Alla inlägg den 14 januari 2016

Av Mikael Holmkvist - 14 januari 2016 13:58

 

Uniteds kaotiska 3-3 match borta mot Newcastle betyder att Van Gaals lag endast har vunnit en av deras åtta senaste matcher.



 

 

AV: James Ducker, fotbollskorrespondent i norr för the Times, torsdag 14 januari, 2016:



Louis van Gaal står inför den största matchen under sin tid som manager för Manchester United i och med bortamatchen mot Liverpool på söndag, detta då klubbens hierarki blivit alltmer bekymrade inför risken att hamna på drift i racet om Champions League kvalificering.



Leicester Citys 1-0 seger mot Tottenham Hotspur på White Hart Lane igår kväll höll gapet upp till Spurs, på fjärde plats, till två poäng men det kan ha ökat då Van Gaals lag gästar Anfield.



Förlust mot Liverpool skulle ge det allvarligaste testet hittills av förtroendet för Van Gaal från Ed Woodward, Uniteds exekutiva vice ordförande, och Glazer-familjen, klubbens ägare.



Woodward uppmanade Van Gaal att fortsätta efter det att förlusterna mot Norwich City och Stoke City innan och efter jul fått United-managern att överväga sin position, och han är beredd att stötta holländaren på transfermarknaden den här månaden. Men det tålamodet kommer erodera om det finns ett allvarligt hot under de kommande veckorna gällande klubbens minimimålsättning att sluta topp fyra i Premier League.



Uniteds kaotiska 3-3 match mot Newcastle United på St James' Park i tisdags, när de två gånger tappade ledningar, förlängde klubbens dystra svit i ligan till en vinst på åtta matcher.



Efter månader av bister fotboll bjöd United till sist på lite underhållning för fansen mot Newcastle, men det kompenserades av en dålig defensiv uppvisning och förlusten av vad Van Gaal beskrev som två "dyra poäng" har ökat pressen på den hårt ansatta holländaren.



Liverpool matchen är den första i en serie avskräckande matcher som kommer ha långtgående konsekvenser för Van Gaals framtid och potentiellt för Uniteds chanser att avsluta säsongen med en topp fyra placering. Efter Liverpool gästar Southampton och Stoke City Old Trafford innan United reser till Stamford Bridge för att möta Chelsea.



Van Gaal kommer känna uppmuntran av ett imponerande facit mot Liverpool - han har vunnit alla tre ligamatcherna mot Merseyside-klubben - och Wayne Rooneys återfunna form med fyra mål på tre matcher inger hopp, men han måste se till att laget får till en bättre balans mellan anfall och försvar än vad de lyckades med mot Newcastle.



Matchen på St James' Park följde ett liknande upplägg som 3-2 vinsten mot Southampton och 3-2 förlusten borta mot Wolfsburg den här säsongen, samt en 5-3 förlust borta mot Leicester City förra säsongen, där United spelade offensivt och attackerade med mer äventyrslusta men såg lättstörda ut defensivt.



Rapporter i Spanien fortsätter att sammanlänka United med ett köp av Saúl Ñíguez, den spanska U21-mittfältaren, men spelarens pappa insisterade igår på att hans son är lycklig i Atletico Madrid. "Jag hörde just om detta genom tidningar och tv, vi visste ingenting," sade José Antonio Ñíguez.



"Han har alltid sagt att han vill lyckas i Atletico Madrid. Saúls utköpsklausul är €45 miljoner (439,1m kr). Grabben är lycklig i klubben. Många saker skulle vara tvungna att hända för att han skulle lämna."



Rapporter i Österrike har även länkat samman United med ett köp av Aleksandar Dragovic, Dynamo Kiev och österrikiska landslagets mittback.



Igår dök ett videoklipp upp där det lät som att Van Gaal kallade en journalist från The Sun "fet" i slutet av hans presskonferens efter den oavgjorda matchen mot Newcastle. Då han talade till Neil Custis, reportern, lät det som att Van Gaal sa "you fat man" innan han lämnade rummet. United hade fortfarande inte svarat igår kväll när de fick frågan om Van Gaals kommentar, men Custis sa: "Du har rätt Louis, jag är fet. Jag kan åtminstone hålla upp händerna inför mina egna misslyckanden. Synd att inte andra kan göra detsamma."

Av Mikael Holmkvist - 14 januari 2016 13:54

CHARLIE Hebdo har utlöst upprördhet efter att ha antytt att en liten pojke som spolades upp på en turkisk strand skulle ha vuxit upp och blivit en sexpest

   

BORTOM ETT SKÄMT: Teckningen ser ut att göra narr av den döda pojken och sexattackerna i Tyskland.

 

 

 

 

AV: Chris Summers, Daily Star, onsdag 13 januari, 2016:

 

 

En sjuk teckning skildrar nyårsattackerna i Tyskland genom att visa en kurvig ung kvinna springa bort från ett gäng.

 

 

Sedan gör en liten infälld bild en referens till Aylan Kurdi, den tre år gamla flyktingpojken som fotograferades drunknad i september förra året.

 

 

Bildtexten säger: "Vad skulle ha hänt om lilla Aylan hade vuit upp?"

 

 

Under bilden står svaret: "[Han hade blivit] En stjärttafsare i Tyskland."

 

 

KRÄNKANDE: Teckningen menar att den döda flyktingpojken skulle ha vuxit upp och blivit en sexualförbrytare.

 

 

Bilden på Aylan, vars kurdiska familj flydde kriget i Syrien, chockade världen.

 

 

Bilden fick många politiker att ändra åsikt om invandring som ett resultat av bildpubliceringen.

 

 

Charlie Hebdo blev en måltavla för ISIS-jihadister i januari förra året efter att tidningen publicerat flera provocerande teckningar av profeten Muhammed.

 

 

Elva människor dog i attacken då beväpnade terroristgalningar hade Paris under belägring.

 

 

Det satiriska magasinet har ändå fortsatt att producera teckningar som ligger väldigt nära gränsen.

 

 

De fasansfulla händelserna i Köln på nyårsafton blev den senaste måltavlan för skämttecknarna.

 

 

I augusti kritiserades tidningen efter det att en teckning drev med de som dog på det malaysiska flygplanet som försvann över indiska oceanen.

 

 

Sedan i november orsakade den ännu mer kontroverser när de tryckte en tecknad serie som skämtade om det ryska planet som kraschade i Egypten.

 

 

Teckningen har fördömts i breda kretsar på sociala medier.

 

 

Många Twitter-användare kallade bilden "vidrig" och "smaklös" och vissa jämförde den med nazistisk propaganda som användes mot judarna.

 

 

Hend Amry, en flykting från Libyen, tweetade: "Charlie Hebdo säger att det här drunknade barnet och syriska flyktingen skulle ha vuxit upp och sexuellt plåga tyska kvinnor."

 

 

Några svarade på hennes inlägg och påstod att Charlie Hebdo faktiskt gjorde satir på islamofober och flyktinghatare, till vilket hon tillade: "Om du måste förklara poängen, är det inget bra skämt."

 

 

På årsdagen av de mordiska attackerna mot Charlie Hebdo sköts en man ihjäl vid en polisstation i Paris medan han bar en kniv och hade en fejkad självmordsväst på sig.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards