Alla inlägg den 18 augusti 2016

Av Mikael Holmkvist - 18 augusti 2016 16:53

• Mittfältaren lär starta för Manchester United mot Southampton

 

• Zlatan Ibrahimovic "kommer stanna i två år" insisterar managern

   

Paul Pogba var avslappnad under träningen men José Mourinho varnade för att han inte är tillräckligt fit för att spela 90 minuter mot Southampton. Fotograf: Matthew Peters/Man Utd via Getty Images

 


 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, torsdag 18 augusti, 2016:



José Mourinho går in i sin första hemmamatch som Manchester United manager med en varning om att Paul Pogba inte är tillräckligt fit för att leverera en "superprestation" i sin hemmadebut och han vill att fansen ska höja volymen på Old Trafford.



United möter Southampton och Mourinho klargjorde även att han inte störs av klagomålen från deras manager, Claude Puel, om att United hålls som ansvariga för spekulationerna som sammanlänkar José Fonte med klubben. "Jag bryr mig inte," sa Mourinho sakligt.



Mourinho valde istället att uppmuntra Uniteds hemmapublik att förbättra den ofta kritiserade atmosfären på Old Trafford. "Jag tycker att allt startar där," sa han. "Om, på Old Trafford, ett par tusen bortasupportrar kan vara mer högljudda än 70,000, då har vi problem och det betyder att det inte finns något band mellan laget och supportrarna.


 

Zlatan Ibrahimovic har möjlighet att förlänga sitt ettårskontrakt. Fotograf: Matthew Ashton - AMA/Getty Images.



"Om det finns ett band, den faktorn - att vara stark hemma - måste komma tillbaka. Men jag tycker att allting startar med den relationen - sättet laget spelar på, sättet det uppträder på, spelets läge, den mentala inställningen. Om fansen känner det bandet, då vill de också spela och om fansen spelar, då finns det ingen chans för motståndaren."



Detta är en vanlig förfrågan från United managers, det går tillbaka till Sir Alex Fergusons tid i klubben, men då Premier League flyttar in i världen med fotboll på fredag kvällar bör volymen inne på Old Trafford åtminstone höjas av närvaron av världens dyraste spelare.



Pogba är inte helt i fas fysiskt, rapporterade Mourinho, men £89,3m (1,03 miljarder kr) nyförvärvet från Juventus är redo för "några minuter" och förväntas komma att starta på mittfältet.



"Vi spelade med några spelare mot Leicester [Community Shield] med mindre träning än Paul," sa Mourinho. "Vi hade killar som kom tillbaka från EM och semestern, med bara en veckas träning, och de spelade mot Leicester - inte på toppen av sitt spel, inte redo för 90 minuter, men de spelade och presterade.



"Paul har tränat i mer än en vecka, 10 eller 11 dagar, och hans omställning är väldigt enkel för han är en pojke härifrån. Han känner alla och behöver inte tid för att komma in i det, bara tid för att bygga sin kondition och sin förståelse för sättet laget försöker spela på. Jag tycker han är redo att spela. Nittio minuter, det tror jag inte. En superprestation, det tror jag inte. Men tillräckligt för att accelerera hans integrering i laget."


 

Eric Bailly berömdes för sin "starka personlighet". Fotograf: Frank Augstein/AP.



Mourinho fick frågan var han ser Pogba passa in och huruvida det skulle betyda en ändring av hans 4-2-3-1 formation. "Vi kommer inte att ändra systemet dramatiskt för en spelare. Vi ändrar inte till fem där bak för i Juventus spelade han med fem där bak. Vi kommer inte att göra dramatiska ändringar. Men det finns stunder i matchen där, ja, vi måste ändra detaljer.



"Mot Leicester spelade Michael Carrick; mot Bournemouth, Ander Herrera. De är olika spelare och vi spelade på olika sätt. Med [Morgan] Schneiderlin eller Pogba, finns också detaljer som kommer ändras men inte huvuddragen i vår modell."



Mourinho gick sedan vidare och berömde ytterligare två av hans nyförvärv, han sa att han var överraskad av den "starka personligheten" som Eric Bailly hade visat sedan han kom till klubben och han klargjorde att han förväntar sig att Zlatan Ibrahimovic kommer stanna på Old Trafford även efter sitt initiala ettårskontrakt.



Ibrahimovic har en möjlighet att förlänga det kontraktet med ytterligare ett år och Mourinho fick det att låta som en självklarhet. "Han verkar glad. Jag frågar varje dag för jag vet hur viktigt det är för en familjeman som han; jag frågar om hans fru, barn, integreringen, deras hus. Allt är bra, alla är glada. Hans motivation är hög så han är här, utan tvekan, under de kommande två åren."

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards