Direktlänk till inlägg 16 januari 2016

DESILLUSIONERAD AKADEMICHEF KOMMER LÄMNA UNITED

Av Mikael Holmkvist - 16 januari 2016 14:50

 

Under sina 16 år i United har Langley varit instrumental i rekryteringen av spelare som Januzaj som har gått vidare och spelat i förstalaget efter att ha kommit till klubben som ungdomar.

 

 

AV: Matt Hughes, ställföreträdande fotbollskorrespondent, the Times, fredag 15 januari, 2016:




Manchester United står inför mer kaos bland deras fotbollspersonal i och med den nära förestående utflyttningen för klubbens akademichef. The Times har fått reda på att Derek Langley, Uniteds chef för ungdomsspelarrekrytering, planerar att lämna klubben efter den här säsongen, detta p.g.a akademins tillstånd.



Langleys uttåg kommer betyda att United ska leta efter en ersättare vid en tidpunkt då Louis van Gaals framtid är osäker. Managern är pressad då United ligger sexa i Premier League, och bortamatchen mot Liverpool på söndag kan komma att bli hans sista om hans lag förlorar.


United håller redan på att göra en fullskalig genomgång av deras akademi p.g.a oro för det begränsade antal spelare som etablerat sig själva i förstalaget på senare år, och Langleys utflyttning presenterar ännu en komplikation. Han har varit i klubben i 16 år och var instrumentell i rekryteringen av Danny Welbeck, Tom Cleverley och Adnan Januzaj, alla tre dessa spelare gick sedan vidare och spelade i Uniteds förstalag efter att ha anslutit till klubben som ungdomar.



Langley ska ha bestämt sig för att sluta p.g.a besvikelse över akademins nedgång och begränsningarna som lagts på honom gällande spelarrekrytering. Det sägs att han har blivit alltmer frustrerad på att jobba under John Alexander, klubbens sekreterare, och John Murtagh, Evertons f.d prestationschef, som togs till Old Trafford av David Moyes och det är den duon som har haft ansvaret för akademin sedan Brian McClair lämnade sin roll som prestationsdirector i slutet av förra säsongen.



McClair spenderade 13 år i flera olika tränarroller efter 11 år som spelare i United, innan han lämnade för att bli prestationsdirector för det skotska fotbollsförbundet i maj förra året. Uniteds akademi har underpresterat ganska länge nu, särskilt i jämförelse med deras grannar, Manchester City, som tillsammans med Chelsea av väldigt många anses driva de bästa ungdomsutbildningarna i hela landet.



Trots Uniteds beslut att grundligt gå igenom organisationen, vilket lär leda till rejäla förändringar på personalsidan i slutet av säsongen, bekymrar sig vissa i personalen för att deras jobb inte värdesätts tillräckligt mycket av Ed Woodward, Uniteds exekutiva vice ordförande, som antas vara mer inställd på att fixa in dyra nyförvärv än att utveckla ungdomar.

  


Langleys frustration är baserad på svårigheter han stött på i rekryteringen. Istället för att plocka körsbären ur tårtan bland de bästa unga spelarna i de nordvästra delarna av landet, vilket till stor del var fallet under Sir Alex Fergusons regeringstid i klubben, har United allt oftare fått se sig besegrade av City och har tvingats rekrytera från klubbar i de lägre ligorna och erbjöd förra sommaren testspel för spelare som Paul Digby, en 20-årig Barnsley-försvarare som nu är utlånad till Ipswich Town i the Sky Bet Championship.



United har även fått lida av pinsamheten att se f.d spelare som Robin van Persie, Phil Neville och Darren Fletcher skriva in sina söner hos City, vars u-14 lag besegrade sina grannar med 9-0 den här säsongen.



Förändringarna i ungdomsstrukturen lär komma att involvera att klubben härmar många av förändringarna som City gjorde, inklusive konstruktionen av en specialbyggd akademistadion och en introduktion av heltidsanställda tränare till juniorlagen.



För närvarande spenderar Uniteds många deltidsanställda endast fem och en halv timme med att träna u-14 laget varje vecka, medan Citys heltidsanställda personal tränar sina adepter fyra timmar varje dag samt att de spelar match varje helg.



I tillägg till att ersätta Langley med en person ansvarig för akademins rekrytering och administration, förväntas även United göra ytterligare en anställning för en senior roll som ska ha uppsikt över juniorträningarna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards