager och vårt spel går jag inte in till matchen med något sprudlande självförtroende. Därmed inte sagt att scouserna på något sätt skrämt mig med sina prestationer, långt därifrån.




Hallo på er alla igen, omorgon (söndag) är det dag för "gigantmötet i nordväst". Under många år handlade det om en tuff match för oss i jakten på titeln, medan det för dem handlade om säsongens cupfinal och en chans att försvåra vår målsättning om ännu en ligatitel. Nu är det laget placerat på sjätte plats (vi) som gästar laget placerat på nionde plats. Varken mer eller mindre. Visst, det är absolut Ingurlands två största klubbar när man tittar på historien (vilken man som scouser får titta väldigt långt bak i för att hitta ihållande framgång), vunna titlar, antal fans e t c. Men även om det inte är med riktigt samma känsla vi går in till den här matchen så kan den nog aldrig stämplas som alldaglig. Nu ska vi komma ihåg att det är Premier League vi pratar om, en miljardcirkus som inte har mycket gemensamt med ARBETARKLASSPORTEN fotboll som spelades i England förut. Det var inte alltför länge sedan som scouserna tårgassprejade Uniteds buss när den anlände till Anfield, eller det, som United-fan, innebar en risk att få en dartpil i nosen när man gästade skadedjurens hemmaarena. Det är sant, se själva.

   


Men jag ska inte hålla på och predika alltför mycket om känslorna som det här mötet en gång i tiden lockade fram. Jag personligen kommer känna lite mer nervositet i kroppen och en lite djupare längtan efter ytterligare tre poäng imorgon bitti när jag lämnar bingen, absolut, inget snack om den saken, men jag konstaterar samtidigt att det inte riktigt går att hajpa matchen till tidigare höjder. Självklart kommer jag jubla om någon i United (undrar bara vem?) går bärsärkargång och kapar några scousers, eller om vi nätar, eller gör något annat bra och dessutom har vi en för oss stor ära att spela för, det kan tyckas småaktigt, men det här är verkligen en s.k sexpoängsmatch. Om de skulle gå och vinnna så har vi samma poäng, men om vi lämnar gräset som segrare så skapar vi ett litet andrum nedåt och kan titta på ett gap på sex poäng ner till sopdykarna. Frågan är väl bara hur många spelare där ute på planen som förstår det här, förstår historien och kampen som tas för givet när de här två klubbarna brakar samman. Även om de drar undan tårna i en närkamp, inte går fullt in i en nickduell, eller skiter i att ta en uppoffrande löpning, så vet de liksom att det ändå sitter 1-3 miljoner kronor på lönekontot i slutet av nästa vecka.



Jag tror inte jag behöver tjata mer om vår manager, oavsett hur mycket jag än vill bli av med honom så kommer han att sitta där imorgon och bläddra i sina löjliga pärmar och skriva någon skit när något händer (skissar han på kvällens beställning på Wings restaurang månntro?). Jag tror inte han kommer släppa tyglarna i en sån här match, istället kan det bli ännu en tråkfest där bollinnehavet är det i särklass viktigaste. Har redan skrivit det, men det tåls att upprepas, jag vill självklart att vi vinner imorgon, inget snack om saken, men om en förlust skulle leda till att även Dick'Ed fattar vilken skada Van Gaalen gör vår klubb, så kan jag kanske till sist lägga bort min ilska och somna gott imorgon också.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/14/11250915-louis-van-gaal-riskerar-att-fa-sparken-om-manchester-united-tappar-fart-i-racet-om-topp-fyra/



En sak som åtminstone talar för det napalmbombade muminansiktet är hans facit mot scouserna. Första mötet med mormorrånarna för kuktulpanen skedde den 14 december 2014, då såg det ut och slutade så här:



Andra gången mötte vi dem på Anfailed, den 22 mars 2015, och då bjöd vår lille spanjor på godis från översta hyllan (och Stevie Me visade sin fulla kukighet i all sin souse-prakt):

https://www.youtube.com/watch?v=6Cv_7VnAPSk



Och tredje gången var den 12:e september förra året, då hemma på Old Trafford och Anthony Martial förnedrade köttskallen Skrtel och presenterade sig på allvar för sina nya fans.



Tar vi fjärde raka ligavinsten mot dessa avskum imorgon? Inte en aning, men oj vad skönt det skulle vara under en säsong där vi inte haft särskilt mycket att jubla åt. Jägermeistern står redo på bästa platsen i hyllan och Red Bull-burkarna kyls för tillfället ner i kylskåpet, blir det ångestdricka, eller firande? Sent på eftermiddagen imorgon vet vi, come on United!



Har i tidigare inlägg klagat på hur Dick'Ed och co håller på att förstöra vår ungdomsakademi och som ett brev på posten dök då den här artikeln i the Times upp:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/16/11252054-desillusionerad-akademichef-kommer-lamna-united/



Såklart positivt att organisationen ska ses över och förbättras, men det är ingenting annat än en skandal att vår s.k ledning har låtit den här juvelen i vår krona förfalla som den har gjort. Frågan är väl hur jävla långt bakom city vi för tillfället ligger, och tror Dick'Ed att dagens unga talanger ska imponeras och lockas av att vi har en officiell nudelparnter i Sydkorea?



Var ju högst oväntat att the Sun skulle ta tillfället i akt och göra en "grej" av Van Gaalens ordväxling med Neil Custis uppe i Newcastle i tisdags kväll:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/01/16/11252187-utmaningen-har-borjat-suns-fat-man-tar-sig-an-lvg-i-pounds-v-poang-tavling/

Av Mikael Holmkvist - 16 januari 2016 18:42

 

Vem kommer att vinna? Louis van Gaal eller Sun-mannen Neil Custis?

 


 

 

AV: Sam Morgan, the Sun, torsdag 14 januari, 2016:



SUNSPORT-reportern Neil Custis har tagit sig an Louis van Gaal i en otrolig pounds v poäng utmaning.



Neil kallades 'fat man' av Manchester United-bossen - och nu vill han se om han kan gå ner fler kilon än LVG kan ta poäng.



The Suns Man United-korrespondent har lovat att gå ner 28lb (= 12,7 kg) till slutet av maj.



Kan den hårt kritiserade Van Gaal och hans sjätteplacerade lag slå den siffran?



Vinnaren kommer att få £1,000 (13,134 kr) från Paddy Power att donera till en välgörenhetsorganisation som vinnaren själv väljer.


 

Man United reportern Neil kämpar hårt.



Neil sa: "Så Louis, först och främst, tack för att du påpekade viktproblemet i tisdags kväll. Jag hade faktiskt inte noterat det förrän du nämnde det.


 


 

Sun-mannen Neil jobbar hårt.



"Men nu har du gjort det och utmaningen nu är att du måste ta fler poäng än antalet pounds jag tappar.



"Jag siktar på två stone (12,7 kg) från nu och fram till slutet av maj, så det är 28lbs - du måste alltså ta 28 poäng.


 

Vätskepauser är tillåtna.

 

"Det kommer finnas £1,000 (13,134 kr) från våra kompisar på Paddy Power till vinnaren.



"Nu kör vi!"



Av Mikael Holmkvist - 16 januari 2016 14:50

 

Under sina 16 år i United har Langley varit instrumental i rekryteringen av spelare som Januzaj som har gått vidare och spelat i förstalaget efter att ha kommit till klubben som ungdomar.

 

 

AV: Matt Hughes, ställföreträdande fotbollskorrespondent, the Times, fredag 15 januari, 2016:




Manchester United står inför mer kaos bland deras fotbollspersonal i och med den nära förestående utflyttningen för klubbens akademichef. The Times har fått reda på att Derek Langley, Uniteds chef för ungdomsspelarrekrytering, planerar att lämna klubben efter den här säsongen, detta p.g.a akademins tillstånd.



Langleys uttåg kommer betyda att United ska leta efter en ersättare vid en tidpunkt då Louis van Gaals framtid är osäker. Managern är pressad då United ligger sexa i Premier League, och bortamatchen mot Liverpool på söndag kan komma att bli hans sista om hans lag förlorar.


United håller redan på att göra en fullskalig genomgång av deras akademi p.g.a oro för det begränsade antal spelare som etablerat sig själva i förstalaget på senare år, och Langleys utflyttning presenterar ännu en komplikation. Han har varit i klubben i 16 år och var instrumentell i rekryteringen av Danny Welbeck, Tom Cleverley och Adnan Januzaj, alla tre dessa spelare gick sedan vidare och spelade i Uniteds förstalag efter att ha anslutit till klubben som ungdomar.



Langley ska ha bestämt sig för att sluta p.g.a besvikelse över akademins nedgång och begränsningarna som lagts på honom gällande spelarrekrytering. Det sägs att han har blivit alltmer frustrerad på att jobba under John Alexander, klubbens sekreterare, och John Murtagh, Evertons f.d prestationschef, som togs till Old Trafford av David Moyes och det är den duon som har haft ansvaret för akademin sedan Brian McClair lämnade sin roll som prestationsdirector i slutet av förra säsongen.



McClair spenderade 13 år i flera olika tränarroller efter 11 år som spelare i United, innan han lämnade för att bli prestationsdirector för det skotska fotbollsförbundet i maj förra året. Uniteds akademi har underpresterat ganska länge nu, särskilt i jämförelse med deras grannar, Manchester City, som tillsammans med Chelsea av väldigt många anses driva de bästa ungdomsutbildningarna i hela landet.



Trots Uniteds beslut att grundligt gå igenom organisationen, vilket lär leda till rejäla förändringar på personalsidan i slutet av säsongen, bekymrar sig vissa i personalen för att deras jobb inte värdesätts tillräckligt mycket av Ed Woodward, Uniteds exekutiva vice ordförande, som antas vara mer inställd på att fixa in dyra nyförvärv än att utveckla ungdomar.

  


Langleys frustration är baserad på svårigheter han stött på i rekryteringen. Istället för att plocka körsbären ur tårtan bland de bästa unga spelarna i de nordvästra delarna av landet, vilket till stor del var fallet under Sir Alex Fergusons regeringstid i klubben, har United allt oftare fått se sig besegrade av City och har tvingats rekrytera från klubbar i de lägre ligorna och erbjöd förra sommaren testspel för spelare som Paul Digby, en 20-årig Barnsley-försvarare som nu är utlånad till Ipswich Town i the Sky Bet Championship.



United har även fått lida av pinsamheten att se f.d spelare som Robin van Persie, Phil Neville och Darren Fletcher skriva in sina söner hos City, vars u-14 lag besegrade sina grannar med 9-0 den här säsongen.



Förändringarna i ungdomsstrukturen lär komma att involvera att klubben härmar många av förändringarna som City gjorde, inklusive konstruktionen av en specialbyggd akademistadion och en introduktion av heltidsanställda tränare till juniorlagen.



För närvarande spenderar Uniteds många deltidsanställda endast fem och en halv timme med att träna u-14 laget varje vecka, medan Citys heltidsanställda personal tränar sina adepter fyra timmar varje dag samt att de spelar match varje helg.



I tillägg till att ersätta Langley med en person ansvarig för akademins rekrytering och administration, förväntas även United göra ytterligare en anställning för en senior roll som ska ha uppsikt över juniorträningarna.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards