Alla inlägg den 9 juni 2017

Av Mikael Holmkvist - 9 juni 2017 19:45

I och med att Premier League idag lade ut sin lista över spelare som släppts av klubbar som spelade i P.L säsongen 2016-17 (https://www.premierleague.com/news/414631) så bekräftades det att United inte kommer förlänga kontraktet med Zlatan Ibrahimović:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/06/09/11451465-premier-league-bekraftar-att-manchester-united-slapper-zlatan-ibrahimovi-262/




Det betyder att svensken nu är fri att hitta sig en ny klubb. Jag tycker personligen inte det var något konstigt med det. Han är trots allt 35, kommer troligen vara 36 innan han kan spela igen och har nyss åkt på en riktigt allvarlig skada. Han kan säkert komma tillbaka på en bra nivå och jag hade inte blivit förvånad om han hade kommit tillbaka för oss efter jul- och nyårshelgerna och presterat bra. Men det får vi aldrig veta och nu är det dags att gå vidare. De tidiga rapporterna från seriösa the Guardian och deras expert på La Liga, Sid Lowe, pratar om ganska långt gångna förhandlingar för Real Madrids Álvaro Morata:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/06/09/11451466-manchester-united-narmar-sig-ett-kop-av-lvaro-morata-fran-real-madrid/



Sen utgår jag från att Rooney lämnar någon gång i sommar, vilket förmodligen innebär att vi kan komma att behöva köpa en bra anfallare till. Jag vet ju inte hur Mourinho tänker inför kommande säsong, men jag får lov att säga att det jag sett av Andrea Belotti kittlar en hel del, så Rooney ut och den italienska tjuren/tuppen in och det börjar se intressant ut framåt. Kan sedan Rashman ta ytterligare något steg i utvecklingen, Mchitarjan fullt ut ställa om sig till spelet i England och Martial (om inte han också får gå) vakna upp och inse att man måste gnugga lite också, inte bara glida på talangmackan, ja då jäklar har vi en offensiv att räkna med. Men inget är som sagt var klart, bara det faktum att Ibrahimović inte finns med i Uniteds laguppställning nästa säsong.

Av Mikael Holmkvist - 9 juni 2017 19:31

• Spanska anfallaren har informerat Europamästarna om att han vill lämna

 

• United förhandlar om en avgift med Madrid för Morata

     

Álvaro Morata startade bara 14 matcher i La Liga förra säsongen efter att ha gått tillbaka till Real Madrid i somras. Fotograf: Darren Staples/Reuters

 

 

 

 

AV: Ed Aarons och Sid Lowe, the Guardian, fredag 9 juni, 2017:

 

 

Manchester United är alltmer hoppfulla om att kunna slutföra köpet av Álvaro Morata efter att Real Madrid-anfallaren informerat Europamästarna att han vill lämna Santiago Bernabéu i sommar.

 

 

Efter att det bekräftats att förra säsongens bästa målskytt Zlatan Ibrahimovic inte kommer erbjudas något nytt kontrakt på Old Trafford har United agerat snabbt för att säkra hans ersättare och de har erbjudit runt £60m (720,8m kr) för den 24-åriga spanska landslagsmannen. Efter att ha avböjt deras öppningserbjudande på £52m (624,7m kr) tidigare den här veckan håller Madrid ut för en avgift närmare €90m (949,1m kr), men de kan nu vara villiga att acceptera en kompromiss efter att ha pratat med Moratas representant, Juanma López under fredagen.

 

 

Han ska ha informerat Madrids general director, José Ángel Sánchez, om att spelaren som gjorde 20 mål i alla turneringar förra säsongen har bestämt sig för att lämna klubben i jakt på regelbunden förstalagsfotboll. Morata, som kom fram genom Madrids ungdomslag innan han såldes till Juventus 2014, startade bara 14 matcher i La Liga förra säsongen efter att ha kommit tillbaka till klubben förra sommaren, men det sägs nu att han i princip är överens om de personliga villkoren med United.

 

 

"Álvaro är en spelare som vill spela en viktigare roll," sade López till Foot Mercato i torsdags. "Han vill spela mer. Vilket är normalt för en anfallare som har gjort 19 mål."

 

 

José Mourinho har identifierat Morata som sin första måltavla i anfallet efter det stod klart att Ibrahimovic inte kommer bli kvar nästa säsong efter att ha skadat knäet i Europa League-kvartsfinalen mot Anderlecht i april. Portugisen gav spanjoren sin förstalagsdebut i Madrid i december 2010, men Morata lämnade klubben då han bara fick spela 37 matcher på nästan fyra säsonger.

 

 

United har även sammanlänkats med ett köp av Torino-anfallaren Andrea Belotti då Mourinho försöker återbygga sina valmöjligheter i anfallet, samtidigt påstår rapporter i Portugal under fredagen att ett £30m (360,4m kr) köp av den svenska försvararen Victor Lindelöf kan vara aktuellt igen.

Av Mikael Holmkvist - 9 juni 2017 19:28

• Anfallaren återfanns på listan över spelare som släpps av klubbarna som spelade i den högsta ligan 2016-17


 


 

• Ibrahimovic åkte på en allvarlig knäskada i april och är 35 år gammal


   


Zlatan Ibrahimovic har släppts av Manchester United efter att han åkte på en allvarlig knäskada tidigare i år. Fotograf: Matthew Ashton - AMA/Getty Images


 




 

 

AV: The Guardian Sport, fredag 9 juni, 2017:





Zlatan Ibrahimovics uttåg från Manchester United bekräftades i fredags när the Premier League publicerade listan med spelare som släpps av klubbarna som spelade i den högsta ligan säsongen 2016-17.





Ibrahimovic åkte på en allvarlig knäskada mot Anderlecht i april och förväntas bli borta t.o.m tidigt 2018, då han kommer vara 36 år. United bestämde sig för att inte utnyttja möjligheten att förlänga hans kontrakt med ytterligare en säsong.





Svensken gjorde 17 Premier League-mål förra säsongen och 28 totalt, inklusive vinstmålet i EFC-cupfinalen. José Mourinho försöker nu köpa loss Álvaro Morata från Real Madrid för att förstärka Uniteds valmöjligheter i anfallet.





Ibrahimovic var det mest notabla namnet bland spelarna som släpptes av klubbarna. Arsenal bekräftade att anfallaren Yaya Sanogo lämnar och bland spelarna som lämnar Crystal Palace återfinns Joe Ledley, Jonathan Benteke och Fraizer Campbell.





Precis som förväntat listades John Terry som free agent efter att ha lämnat Chelsea och Gaël Clichy, Jesús Navas, Pablo Zabaleta och Willy Caballero släpptes samtliga av Manchester City.





Vidare bekräftades även uttågen för Arouna Koné från Everton, Joey Barton från Burnley och Darren Fletcher från West Bromwich Albion. Det största uttåget med seniorspelare kom från nedflyttade Sunderland, vars lista över släppta spelar inkluderade Victor Anichebe, Jan Kirchhoff, Seb Larsson, Joleon Lescott, John O'Shea och Steven Pienaar.



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards