Alla inlägg den 23 mars 2017

Av Mikael Holmkvist - 23 mars 2017 15:34

 

 

 

 

 

AV: BBC Football, torsdag 16 mars, 23:20, 2017:


 

Manchester United "är inte redo att vara en dominerande kraft" och fansen bör glömma en återvändning till Sir Alex Fergusons dagar, sade managern Jose Mourinho till BBC Sport.

 


United vann 13 Premier League-titlar under Ferguson, men Mourinho säger att det nu är omöjligt att vara så dominant.



På frågan om han skulle kunna ta klubben tillbaka till sin tidigare storhet sade portugisen: "Glöm det.



"Försök inte gå 10, 20 år bakåt för det är inte möjligt längre."



I en intervju med många olika ämnen gjord av Gary Lineker för the Premier League League Show sade Mourinho även följande:



* United behöver inte kvalificera sig till Champions League för att attrahera toppspelare.


* Han skulle inte ha sålt anfallarna Angel di Maria, Javier Hernandez och Danny Welbeck om han hade varit United-manager då.


* Det har inte varit lätt för mittfältaren Paul Pogba att ställa om sig tillbaka till engelsk fotboll.



Mourinho, 54, skrev på ett treårskontrakt i maj förra året då han ersatte Louis van Gaal, som fick sparken trots att han vann FA Cupen.



De Röda Djävlarna har slutat sjua, fyra och femma under de tre hela säsongerna som gått sedan Ferguson slutade, och nu har de legat sexa sedan den 6 november.



Mourinho tror inte att en repris av dagarna då klubben vann Premier League nästan varje år är nära, men han vill inte se säsongen rinna iväg efter att ha vunnit EFL-Cupen förra månaden.



"Vi är inte redo att vara Manchester United," sade han.



"Vi är inte redo att vara en dominerande kraft. Vi är inte redo att försöka vinna allt.



"P.g.a. klubbens natur, och p.g.a mig själv, är vi redo att kämpa för varje match, varje poäng. Men det finns ett utrymme mellan den allmänna ambitionen hos en sådan gigantisk klubb och det vi ser i verkligheten."



Mourinho sade att United - som besegrade Premier League-mästarna Leicester City i Community Shield i augusti - har vunnit "en och en halv" pokal den här säsongen.



"Många andra lag i England kommer att sluta säsongen utan någon pokal," sade han. "Men vi måste kriga för topp fyra, vi måste kriga för Champions League. Cupen är inte tillräckligt för att säga att säsongen är över."


 

Det har gått fyra år sedan Manchester United senast lyfte Premier League-pokalen.



Sedan Mourinho tog över har United spenderat en beräknad summa på £150m (1,74 miljarder kr) på mittfältarna Paul Pogba och Henrich Mchitarjan och försvararen Eric Bailly, samt plockat in anfallaren Zlatan Ibrahimovic gratis.



Men portugisen sade att klubbens tidigare transferaffärer gjort honom bekymrad.



Han namngav tre forwards - PSG:s Angel di Maria, Bayer Leverkusens Javier Hernandez och Arsenals Danny Welbeck - som spelare han som han inte skulle ha sålt.



"Jag fann en ledsen klubb," sade han. "Manchester United sålde spelare som jag aldrig hade sålt, köpte spelare som jag aldrig skulle köpa."



Mourinho ville inte namnge de spelarna han inte hade köpt, men i januari lät han mittfältaren Morgan Schneiderlin och forwarden Memphis Depay lämna för Everton respektive Lyon.



Han har till stora delar frusit ut den f.d tyska landslagskaptenen Bastian Schweinsteiger och han har bara gett sju starter i ligan till vänsterbacken Luke Shaw, som kostade £27m (314,2m kr) då han kom från Southampton 2014.



Mourinho sade att han inte är orolig gällande att attrahera spelare om United misslyckas med att kvalificera sig till Champions League, han pekade på förra sommaren som bevis för att klubben fortfarande kan köpa de bästa spelarna.



"Manchester United är väldigt kraftfullt, de behöver inte vara i Champions League för att attrahera de bästa spelarna," sade han.



"Zlatan skulle fortfarande kunna vara i Paris. Mchitarjan skulle kunna vara i Borussia Dortmund. Pogba skulle kunna vara i Juventus. Vi kunde attrahera spelarna för att de vet att Manchester United förr eller senare kommer att komma dit.



"Om någon spelare bestämmer sig för att inte komma p.g.a det, då är jag glad att de inte kommer."


 

United förlorade £15m (174,5m kr) på Angel di Maria, som gjorde tre Premier League-mål under sin säsong i klubben.



Pogba, 24, har gjort sju mål sedan han kom till United för världsrekordavgiften £89m (1,04 miljarder kr) förra sommaren, men han har kritiserats för vad man tycer är en bristande inverkan i matcherna.



Mourinho sade at den franska landslagsmannen kommer att bli bättre.



"Det är inte lätt för Pogba," sade han.



"Landet är så annorlunda mot italiensk fotboll. Det är svårt för honom. Jag är inte alls besviken. Det viktigaste är hans personlighet. Han är professionell och han kommer garanterat att bli bättre."



Mourinho hyllade även bidraget från 35-åriga Ibrahimovic, som har gjort 26 mål den här säsongen.



"Zlatan är ingen överraskning för mig," sade han. "Jag känner personligheten, jag känner kroppen, jag känner ambitionen som tog honom hit.



"Skulle han kunna göra det i den bästa ligan i världen? Han har gjort det på alla andra ställen. Han gör det otroligt bra."

Av Mikael Holmkvist - 23 mars 2017 15:31

Matt Dickinson the Times, fredag 24/2:

 

 

I princip allt som återstår för Wayne Rooney i Manchester United är att få se på vilket sätt hans uttåg utvecklas. Och om det visar sig bli värdigt, kan han se sig själv som lyckosam.

 

 

Han må vara en rekordbrytare, en historieskrivare för den här klubben, men mjuka farväl, kyssar och scendraperier är menat för showbiz, inte elitidrott. Det är en stentuff affärsverksamhet, vilket Rooney ganska fräckt påminde Uniteds fans om när han utnyttjade intresset från Manchester City 2010. Till sist fixade han fram en rejäl lönehöjning men det hade kunnat bli ett ganska saftigt uttåg, med V-tecken hela vägen, om den flytten hade gått igenom.

 

 

Rooney kan knappast klaga på sättet på vilket han blivit petad, trots att han har ett kontrakt t.o.m juni 2019.

 

 

Nu verkar det som att det bästa Rooney kan hoppas på är ett sista hurra, ett sista ryck innan hans oundvikliga farväl, men söndagens kommande Ligacupfinal kommer nu som en väl timad varning. Då Uniteds stjärnanfallare 2006, Ruud van Nistelrooy, var rejält irriterad över att starta finalen på bänken blev han vansinnig när Sir Alex Ferguson, med en 4-0 ledning mot Wigan Athletic, använde sina tre byten till att kasta in försvarare.

 

 

Med en knackning på Fergusons axel då den sista inhopparen sprang in lutade sig Van Nistelrooy fram och väste: "din f****". Med tränare och spelarkollegor alldeles bredvid som hörde det förvandlades skepsisen till ren bitterhet. Det grälet var brytpunkten i en ansträngd relation.

 

 

Men Ferguson visste exakt vad han gjorde. Han hade inga betänkligheter inför att använda förnedring för att styra en spelare mot dörren - desto större match, desto mindre svårtolkat blir budskapet.

 

 

Inte bara genom att peta David Beckham från laget som mötte Real Madrid i april 2003 i en Champions League-match, utan genom att även ta ut den formsvage Juan Sebastián Verón istället, hade Ferguson förvandlat sin laguppställning till ett trubbigt vapen. "Det var som att bli slagen mellan skulderbladen," sade Beckham. "Jag stod på utsidan och tittade in."

 

 

Beckham lämnade det lagmötet och började packa sina väskor. Med tanke på störningarna mellan Ferguson och Rooney då skotten slutade - gällande kontraktsgräl och matvanor, bland annat - kan vi lätt föreställa oss att managern förmodligen skulle ha sytt ihop ännu ett brutalt slut.

 

 

José Mourinho har, än så länge, valt en mer diplomatisk väg, vilket inte alltid är hans stil. United-managern har varsamt fasat ut Rooney och tillåtit de kinesiska viskningarna att växa, utan att känna ett behov - ännu - för något drastiskt.

 

 

Men ingen på eller runt Old Trafford verkar ha några som helst tveksamheter gällande vart han är på väg. I Chelsea pratade Mourinho en gång om att köpa "den Feta Pojken", som det sägs att han privat kallade Rooney, men från den där första dagen i juli när han sade att Rooney kommer "vara en nia eller tia men aldrig en sexa och inte ens en åtta", fanns det alltid en misstanke om att han höjde ribban till en nivå som anfallaren skulle få svårt att nå.

 

 

Det exponerade omedelbart Rooneys misstagna tro på att han skulle kunna diktera vilket sätt han skulle pensioneras på, välja sin plats på mittfältet, bekvämt dra sig lite bakåt på planen, spela i sitt eget tempo. Rooneys föreställda version av sina sista år var övermodig, en föreställning som knappast försvagades av drickandet på småtimmarna då han var borta med England, då han istället borde ha satsat allt på att ta vara på det han har kvar.

 

 

Han kan knappast klaga på hur han har blivit petad, trots att han har ett kontrakt som sträcker sig t.o.m juni 2019. Han har gett United en hälsosam avkastning under 13 säsonger; fler mål än någon annan spelare i klubbens historia, många underbara ögonblick och ganska många pokaler på vägen.

 

 

Men, för United, är det ett tecken på att de är på väg tillbaka till positionen de en gång i tiden tog för given om Rooney, fortfarande symboliskt lagkapten för klubben och landslaget, kan befrias vid 31 års ålder med vad som ser ut att resultera i minimal uppståndelse.

 

 

Efter att ha gett Rooney tillräckligt många chanser att slå klubbens målrekord - och fem mål på 33 framträdanden den här säsongen drog ut på det - har Mourinho redan gett anfallaren chansen till ett fint uttåg.

 

 

Från och med nu måste Rooney veta att makten har glidit honom ur händerna. Hur hans farväl kommer att utvecklas är inte längre upp till honom att diktera. Han kan bara hoppas att när Mourinho tittar på sin laguppställning och sina avbytare så kommer inte managern känna att en Ferguson-inspirerad känga mot dörren är nödvändig.

Av Mikael Holmkvist - 23 mars 2017 15:29

David Douglas Preece, en engelsk f.d professionell målvakt, som bl. a vaktade buren för Aberdeen 1999-2005:

 


David Preece berättar en fantastisk story om Zlatan Ibrahimovic. Preece var målvakt för Aberdeen när de spelade en match under en försäsongsturné mot ett Ajax-lag som hade den unga svensken som centerforward. Matchen hade knappt börjat när en boll smektes fram mellan mittbackarna och Ibrahimovic var igenom en-mot-en. Preece rusade ut och då han förberedde sig själv på nästa aktion lobbade bollen nonchalant över honom och i mål. Ett-noll till Ajax.

 


Tio minuter senare hamnade en passning på den store mannens fötter som han sög in med högern "som om bollen var gjord av kardborrband". Preece trodde att det inte var någon större fara den här gången, eftersom mittbacken var "uppe i hans arsle" och Ibrahimovic hade ryggen mot målet. Detta tills bollen plötsligt flög förbi honom och bäddade in sig lågt i hans ena hörn. Preece hade inte ens rört sig. Två-noll till Ajax efter endast 10 minuter. Det fanns bara en sak att göra, om de skulle undvika att bli tillintetgjorda. Aberdeens kapten Russell Anderson ställde frivilligt upp för jobbet. Det tog honom ett tag att komma nära den stora mannen men i den 20:e minuten då ännu en passning kom mot hans fötter, dräpte Anderson sin fot genom honom, tog bollen och skickade svensken "ungefär fyra foot (= 1,21 meter) upp i luften".

 


Ibrahimovic reste sig upp med ett surt uttryck i ansiktet och även om han inte var skadad hade han fått nog. Det är som Preece uttrycker det, "Han skulle inte bli nersparkad av 'underlägsna spelare' så han drog helt enkelt upp sina strumpor, borstade av sig själv och gick av planen." Då han promenerade av gick han fram till alla Aberdeen-spelare inom räckhåll, riktade pekfingret mot dem en efter en och sade, "Du är skit", "du är också skit", "du är skit" "och du", tills han var framme vid sidlinjen.

Av Mikael Holmkvist - 23 mars 2017 15:24

Fräcka Cindy Lee, 52, kandiderar för toppjobbet för Njutningspartiet

 

 

 

 

 

AV: Patrick Knox, the Sun, torsdag 9 mars, 2017:

 

 

EN f.d strippa som vill kandidera i presidentvalet har arresterats för att ha kampanjarbetat topless.

 


Cindy Lee, 52, som kandiderar för Njutningspartiet i Frankrike delade ut broschyrer och pratade med väljare iklädd hotpants och tofsar över varje bröstvårta.

 

 

Den här politikern är helt klart inte rädd för transparens.

 

 


Den vågade kandidaten för en anti-korruptionspolitik och uppmanar till mer transparens inom politiken.

 


Men hon fick snart nog bevittna myndigheternas ilska då inte mindre än 30 kravallpoliser dök upp för att arrestera henne. Tydligen hade de misstagit henne för en radikal feministisk aktivist.

 


Då hon pratade med LCI sade hon: "Vi är här för att kräva transparens när det gäller korruption, och den här utstyrseln rättfärdigar transparens.

 


"Jag förespråkar individers välmående i samhället, sätter folket i mitten av politiken."

 

 

Cindy Lee vill sätta rampljuset på korrupta franska politiker.

 

 

Cindy Lee är övertygad om att avslöja korruptionen inom fransk politik.

 

 

I tillägg till att prata med reportrar stoppade hon även bilister för att ge dem hennes manifest, vilket inkluderar åtgärder som ska hjälpa väljarna att avnjuta ett fantastiskt sexliv.

 


Men hennes fräcka försök att vinna stöd stördes plumpt - detta då 30 kravallpoliser ledde bort henne.

 

 

Cindy Lee i Paris tidigare i år då hon inledde sin kampanj för transparens inom politiken.

 

 

Cindy Lee hoppas finnas med på valsedlarna till valet nästa månad.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards