Alla inlägg den 21 mars 2017

Av Mikael Holmkvist - 21 mars 2017 14:34

Igår (måndag 20/3) dök det upp en artikel i Chicago Tribune om att Bastian Schweinsteiger är klar för stadens MLS-klubb, Chicago Fire:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/03/21/11428199-fire-varvar-tyska-stjarnan-bastian-schweinsteiger-fran-manchester-united/




Och det har visat sig stämma, för idag (tisdag 21/3) gick även Uniteds officiella hemsida ut med det:

   



Personligen är jag glad att det händer nu direkt. Han finns inte med i José Mourinhos planer, han håller inte nödvändig klass och jag är säker på att ekonomiavdelningen jublar. Enligt rapporter från flera seriösa medier satt tysken på en veckolön på £200,000 (2,19m kr)!



Jag ska ärligt erkänna att jag blev både glad och uppspelt när United annonserade att tysken var klar för de Röda den 13:e juli 2015. Det fick mig att på pigga ben besöka Lidl och Systemet för att inhandla lite tyska delikatesser att fira det hela med:

 

 

 

Men sedan blev det inte så mycket mer att glädjas åt av tysken. Bayern München hade helt enkelt gjort en riktigt bra affär. De lyckades få några miljoner för en spelare som hade passerat toppen och inte skulle kunna hjälpa dem längre. Missförstå mig inte, han har varit en fantastisk fotbollsspelare. Men han är det inte längre och tyvärr var han det inte heller när han skrev på för oss.



Han gjorde såklart en del nytta och sa kanske en del bra saker till våra yngre spelare i omklädningsrummet och ute på träningsplanen. Men med tanke på att dagens ungdomar tror att de har etablerat sig som världsstjärnor om de får träna med seniorlaget, så vet jag inte hur mycket de lyssnade.



Många beundrar honom för hans professionalitet. Men jag håller inte med där, visst, han har inte kritiserat Mourinho eller klubben eller "skakat om skutan" på något annat sätt efter det stod klart att han inte ingick i portugisens planer. Men snacket om att han har skött sig utomordentligt, hållit tyst och bara tränat för att vara redo för match köper jag inte. Man kan inte kalla honom vältränad bland den yttersta eliten av fotbollsspelare, han ser ut att bära på några kilon för mycket och det är inte direkt så att han fått vända på pengarna i slutet av varje månad för att få lönen att räcka till. Jag trodde att han hade mer att erbjuda, det hade han inte, så jag kommer inte sakna honom.




Men jag tror i alla fall att jag har identifierat den riktigt stora vinnaren i den här affären:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/03/21/11428195-korvstaden-ett-smakprov-av-paulina-kottmarknadens-bratwurst/




Som vanligt uttrycker ordsmederna på Red Issue det hela mycket bättre än vad jag är kapabel till:


 

(Från Chicago Tribune-artikeln): The Fire värvade i måndags Schweinsteiger från Manchester United då de slutförde en aktion som injicerar trovärdighet och internationell stjärnkraft i en klubb under återuppbyggnad som har slutat sist i tabellen de två senaste säsongerna.

R.I: Det är exakt vad du behöver när du ligger sist i ligan; en tjock, korv-mumsande kraut, på en extremt välbetald förlängd semester.


 

(Medarbetare på R.I): Jose klagar på antalet matcher, vi har två mittfältare borta för tillfället och han låter en annan gå nu. Antar att vi ska börja vänja oss vid 6 försvarare på planen samtidigt.

R.I: Har du sett Schweinsteigers jävla tillstånd? Han har samma storlek som en liten måne för i helvete, en fullständigt värdelös, svettig röra. Har du stannat upp och funderat på varför inte en enda jävel kom in och ville köpa honom när Mourinho offentligt sade att han inte skulle komma i närheten av United-truppen? Den här flytten är till USA:s motsvarighet till Sunderland för fan. Det är den lata fittans nivå nu, inte att spela för United, oavsett vilka skador eller avstängningar vi har.



Det är ännu en klockren poäng från dem. Bayern har gnällt över vår behandling av Bastian, varför köpte de inte tillbaka honom då? Och varför har inget hyfsat europeiskt lag visat något konkret intresse för tysken? Svar på ett vykort tack.

Av Mikael Holmkvist - 21 mars 2017 14:27

 

Den nya Chicago Fire-mittfältaren är en av Tysklands största fotbollsspelare, en ledare som hjälpte till att ge landet VM-guld i turneringen 2014.

 


 

 

AV: Rich Campbell, Chicago Tribune, måndag 20 mars, 2017:



Mer än fyra månader efter det att Fire's uppvaktning av Bastian Schweinsteiger hettade till under en lunch på en italiensk restaurang i England kommer den dekorerade tyska mittfältaren nu officiellt att flytta till MLS.



The Fire värvade i måndags Schweinsteiger från Manchester United då de slutförde en aktion som injicerar trovärdighet och internationell stjärnkraft i en klubb under återuppbyggnad som har slutat sist i tabellen de två senaste säsongerna.



Schweinsteiger, 32, kommer till Chicago som endast den andra regerande världsmästaren till MLS. Han kan komma att sluta upp till tränaren Veljko Paunovics lag i mitten av nästa vecka, beroende på hans P1-visumansökan och ett fystest.



"Vi adderar någon som har vunnit på alla nivåer, inklusive de allra högsta nivåerna och han har gjort det på ett sätt som är förenligt med våra värderingar," sade Fire's general manager Nelson Rodriguez. "Vi som klubb kommer nu tvingas att hålla oss själva till en högre standard, en ansvarsnivå. Tidigare tycker jag vi kunde tillfredsställa oss med vad som är känt inom landet. Nu måste vi lyfta till en standard som är satt mer internationellt."



Schweinsteiger skrev på ett ettårskontrakt som designerad spelare som garanterar honom $4,5 miljoner (42,04m kr) under 2017, detta enligt en källa nära laget. Avtalet gör honom till en av de 10 bäst betalda spelarna i MLS och inkluderar ett ömsesidigt alternativ för åtminstone ett år till.



Han är den senaste europeiska tungviktaren att förlänga sin klubbkarriär i USA, och han tar med sig ett CV som matchar samtliga de största stjärnorna i MLS.



"Under hela min karriär har jag alltid sökt möjligheter där jag hoppats kunna ha en positiv inverkan och hjälpa till att göra något fantastiskt," sade Schweinsteiger i ett uttalande via klubben. "Min flytt till Chicago Fire är inget annorlunda. Genom mina konversationer med Nelson och Pauno är jag övertygad av klubbens vision och filosofi och jag vill hjälpa dem med det här projektet."



Schweinsteiger har gjort 24 mål på 121 framträdanden i sin karriär för det tyska landslaget, vilket även inkluderar en start i deras vinst mot Argentina i VM-finalen 2014. Hans 13 säsonger för Bayern München inkluderade Champions League-titeln 2013 och åtta ligatitlar i Tysklands högsta division. Han vann även utmärkelsen Årets spelare i Bundesliga 2013.



"I omklädningsrummet kommer han vara en enorm förebild som mästare," sade Paunovic. "Han är fortfarande någon som kan visa det på planen och (demonstrera) hur våra killar måste arbeta, förbereda sig, uppträda, tänka och arbeta tillsammans för att nå den nivån."



Att hålla kontraktet på ett år hjälpte till att knuffa överenskommelsen över mållinjen, sade Rodriguez. Då MLS-säsongen har börjat och the Fire har fått en 1-1-1 (en vinst, en oavgjord och en förlust) start ville ledningen få honom ombord så fort som möjligt. The Fire hade hoppats kunna värva honom innan säsongen, men Manchester United var motvilliga att släppa en kvalitetsreserv, trots att hans speltid var knapp.



Schweinsteiger hamnade utanför Uniteds planer när Jose Mourinho tog över i maj 2016. Sent förra sommaren gav den omtalade engelska klubben the Fire tillstånd att börja utforska en flytt, sade Rodriguez.



När Schweinsteiger - som är gift med den pensionerade tennisspelaren Ana Ivanovic - och Paunovic i november fotograferades på restaurangen Piccolino i utkanten av Manchester började fotbolsvärlden spekulera om att Schweinsteiger var på väg bort från Premier League. Det visade sig att det mötet byggde bron.



Paunovic och Schweinsteiger pratade i flera timmar den dagen gällande vad the Fire hoppas kunna bygga upp, Paunovics korta spelarkarriär i MLS och vad Schweinsteiger fortfarande hoppas kunna uppnå som spelare. Deras lunch slutade först när Schweinsteiger uttryckte en oro för att Paunovic skulle missa sitt flyg den kvällen.



"Konversationen var så spontan, så naturlig och så inspirerande för båda sidor," minns Paunovic. "Vid ett tillfälle blev det en väldigt personlig konversation. Jag tror även att det hjälpte båda sidor att förstå hur vi kan hjälpa varandra och hur mycket värde vi kan få från detta för båda sidor."



Det finns en nyfikenhet utifrån gällande Schweinsteigers form p.g.a hans långa frånvaro från Uniteds startelva. Men för Paunovic och Rodriguez lättade den tveksamheten den 29:e januari när Schweinsteiger gjorde ett mål och ett assist i Uniteds 4-0 seger mot Wigan i FA Cupen.



Han har spelat som inhoppare i endast en match sedan dess och han har inte figurerat i någon Premier League-match under hela säsongen, men Paunovic är bekväm med att Schweinsteiger har tränat för att vara redo för matchspel.



"Vi vet att det kommer ta lite tid och omställning för honom att komma till den nya ligan, med nya tränare och allt," sade Paunovic. "Vi vet också att vi kan lita på hans kapacitet att anpassa sig och att göra det snabbt."



Om inte alltför länge förväntar sig Paunovic att Schweinsteigers skickliga första touch och passningskreativitet ska hjälpa the Fire's anfall.



"Han kan producera saker som få spelare i världen kan göra," sade Paunovic. "Han ser (saker) som ingen annan ser. Han öppnar ögonen på fansen, där du kan höra folket säga, 'Wow!'"



T.o.m innan Schweinsteiger under de kommande veckorna kommer att dra på sig sin berömda tröja nummer 31 kan fotbollsvärlden komma att titta på the Fire's dyra nyförvärv och säga samma sak.

Av Mikael Holmkvist - 21 mars 2017 14:21

AV: Blake Royer, chicago.seriouseats.com, april, 2014:

 

 

[Fotografier: Blake Royer]

 

 

 

 

Paulina Köttmarknad (ofta refererad till endast som "Paulina") är en av Chicagos mest berömda slakteributiker, och möjligtvis en av stadens bästa. Paulina är känt bland principfasta kockar, korv-fantaster och i princip alla som haft en grillfest i staden Chicago. Deras stora urval av högkvalitativa produkter till resonabla priser matchas endast av deras stiliga service och stora team av kompetenta och vänliga slaktare.

 

 

Vid sidan av ett fullt urval av färskt kött har Paulina massiva lådor med hemlagad korv, för att inte nämna alla rader av kylskåp och frysar i hela affären som är fyllda med andra matgrejor - en del vanliga, andra ovanliga (de har t.o.m grisfjälster till försäljning om du är sugen på att göra egen korv).

 

 

 

 

 

För att uttrycka det enkelt är det överväldigande att skriva det enorma utbudet bland Paulinas korvar i en enda kolumn. Faktum är att jag inte hade en aning om vad jag skulle göra förrän jag kom dit och noterade en chans att skriva om det som de gör mycket av, och som de gör väldigt bra. Den saken är bratwurst. Paulina har förmodligen det största urvalet jag någonsin har sett (någon som är sugen på currybratwurst?), båda traditionella sorter och uppfinningsrika variationer.

 

 

 

 

 

Till att börja med, vad är en bratwurst? Grundläggande research gällande den korven avslöjar två huvudkategorier: det finns den traditionella tyska bratwursten, en emulgerad korv med fin textur som ofta görs av kalvkött; och sedan finns det en korv som härstammar från Wisconsin, nämligen Sheboygan (stad i Wisconsin) bratwursten som har en grövre malning, gjord av griskött, säljs färsk och är den vanligaste sorten du hittar i USA.

 

 

 

 

 

Självklart har de båda varianterna på Paulina. Men jag stannade inte där. Jag lämnade inte butiken enbart med färskt griskött i korven, jag fick även med mig en lammgyrosbratwurst, en chorizobratwurst, en traditionell tysk bratwurst, en cheddarbratwurst, en Sheboyganbratwurst och en "turducken" bratwurst gjord av tre sorters fåglar.

 

 

Jag tillagade dem alla och efter ett smakprov dök några vinnare upp.

 

 

 

 

 

Den grundläggande färska bratwursten gjord på griskött hade rätt touch av kryddor och var perfekt i sitt utförande; det var förmodligen min favorit. Jag gillade även den traditionella tyska stilen, som var ytterst mjuk och saftig och subtilt smaksatt. Men korvarna med chorizo och cheddar kommer inte långt efter på andra plats, och min fru älskade turducken, som hade en ren smak med en kryddstark kick. Cheddarn var helt inblandad och jag hade inte kunnat identifiera den om jag inte visste att den fanns där, men den gav korven en särskilt mjuk och lös textur med en saltig smak, vilket kanske inte låter så aptitretande, men den smakade underbart.

 

 

Det är inte helt klart varför Paulina kallar några av dessa korvar "bratwurst" då, t. ex, chorizon bara smakade chorizo (om än väldigt gott). Men det spelar verkligen inte någon stor roll. Vad du kan räkna med hos Paulina är vällagade korvar, oavsett vad de väljer att kalla dem.

 

 

 

 

PAULINA MARKET

3501 North Lincoln Avenue, Chicago, IL 60657.

Karta: https://www.google.com/maps/place/Paulina+Market/@41.945319,-87.672315,15z/data=!4m5!3m4!1s0x880fd25b513d4365:0x7be4befc93893519!8m2!3d41.9452602!4d-87.6723029?hl=en

773-248-6272

 

 

https://www.paulinamarket.com/

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards