Direktlänk till inlägg 1 november 2016

NY HÖRNA (OCH PHIL JONES ÄR INTE I NÄRHETEN AV DEN)!

Av Mikael Holmkvist - 1 november 2016 12:46

 


 

 

United har slagit ut City ur Ligacupen

Första halvleken var verkligen ingenting att hänga i julgranen, men starten på den andra gillade jag. Då attackerade vi dem och satte dessa bittra skapelser under press. Trots att vi bara ledde med 1-0 så kom det heller ingen anstormning från deras "superstjärnor". Och det spelar ingen roll vilka omständigheter som råder, det är ALLTID skönt att slå ut de bittra blå ur någon av cuperna. För våra trofasta fans som reser land och rike runt för att stötta de Röda hade jag hoppats på Leeds borta i nästa omgång, men det blev West Ham hemma och då är vi redan framme i kvartsfinal, bara att gasa på!



Tyckte att i andra halvlek så var Valencia, Shaw, Herrera, Mata och, förutom hans avslut, Ibrahimovic alla riktigt bra. Pogba var disciplinerad och effektiv till vänster - han och Shaw neutraliserade Navas fullständigt. Carrick var superb. Ni som läste mina rader efter förlusten mot City i ligan i september vet att jag störde mig väldigt mycket på Nolito, men undrar om inte Otamendi har gått om honom. Vilket jävla skämt. Ska framstå som stor, stark och tuff och hård, men vilken pungmassör han är. Rullar och vrider sig i smärtor vid minsta beröring, ett totalt kukhuvud direkt från Pepes skithusskola.



Helt underbart att se och höra hela Scoreboard End ge bortalaget ett unisont "FUCK OFF CITY" då de blåa primadonnorna lämnade planen efter matchen, det värmde mitt bultande Röda hjärta.



Vi vet alla att det finns vissa regler inom media. Jag tjatar ofta om nötterna på Viasat som vägrar säga något positivt om Uniteds fans på bortamatcherna, ofta hyllar bortalagets fans på OT varje gång de lyckas sjunga någon sång som hörs. Vidare så ska man som kommentator prata om "magin" på Anfield när lagen är på väg in o.s.v, o.s.v En annan grej är att Pep Guardiola är helig och ska inte utsättas för kritik i någon form. Och allt han säger är så smart, hippt och klokt att det inte ens är någon idé att fundera på om han har någon poäng eller inte, för han är ju den störste.



Så när han väljer att inte starta alla sina bästa spelare i en åttondelsfinal i Ligacupen mot stadsrivalen United så är det ju för att han har så många andra, mer högflygande planer och annan skit. Att nedvärdera Ligacupen har vi mycket erfarenhet av, men jag har svårt att se någon United-manager göra det i en åttondelsfinal mot City.



Tidningarna sluter såklart upp i Peps toner också. Det var ju bara ett reservlag City ställde upp med och bla, bla, bla.



Fast hmmm, jag vet inte om man kan kalla det ett reservlag. Det var ju inte juniorer strösslat med någon spelare på gränsen till A-laget direkt. Förutom Maffeo och Garcia var det spelare som alla spelar hyfsat regelbundet. Tittar man på hur mycket det kostade att sätta ihop deras "reservelva" så gick det lös på £137,4m (1,59 miljarder kr). Sedan skickade de in spelare från avbytarbänken för £99m (1,15 miljarder kr) i den andra halvleken, så snacket om att United körde sitt bästa lag mot Citys U8-lag håller inte riktigt. Dessutom hade jag förväntat mig att de skulle ge oss betydligt fler problem, särskilt då både Smalling och Bailly saknades, men det klarade de inte av (trots magikern på bänken). I tillägg till detta så räknas väl Iheanacho och Sané till två av Citys unga superstjärnor som ska gå vidare och bli Ballon d'Or-vinnare? Åt helvete med dem, jävla blåa pungpåsar! Till sist och syvende hade båda lagen dåliga sviter inför matchen och båda var i desperat behov av en vinst, vi tog den, inte dem, det känns bara bra.


 

Burnley hemma

Vet inte hur många gånger jag ska orka skriva om allt jag tycker är skit inom dagens moderna fotboll. Tyvärr så räknas en hel del av den moderna supporterns uppträdande in där också. Vi har alltså spelat 10 ligamatcher och en handfull cupmatcher med Mourinho som manager, och redan har folk kastat ut leksakerna ur barnvagnen och vill ha förändringar. Inte alltför många som vill byta ut honom än, men det är bara en tidsfråga. Ibland undrar man om det inte skulle delas ut "körkort" för att få kalla sig fotbollssupporter och ha en åsikt. Först ett teoretiskt prov och sedan ett praktiskt och sen får man se. Jag fattar att det inte funkar, lugna ner er, men jävlar anamma vad osams jag skulle bli med vissa om vi hade en diskussion om United på någon pub.



Matchen mot Burnley var en av de bästa jag har sett den här säsongen. Och skillnaden mot skiten vi serverades under Van Gaalen och Moyes var gigantisk. Jag vet också att fotboll går ut på att göra fler mål än motståndaren, men det här var ju underhållande. Man levde med och vi körde bokstavligt talat över dem. Frustrerande resultat, självklart, men ändå så mycket bättre än de tre senaste skitåren. Det känns som utveckling, som att vi faktiskt tar kliv framåt, till skillnad mot holländaren och Moyes, som lyckades med konststycket att ta oss bakåt.



Enda kritiken jag har mot Mourinho var bytena. Visst, han hade inte så mycket offensiva muskler att laborera med, men att kasta in Fellaini, Rooney och Depay, samtidigt som han tar av Rashford och Mata, det vet jag inte riktigt hur man ska förklara. Skrev han slarvigt i sina instruktioner till bänken eller? Och hur länge ska det dröja innan Rooney får sitt Gary Neville-ögonblick och håller upp händerna och erkänner, jag håller inte på den här nivån längre, låt oss avsluta den här farsen NU, tack för mig? Kolla in hans höjdpunkter under de 17 minuterna han spelade i lördags:



Han betalas alltså runt £300,000 (3,49m kr) i veckan för att spela fotboll för Manchester United! Jag saknar ord...



Sen har vi ju svensken på topp. Han har missat en jävla massa klara chanser i väldigt många matcher nu, men det kan ändå inte finnas en chans att Rooney ska komma in istället för honom. Ibrahimović gör såklart en del bra grejor med bollen i offensiven, men han måste börja sätta dit chanserna snart. Såklart positivt att vi skapar, men han är med för att avsluta lägena, inte bränna det ena gyllene läget efter det andra med en klart oroande frekvens. Nu är det inte bara han som bränt lägen, men på just det området har han en tung börda att bära. För er masochister kan ni se lördagens missade chanser här under, Ibrahimovićs vid bortre stolpen på slutet blir bara värre och värre för varje gång jag ser den:

https://twitter.com/utdnd/status/792430976504922113




Jag vet inte, men jag antar att de stenkorkade scouserna misstänker att även Clattenburg är ett United-fan. Jag tyckte han var hyfsad i lördags och jag får nog säga att alla "straffbesluten" faktiskt var rätt, men utvisningen på Herrera var ett jävla skämt, ingenting annat. Någon slags spelförståelse och blick måste man ändå ha som domare på den här nivån. Nu var det glädjande att se att vi bara fortsatte köra över dem och gå framåt i våg efter våg, men självklart underlättade det för Burnley att spela/försvara de sista 21 minuterna med en man mer.



Hade faktiskt inte koll på att den inavlade scousern Flanagan var utlånad till Burnley. Han är ju ganska unik, sist Liverpool vann ligan var ju hans föräldrar fortfarande bara bror och syster.


 

På tal om scouserna...

Ni känner säkert till ryktet som scousers har. Förutom en hel del andra otrevliga attribut så har även många av dem ett enormt behov av att visa upp sorg och få världen att förstå att deras sorg är lite sorgligare än alla andras sorg. "Self-Pity City" (självömkansstaden) kallas staden ibland i Manchester. Jag ska inte gå in på det alltför djupt, men jag ville bara ge läsare som eventuellt inte är bekanta med detta en bakgrund till den här storyn.



Nyligen så åkte Liverpools U15-lag ut på en liten turné i Polen och Tyskland. Under resan passade de även på att göra ett besök i Auschwitz i sydöstra Polen. Det känns ju som en bra idé och det är ju nyttigt för tonåringar att med egna ögon få se stället där några av nazisternas vidrigheter ägde rum. Men det är inte för inte som det är scousers vi talar om här. De hade inte plockat med sig Tommy Smith för att dra rasistiska "skämt" inne på området, men de lyckades ändå sticka ut, på ett ganska obehagligt sätt. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det hela med ord, så jag låter bilden tala för sig själv. Alltså vem fan tar med sig klubbens officiella sorgeljus till Auschwitz?! Finns bara en klubb som kan göra det. Det är en uppvisning i deras behov av att synas i samband med sorgestunder, fullständigt utan all form av värdighet. Och den cyniska skulle ju kunna misstänka att någon på försäljningsavdelningen på Anfield hörde talas om resan och såg en ännu inte exploaterad marknad i Auschwitz, jag utesluter det inte...

   



Sen har vi Mr Henry Winter, eller "Eleganten" som Peter Wennman kallar honom, på the Daily Telegraph. Det var han som twittrade ut bilden först i England. Då var det någon som frågade om han hade varit där, varpå han svarar: "Jag har varit där vid fem tillfällen nu, ska åka igen nästa sommar." Ursäkta? Är det lite så att om man åker dit fem gånger och stämplar sitt lojalitetskort blir det sjätte besöket gratis och man får en minnesmagnet att sätta på kylskåpet? Vart fan är världen på väg? Red Issue myntade det helt briljanta uttrycket "grief junkie" (typ "sorgeknarkare"). För inte så länge sedan var det vanligt att man för sig själv, eller med sina nära och kära, sörjde någon älskad som gått bort. Så är det inte längre. Nu ska det basuneras ut till hela världen. Jag undrar hur länge det dröjer innan vi ser någon stolle ligga med en selfiestick på någons kista och gråta krokodiltårar medan hen livesänder ut det till alla följare där ute. Den här sjukan hör lite ihop med västvärldens syn på vad som är sorgligt också. Terrordåd i Frankrike = då ska vi gråta, sätta franska flaggan på profilbilden och uttrycka vår sorg i så många forum det bara går. Terrordåd mot ryskt flygplan = tråkigt, såklart, men det var ju ryssar som strök med, det är så långt bort och de är ju så otrevliga. Då behövs det ingen dikterad sorgeritual i väst. Är de inte dessutom kommunister? Ett 100-tal oskyldiga fåraherdar bombade till köttslamsor i Jemen av en amerikansk drönare = vilken tid börjar Idol?



Man får väl ändå lov att säga att det går sådär för David Moyes i Sunderland. Kolla in geniet här i intervjun efter förlusten i cupen:

https://twitter.com/RobbieW1892/status/791396217280495616


 

Några intressanta artiklar

Jag vet inte hur många f.d spelare som fortfarande hyllar Rooney, men här dök några överraskande kloka ord upp från dåren Jason McAter på ämnet:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/11/01/11381399-mcateer-med-nagra-sanningens-ord-om-rooney/



Briljant av the Beast om "paniken" kring Mourinho:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/11/01/11381404-var-inte-for-snabb-med-att-begrava-jos-mourinho-monstret-kan-fortfarande-komma-att-vakna-till/



Intressant möte med grisen Raiola, agenten som drog in bra med deg från United i somras efter att ha förhandlat fram transfers för tre av sina klienter dit: Mchitarjan, Ibrahimović och Pogba:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/11/01/11381411-mino-raiola-traffa-superagenten-bakom-pogba-och-ibrahimovic/



Sagt & Gjort är tillbaka:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/11/01/11381406-sagt-gjort-fifa-20-sprider-migrantlogner-och-veckans-filmning/



Det har inte blivit många rader om FC United den här säsongen. Jag är fortfarande arg på vår tidigare ledning och skiten de gjorde mot klubben. Självklart så kollar jag deras resultat och följer klubben, men inte lika intensivt som förut. Så för några dagar sedan dök det upp en artikel om läget i FC som var bra. Ni kan läsa den här under. Det är självklart tråkigt med idioter till "fans", men tyvärr så finns de överallt. Rapporterna om att det även finns rasister i våra led är vidrigt att höra och jag hoppas skiten rensas ut. Men väldigt kul att höra att den nya ledningen hittills har gjort ett bra jobb, men mycket slit återstår för att återupprätta vår en gång i tiden så stolta klubb.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/11/01/11381401-drar-ner-oss/



På tal om rasistiska idioter så sammanlänkade den rasistiska blaskan Daily Express oss i lördags med rasisten med råttansikte:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/11/01/11381403-jose-mourinho-beredd-att-spendera-135m-1-58-miljarder-kr-for-att-kopa-luis-suarez-till-manchester-united/



Har svårt att se det hända, men inte omöjligt att han hamnar i Manchester i framtiden, fast i den bittra blå hörnan. Guardiolas bror är hans agent. Och redan 2015 pratades det om att Citys slipsar förberedde en affär som en del av Operation Pep. Så antagligen har artikeln här ovanför kommit till som ett resultat av att någon vill sätta press på City för att de ska snabba på/höja budet e.t.c Förstå att behöva se den där fuskande, idiotiska rasisten i PL igen, yippiee!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards