Direktlänk till inlägg 20 april 2017

MANCHESTER UNITEDS MOURINHO TITTAR BORTOM ANDERLECHT MOT EUROPA LEAGUE-FINALEN

Av Mikael Holmkvist - 20 april 2017 12:49

• Mourinhos lag spelar returmötet i kvartsfinalen idag torsdag

 

• "Det kommer bli den perfekta finalen för Manchester United", säger Mourinho om finalen

   

José Mourinho sade att klubbkaptenen Wayne Rooney måste visa managern "något positivt" för att få en plats på bänken mot Anderlecht. Fotograf: Matthew Peters/Man Utd via Getty Images

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, torsdag 20 april, 2017:

 

 

Det finns en möjlighet, rest i José Mourinhos närvaro under onsdagen, som skulle innebära en fin sidoberättelse för Manchester United om deras status som det enda engelska laget kvar i de europeiska turneringarna skulle sträcka sig hela vägen fram till Europa League-finalen.

 

 

Vilket sätt skulle vara bättre, trots allt, för Zlatan Ibrahimovic att koreografera sitt eget farväl på än en europeisk final på Friends Arena i Stockholm, arenan där en staty över svensken ska resas? "För Zlatan skulle det vara fantastiskt att spela finalen i Stockholm, i hans land," höll Mourinho med om. "Det skulle vara underbart."

 

 

Det fanns en liknande debatt 2002 när Sir Alex Ferguson - beskriven i en tidning då som Mannen Som Inte Kan Sluta - försökte nå en Champions League-final på Hampden Park i Glasgow. Till sist blev det hypotetiskt, för United förlorade på bortamål i deras semifinal mot Bayer Leverkusen. Men Mourinho tänker redan på att vara i Sverige den 24:e maj.

 

 

"Det kommer bli det perfekta slutet på säsongen," sade han. "En svår säsong, många matcher, försöket att bygga ett lag, försöket att återfå en viss mentalitet, försöka avsluta säsongen med att spela en europeisk final. Det kommer bli det perfekta slutet för Manchester United."

 

 

Men låt oss ta saker och ting i sin rätta ordning, först måste de slå ut Anderlecht i kvartsfinalen, där Mourinho fortfarande är irriterad och menar att returmötet skulle ha fått en känsla av "en träningsmatch" om hans lag hade varit mer kliniskt i sina avslut i Bryssel förra veckan.

 

 

1-1 resultatet har placerat dem i en styrkeposition och utifrån bevisen från det första mötet skulle det vara en rejäl chock om Mourinhos försök att vinna en andra pokal för sin klubb skulle ta slut under strålkastarna på Old Trafford. Samtidigt är det förmodligen rättfärdigat att han tycker att hans lag kunde ha gjort livet enklare för sig själva.

 

 

"Matchen var enkel att döda," sade han. "Laget hade matchen i sin händer och dödade inte matchen. Om vi hade vunnit med 3-0 skulle det bli en trevlig match nu och jag skulle ha kunnat spela några av de yngre grabbarna utan någon press."

 

 

Istället kommer han tvingas ta ut ännu en stark XI:a efter söndagens vinst mot Chelsea, som förmodligen var deras bästa uppvisning på Old Trafford under någon manager sedan Ferguson gick i pension 2013. "Det var en väldigt bra insats," sade Mourinho. "Vi rörde de rätta punkterna. Laget var väldigt intensivt och snabba att återta bollen. Jag tycker alltid att fotboll handlar mycket om motivationsnivåer och, såklart, att möta ledarna är alltid en utmaning. Vi nådde den nivån av koncentration och intensitet mot Chelsea för att vi startade från minut ett."

 

 

När hans spelare dök upp för deras träningspass på planerna på Carrington siktade man Wayne Rooney leda från fronten. Rooney har skadat båda vristerna nyligen och 31-åringen har helt enkelt inte åldrats lika bra som Ibrahimovic eller många andra 30-åringar med samma yrke. "Han har inte haft stora [skade] problem under säsongen," sade Mourinho, "men han har haft några små problem och ibland när man når en viss ålder... jag säger inte att han är gammal - vi har äldre spelare, det finns många äldre spelare i fantastisk form - men när du når en viss ålder, då är det lite svårare att återhämta sig."

 

 

Planen, enligt Mourinho, var att inkludera Rooney bland avbytarna, men bara om managern sett "något positivt" på träningarna och det här var ännu en nyhetskonferens som lämnade intrycket att Englands f.d lagkapten - titeln används nu i formen för dåtid med tanke på några av Gareth Southgates kommentarer på sistone - gradvis håller på att fasas ut från klubben där han har gjort flest mål av alla spelare genom tiderna.

 

 

"Vi har sju matcher kvar att spela i Premier League, plus en, tre eller fyra i Europa League, så vi kan gå till 10 eller 11 matcher," sade Mourinho. "Vi har inte många spelare. Vi förlorade spelare i januari-marknaden när vi inte plockade in någon och vi förlorade spelare [p.g.a. skador] under landslagsveckan. Vi behöver alla vi kan ha. Förhoppningsvis kan han [Rooney] vara en hjälp."

 

 

 

Manchester United (4-2-3-1, möjlig startelva): Romero - Valencia, Bailly, Rojo, Darmian - Carrick, Fellaini - Mchitarjan, Pogba, Young - Ibrahimovic.

 

 

Anderlecht (4-2-3-1, möjlig startelva): Ruben - Appiah, Kara, Spajic, Acheampong - Tielemans, Dendoncker - Chipciu, Stanciu, Bruno - Teodorczyk.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards