Alla inlägg den 20 augusti 2016

Av Mikael Holmkvist - 20 augusti 2016 19:43

Man Utd 2

Zlatan Ibrahimovic 36

Zlatan Ibrahimovic 52 (straff)

 

 

Southampton 0

   

Zlatan Ibrahimovic firar efter att ha nätat från straffpunkten och fördubblat Manchester Uniteds ledning. Fotograf: BPI/REX/Shutterstock

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, lördag 20 augusti, 2016:

 


Det här är fortfarande bara i början med det finns redan en otvetydig känsla om att Manchester United är på väg tillbaka och att de är ivriga att ta igen förlorad tid. De har lidit mer under de senaste åren än vad de förmodligen vill minnas men José Mourinho kunde ses salutera publiken i triumf efter den här segern. Zlatan Ibrahimovic har ytterligare två mål till sin personliga samling medan Paul Pogba, världens dyraste fotbollsspelare, kom ut från sin återkomst med ett solskensleende.

 


Det enda som kanske var en besvikelse var att Ibrahimovic inte kunde markera sitt första framträdande på sin nya arena genom att ta med sig matchbollen hem som en souvenir efter ett hat-trick, och det fanns ett ögonblick efter matchen när han lekfullt angrep Pogba för att han hade skjutit, istället för att passa, under ett sent anfall. Men det var endast en flyktig källa till ångest med tanke på det spänstiga humöret inne på arenan och den förnyade känslan av optimism.

 


Pogba visade, stundtals, varför United har investerat så mycket i att forma laget runt honom. Ibrahimovic har gjort tre mål i sina två första Premier League matcher och det säger något om Mourinhos återuppbyggnad när Henrich Mchitarjan, ett annat av klubbens nyförvärv under sommaren, begränsades till ett sent inhopp från bänken, medan Michael Carrick, Phil Jones och Memphis Depay inte ens återfanns på bänken. Mourinho såg genuint plågad ut när han pratade om spelarna som spenderade kvällen "i sina fina Paul Smith kostymer istället för träningsoveraller".

 


Och mest av allt fanns det en känsla av att det kommer komma mera. Ett nytt lag tar form, det innehåller ett halvt dussin six-footers (6 feet = 182,8 cm), och Mourinho påpekade att det fortfarande finns mycket utrymme för förbättringar. Partnerskapet mellan Wayne Rooney och Ibrahimovic, till exempel, kan fortfarande bli bättre även om de kombinerade vid svenskens första mål. Anthony Martial har inlett säsongen långsamt och Pogba, vilket Mourinho förklarade, är inte i allra högsta toppform fysiskt, men det fanns stunder när £89m (1,04 miljarder kr) nyförvärvet visade en blandning av snabbhet, balans och kontroll som fick Old Trafford att godkännande surra.

 


Efter en underhållande dålig första bollberöring såg det ut som att Pogba hade varit här flera år - vilket, på ett sätt, stämde helt - medan Ibrahimovic stod för ännu en tydlig påminnelse om att United har rekryterat en anfallare som är kapabel att besegra några av de bästa mittbackarna i Englands toppdivision.

 


Wes Morgan kan vittna om Ibrahimovics styrka i överkroppen, tävlingsinriktade instinkter och otroliga nickförmåga efter vinstmålet i Community Shield och nu var det José Fontes tur att känna kraften. Ibrahimovics andra mål var en straff, tidigt i den andra halvleken, men hans första var ännu en demonstration av hans grymhet inne i straffområdet. Rooneys inlägg kom från höger och Ibrahimovic, 6ft 5in (= 195,58 cm) lång, var högre, starkare och mer beslutsam i sitt hopp än Fonte och skallade dit en perfekt avvägd nick i hörnet på Fraser Forsters målbur.

 


Uniteds framsteg är redan tydliga, med tanke på att de mötte ett Southampton lag som hade vunnit med 1-0 vid deras två senaste besök på Old Trafford och siktade på att bli det enda laget förutom Manchester City att vinna här tre gånger i rad under Premier League eran.

 


Claude Puel inledde med en äventyrlig uppställning, med Nathan Redmond och Shane Long i anfallet, medan Dusan Tadic opererade i fronten av en mittfältsdiamant. Deras förberedelser stördes av en tidig skada på Oriol Romeu men de höll spelet uppe bra i inledningen och hotade även sporadiskt framåt.

 


Vid andra tillfällen såg de lättviktiga ut i anfallet medan det för hemmalaget stod klart att det här var ett Mourinho lag och inget lag som opererade efter Louis van Gaals rigida taktik. United flyttade bollen med den sortens iver som inte alltid visades under deras tidigare manager. Deras ytterbackar fick mer licens att gå framåt och det var från en av dessa attacker som Luke Shaw avancerade fram till en position där Jordy Clasie, Romeus ersättare, satte ut sin fot och fällde honom, vilket resulterade i hemmalagets straff. Ibrahimovic tog bollen - inget ifrågasättande gällande vem som var Uniteds nya straffläggare - och sköt bollen till höger om Forster.

 


Strax innan det hade Tadic nickat bollen förbi David de Gea bara för att få se målet dömas bort då en av linjedomarna hade höjt sin flagga. Puel gnällde inte alltför intensivt på något av dessa domslut men Southampton hade rätt att känna sin förfördelade gällande straffen. Vid 2-0 kunde hemmalaget börja slappna av, spela med en mer sprudlande vitalitet i kontringarna.

 


Mourinho hade sagt att Pogba inte skulle orka spela hela matchen men mittfältaren blev kvar på planen tiden ut. Marouane Fellaini har föryngrats hittills under Mourinho och som en fortsättning på temat nyfunnen sammanhållning blev Juan Mata varmt omfamnad av sin manager när Mchitarjan ersatte honom under sista kvarten.

 


Ibrahimovic var offside när Antonio Valencia slog ett inlägg till honom vid bortre stolpen och Pogba sköt en sen chans utanför stolpen. "Du borde ha passat," påpekade Ibrahimovic till sin lagkamrat, med spelad ilska. United har tagit två raka segrar och Old Trafford kändes som en lycklig plats.

Av Mikael Holmkvist - 20 augusti 2016 19:41

• Svensken har nätat i samtliga sina tre matcher han spelat för Manchester United

 

• Ibrahimovic: "Ju mer mogen du blir, desto mer ansvar tar du."

   

Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba firar ett av svenskens mål mot Southampton igår.

 

 

 

 

AV: Jamie Jackson, the Guardian, lördag 20 augusti, 2016:

 


Zlatan Ibrahimovic har intentionen att Manchester United ska utveckla "monstermentaliteten" han lärde sig från att spela med spelare som Fabio Cannavaro, Patrick Vieira och Gianluigi Buffon i Juventus tidigare under hans karriär.

 


Ibrahimovic gjorde båda målen i fredag kvällens 2-0 seger mot Southampton på Old Trafford, därmed har han slagit till i samtliga tre tävlingsmatcher för United och totalt gjort fyra mål. United har startat bra, tagit maximala sex poäng, men Ibrahimovic vill hjälpa sina nya lagkamrater - särskilt de yngre spelarna - att höja sitt fokus och deras inställning, vilket kommer från svenskens egna erfarenheter då han kom till Juve 2004, 22 år gammal.

 


"Jag spelade med många stora stjärnor," sa han. "Jag menar när jag kom till Juventus var jag en ung kille. Jag hade Vieira, Cannavaro, Thuram, Buffon, Del Piero, Trezeguet, Nedved, Camoranesi, Emerson. Det var ett monsterlag, det fanns så många [storspelare]. Mentaliteten kom från det. Ju mer mogen man blir, jag har två barn nu, man tar på sig mer ansvar.

 


"Jag har mitt ansvar mot laget. Tränaren ger mig mycket ansvar och jag tar det. Jag är bara mig själv. Jag försöker hjälpa alla de andra. Bilden för mig, utanför planen och i media, är att folk dömer mig innan de känner mig. De skriver [det och det] men det stör mig inte. Det går in i ena örat och ut genom det andra. Det är viktigt vad killarna tycker om mig, det är det viktigaste. Om jag kan hjälpa till så kommer jag att hjälpa till, och jag kan hjälpa till ännu mer."

 


34-åringen tillade: "Laget gjorde bra ifrån sig mot Southampton och jag tycker vi kan göra mycket, mycket mer. Men det är den andra matchen i Premier League och många saker är nya. Vi har en ny tränare, ny personal, några nya spelare. Det är som ett pussel - vi måste sätta ihop pusslet och sedan få det att fungera. Två matcher hittills och två vinster, så vi har sex poäng och vi kommer fortsätta arbeta hårt. Jag tror att utgången kommer bli bra."

 


Ibrahimovic tonade ner sitt eget målgörande. "Det är inte viktigt, det viktiga är att vinna," sa Ibrahimovic. "Om laget spelar bra så spelar individen bra. Jag är glad för laget. Jag försöker hjälpa dem på sättet jag kan, genom att göra mål och skapa chanser. Även ge assists till de andra så de kan näta. Om jag nätar, eller om det är Eric [Bailly], eller någon annan, så länge jag vinner kommer jag vara glad."

 


United är den åttonde klubben i Ibrahimovics förgyllda karriär och han är osäker på om det här är den bästa starten. "Jag vet inte. Jag har bytt klubbar många gånger, så jag vet inte specifikt. Låt mig återkomma till dig gällande den frågan," sa han.

 


Ibrahimovics andra mål mot the Saints var en straff i den andra halvleken, svensken har tagit över straffansvaret från kaptenen Wayne Rooney. "Vi pratade för ungefär två veckor sedan om det så det var ingen förvirring," sa han. "Det bestämdes långt innan, det hände inte ute på planen."

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards