Direktlänk till inlägg 20 april 2017

TERRACE TALK: BRUMMANDE PIP NEVILLE KASTAR UPP FRESTANDE DAVID DE GEA KONSPIRATIONSTEORI

Av Mikael Holmkvist - 20 april 2017 12:52

AV: Richard Kurt, the Irish Examiner, måndag 10 april, 2017

 

 

Uniteds fans brukar se efter sina gamla lirare. Alla ex-spelare som inte gjort något som sänkt respekten för dem under deras tid på Old Trafford kan vanligtvis räkna med att de Röda kommer backa upp honom under hans framtida äventyr, eller åtminstone ge honom tvivlets fördel.

 

 

 

Men lilla "Pip" Neville testar svårt tålamodet även hos de bästa av oss. Låt oss utelämna det skamlösa sättet på vilket han hoppade ombord på den lukrativa Class of '92-varumärkesbandvagnen på, trots att han faktiskt inte hade varit med i det berömda ungdomslaget.

 

 

Hans försvårande banala och brummande tv-kommentarer är ett ordstäv för allt som är fel med de Gamla Pojkarnas Nätverk inom media, och hans frekventa grodor har blivit halvlegendariska.

 

 

Men varje trasig klocka har sitt ögonblick och Pip pep ur sig en frestande konspirationsteori igår kväll om att David de Geas frånvaro i Sunderland kunde ha mer att göra med att han är instabil än skadad.

 

 

Jag har ingen aning om huruvida det är sant eller inte - men det var en trevlig överraskning att höra en sådan knähund åt etablissemanget komma ut med det så rakt på sak, och så djärvt. Inte minst då det har varit en vecka då man blivit ilsken på kommentatorer och f.d proffs, som alla har ställt upp sig för att berätta för Mourinho vad hans jobb är när det gäller hanteringen av Luke Shaw.

 

 

Well, så mycket för experter och deras vetskap från insidan: Shaws inspirerade reaktion på Josés sluga sparkar upp i hans pizza-vadderade bakdel verkade demonstrera att Mourinho ibland vet vad han håller på med. Och att personer som Phil Thompson bör hålla sina näsor borta från andra klubbars förehavanden.

 

 

Inte för första gången den här säsongen har ett tidigt rött kort och därefter knäckta motståndare betytt att "inlärda läxor" kanske inte är till så stor användning för oss - förutom den självklara som Luke Shaws insats lärde oss.

 

 

Kanske är en annan läxa att när man nästan spräcker ett blodkärl innan avspark för att du har sett att Fellaini bär kaptensarmbandet, så överreagerar man en aning. Lagkaptenen "gjorde ett jobb", som de säger nuförtiden, men det hindrar inte de flesta av oss att önska att han snart kommer få arbetslöshetsunderstöd.

 

 

En match som den igår är precis vad doktorn ordinerade när man har en vecka som vår framför sig. Tre fina mål som tog bort all nervositet; ingen anledning att förta oss själva för att få fram resultatet; och spelare som verkligen behövde en individuell självförtroendeinjektion fick precis det (Shaw, Rashford och Mikhi).

 

 

Apropå det så understryker ligatabellen tydligt nu det jag påpekade förra veckan: att topp fyra är väldigt uppnåeligt om de behåller deras fokus och inställning, istället för att bli alltför distraherade av Europa. Vinn matchen vi ligger efter och vi har endast en poäng upp till City - och sen kommer derbyt, vilket erbjuder oss ett pris i form av en Mancunian omkörning.

 

 

Jag har nästan övertygat mig själv här, tills jag påminde mig själv om vad som väntar i helgen då vi stapplar tillbaka från vår vårglädje till spritfyllda Bryssel. Matchen mot Chelsea är helt klart det största hindret vi står inför från nu och fram till sommaren, och allt förutom oavgjort lär ha en psykologisk inverkan.

 

 

Det kommer finnas all möjlig medianonsens om Mourinho och "hämnd" inför matchen, vilket jag litar på att José kommer utnyttja endast för att lätta på trycket på spelarna. Om det är ok för Phil Thompson och hans brokiga skara häxfinnande generaler, såklart.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards