Direktlänk till inlägg 17 april 2017

OJ VILKEN SKÖN SEGER MOT CHELSEA, BELGISK AFTON, BEER GARDEN OCH EN DEL ANNAT SMÅTT OCH GOTT

Av Mikael Holmkvist - 17 april 2017 22:29

Anderlecht och Chelsea


Skärtorsdagen inleddes med en fin brunch på lokala vattenhålet i hemstaden.

 

 

  

Bönor på rostad macka, stekt ägg och Guinness sätter alltid fin fart på buken och drar igång ett antal sköna gasbildningar inombords. Så efter den bastanta starten fick det bli en liten skogspromenad innan jag återvände till detta briljanta ställe. Då sken vårsolen och det var dags att börja hälla i sig Stella ute på deras helt suveräna Beer Garden.

 

 

Dagen till ära körde de belgisk afton, så efter den stadiga brunchen blev det belgiskt för hela slanten i form av nygräddade våfflor och Stella.

  

Tyvärr levde väl sedan matchen inte riktigt upp till den sköna uppladdningen. Jag tyckte vi var det bättre laget och Mchitarjans mål kan komma att visa sig bli riktigt viktigt. Men vi behöver ju ofta, vilket vi sett prov på många gånger den här säsongen, tio chanser för att göra ett mål, medan det räcker med ett koncentrationsuppehåll defensivt för att motståndarna ska straffa oss. 1-1 är ingen katastrof att ta med sig till OT, men lite irriterande är det med tanke på att vi kunde ha avgjort dubbelmötet där nere redan, nu har vi istället gett dem något att kriga för. Förhoppningsvis har vi tillräckligt med kvalitet för att smiska upp dem rejält hemma i Manchester på torsdag, för inte imponerade de särskilt mycket på mig.

 

 

Raskt vidare till gårdagen och ligaledarna hemma. När jag såg startelvan så blev jag lite fundersam, men oj vilken jäkla taktisk fullträff. Det var riktigt roligt att se. Det handlade alltså inte om någon bussparkering eller så, tvärtom. Vi plockade bort deras offensiva hot på ett helt briljant sätt och anföll dem med SNABBA kontringar. Härligt att se Bailly och Rojo skaka om skithuset Costa så effektivt också och oj vilka sår Rashford rev upp i deras försvar.

 

 

De kalla vindarna och Långfredagens snöstorm hindrade inte ännu ett besök i Beer Garden för att stånka i sig några fina Mariestads Påsköl innan avsparken vankades.

 

Sedan var det bara att plocka ihop en bricka med godsaker strax innan 17:00 och bege sin in i rummet där United-matcherna visas:

 

Så med en hel del eldvatten innanför västen avnjöts den här matchen med ett stort leende på läpparna - vilken perfekt söndag det blev! Underbart att se José och grabbarna trycka till sina belackare så brutalt hårt och ge oss lite nödvändigt självförtroende inför fortsättningen. Dessutom fixade det här resultatet en viss spänning i den absoluta toppen också, kan Tottenham hinna ifatt Chelsea? Inte en aning, och jag bryr mig inte särskilt mycket heller. Nu är jag bara lite bakis och jävligt glad över prestationen som gubbarna bjöd på igår, nu är det full laddning för torsdagens retur i  Europa League - Come on United!

 

 

 

Den moderna fotbollen del 8,789,971

Det är många som frågar varför jag aldrig åker över till England och ser United live på plats längre. Svaren på den frågan är väl egentligen den moderna fotbollen och all skit den drar med sig. Jag skulle helt enkelt ha svårt att avnjuta en matchdag i sällskap av något sånt här (på plats vid gårdagens match mot Chelsea):

 

 

 

Half-n-half-halsdukar, Grönt och gult i kombination med en överfull shoppingpåse från the Megastore, selfiepinnar, idioter som tror att de jobbar för Sky eller Viasat och ska filma saker i matchen med mobilkameran, statusuppdateringar på sociala medier om att titta på mig, se mig, se mig, se mig, o.s.v Det är inte så jag vill uppleva fotbollen.

 

 

Att det dessutom övervakas och bestäms vad som får sjungas eller gapas på en arena, det hade nog inte ens Orwell kunnat få ihop i sina böcker. Runt 20 minuter in i gårdagens match gick det ut en annonsering på OT om att polisen höll på att undersöka homofobiska läktarsånger, vilket var en respons på United-fansen som sjöng "Chelsea rent boys."

 

 

Inte nog med det, på the family stand hade Aeroflot försett publiken med sådana där vedervärdiga klappor som man ser hos mupparna på läktarna i Leicester. Folk som hade fått dem på sina platser hade dessutom inga problem att använda dem, stolt stod de upp och "klappade" med dessa satans verktyg när Rashford byttes ut. Då självmedicinerade jag Guinness så att pissblåsan var på väg att sprängas, allt för att överleva den vedervärdiga synen.

 

 

 

The Sun och lat journalistik

I förra veckan (11:e april) visade the Suns skvallerhörna hur lata journalister kan vara ibland (ganska ofta). I deras skvallersektion skickade de ut den här artikeln:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/17/11436509-zlats-good-news-zlatan-ibrahimovic-forvantas-skriva-pa-nytt-kontrakt-med-manchester-united-inom-de-kommande-tva-veckorna-detta-enligt-rapporter/

 

 

The Sun 11:e april:

 

 

Zlatan Ibrahimovic förväntas komma att signera ett nytt kontrakt med Manchester United under de två kommande veckorna, detta enligt rapporter.

 

 

Verkligen? Vilka rapporter?

 

 

Franska nyhetsbyrån TMW påstår att Ibra kommer stanna för en andra säsong på Old Trafford då ett kontrakt kommer skrivas på inom två veckor.

 

 

Om vi utelämnar det faktum att TMW inte är franskt utan italienskt så kan det vara sant, eller inte sant, men samma organ - och exakt samma skribent - hade den här veckan för exakt ett år sedan en annan stor Exklusiv nyhet om Zlatan: nämligen att han hade bestämt sig för att stanna i Paris. Ooops...

 

 

Caveat emptor, som romarna säger.

 

 

ESCLUSIVA TMW - Ibrahimovic-Manchester United, rinnovo più vicino

10.04.2017 09.20 di Alessio Alaimo Twitter: @alaimotmw

 

 

EXCLUSIVE TMW - Ibrahimovic wants one more year with PSG

13.04.2016 12:40 of Alessio Alaimo Twitter: @alaimotmw

 

 

Det kan absolut visa sig att detta stämmer, men när t.o.m jag enkelt kan kolla upp var "nyheten" kom ifrån så kanske man kan förvänta sig att en jättetidning som the Sun skulle kunna ha liknande resurser. Bara en så enkel grej som att få nyhetsbyråns hemland rätt klarade de inte av i det här fallet.

 

 

 

Har "Pizzapojken" fattat till sist, eller är det bara snack?

Ni vet alla att jag har varit väldigt kritisk mot Luke Shaw och hans inställning och förmåga att kasta bort en karriär i en av världens största fotbollsklubbar för att istället ploja runt med några nötter från Southampton, spela Playstation oh käka hämtpizza. Så jag får lov att säga att jag blev lite positivt överraskad när jag läste Geoff Shreeves intervju med vänsterbacken för Sky Sports i helgen. Ni hittar den här:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/17/11436516-luke-shaw-pratar-om-vilken-inverkan-jose-mourinho-och-gary-neville-haft-pa-hans-man-utd-karriar/

 

 

Jag tror inte på ett ord av vad han säger förrän han börjar visa det kontinuerligt ute på planen. Att han har talang är väl inget att snacka om, men det räcker som sagt var inte inom den professionella fotbollen. Dessutom trodde jag att han var för korkad och arrogant för att ens inse vad fan det var han höll på med. Men här erkänner han ju det jag har rapporterat hela säsongen, att hans attityd på träningarna varit usel och att han bara glidit fram, betett sig som ett rövhål vid sidan av planen och trott att han skulle vara given att spela ändå. Men så funkar inte Mourinho. Och efter att ha fått sin fysiska status ifrågasatt av tre olika managers verkar det som att polletten till sist trillat ner. Om det är tillräckligt för att övertyga portugisen om att han bör ha en framtid i United, det vet jag inte, men nu verkar han i alla fall ha insett problemet och säger sig vara beredd att göra något åt det. I hans fall får det ses som väldigt positivt (synd att det ska behöva ta två-tre år att fatta bara).

 

 

Så tills han har visat att han menar allvar säger jag som Debbie Callahan i Polisskolan: "Talk is cheap!"

 

 

 

That boy Ronaldo...

En man som inte behöver oroa sig för sin fysiska status är Cristiano Ronaldo. Man kan säga mycket om den insmorda portugisen, men fy fan vilken fotbollsspelare han är. Jag slog mig faktiskt för ovanlighetens skull ner och tittade på Bayern München v Real Madrid förra veckan. När man ser sådana matcher så förstår man att ja, vi har en bit kvar innan vi kan säga att vi tagit oss tillbaka till den absoluta toppen av europeisk fotboll.

 

 

På Allianz gjorde marängernas nummer 7 ytterligare två mål och blev därmed den första spelaren att nå 100 gjorde mål i klubbturneringar arrangerade av UEFA. Och det hela började för 11 och ett halvt år sedan (9:e augusti 2005), för Man United hemma mot Debreceni och sen, ja sen har det bara fortsatt:

 

 

Och det är ju inte enbart sopor han har bakom sig på listan heller:

 

 

Flest gjorda mål i klubbturneringar arrangerade av UEFA (*fortfarande aktiv):

1. Cristiano Ronaldo* - 100 mål (143 matcher)

2. Lionel Messi* - 97 (118)

3. Raúl González - 76 (158)

4. Filippo Inzaghi - 70 (114)

5. Andrej Shevchenko - 67 (142)

6. Ruud van Nistelrooy - 62 (92)

7. Gerd Müller - 61 (69)

8. Henrik Larsson - 59 (108)

Thierry Henry - 59 (140)

10. Zlatan Ibrahimović* - 56 (136)

11. Eusébio - 54 (70)

12. Alessandro Del Piero - 53 (129)

13. Karim Benzema* - 51 (93)

14. Didier Drogba - 50 (102)

Klaas-Jan Huntelaar* - 50 (82)

 

 

Statistiken inkluderar kvalmatcher, gruppspel och slutspel i Europacupen (inklusive UEFA Champions League), UEFA Cupen/UEFA Europa League, UEFA Supercupen och UEFA Intertotocupen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards