Alla inlägg den 9 mars 2017

Av Mikael Holmkvist - 9 mars 2017 14:11

 

Hermann Göring flankerad av Prins Gustaf Adolf och Gustav V.




Då var det så dags att ta sig an Rostov på bortaplan. Endast 238 Röda kommer befinna sig på läktarna vid kvällens match, detta till stor del p.g.a den korta tiden mellan lottningen och matchen och det tidskrävande jobbet med att fixa visum till Ryssland. Just nu är klockan 14:44 och det återstår fyra timmar och 16 minuter till avspark, men ännu har jag i alla fall inte behövt läsa om något överfall från Rostovs huliganer på några tillresta United-fans.

 Ni som läser här regelbundet vet ju att jag efter lottningen skrev några rader om Rostovs firma och "den nya tidens huliganer", annars hittar ni texten här:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/02/25/11420601-en-liten-titt-pa-rostov-och-nagra-av-dem-som-foljer-klubben/



Men igår gick det att läsa att en av ambassadörerna för fotbolls-VM 2018 i Ryssland har gått ut på Instagram och försökt lugna de engelska fansen, detta genom att försäkra dem om att ryssarna har upprättat en het linje om de stöter på problem! Hur den linjen skulle hjälpa om de springer in i ett eventuellt bakhåll är fortfarande lite oklart, men det ska i alla fall finnas juridisk hjälp att få EFTERÅT, om man stöter på några problem:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/03/09/11424479-call-me-maybe-rysk-skonhet-har-satt-upp-en-hjalplinje-for-de-238-manchester-united-fansen-som-akt-till-ryssland-for-att-se-europa-league-matchen/


 

Här ovanför ser ni en bild på Rostovs plan på deras Olimp-2 stadion. Mourinho har redan uttryckt sitt missnöje med den och skulle helst ha velat spela kvällens match någon annanstans. Det finns självklart en skaderisk när man spelar på vinterfrusna och slitna planer, men med tanke på att vi har en del snöflingor i vår trupp, så hoppas jag att portugisens ord inte ses som en ursäkt för att inte ge sitt yttersta bland vissa av spelarna i dagens matchtrupp.



Dessa mångmiljonärer är såklart vana vid att spela på planer som mer påminner om golfgreener, men som professionell fotbollsspelare tycker jag att man måste kunna anpassa sig, inte lägga en massa onödigt fokus på hur planen ser ut, utan gå ut och göra jobbet som krävs. Föreställ er vad vissa av dessa mjukvaror hade sagt om planen i Belgrad 1958. Ser man på det från den vinkeln blir det rent komiskt. På den tiden var en vintrig flygresa ut i Europa verkligen något av en svår prövning, men de var ändå desperata att få flyga hem och ta sig an ligaledarna Wolves. Föreställ er Bill Foulkes gnälla på den långa resan och vara för "trött" för att spela följande lördag, eller i det här fallet måndag kväll. Jag menar Duncan Edwards vaknade för fan upp på intensivvårdavdelningen och ville inget annat än att få spela matchen!

 


Det är två helt olika världar jag jämför, det är jag fullt medveten om, men det visar också vad alla miljoner och allt gulligullande med dagens fotbollsspelare gör. "Usch, det regnar lite idag och blåser småsnålt, jag tycker det drar lite i baksidan av låret, tror jag går in och kör 20 minuter på testcykeln istället och sedan duschar varmt."



Jag ska villigt erkänna att jag har noll koll på Rostov inför kvällens match. Tydligen rankas de lägst av alla klubbarna som är kvar i Europa League, men vi ska inte glömma att de har slagit Bayern München (3-2) och Ajax (4-1) hemma den här säsongen i Champions League.





Självklart finns det även historiska infallsvinklar på staden Rostov. Det var t. ex där som Hitler och hans nazistarméer åkte på sitt första rejäla bakslag i andra världskriget.



Det kan inte ses som någon statshemlighet att jag avskyr kungahuset. Det finns många anledningar till det och en av dessa är deras tassande kring nazismen. Att det finns många kopplingar mellan dessa ändtarmar och "Tysklandsvännerna" (för att använda ett Sverigevänligt språk om nazisterna) är ett faktum, men hittills har de klarat sig undan utan att behöva gå ut och kraftfullt fördöma dessa kopplingar. Man ska självklart inte straffas för vad ens släktingar har gjort, men som offentlig person och mottagare av enorma skattepengar kan det ju någonstans kanske ligga i deras eget intresse att fullständigt ta avstånd från detta, om det nu inte är så att...



Hursomhelst så skickade i oktober 1941, fyra månader efter att Nazityskland invaderat Sovjetunionen, kukens farfars far, Gustaf V, ett privat brev till Adolf Hitler där han tackade honom för att han beslutat att slå ned den "bolsjevikiska pesthärden" och gratulera honom till "den redan uppnådda framgången" på östfronten.



Snacka om att det rojalistiska benranglet var livrädd för den "Röda faran", vilket i sig inte är så konstigt. Med ett Rött styre hade ju hans tid som inflytelserik person varit över.



Och analtrynet den femte hade ju faktiskt rätt i sin beskrivning. För till en början rullade ju nazisterna över allt motstånd och deras prognoser om att få fira en tysk jul i Moskva julen 1941 såg ut att stämma ganska väl överens med utvecklingen österut.



Men tack och lov så vändes ju det här oerhört allvarliga läget och den ryska björnen kunde senare jaga ut nazisterna och fullständigt förnedra Hitler. Och det första steget mot den segern togs just i Rostov, i ett slag som inleddes den 21:a november 1941, mellan den anfallande tyska 11:e armén från Armégrupp Süd (förstärkt av den 3:e rumänska armén) och den försvarande sovjetiska 56:e armén.



Till att börja med intogs Rostov av tyskarna, men drygt en vecka senare påbörjade de Röda en motoffensiv som fick den 1:a tyska pansargruppen att retirera 70 km västerut och det innebar Tysklands första riktiga nederlag i kriget, ett nederlag som resulterade i att fältmarskalk Gerd von Rundstedt avsattes av Hitler då han motsatte sig führerns order om att inte retirera, trots att det i praktiken var omöjligt att hålla staden. Efter den Röda segern började Georgij Konstantinovitj Zjukov och hans mannar att känna av segervittringen och trots att Tyskland och dess allierade kom tillbaka och erövrade Rostov 1942, som en del av Operation Blå, och sedan höll staden fram till 1943, då Röda armén befriade staden, så vet ju de allra flesta hur kriget på östfronten slutade.



Förhoppningsvis kan de Röda skörda ännu en tung seger i Rostov ikväll.

Av Mikael Holmkvist - 9 mars 2017 14:00

Victoria Lopireva är en ambassadör för VM 2018 och hon hoppas kunna lugna United-fansens bekymmer

   

Victoria Lopireva är en rysk ambassadör för VM 2018. Rostov brud 4

 

 

 

 

AV: Richard Forrester, the Sun, onsdag 8 mars, 2017:

 

 

JOSE MOURINHO må ha en del allvarliga funderingar gällande Manchester Uniteds Europa League-match men fansen behöver inte oroa sig.

 

 

De Röda Djävlarna ska på torsdag möta Rostov i Ryssland och det finns en risk för skador p.g.a deras stenhårda plan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Och medan spelarna ska försöka skydda sig själva kan de tillresta 238 United-fansen komma att få möta några av Rysslands ökända huliganer.

 

 

Men inte utan hjälp av den ryska PR-skönheten Victoria Lopireva som erbjuder en stöttande het linje för fans som råkar ut för konflikter.

 

 

Den blonda modellen, som är ambassadör för VM nästa år och föddes i Rostov, gick igår ut på Instagram och postade en lång text där hon bad fotbollsfansen att vara vänliga och toleranta.

 

 

Tillsammans med en bild på sig själv skrev hon: "Innan matchen bad jag den ryska fotbollens Premier League att fixa ett stöd för Manchester Uniteds fans som anländer till vår underbara stad till UEFA Europa League-matchen mot FC Rostov.

 

 

Den ryska modellen har satt upp en het linje för Manchester Uniteds och Rostovs fans.

 

 

Jose Mourinho är orolig gällande planens skick... men Victoria Lopireva vill lugna fansens bekymmer.

   

Victoria Lopireva har inga problem med att underhålla sina Instagram-följare.

   

Englands fans fick utstå en hel del trubbel mot ryska huliganer i Frankrike 2016. 

   

Enorma bekymmer kvarstår gällande planens skick i Ryssland.

 

 

"Om någon konflikt eller några tveksamheter uppstår kan alla fans kontakta vår heta linje och få professionell juridisk hjälp på både ryska och engelska.

 

 

"Heta linjen: För Manchester United-fans +7 (499) 215 20 14."

 

 

Englands fans stötte på enorma problem från de ryska huliganerna under EM 2016-turneringen i Frankrike.

 

 

Och då VM arrangeras i Ryssland nästa år finns det fortfarande stora bekymmer för att landets "ultras" kommer orsaka kaos över hela landet.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards