Alla inlägg under december 2016

Av Mikael Holmkvist - 5 december 2016 20:33

 

 

 

 

Perspektiv, Everton borta och Fellaini

Det här med perspektiv är en rolig och intressant sak. Jag vet inte om ni känner till den här övergödda, inavlade paddan:

   

Han heter i alla fall Alan Green och kommenterar fotboll för BBC Radio. Han är dessutom scouser ut i fingerspetsarna och hatar både United och Mourinho med en smått fascinerande passion, något som fler än en gång visat sig i hans kommentarer. Men vid gårdagens match mot Everton kvittrade han t.o.m i den 75:e minuten om hur total Uniteds kontroll var, hur vi hade tystat Goodison ("inte hört de såhär tysta mot United på 20 år"), hur vi borde ha haft en 2- eller 3-0 ledning etc etc. Sedan klev även Robbie Savage in och sade att han kunde se oss gå ut på en obesegrad svit på 15/20 matcher snart, så uppenbar och självklar var förbättringarna från LVG:s cirkuskonster förra säsongen.

 


Men när man hör vissa så kallade experter och t.o.m folk som kallar sig själva United fans kan man fundera på om vi ligger i nedflyttningszonen utan något hopp om bättring (och huruvida de fyra målen på OT för några dagar sedan var fantasins påhitt).

 


Min åsikt är jag fortfarande imponeras över hur snabbt Mourinho har lyckats ta oss från var vi befann oss förra säsongen. Sen att poängtappen är frustrerande, det håller jag med om. Men jämför det vi får se nu, på en regelbunden basis, med det som vi har serverats de tre senaste åren. Dessutom har portugisen inte fått bygga sitt lag precis som han vill ha det än. Det säger sig självt att vi fortfarande bär på en väldig massa dövikt, som behöver visas dörren ut pronto. Där dessa spelare går ut, behöver det sedan komma in kvalitet och sedan kan Mourinho på allvar börja fixa till oss. Men jag är, som jag har sagt tidigare, imponerad över hur långt han faktiskt har tagit oss på så förhållandevis kort tid.

 


Matchen igår då? I första halvlek spelade vi ok, utan att vara lika kreativa som vi har varit på sistone. Vi spelade inte med tillräcklig fart, men Mchitarjan såg ut som vår överlägset bäste spelare och befann sig i centrum för allt vi skapade. I den andra halvleken hade vi en period där vi borde ha gjort 2-0 och dödat matchen, hur Herrera lyckades träffa ribban från det avståndet kommer jag aldrig förstå. Men efter det såg det ut som att vi bara slutade anfall, satte oss djupt och slutade försöka spela på kontringar, vi fick panik när vi hade bollen, gav bort den gång efter annan och försvararna bara rensade upp den istället för att försöka spela sig ur bakifrån. Men trots det tyckte jag inte att Everton såg så hotfulla ut, jag vet att de hade några chanser men totalt sett tycker jag de var ganska begränsade i offensiven, Lukaku gjorde inte ett skit på hela matchen. Det enda sättet de skulle komma in i matchen på var genom ett United-misstag och mycket riktigt, det misstaget kom - så jävla korkad aktion av Fellaini (som vanligt). Jag säger inte att det var någon fantastisk insats, men vi borde ändå ha hållit undan och säkrat tre poäng. Det som störde mig allra mest var Fellainis reaktion, hur han skrattade efter incidenten och även efter matchen.

 


Mourinho pratade efter matchen mot Arsenal om att han hade velat ha Fellaini på planen under slutet, för att nicka bort motståndarnas desperata inlägg in i boxen. Det kan jag förstå. Problemet är att trots sin längd så ser jag inte belgaren som dominant i luften. Hans passningsspel är ibland rent skrämmande dåligt och hans beslutsfattande har fått många som bevittnar honom att undra om de just drömde, eller om han faktiskt gjorde det de såg.

 


Jag tror att de flest är överens om att Toaborstens insats igår inte är något att skryta om:

https://twitter.com/manutdvines/status/805599426148499456

 


Väldigt glädjande: Att Eric Bailly var med i matchtruppen igen. Förhoppningsvis kan han nu spela i de sex matcherna som återstår till den 2:a januari, då han troligen kommer flyga till Gabon för spel i afrikanska mästerskapet.

 

 

 

Litet tips...

...om den alltid lika briljanta Sagt & Gjort-kolumnen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/12/04/11393044-sagt-gjort-han-anvande-ordet-party-party-vilket-slags-party-ar-det-har/

 

 

 

Nya spelare in i januari?

För någon månad sedan var Eddy säker på att Mourinho inte skulle vilja göra några köp i januaris transferfönster. Men i takt med att portugisen har lärt känna sina spelare ser han att det han har att jobba med inte håller. Han ska enligt flera initierade rapporter ha skrivit en önskelista bestående av en mittback och en ytterback. Till sist har Eddy förstått detta och slutat dra fötterna efter sig:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/12/04/11393042-manchester-united-ger-jose-mourinho-gront-ljus-att-forstarka-forsvaret-med-dyra-januari-nyforvarv/

 



På tal om det här med perspektiv så är det här en bra artikel, särskilt nu med tanke på medias runkhyllningar av Plopp, Klopp och Pocc, och föreställningen att Mourinho skulle vara en föredetting:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/12/04/11393039-manchester-united-bossen-jose-mourinho-ar-slut-utbrand-verkligen-han-ar-en-av-endast-tva-managers-som-fortfarande-kan-vinna-fyra-pokaler/

 



Ska även upplysa er om att de två senaste artiklarna jag länkade till här ovanför båda har skrivits av Duncan Castles på the Daily Record. Han är en av de brittiska fotbollsjournalister som står Mourinhos läger allra närmast och har i allmänhet väldigt bra koll på turerna kring portugisen.

 



När det stod klart att Mourinho kommer få pengar för att förstärka vårt bräckliga försvar dröjde det inte länge innan vi sammanlänkades med en väldig massa olika försvarare. De som har nämnts mest prominent är Alaba, Dragovic, Nilsson Lindelöf och Fonte. Jag vet inte om Mourinho är en sådan hängiven beundrare av svensken som svensk media vill göra gällande, men såvida inte Benfica sänker sin prislapp känns det föga troligt att det blir något där. Då känns det betydligt mer troligt med en affär för Southamptons portugis José Fonte, som fyller 33 år den 22:a december och som i somras var med och vann EM åt Portugal.

 



Southampton har indikerat till José Fonte, 32, att de är beredda att släppa honom i januari. Fonte blev arg på Southamptons exekutiva director Les Reed då han inte ens informerade om Evertons £9m (111,6m kr) bud på portugisen i juli i år. Europamästaren med Portugal trodde att han hade ett gentlemannaavtal med klubben från oktober 2015 om att de inte skulle stå i vägen om han erbjöds bättre villkor någon annanstans.

 


Southampton ska även ha svikit ett löfte de gav innan EM om att bättra på hans lön som en belöning för hans fina insatser vilket har lett till än mer irritation från mittbacken. Tydligen är Mourinhos förstaval bland potentiella mittbackar Benficas svensk Victor Nilsson Lindelöf, 22. Men Benfica har fått United att rygga tillbaka med sin prislapp på €60m (629,05m kr). De portugisiska mästarna avböjde ett bud på €35m (366,9m kr) plus €10m (104,8m kr) i prestationsbaserade bonusar från Chelsea i augusti.

 


Svenskens nuvarande kontrakt innehåller en utköpsklausul på €30m (314,5m kr), men Benfica säger att den bara gäller under sommarfönstret. Mourinho kommer titta på andra spelare om Benfica inte sänker prislappen, och då kan Fonte bli aktuell.

 

 

 

Manchester är Blått, del 678,931

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/12/03/11392680-empty-had-manchester-city-vs-chelsea-biljetter-fortfarande-ute-till-forsaljning-at-allmanheten-med-endast-timmar-kvar-till-avspark-i-titelmatchen/

 

 

 

Rashford är älskad även i Brasilien

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/12/04/11393036-marcus-rashford-stottas-att-leda-englands-vm-stormning-2018-av-miss-bumbum-suzy-cortez/

 

 

 

Vad är det med argentinarna?

Nu har ju Sergio Agüero fixat till sin julledighet riktigt fint. Efter morgondagens CL-match mot Celtic är han avstängd i de kommande fyra ligamatcherna för de bittra blå. Detta efter att ha delat ut det här mot ärkekuken David Luiz:

 

Jag vet inte om det bara är en Argentina v Brasilien grej, annars känns det som att Agüero kanske har något personligt mot krullo, det här var nämligen inte första gången han sänkt honom:

 


Luiz är ännu en spelare som jag inte har mycket till övers för. Han har svarat för några för många rena skithusaktioner för det. Dessutom borde han själv ha blivit utvisad i första halvlek, då han stoppade just Agüero i ett bra läge.

 


Även City Fernandinho lyckades få rött kort i lördags, detta efter en liten handväskeuppvisning med Fàbregas:

På tal om den incidenten kan man ju undra vad spanjoren sade för att trigga den reaktionen från brassen. Måste ha varit något i sitl med "Synd att inte du satt på det där planet."

 


Agüero har ju redan bestraffats för våldsamt uppförande den här säsongen, så han blir därför avstängd i fyra matcher, medan Fernandinho får nöja sig med tre. Så argentinaren missar följande matcher:

10/12 Leicester (b)

14/12 Watford (h)

18/12 Arsenal (h)

26/12 Hull (b)

 


Då har han rejält med tid att ligga hemma och dra i snorren och äta och dricka gott under julperioden, för att sedan återvända på nyårsafton i bortamatchen mot de smutsiga scouserna. Man undrar ju om vår korkade, men på slutet faktiskt ganska duktiga, argentinska mittback Marcos Rojo fick några idéer och inspiration när han såg Agüero och tänkte: Fan, det där kan ju jag också fixa! Att han inte blev utvisad efter överfallet på Gueye är helt otroligt:

 


Jag ska vara ärlig och erkänna att jag fruktade det allra, allra värsta när Rojo och Jones fick inleda sitt partnerskap i den centrala delen av backlinjen. Men de har faktiskt överraskat mig positivt. Det har varit långt ifrån klockrent, men jag kan säga att jag föreställde mig rena skräckscenerna i varje ingripande, i varje match från dessa gubbar, men de har helt klart tagit kliv framåt. Men det känns ändå väldigt skönt att Bailly kommit så långt att han igår kunde sitta på bänken, förhoppningsvis spelar han redan den här veckan igen, antingen mot Zorja på torsdag, eller mot Spurs på söndag.

 

 

 

John Stones!

Det har väl inte blivit någon omedelbar succé för "the next big thing" i den engelska backlinjen, mr John Stones. Nu har det även kommit fram att han varit otrogen med någon eventbrud. Stället där han har penetrerat henne förklarar kanske även Mourinhos kritik mot hotellivet i Manchester (som kraftigt har överdrivits i media). Herr Stones har nämligen knullat bredvid förhållandet på det lyxiga hotellet Lowry i Manchester (där Mourino och Mchitarjan bor), det är också hotellet där United ofta samlas innan matcherna. Så kanske är det Stones dinglande kulor som slår mot damens rumpa som fick Mourinho att rikta viss kritik mot hotellivet. Hursomhelst, nu har den dumma fan (Stones) bestämt sig för att gottgöra sin flickvän med en tatuering!

   

Så ser den ut. Och man kan ju undra vad fan klockan i ansiktet gör där?! Kanske är det så enkelt att tatueraren hörde fel när Stones gav honom instruktionerna för motivet. "And I want a cock over her face", blev kanske "And I want a clock over her face"? Vad vet jag, mycket konstigt är det i alla fall. Intressant att se om hon tar tillbaka honom, jag menar efter den tatueringen, finns väl egentligen inget finare han kan göra för henne?

 

 

 

Scouserna och Leeds-avskummen förnekar sig inte...

Jag pratade ju tidigare i det här inlägget om helgens stormatch City v Chelsea. Jag hade den på medan jag julpysslade (satt och tittade på gamla bilder och drack Guinness), så jag noterade att domare i den matchen var ingen mindre än Anthony Taylor. Jag vet, titta själva, det är sant:

   

Ändå hade jag inte hört ett enda ord från Chelsea om att det här var någon konspiration mot dem, eller att Taylor skulle döma till Citys fördel i avgörande lägen etc. För som ni alla vet så dömde Taylor, från Altrincham, även vår bortamatch mot scouserna och oj, vilket liv det var då. Så fort det annonserades pissade de ner sig och började prata om den stora konspirationen mot allt och alla från Liverpool. De kände att de hade en chans att kanske faktiskt besegra oss, men då skulle det förstöras genom att sätta in en Manchester-baserad domare! När vi förra säsongen fick Taylor i cupsemifinalen mot Everton reagerade inte ens de blåa scouserna på det här sättet. Så ja, de förnekar sig aldrig när det finns en chans att bygga konspirationsteorier och utmåla sig själva som offer. Undrar vad anledningen till de blivande mästarnas förlust i Bournemouth var?

 


Inte nog med detta. Ni vet ju även hur dessa personer drar sig till tragedier med en fascinerande/störd ryggmärgsreflex. Så efter den tragiska flygtragedin i Sydamerika var det inte förvånande att vid den första matchen på Anfield efter katastrofen dök den här flaggan upp:

   

Ligacupen sammanförde även de två lagen som förmodligen avskyr och hatar United allra mest i England. Det säger en del det. Jag pratar såklart om just Liverpool och Leeds. Nu var det ju ett tag sen Fårknullarna var med på den stora scenen, men oj vad de hatar United, tro mig. Så nog fanns det en viss ironi i att dessa två supportergrupper utan att skämmas stod och höll en tyst minut för några fotbollsspelare som omkom i en flygkrasch, när de spenderat de senaste 58 åren med att gladeligen sjunga om en annan. Men jag ska även rikta en liten applåd till Leeds-supportrarna på plats på Anfield förra veckan. För enligt alla rapporter jag har läst så höll de tyst under hela den tysta minuten. Så var det såklart inte 1981, när Liverpools legendariske manager Bill Shankly hade dött, och de två lagen skulle mötas och hålla en tyst minut innan avsparken. Då buade och sjöng de inavlade från Yorkshire sig igenom hela minuten. Så man får ju slå fast att de har förändrats.

 


Sen dröjde det inte länge förän några började sjunga "Stand up, if you hate Man U", varpå hela arenan reste sig, helt briljant!

Av Mikael Holmkvist - 5 december 2016 19:53

Premier League försvararen var otrogen mot Millie Savage efter att ha haft sex på ett hotell med en kvinna han träffade på en restaurang, som han övertygade att han var singel

   

Tatueringen som John Stones har etsat fast på sin arm föreställer hans flickvän.

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Sean-Paul Doran och Lauren Veevers, the Sun, fredag 2 december, 2016:

 

 

DEN OTROGNA fotbollsspelaren John Stones har hängett sig själv till sin barndomskärlek - genom att skaffa en tatuering av henne.

 

 

Man City och Englandsesset spenderade flera timmar med att tatuera in ett porträtt av Millie Savage på sin överarm.

 

 

Stones och flickvännen på en shoppingtripp i centrala Manchester.

 

 

Älskarinna: Stones var otrogen mot sin flickvän med Jessica Peaty (bilden).

 

 

Det hände några dagar efter det att det avslöjades att Stones varit otrogen mot henne under flera månader med eventorganisatören Jessica Peaty.

 

 

Tatueringen visar Millie med sina ögon stängda och en klocka lagd ovanpå hennes mun.

 

 

Salongen där Stones gjorde den twittrade: "Kund bestämde sig för en lite annorlunda porträttidé. Vi älskar den! Svårt att få en bra bild runt triceps."

 

   

Englandsförsvararen har 15 landskamper för sitt land trots att han endast är 22 år gammal.

 

 

£50m (618,8m kr) mannen har haft svårt med formen sedan flytten från Everton till Man City.

 

 

Man City-försvararen hade sex på ett hotell med Jessica Peaty efter att tydligen ha övertygat henne om att han var singel.

 

 

Den 22-åriga försvararen, som gick till City från Everton i en £50 miljoners (618,8m kr) affär i augusti har stått Millie nära sedan han var 12.

 

 

Men han påstod att de hade gått isär då han låg med Jessica, 20.

 

 

Paret började sms:a varandra flörtigt efter att ha träffats på en restaurang i Hale, Cheshire, i augusti.

 

 

Det ledde till sex i en svit som kostar £900 (11,140 kr) per natt på Manchesters Lowry hotell.

 

 

Jessica konfronterade Stones efter att ha sett bilder online på honom när han shoppade med Millie, 22.

 

 

Men han påstod att han inte hade haft kontakt med sin älskling på flera månader.

 

 

Jessica kontaktade Millie på Instagram och informerade henne om affären.

 

 

Hon sade: "Jag tycker synd om Millie, det är en förfärlig situation, men jag kan inte ha sympati för henne om hon väljer att stanna med honom."

Av Mikael Holmkvist - 4 december 2016 15:28

Också den här veckan: Chelsea om rasism, Uli Hoeness och grovt tjänstefel i Palermo

   

Fansen hyllar Chapecoense på klubbens Arena Conda stadion. Fotograf: Buda Mendes/Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 4 december, 2016:

 

 

Veckans citat

Brasiliens chef för deras fotbollsförbund Marco Polo Del Nero - har sagt till Chapecoense att fullfölja deras sista ligamatch. Tillförordnade klubbpresidenten Ivan Tozzo: "Jag sade till honom att vi inte har 11 spelare kvar. Han sade: 'Jo det har ni, reserver, skadade spelare. Använd dem, fyll ut resten med ungdomar.'"

 

 

• Del Neros vision för matchen mot Atlético-MG, enligt Tozzo: "Han sade att vi behöver 'ett stort party' för att hedra de döda." Chapecoense representanten Victor Hugo Nascimento: "Matchen kommer inte att bli av. Del Nero använde t.o.m ordet 'party'. Party? Vilket slags party är det här?"

 

 

• Också angelägen om att gå vidare: Internacionals vice president Fernando Carvalho - missnöjd med att den sista ligaomgången försenas en vecka. "Vi sänder solidaritet, men det här skadar oss. Vi har vår egen tragedi att hantera här: klara oss undan nedflyttning." Carvalho bad senare om ursäkt för "mitt olyckliga ordval".

 

 

Andra nyheter: starkast budskap

Chelsea - varnar fansen från att använda "avskyvärt" rasistiskt hån. "Sådant uppträdande har ingen plats på vår stadion eller i vårt samhälle. Chelsea är stolt över vår mångfald och vår vision omfamnar jämlikhet... Om vi får in bevis på diskriminerande uppträdande av någon sort kommer vi agera med den starkaste aktionen, vilket inkluderar åtal." 2012: "Chelsea uppskattar och stödjer Johns fulla ursäkt för språket han använde."

 

 

Varmaste omfamningen

Tyskland: Bayern München medlemmar reagerade på att f.d presidenten Uli Hoeness avslutade sin tid i fängelse efter "särskilt allvarligt" skattefusk på €28,5m (298,8m kr) genom att rösta tillbaka honom för en andra period, med en majoritet på 98,5%. Hoeness: "Jag begick ett misstag - men jag har förtjänat en chans till."

 

 

Börjar också om

Bolivias fotbollsförbund: omformat förra året för att leverera transparens efter att f.d presidenten Carlos Chávez fängslades för organiserad brottslighet. Den nya förbundsstyrelsens utveckling sedan dess: a) sekreteraren Walter Torrico fängslad för bedrägeri; b) nya presidenten Rolando López satt i husarrest för påstådd förfalskning. Alla förnekar alla oegentligheter.

 

 

Bästa berättelsen

Fifa.com, 2005: Ecuadors chef för deras fotbollsförbund Luis Chiriboga står som värd för ett Fifa "Com-Unity"-seminarium gällande hur fotbollens resurser kan komma samhället till nytta, gästerna kom bl. a från Unicef och SOS Barnbyar. "En känsla av optimism var påtaglig då tillställningen avslutades." 2016: Chiriboga dömd till 10 års fängelse för att ha tvättat $6,12m (60,4m kr).

 

 

Mest uppriktig

Sydsudans fotbollsförbunds president Chabur Goc har reagerat online på att kollegor stängt av honom p.g.a påstådd förskingring, vilket han förnekar. "Tack kära kamrater för ert beslut. Jag trodde att vi skulle avsluta resan tillsammans, men det är okej och det är mitt nöje att dödas av vänners kulor istället för en fiendes. Jag tackar er verkligen, från djupet av mitt hjärta."

 

 

Och här är en med rent mjöl i påsen

Ghana: Klubbägaren Isaac Tetteh reflekterar över tillståndet hos fotbollsfamiljen. "90% av fotbollsadministratörerna kommer inte att hamna i himlen. Men jag unnar mig inte intrigspelet som de andra gör, därför har jag en stark tro på att även om det blir så att alla fotbollsadministratörer går miste om himlen, kommer jag, Isaac Tetteh, att anses lämplig för att äntra det heliga landet."

 

 

På annat håll: har det fortfarande

Italien: Palermo presidenten Maurizio Zamparini - ställd inför ännu fler lögner från pressen. 28 november: "För att stoppa dessa osanna rapporteringar pratade jag med vår tränare mr De Zerbi och jag kommer behålla honom. Det är mitt beslut." 30 november: Sparkar honom efter en cupförlust. "Ynklig match, ynklig tränare. Jag kallar det grovt tjänstefel."

 

 

• Nästa man för Palermo - Eugenio Corini, Zamparinis tredje tränare den här säsongen. Corini: "Jag är glad och uppspelt. Jag har fortfarande inte träffat presidenten, men jag blev jätteglad av hans inbjudan." Zamparinis åsikt: "Corini? Det fanns inte mycket på marknaden."

 

 

Maurizio Zamparini: har det fortfarande. Fotograf: Tullio M. Puglia/Getty Images.

 

 

Flyttar också vidare

a) Martin Allen, avgår för Barnet igen, fyra månader efter att ha förlängt sitt kontrakt: "Någon frågade mig hur länge det här kontraktet gäller... jag vet inte! Jag tror jag är här för evigt nu, välsigna gud."

 

 

b) 30 oktober: Hearts manager Robbie Neilson om länken med Villa: "Det är bara tidningssnack. Mitt enda fokus finns här på Hearts. Jag har fortfarande ett enormt jobb att göra: vi har en lång väg att gå och jag vill vara en del av det." 2 december: Går till MK Dons.

 

 

c) 15 november, Brasilien: São Paulo presidenten Leco "garanterar" att Ricardo Gomes kommer vara klubbens tränare 2017. "Allting ändras snabbt inom fotbollen, men inte det här." 23 november: Ger honom sparken.

 

 

d) Paraguay, 19 november: Olimpia presidenten Marco Trovato stänger av journalisten John Walter Ferrari från alla klubbens byggnader för att han sagt att presidenten planerar att sparka tränaren Fernando Jubero. "Media försöker destabilisera oss med lögner! Olimpia är starka, vi går framåt tillsammans." 20 november: Jubero sparkad efter ännu en förlust; Ferrari tittar på träningen genom att stå på en pick-up och titta över muren.

 

 

Mest utsatt

Frankrike: Toulouse tränaren Pascal Dupraz - upprörd av kritiken mot hans reaktion efter att ett pappersflygplan snuddade hans huvud förra månaden: "Det träffade mig, det kunde ha varit vad som helst. Alla dessa kritiker, de är så modiga."

 

 

Bästa strategin

Malawi: Civo Service Uniteds vice sekreterare Richard Chiwaula går ut offentligt med deras överlevnadsplan: "Vi erbjöd spelarna fler förmåner och ändå förlorar de... Så nu ber vi gud att hjälpa till. Vi söker hans ingripande." Managern Charles Manda: "Jag är optimistisk."

 

 

Plus: värsta felträffen

Serbien: Lokomotivs Milan Djuricic på frågan om vad han tycker om att ha blivit ett klickmonster efter att ha missat öppet mål från 50 cm: "Det blev en felträff och jag var uppspelt, så jag sparkade bollen över. Vilken läxa för mitt liv."

 

Serbiska spelarens extraordinära miss framför öppet mål från en halvmeter.

Av Mikael Holmkvist - 4 december 2016 15:25

Enligt klubbkällor är Uniteds exekutiva vice ordförande Ed Woodward beredd att tilldela managern signifikativa pengar för transferavgifter och löner

   

Jose Mourinho tittar på under ett träningspass. (Foto: Getty)

 

 

 

 

AV: Duncan Castles, Daily Record, fredag 2 december, 2016:

 

 

Manchester United har gett Jose Mourinho grönt ljus att aggressivt förstärka den engelska Premier League-klubbens försvar under vinterns transferfönster.

 

 

Mourinho har prioriterat ett tillägg av en mittback på Champions League-nivå för sin trupp i januari.

 

 

Enligt klubbkällor är Uniteds exekutiva vice ordförande Ed Woodward beredd att tilldela signifikativa pengar för transferavgifter och löner.

 

 

Den portugisiske managern plockade in en ny spelare i Uniteds försvar under hans första fönster på Old Trafford, detta då han rekryterade Eric Bailly från Villarreal för en initial avgift på €35 miljoner (366,9m kr).

 

 

22-åringen blev snabbt ordinarie i startelvan tills hans åkte på en knäskada i oktober månads förlust borta mot Chelsea.

 

 

Eric Bailly skadades under 4-0 förlusten mot Chelsea. (Foto: Manchester United/Getty Images).

 

 

Trots att Mourinho gav sin nya klubb rådet att köpa en till mittback och en ytterback under sommarens fönster, så säkrades inga av dessa önskemål då Woodward och hans personal inte lyckades skapa utrymme i Uniteds trupp genom att sälja någon spelare ur gruppen seniorspelare som anses vara överflödiga.

 

 

Då han tvingades operera med en trupp där den mest erfarna försvararen Chris Smalling hade mindre än 150 ligaframträdanden i bagaget fick Mourinho genomlida ett antal defensiva misstag som var helt okaraktäristiska hans tränarfilosofi.

 

 

Individuella misstag har kostat United ett antal tidiga eller avgörande mål och poäng och de har bara hållit nollan sju gånger på 22 matcher.

 

 

Fyra av dessa kom med Bailly i startelvan. Även om landslagsmannen för Elfenbenskusten är nära en återkomst till spel för förstalaget förväntas han gå förlorad för Mourinho på nytt i januari, då han troligtvis kommer spela i the Africa Cup of Nations i Gabon.

 

 

Eric Bailly kollas till av andra spelare efter sin skada. (Foto: Getty Images)

 

 

Om 2015 års vinnare når slutspelet kommer Bailly bli borta tills i februari.

 

 

Uniteds beslut att investera i deras försvar är en demonstration av styrelsens tilltro till deras nya manager mitt i den hysteriska externa kritiken mot Mourinhos resultat och uppträdande.

 

 

Medan ett antal oavgjorda matcher på hemmaplan har lämnat United elva poäng bakom ledarna Chelsea har Mourinho karaktäristiska - och omoderna - vägran att "dumpa" deltagandet i varken Ligacupen eller Europa League gjort att han är den enda Premier League managern som fortfarande är med och kämpar om pokaler på fyra fronter.

 

 

United vann the Community Shield i augusti och i onsdags besegrade de West Ham United med 4-1 och säkrade en semifinalplats i Ligacupen mot Hull City. Mourinho vann den turneringen tre gånger på sex försök som Chelseas manager, och han har fortfarande inte förlorat en enda Ligacupmatch under vanlig speltid.

Av Mikael Holmkvist - 4 december 2016 15:20

Duncan Castles presenterar försvaret för Old Trafford-bossen då hans kritiker fördömer honom som gårdagens man

   

Mourinho har förlorat sin aptit, enligt kritikerna, (Foto: John Peters)

 

 

 

 

AV: Duncan Castles, Daily Record, måndag 28 november, 2016:

 

 

Jose Mourinho är slut.

 

 

Mourinho är gårdagens man. Mourinho ser sur och trumpen ut. Mourinho ser trött och förtvivlad ut. Mourinho är arg och kan inte kontrollera sig. Mourinho har förlorat sin mojo. Mourinho är bara en checkhäftesmanager som inte längre vet hur man ska köpa ordentligt.

 

 

Mourinho har ersatts av en ny generation genialiska tränare.

 

 

Du känner till namnen, det finns flera av dem. Antonio Conte, Jurgen Klopp, Pep Guardiola, Mauricio Pochettino. Tolv omgångar in på en 38 matchers Premier League säsong har de alla redan, åtminstone en gång, utsetts till blivande mästarmanagers.

 

 

Conte var tydligen på väg att slå rekord som snabbast att få sparken av Abramovich, men sedan blev han tuff mot sina spelare och skiftade till ett femannaförsvar och vann sex ligamatcher i rad. Han toppar nu tabellen och är den här veckans hetaste smak i "varför Mourinho är en föredetting" lägret.

 

 

Klopp, en annan manager obesvärad av europeisk fotboll, var den tidigare affischpojken. Hyllade för deras dynamik på långsidan och optimistiska uppträdande, kraften hos Klopp och Conte är tydligen det som understryker allt som har gått fel hos den vresiga Mourinho.

 

 

Guardiola startade sin första säsong i England med 10 raka vinster, förvandlade förväntningarna på att han skulle vinna Premier League med Manchester City till förhastade diskussioner huruvida han skulle göra det utan en enda förlust. Sedan dess har han vunnit tre av 11 matcher och åkt ur Ligacupen mot Mourinhos Manchester United, men ändå är hans sätt en väg till utveckling, medan hans stadsrival befinner sig på en begravningskortege.

 

 

Pochettinos obesegrade start ledde till att han togs fram som Guardiolas starkaste rival om titeln. Även om Tottenham fortfarande är obesegrade i ligan, lika många matcher har spelats oavgjorda som de har vunnit, har argentinarens Champions League insats reducerats till ett Europa League play-off mot CSKA Moskva, och han har redan åkt ur Ligacupen.

 

 

Alla fyra i den nya generationen tränare har en annan sak gemensamt. Ingen av dem har vunnit någon Premier League titel. Efter den här säsongen kommer minst tre av de fortfarande att stå utan någon.

 

 

Endast Conte och Guardiola kan matcha Mourinhos prestation att vinna den titeln vid det allra första försöket. Det är ett intressant resonemang huruvida någon av de fyra musketörerna till sist kommer kunna efterlikna Mourinhos nuvarande facit med tre Premier League titlar (på fem hela säsonger), och då ska vi tänka på att 53-åringen fortfarande har chansen att öka på den siffran.

 

 

Om Conte kommer att ta mer eller mindre samma grupp spelare som Mourinho ledde i Chelsea förra året och para en inhemsk cup med en ligatitel vunnen med tre matcher kvar att spela kommer han endast att ha matchat sin företrädares senaste stora prestation på Stamford Bridge. (Och även om han fixar det så har Conte i så fall gjort det utan kraven från att samtidigt kriga i Champions League och med ett större transferutlägg).

 

 

Därför är det inte konstigt att Mourinho klagar på kritiker som porträtterar honom som en föredetting. "Bör vi bli respekterade även under perioder när våra resultat inte är de bästa?" frågade han inför förra helgens ligamatch mot Arsene Wenger. "Jag tycker att mr Wenger får det. Jag tycker inte att jag får det. Trots att min senaste Premier League titel kom för 18 månader sedan. Ingen respekt."

 

 

Tjugofyra timmar senare, efter att hans Manchester United dominerat en match som antogs komma att understryka naturen i hans frånfälle som manager, återvände Mourinho till temat för bristande respekt: "Jag sade det på presskonferensen igår. Arsenal-managern har inte vunnit ett mästerskap på 14 år; jag har inte vunnit ett mästerskap på 18 månader. Han, på 14 år, har misslyckats med att bygga ett lag som kan bli mästare; jag har varit här i fyra månader. Och kravet gäller bara mig och inte för andra."

 

 

Det är som att Mourinhos kritiker har glömt utgången av de tre Manchester United säsongerna sedan Sir Alex Ferguson slutade som manager, då de slutat sjua, fyra och femma i Premier League, 22, 17 och 15 poäng efter vinnarna. Det är som att Mourinho förväntades att omedelbart reparera sex transferfönster där det har slösats och missbedömts hejvilt när det gäller spelarköp, omedelbart ta klubben tillbaka till den absoluta toppen av vad som i allmänhet anses vara den mest konkurrenskraftiga Premier League upplagan som någonsin spelats.

 

 

Det är ingen tillfällighet att under de långa månaderna då Uniteds ägare funderade på Lois van Gaals avsked och efterträdare kontaktades både Guardiola och Pochettino gällande att ta jobbet, och båda föredrog anställningar i andra klubbar. Guardiola för att Manchester Citys trupp var starkare, han fick ett löfte om fullständig stöttning från styrelsen och han ansåg att utmaningen var mindre krävande. Pochettino för att han oroade sig för att han inte var riktigt redo för en klubb av Uniteds storlek och graden av extern uppmärksamhet.

 

 

Kanske går det att para ihop Uniteds kringvandrande start på den här Premier League säsongen med Chelseas våndor under Mourinhos sista säsong på Stamford Bridge. Vi vet alla att ingen Premier League mästare någonsin har lidit av en sådan svindlande nedstigning i resultat och prestationer.

 

 

Men ändå ser vi Leicester City, 12 matcher in på deras första titelförsvar och två poäng ovanför nedflyttningszonen.

 

 

Perspektiv. Om inte Jose Mourinho var slut, gårdagens man, sur, trumpen, sliten, förtvivlad, arg, utan kontroll, beroende av ett checkhäfte och passerad av alla omkring sig, så skulle kanske den här ena managern av endast två i Premier League som fortfarande krigar om fyra pokaler (den andra är inte Conte, Klopp, Guardiola eller Pochettino) kunna dra lite nytta av lite av det.

Av Mikael Holmkvist - 4 december 2016 15:16

Holländaren återfinns bland dem som hotas av Mourinhos planerade ombyggnad under två transferfönster

   

Daley Blinds Old Trafford-framtid är omgiven av frågetecken. (Foto: Getty Images)

 

 

 

 

AV: David McDonnell, Daily Mirror, torsdag 1 december, 2016:

 

 

Daley Blind fruktar att han kommer säljas av Manchester United nästa sommar, detta då Jose Mourinho är inställd på att bygga om defensiven rejält.

 

 

Holländaren återfinns bland dem som hotas av Mourinhos planerade ombyggnad under två transferfönster, som kommer starta i januari och fortsätta nästa sommar.

 

 

Mourinho har siktet inställt på Bayern Münchens David Alaba och Bayer Leverkusens Alexandar Dragovic, samt Southamptons lagkapten Jose Fonte.

 

 

Och den holländska landslagsmannen Blind, köpt av f.d United-bossen Louis van Gaal för £14 miljoner (171,2m kr) från Ajax 2014, fruktar att han kommer bli en av dem som får gå.

 

 

Holländaren tror att han kommer få lämna United. (Foto: Getty Images)

 

 

Det sägs att Blind har anförtrott sig till vänner om att han tror att han inte kommer överleva Mourinhos gallring, som kommer betyda signifikativa förändringar på Old Trafford nästa sommar.

 

 

Även Chris Smalling, Matteo Darmian och Luke Shaw står under hot, detta då Mourinho planerar en fullständig renovering av sin backlinje, som även kommer innehålla högprofiliga offer.

 

 

Van Gaal var intresserad av Dragovic 2015 och den österrikiska landslagsmannen sägs nära en långlivad dröm om att få gå till United.

 

 

Jose Mourinho tittar på defensiva förstärkningar. (Foto: John Peters)

 

 

David Alaba finns på Uniteds radar. (Foto: A. Hassenstein)

 

 

 

Mourinho hade scouter på plats vid två tillfällen för att titta på Dragovic under det nyligen avslutade landslagsuppehållet, en bevakning som även innefattade hans landsman Alaba, med planen att lägga ett bud på försvararen med en prislapp på £20m (244,5m kr) runt sin hals.

 

 

Alaba, som även attraherat intresse från Manchester City-bossen Pep Guardiola, som var hans manager i Bayern, kommer att bli svårare att knyta till sig från de tyska jättarna.

 

 

Bayern kommer motstå alla försök att ta Alaba från dem, en spelare som de värderar till £40m (489,1m kr), men det lär inte sätta stopp för ett budgivningskrig för honom nästa sommar.

Av Mikael Holmkvist - 4 december 2016 15:10

Sanslöst vackra Playboy-modellen pratade efter att poserat för ett fotojobb i het kroppsmålning där hon visar upp turneringens maskot

   

Suzy Cortez har stöttat Marcus Rashford att glimra för England om de når VM-slutspelet.

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Toby Gannon, The Sun on Sunday, söndag 13 november, 2016:

 

 

MISS BUMBUM stöttar den "fantastiske" Marchus Rashford att skjuta England långt i VM.

 

 

Suzy Cortez, som vann Brasiliens populära Miss BumBum-tävling 2015, har utsetts till Rysslands "musa" till turneringen 2018.

 

 

Brasilianskan är berömd för att ha vunnit Miss BumBum 2015.

 

 

Marcus Rashford är mannen som ska leda England, säger Miss BumBum.

 

 

 

Men den samba-födda pangbruden tror att de Tre Lejonen kan bli laget att hålla ögonen på - och att Manchester United anfallaren Rashford, 19, kommer driva dem framåt i Ryssland.

 

 

Det fullständigt forsade ur Suzy: "Men den fantastiska Rashford från Manchester United tror jag att England kommer gå långt."

 

 

I tillägg till England hejar Playboy-modellen även på Ryssland, som hon redan har representerat i en ambassadörsroll 2014.

 

 

I ett hett fotojobb med kroppsmålning visade hon upp den officiella maskoten till VM 2018 - vargen Zabivaka, vars namn låter som 'Bonk' på engelska - Suzy avslöjade även att ikonen kommer visa sig "turlig" för värdlandet.

 

 

Suzy Cortez representerar Ryssland som en ambassadör för VM 2018.

 

 

Suzy Cortez tror att Zabivaka kommer visa sig bli turlig för Ryssland.

 

 

Playboy-modellen poserade för ett hett fotojobb i kroppsmålning för att offentliggöra Rysslands VM-maskot.

 

 

Hon sade: "Zabivaka är den bästa maskoten i VM. Han är väldigt vacker.

 

 

"Och [han kommer] att bli väldigt turlig för Ryssland, det är ett som är säkert."

 

 

Suzy tillade: "[Det har varit] fantastiskt att representera den här underbara maskoten för mig."

 

   

Suzy Cortez hoppas säkra ett tv-kontrakt i sitt hemland Brasilien som värdinna.

 

   

Den otroligt vackra modellen var full av beröm för Manchester Uniteds Marcus Rashford.

 

 

Suzy, som i september fick managers i London att spetsa öronen då hon erkände att hon ville gå till en fotbollsklubb i huvudstaden, hoppas få bli involverad i sport i sitt hemland.

 

 

Kurvornas drottning hoppas säkra en roll som tv-värdinna i Brasilien.

 

 

Suzy för även diskussioner gällande ett tv-kontrakt under nästa års Confederations Cup i Ryssland.

Av Mikael Holmkvist - 3 december 2016 11:30

Allmänheten kan köpa upp till sex biljetter till matchen genom att skapa ett konto på klubbens hemsida

   

I fredagskväll fanns det fortfarande biljetter tillgängliga i 28 block på the Etihad.

 

 

 

 

AV: Sam Steeet, The Suns hemsida, lördag 3 december 2016, kl 09:36:

 

 

MANCHESTER CITY riskerar att stöta på pinsamheten att få spela sin nyckelmatch i titelstriden mot Chelsea med stora, tomma hål gapandes på läktarna i eftermiddag.

 

 

Med endast timmar kvar till 13:30-avsparken visade klubbens hemsida stora delar osålda läktarblock till Pep Guardiolas första möte med Antonio Conte någonsin.

 

 

Manchester Citys hemsida säger följande om matchen: "Biljetter till den här matchen är till allmän försäljning. Biljetterna begränsas till max sex (6) per supporter."

 

 

Oavsett om du hejar på Man City eller inte så är det väldigt lätt att köpa en biljett till matchen, du behöver bara skapa ett konto på sidan och klicka på platsen där du vill sitta.

 

 

Tillgängliga biljetter till nyckelmatchen i titelstriden börjar på £58 (719 kr).

 

 

Antonio Contes Chelsea toppar för tillfället tabellen, men endast en poäng före Pep Guardiolas lag, som ligger 3:a.

 

 

Man City-hemsidan bekräftar att biljetter till matchen mot Chelsea finns till allmän försäljning.

 

 

The Etihad Stadium har länge hånats av rivaliserande fans som the "Empty-had" och en dålig biljettförsäljning i en nyckelmatch kommer inte göra mycket för att stoppa gliringarna från den röda hälften av Manchester.

 

 

City har 41,000 säsongsbiljettinnehavare och 10,000 på väntlistan så antalet frånvarande fans till Chelsea matchen är häpnadsväckande.

 

 

Tidigare den här säsongen spelades Man Citys flyttade Champions League premiär mot Borussia Mönchengladbach inför endast 30,000 personer.

 

 

En åsk- och blixtstorm betydde att den matchen sköts upp och både lagen fick komma tillbaka och spela dagen efter.

 

 

City tar sig an Borussia Mönchengladbach på en halvtom arena.

 

 

Citys fans är inte särskilt entusiastiska inför tabelledarna Chelseas besök.

 

 

Vid början av förra säsongen slutförde City bygget av en tredje våning på the Colin Bell Stand, där bortafansen placeras, vilket tog kapaciteten till 54,000 platser.

 

 

Och klubbens ägare har fått bygglov för ytterligare expansioner, och då ska en tredje våning adderas på the North Stand.

 

 

Detta kommer att höja the Etihad's kapacitet till 61,000 platser och göra arenan till den näst största klubbarenan i England, den går då förbi the Emirates.

 

 

Det kommer ha ett signifikativt symboliskt värde för klubbens Abu Dhabi-baserade ägare då Arsenals arena har deras Dubai-baserade rivalers namn.

 

 

Men det kommer inte betyda särskilt mycket om det inte backas upp av en ökad efterfrågan från supportrarna, särskilt i nyckelmatcher som dagens möte med Chelsea.

 

 

City är fria att fokusera på Premier League efter att redan ha säkrat kvalificeringen till åttondelsfinalerna i Champions League, där de kommer hoppas på bättre publiksiffror.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards