Alla inlägg den 19 augusti 2016

Av Mikael Holmkvist - 19 augusti 2016 01:50

 

Bilden: Efter två tävlingsmatcher har det börjat ställas frågor varför Henrich Mchitarjan startat båda dessa på bänken, nu har Mourinho svarat.

 

 

 

 

Hallo på er alla igen, här kan ni läsa en kort rapport från Mourinhos presskonferens igår eftermiddag: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/08/18/11353357-jos-mourinho-varnar-om-att-inte-forvanta-sig-superprestation-av-paul-pogba/

 

 

 

Ni som regelbundet läser skiten jag sprider här vet att jag inte är något stort fan av Wayne Rooney. Inte alls, faktiskt. Jag var förväntansfull och lite uppspelt, något det var länge sen jag var inför en United match, i söndags när det hela drog igång igen. Men det hela dämpades lite av Rooneys närvaro i startelvan. Visst, han gjorde det viktiga 2-0 målet. Men vad ger han oss egentligen idag? Det var länge sen han var bra och man undrar hur många chanser han ska få egentligen. Att vara ganska bra var sjunde match och slå några bra passningar under 90 minuter, räcker det? Tittar man på hans veckolön är det ett jävla hån.

 

 

 

För mellan dessa passningar och hans alltmer sällsynta mål, jag vet att han är på väg att slå Bobby Charltons rekord, men det är i sammanhanget irrelevant, går det trögt, han saktar ner vårt spel, slår bort enkla passningar, verkar ha tappat kontrollen i mottagningarna och ser allmänt klumpig ut. Så fort ett anfall får lite fart och ser lite intressant ut sitter jag bara och hoppas att scousern inte ska få bollen!

 

 

 

I England har "experterna" oerhört svårt att kritisera honom. Inte ens Englands kanske bäste fotbollssnackare, Gary Neville, har bollar nog att göra det. Visst, de var lagkamrater och Neville var hans tränare för Ingurland, men "fackföreningskämpen Röde Nev" ska ju vara känd för att säga vad han tycker. Men icke. Detta fenomen märks av även här i Sverige. Den enda som är uppfriskande kritisk mot honom, är såklart den ofta briljanta Erik Niva. Annars är det många av de svenska rävarna som håller Rooney som världsklass och att man aldrig får räkna ut honom etc. Jag vet inte vad de grundar det på.

 

 

 

Men det finns fortfarande gamla United spelare som inte är med i ryggdunkargänget på Old Trafford, såna som faktiskt snackar fritt och kommer med relevanta åsikter. Mina damer och herrar, herr Paul Parker då han pratade med 888.com:

 

 

"Det här är en avgörande säsong för Rooney. Det handlar inte längre om att han ska slå rekord utan avsluta sin karriär i Manchester United. Han måste visa sitt värde och att han förtjänar att vara med i laget och inte bara vara med p.g.a marknadsföring.

 

 

"Oavsett hur mycket folk än uppskattar vad han har gjort genom åren och hur många mål han har gjort så handlar fotbollen om nuet och att bedömas i nuet. Om någon bara hade hört talas om Wayne Rooney och sett honom nu skulle de tänka 'Vem är den här killen? Han är överviktig och långsam. Det skottet var fruktansvärt, och det ser inte ut som att han kan röra eller flytta sin kropp tillräckligt snabbt."

 

 

Det kändes uppfriskande och fler borde snart inse det, men vad vet jag? Att sedan se honom och Zlatan intervjuas efter matchen och höra scousern säga att han anser att han är tillräckligt bra för att spela och att han inte har något att bevisa, ja det visar ju bara vilken girig, genomkorkad jubelidiot han är. Här kan ni beskåda hans senaste mästarklassuppvisning:

https://streamable.com/fu20

 

 

 

Det enda som var bra med den intervjun var att Eric Bailly fick pris som matchens lirare. Vilken best! Visst, han kommer att göra misstag, men oj vad jag har saknat den sortens mittback i en United tröja - stenhård och fullständigt kompromisslös! Efter den ångestladdade videon med scousern bjuder jag er att avnjuta det hr istället:

 

 

 

En spelare man däremot, till skillnad mot Rooney, vill se i startelvan är Henrich Mchitarjan. Jag blev väldigt glad när vi köpte honom tidigare i somras. Det är en spelare jag faktiskt har sett en del och det jag har sett gillar jag väldigt mycket. Känns även som en ödmjuk kille som inte ska behöva hamna i mitt Memphis Depay fack.

 

 

 

Överreaktioner är en av de vanligast förekommande grejorna i dagens moderna fotboll. När det gäller United så vet tidningsfolket att vi säljer lösnummer och genererar klick som ingen annan fotbollsklubb i hela världen. Därför gäller det att vrida, vända, maximera, förstärka och vrida på varje liten grej när det handlar om de Röda, allt för att få fram en "exklusiv" artikel.

 

 

 

Vi har ju spelat Community Sheild och en ligamatch hittills den här säsongen, när vi pratar tävlingsmatcher, så det känns ju lite överdrivet att börja resa enorma frågetecken kring varför armeniern inte har startat någon av dessa matcher. Dessutom har han ju setat på bänken både på Wembley och Vitality Stadium, så det kunde ju inte vara någon skada eller sjukdom som höll honom utanför. När vi pungade ut £26,3m (234,7m kr) för en spelare som stundtals dominerade i Bundesliga förra säsongen så såg jag honom som en given startspelare. Det var även ett av de frågetecken som Erik Niva reste inför ligapremiären i söndags, varför startade inte Henrich Mchitarjan?

 

 

 

Vid gårdagens presskonferens svarade Mourinho på frågan:

 

 

 

Det berodde på "valmöjligheter," sa portugisen. "Jag gick till matchen mot Leicester och jag läste matchen och jag tyckte vi behövde Jesse Lingards snabbhet. Och mot Bournemouth trodde jag att de ville pressa väldigt högt, och en spelare som [Juan] Mata kan komma in och nå ytor bakom linjerna för press och det skulle kunna bli väldigt användbart för oss. Och jag bestämde mig för att spela Rooney i båda matcherna på den positionen nära Zlatan och jag startade inte med Mikhy.

 

 

"Vissa managern, när de köper spelare, när det är deras beslut att köpa spelare, är den första saken de tänker är att skydda sig själva och att skydda deras val. Spelaren de köper måste spela hela tiden. Sån är inte jag. Innan mig kommer laget, och vad jag tycker är bäst för laget. I de här två matcherna var Mata och Lingard de bästa valen för laget, omställt till Premier Leagues verklighet så jag fattade det beslutet. Men Mchitarjan är en superfotbollsspelare och han kommer få många chanser den här säsongen."

 

 

 

Nu återstår det bara att åka ner till Bolaget och inhandla några burkar Guinness och bre några BLT-mackor så är man redo för hemmapremiären, med Pogbas debut och förhoppningsvis med armeniern i startelvan (och Rooney utanför matchtruppen), var länge sen man såg fram emot en match så här mycket, fy fan vad Van Gaalen förstörde för oss alltså! Men nu känns det som att vi är i början av den rätta vägen igen, och det känns gött som fan!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards