Alla inlägg den 11 augusti 2016

Av Mikael Holmkvist - 11 augusti 2016 22:37

 

Manchester United bekräftade att de hade köpt Paul Pogba klockan 00:35 (engelsk tid, 01:35 svensk tid) under natten mellan måndag och tisdag den här veckan.

 

 

 

AV: Simon Stone, BBC Sport, torsdag 11 augusti, 2016:

 

 

Manchester United betalade en ny världsrekordavgift när de lade upp £89m (1,04 miljarder kr) för att köpa Paul Pogba från Juventus - en spelare som de lät gå för endast £1,5m (17,5m kr) för fyra år sedan.

 


Affären har pekats på som det sista exemplet på en sport som blivit pengagalen och beskrivits som f.d managern Sir Alex Fergusons största misstag.

 


Men då Old Trafford klubben förväntas annonsera en årsomsättning på £500m (5,86 miljarder kr) nästa månad kan en betalning på en sådan enorm summa för en världsklassmittfältare de tidigare ägde framstå som en vettig affär.

 


För som en procenthalt av omsättningen var Pogba ett klipp jämfört med £155,000 (1,81m kr) köpet av Denis Law 1962.

 

 

 

Varför Pogba affären kan ses som vettig

  Manchester Uniteds större nyförvärv som en procenthalt av deras omsättning.

 


Uniteds kommersiella framgångar har lett till en jättestor ökning av inkomsterna sedan Glazer familjen tog över klubben 2005. Och med globala stjärnor som Pogba och Zlatan Ibrahimovic adderade till truppen som leds av Jose Mourinho, kommer det bara öka ännu mer.

 


"Det här är en ny era på planen, men även kommersiellt," sa fotbollsaffärsexperten Kevin Roberts.

 


Wayne Rooneys ankomst från Everton för £27m (316,5m kr) 2004 utgjorde 17,2% av klubbens totala omsättning på £157,2m (1,84 miljarder kr) ett år innan Glazer familjens övertagande. Tolv år senare är kostnaden för att köpa Pogba från Juventus liknande 17,6%.

 


Sett till köpet av Law från Torino för 54 år sedan, och de £1,5m (17,5m kr) som spenderades på att köpa Bryan Robson från West Brom 1981, är dessa procenthalter små.

 


Skotten Law kostade 61,4% av Uniteds omsättning på £187,178 (2,194m kr). I Robsons fall var siffrorna 56,6% och £2,65m (31,07m kr).

 

 

 

En mer övertygande sponsorpitch

Från £49m (574,4m kr) 2005 väste klubbens kommersiella inkomster till £196,9 (2,30 miljarder kr) 2015, en ökning med 301%. Under samma period har Uniteds matchdagsintäkter ökat med 31% och deras sändningsinkomster med 123%.

 


United opererar nu ett sponsorsystem med tre våningar. De största affärerna görs med tröjsponsorer och matchdräktstillverkarna. Den andra nivån är de globala kontrakten med organisationer som EA Sports, som i onsdags blev Uniteds officiella fotbollsvideospelspartner, den tredje är regionala kontrakt som täcker alla sorters produktområden, från finansiella tjänster, till däck och nudlar.

 


"Om man kränger sponsoravtal till japanska nudelföretag måste man verkligen betyda något för fansen i ett land som ligger 14 timmar bort med flygplan," sa Roberts, en av medgrundarna av Sport Business.

 


"Manchester Uniteds digitala strategi tillåter de att samla in massiva mängder data som kan användas för att sälja saker till fansen som har direkt med klubben att göra. Förenklat kan det vara att fråga huruvida folk hade funderat på att köpa en ny tröja till deras födelsedag.

 


"Om du har data om folk som tittar på dig över hela världen kan man sätta ihop en mer övertygande sponsorpitch till sponsorer och höja värdet på affären."

 


Uniteds noggrant koreograferade och varumärkesstämplade annonsering av Pogba affären var lika glansig som en reklamkampanj i multimiljonsklassen (räknat i pund), vilket även markerade en ny nivå i utvecklingen av den moderna fotbollstransfern.

 


"Grejen vi fokuserar på är engagemang," tillade Uniteds managing director Richard Arnold. "Innehållet och kommunikationen vi har med fansen måste passa in, så det får de att ge respons. Att de gillar. Att de delar. Att de kommenterar.

 


"Det gäller lika mycket fansen i Stretford som i Kina."

Av Mikael Holmkvist - 11 augusti 2016 19:46

* Timothy Fosu-Mensah har förlängt sin kontraktstid med Manchester United

 

* Försvararen har bundit upp sin långsiktiga framtid med United

 

* United bossen Jose Mourinho ville verkligen behålla honom i klubben

   

Timothy Fosu-Mensah (t.v.) har kommit överens med Manchester United om ett nytt långtidskontrakt.


 

 

 

AV: Joe Bernstein, MailOnline, torsdag 11 augusti, 17:24, 2016:



Manchester Uniteds tonårsförsvarare Timothy Fosu-Mensah har i princip kommit överens om ett nytt långtidskontrakt med Manchester United.



United managern Jose Mourinho var väldigt sugen på att säkra den 18-åriga holländarens framtid på Old Trafford för att understryka sitt engagemang för klubbens traditioner att utveckla unga spelare. En officiell annonsering bör dyka upp under de kommande dagarna.



Fosu-Mensah imponerade under hans 10 framträdanden för förstalaget i United förra säsongen under Louis van Gaal. Han gjorde sin debut som inhoppare för Marcos Rojo i en 3-2 seger mot Arsenal i februari.


 

Fosu-Mensah (t.h.) har bundit upp sin framtid på Old Trafford och en annonsering lär dyka upp snart.



Han spelade även i Uniteds semifinalvinst i FA Cupen mot Everton på Wembley.



Trots att åtta unga spelare inklusive Paddy McNair och Ashley Fletcher har lämnat United sedan Mourinhos ankomst och andra gjorts tillgängliga för lån eller permanenta transfers så lär managern behålla Fosu-Mensah i sin förstalagstrupp den här säsongen så fort kontraktet är påskrivet.



Fosu-Mensah skrev på för United från Ajax 2014.


 

En lovande ung försvarare, Fosu-Mensah skrev på för United från holländska laget Ajax 2014.



Med sin längd och snabbhet kommer han förmodligen att primärt ses som en högerback, men han kan även prestera centralt i backlinjen.



Oliver Rathbone, Fletcher, Joe Rothwell, Tyler Reid, Nick Powell, Jimmy Dunne, McNair och Donald Love har lämnat United den här sommaren, medan Adnan Januzaj, James Wilson, Cameron Borthwick-Jackson, Tyler Blackett, Will Keane och Andreas Pereira har informerats av Mourinho att de inte finns med i hans planer den här säsongen.

Av Mikael Holmkvist - 11 augusti 2016 13:38

 

Januzaj finns inte med i Mourinhos planer. CREDIT: REX FEATURES

 

 

 

 

AV: James Ducker, Daily Telegraph, onsdag 10 augusti, 2016:



Adnan Januzaj var under onsdagskvällen nära att gå till Sunderland på lån under hela säsongen efter att ha lämnats "förnedrad" av Jose Mourinhos beslut att peta honom från Manchester Uniteds förstalagstrupp.



En flytt till the Stadium of Light skulle återförena den belgiska yttern med f.d United managern David Moyes, som han hade en imponerande genombrottssäsong under på Old Trafford 2013-14, innan hans lycka började sjunka.


 

Moyes tränade Januzaj i United. CREDIT: REUTERS

 



Moyes är även nära att köpa ytterligare två spelare från sin f.d klubb då Mourinho börjar rensa i sin trupp i United i svallvågorna efter hans utlägg på £145 miljoner (1,69 miljarder kr) för fyra nyförvärv, en summa som inkluderar den nya världsrekordavgiften £89 miljoner (1,04 miljarder kr) för franska mittfältaren Paul Pogba.



Paddy McNair, den nordirländska försvararen som även kan spela mittfältare, och försvararen Donald Love, en annan spelare som fick sin United debut av Mourinhos företrädare, Louis van Gaal, genomgick de medicinska testerna i Sunderland i onsdags och förväntas komma att skriva på varsitt fyraårskontrakt.



Sunderland har gått med på att betala en kombinerad initial avgift på £5,5 miljoner (64,4m kr). McNair kostar £5m (58,6m kr) men med ytterligare £2m (23,4m kr) att betalas ut beroende på hans framgångar i klubben. Paret tros få sällskap av Januzaj, som har blivit utfrusen av Mourinho på samma sätt som den tyska mittfältaren Bastian Schweinsteiger.



Januzaj har tränat med Uniteds reservlag sedan han informerades av Mourinho för två veckor sedan att han inte ingick i hans planer för säsongen. Han tog inte lätt på nyheten och känner att han borde ha visats mer respekt efter hans 63 förstalagsframträdanden.


 

Mourinho har beordrat Januzaj att träna med reserverna. CREDIT: PA

 


Några gånger har 21-åringen - som är känd för att vara bångstyrig - anlänt till träning på Uniteds bas Carrington redan iklädd träningskläderna och, vid ett tillfälle, bytte han om på toaletten för att undvika att behöva göra det i u21-lagets omklädningsrum. Källor nära spelaren säger att han känner sig "förnedrad".



Januzajs attityd har öppet ifrågasatts av seniora personer i United, inklusive Van Gaal, samt även det belgiska landslaget, men United har varit motvilliga att låta honom lämna permanent.



Det finns fortfarande en tro bland hierarkin att Januzaj kan leverera från potentialen han visade under Moyes. Men United tror att han skulle ha nytta av en hel säsong med spel i Premier League efter en katastrofal lånetid i Borussia Dortmund förra säsongen.



Spelaren gick emot Van Gaals önskningar genom att flytta till den tyska klubben, istället till en klubb där han skulle vara garanterad att få spela matcher, sen fick han spendera större delen av tiden på avbytarbänken innan lånet avbröts på hans förfrågan.



Januzaj var sugen på en flytt till Italien eller Spanien den här sommaren och han ska ha sagt till lagkamrater att han var redo att lämna United permanent. Men han lär nu rätta sig efter Uniteds önskningar och flytta till Sunderland.



Med f.d Everton managern Roberto Martínez numera chef för Belgiens landslag hoppas Januzaj även på att återkallas till landslaget.

Av Mikael Holmkvist - 11 augusti 2016 00:02

• Fransmannen hade inga problem att välja Old Trafford återkomsten framför en flytt till Real Madrid

 

 

• Ed Woodwards hårda jobb har betalat av sig i och med köpet av den eftertraktade spelaren som slut på en fruktsam sommar

   

Pogba: Jag är tillbaka hemma i Manchester United och är här för att vinna titlar.

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, tisdag 9 augusti, 2016:

 


Manchester United hoppas att köpet av Paul Pogba för världsrekordavgiften £89,3m (1,05 miljarder kr) representerar början på ett maktskifte där de inte längre behöver acceptera att världens toppspelare ser de spanska giganterna som mer attraktiva.

 


Då Pogba checkade in på Old Trafford för sin första dag som världens dyraste fotbollsspelare ser klubbens ledning hans ankomst som stenhårda bevis på att Glazer familjen, trots all kritik och fientlighet de fortfarande attraherar, har återetablerat United på fronten av transfermarknaden, kapabla att visa upp samma sorts finansiella muskler som Real Madrid och Barcelona och villiga att utmana dem på ett sätt som inte alltid hänt under tidigare år.

 


Beslutsfattarna på Old Trafford hoppas att kommer ändra dynamiken mellan Euopas supermakter med tanke på att Pogbas underskrift har beskrivits som ett vattendelarögonblick, detta då det är första gången i den moderna eran som en av världens mest hyllade spelare har föredragit Manchester när ett alternativerbjudande lades fram av Madrid, en klubb som är berömd för att få som de vill när det finns en spelare som de vill ha på Bernabéu.

 


Pogba erbjöds ett val mellan de tv klubbarna och United vet från tidigare erfarenheter att La Ligas toppklubbar allmänt anses vara mer attraktiva än de i Premier League med tanke på antalet spelare som Ronaldinho, Karim Benzema och Gareth Bale som tidigare har avböjt dem för att flytta till Spanien, samt Cristiano Ronaldos övertygelse om att få bära Madrids färger när han var en del av Sir Alex Fergusons lag.

 


Madrid har spenderat flera månader med att försöka övertyga Pogba om att göra samma sak och det faktum att Champions League vinnarna hade Zinedine Zidane, en av fransk fotbolls största legendarer, inne och försökte vinna över en fransk landslagsman av idag har endast förhöjt Uniteds tillfredsställelse efter en utdragen process som involverar tre år av bakgrundsarbete från Ed Woodward, klubbens exekutiva vice ordförande.

 


Woodward satte igång tidigt under sin regeringstid, han tog rollen 2013, med att utveckla en stark arbetsrelation med Mino Raiola, Pogbas ökänt svåra rådgivare, och det finns ingen tvekan om att han har använt det väl under en omfattande period med förhandlingar som har tagit två av agentens andra klienter, Zlatan Ibrahimovic och Henrich Mchitarjan, till Old Trafford den här sommaren.

 


Raiola, för att använda Ibrahimovics beskrivning, är "fullständigt orädd och beredd att ta till vilka tricks som helst", och hans involvering går en lång väg för att förklara varför det har tagit så länge för United att förhandla fram en väg genom de olika komplexa bitarna i Pogbas femårskontrakt, som inkluderar en överenskommelse gällande separata imagerättigheter plus alla skattebitarna och agentens multimiljonavgifter (i pund), det rapporteras brett att de ska ha satt ett nytt rekord inom hans profession. Raiola och hans jurist, Rafaela Pimenta, har varit formidabla motståndare som inga andra United har stött på under de senaste åren.

 


I jämförelse har förhandlingarna mellan United och Juventus varit relativt smidiga. Strukturen på affären argumenterades fram under två möten mellan Woodward och Andrea Agnelli, Juventus president. Båda mötena hölls strategiskt utanför Turin och Manchester för att undvika mer publicitet. De två klubbarna kommer bra överens och United fick tidigt klart för sig att Juventus var villiga att göra en affär så länge priset var rätt.

 


David de Geas beslut att stanna kvar i Manchester, tungt påverkat av Louis van Gaals uttåg och José Mourinhos ankomst, har ytterligare förstärkt Uniteds position med tanke på Madrids långlivade vilja att rekrytera den spanska landslagsmålvakten. Försvararen Eric Baillys ankomst från Villarreal betyder att United har plockat in samtliga sina fyra transfermåltavlor innan säsongen börjat, i stark kontrast mot några somrar som fått beskrivas som besvikelser efter Fergusons pensionering, och det faktum att det har hänt när klubben inte kan erbjuda potentiella nyförvärv Champions League fotboll ses inne på Old Trafford som en signifikativ seger. Det gör inte pinsamheten på något sätt mindre gällande det faktum att de lät Pogba lämna som fri agent för fyra år sedan - hans missnöje då relaterade till hans brist på chanser i förstalaget och den relativt låga lönen som erbjöds - och några besvärliga frågor återstår helt klart nu när ny information har dykt upp om att Uniteds scouter uppmuntrade klubben att köpa tillbaka honom 12 månader efter hans flytt till Juventus.

 


Men beslutet att inte erbjuda Pogba bättre betalt 2012 togs av en annan regim, med David Gill som vd och Ferguson som manager, och spelaren har helt klart inget agg mot klubben. Det sägs istället att det inte fanns med överhuvudtaget i diskussionerna. United har sett det som en fördel att Pogba fortfarande har vänner i klubben och i staden.

 


Vad United har kunnat erbjuda är en stabil miljö, en riktig pokalvinnare som manager och ett nykomponerat lag som kommer inleda säsongen som genuina kandidater till Premier League titeln.

 


Medan Madrid har en formidabel attraktionskraft på sitt håll, som 11-faldiga Europacupvinnare, är känslan på Old Trafford att flera faktorer gjorde detta till en sällsynt förlust för spanjorerna. Först har vi det faktum att Pogba skulle ha gått till en klubb som står inför möjligheten att bli avstängda från transfermarknaden i ett år. Presidentvalet brukar skapa mer instabilitet på Bernabéu och Pogba, vilket Mourinho har hänvisat till, skulle oundvikligen ha fått stå i Ronaldos skugga. Det hjälpte även United att spelaren gillar Manchester och att han vet bättre än att bli tveksam inför det traditionella snacket om fuktigt väder och avsaknaden av en strand.

 


För United betyder det ett lyckligt slut på en jakt som kanske aldrig skulle ha varit nödvändig om inte Pogbas första tid i klubben hade rasat samman så bittert.

 


Ferguson påstod en gång att fransmannen hade lämnat Old Trafford "utan att visa oss någon respekt överhuvudtaget" och de kvardröjande dåliga känslorna räknades definitivt emot Pogba när David Moyes var chef.

 


Pogba var då tillgänglig för £65m (764,6m kr) men Fergusons ersättare fick för sig att spelaren kanske alltid skulle ha en rastlös sida i sig. Vad sa det om hans personlighet, undrade Moyes, då han hade velat lämna Old Trafford vid 19 års ålder och hade sedan spenderat mycket av sin tid i Juventus med att tydligen överväga ännu en transfer?

 


Van Gaal var en annan beundrare men bestämde att pengarna skulle vara bättre spenderade på annat håll medan skillnaden är att Mourinho, efter att utan framgång ha försökt köpa Pogba till Chelsea förra sommaren, var helt orubblig inför att det här var spelaren han ville ha mer än någon annan.

 


"Han ser ut som en unge som är tillbaka i sin gamla skola och hittar människor han bryr sig om och som älskar honom väldigt mycket," sa Mourinho om sin nya spelare. "Efter ett par dagar kommer han känna som om han aldrig lämnade klubben."

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards