Direktlänk till inlägg 4 augusti 2016

MAN UTD NÄRA ATT ANNONSERA VÄRLDSREKORDTRANSFERN FÖR PAUL POGBA DÅ DET SÄGS ATT KLUBBARNA ÄR ÖVERENS OM £100M (1,2 miljarder kr) AVGIFTEN

Av Mikael Holmkvist - 4 augusti 2016 14:33

 

De två klubbarna tros till sist ha kommit överens om en avgift för Pogba - och United kan komma att annonsera det snart. CREDIT. REUTERS



 

 

AV: James Ducker, Daily Telegraph, torsdag 4 augusti, 2016:



Manchester United kommer närmare en annonsering av en överenskommelse med Juventus om att köpa Paul Pogba i en världsrekordaffär samtidigt som Wayne Rooney funderar på ett nytt kontrakt med klubben.



United ska till sist ha kommit överens med den italienska klubben om en avgift för den franska mittfältaren som lätt överskuggar världsrekordsumman på £85,3 miljoner (1,02 miljarder kr) som Real Madrid betalade Tottenham Hotspur för Gareth Bale 2013.


 

Pogba återvänder efter att ha lämnat Man Utd för fyra år sedan. CREDIT. GETTY IMAGES




Jose Mourinho, som ledde sin första match som United manager på Old Trafford igår kväll i Wayne Rooneys testimonial mot Everton, uttryckte hopp om att kunna ha sitt fjärde och möjligtvis sista nyförvärv för sommaren formellt klar innan Uniteds öppningsmatch av den nya Premier League säsongen borta mot Bournemouth nästa söndag.



Men United förväntas offentligt annonsera att de har nått en överenskommelse med Juventus innan Pogba genomgår de medicinska testerna, skriver på ett kontrakt och formaliteterna i den utdragna affären slutförs. Det finns en del optimism som säger att det kan komma att hända innan Community Shield matchen mot Leicester City på söndag, men med tanke på den utdragna naturen i den här transfersagan har källor på Old Trafford varit motvilliga att komma med förutsägelser gällande en specifik tidsram.



Det sägs att Juventus kommer få en liten tilläggsbetalning uppe på en enorm summa om Pogba skriver på en kontraktsförlängning med United i framtiden, detta medan storleken på affären kommer svälla signifikativt - möjligen upp till eller förbi £100 miljoners (1,2 miljarder kr) markeringen - av en enorm betalning till spelarens agent, Mino Raiola, en räkning som förväntas delas 50/50 mellan klubbarna.



"Vi kommer köpa en spelare till, det är säkert," sa Mourinho igår kväll. "Jag vill inte prata om Paul för han är en Juventus spelare och jag vill inte att andra managers pratar om mina spelare. Jag pratar inte om deras spelare men sanningen är att vi kommer köpa en spelare till.


 

Rooney står med sina söner Kit (på Rooneys arm), Kai (t.h) och Klay (framför Rooney) innan sin testimonial. CREDIT: GETTY IMAGES



"Marknaden stänger som ni vet den 31 augusti så vi har gott om tid att göra det men självklart skulle jag vilja göra det innan Premier League börjar."



Rooney var namnet i centrum igår kväll då han högtidlighöll sina 12 år på Old Trafford med en testimonial välgörenhetsmatch mot sin förra klubb Everton, som slutade 0-0 och var en ganska tråkig match, men spelaren verkar övertygad om att avsluta sin karriär i United.


 

Moyes, Allardyce och Ferguson var på matchen och tittade igår kväll. CREDIT: GETTY IMAGES




Englands lagkapten, som fyller 31 i oktober, har fortfarande tre år kvar kontraktet, värt £300,000 (3,6m kr) i veckan, som han signerade i februari 2014. Men Rooneys agent, Paul Stretford, tog i onsdags upp ämnet att hans klient kan komma att skriva på ännu ett kontrakt med United i framtiden, även om det verkar osannolikt för tillfället.



"Wayne har gått ut offentligt med att hans intention är att spela ut sitt kontrakt," sa Stretford till Talksport. "Om United klargör att de vill att han stannar längre [än 2019] tror jag att vi kommer sätta oss ner väldigt snabbt och se till att det händer."


 

Man Utd fansen fick sin första titt på Zlatan Ibrahimovic i rött på Old Trafford mot Everton igår. CREDIT: GETTY IMAGES




Rooney adresserade den 58,597 man starka publiken ute på planen efter slutsignalen för att tacka dem för deras stöd och han erbjöd även lite insikt i Mourinhos ledarstil.



"Han vill vinna men han är ingen som skriker en massa," sa Rooney. "Han förväntar sig mycket från sina spelare och bara av att han pratar så har han en aura omkring sig där man exakt förstår budskapet han får ut till dig. Han är ingen som kommer att komma in - för tillfället har han inte gjort det i alla fall - och börja kasta sker. Men man vet aldrig när säsongen börjar."



Sam Allardyce, Englands nya manager, var på Old Trafford för att kolla Rooney och andra spelare innan han presenterar sin första trupp senare den här månaden inför den första VM-kvalmatchen mot Slovakien den 4 september.



Allardyce flankerades på varsin sida i directorsboxen av David Moyes, den f.d United managern som har ersatt honom i Sunderland, och Sir Alex Ferguson.

 

 

 

 

PAUL POGBA - FRANSMANNENS KARRIÄRSTIDLINJE, HUR HAN KLÄTTRAT OCH BLIVIT VÄRLDENS DYRASTE SPELARE

 

 

 

Tidigt löfte

 


Pogba inledde sin fotbollskarriär vid sex års ålder för US Roissy-en-Brie. Han spenderade sju säsonger i klubben innan sin första stora utveckling - då han gick till US Torcy. Det var där, efter endast en säsong, som han upptäcktes av Le Havre.


 

Kapten fantastisk

 

Han var en omedelbar framgång i Le Havre. Under sin andra säsong blev Pogba kapten för U16-laget i Championnat National des 16 ans när de slutade tvåa. Det var tydligt att han var en blivande stjärna.

 

 

 

I uppmärksamhetens centrum

 

Pogba etablerade även sig själv som ungdomslandslagsman för sitt land. Oturligt nog för Le Havre attraherade hans insatser för klubben och landslaget intresse från några av Europas största klubbar, som Arsenal, Juventus... och Manchester United.


 

United v Le Havre

 

Tonåringen hamnade i ett bråk mellan United och Le Havre gällande hans tjänster. Le Havre påstod att de hade en "icke-värvningsöverenskommelse" med Pogbas föräldrar och presidenten Jean-Pierre Louvel (bilden) blev så giftig i sina uttalanden att United kände sig nödgade att utfärda en varning till honom om att vara tyst eller riskera att dras till domstol.


 

Seger för United

 

United fick rätt i sitt ställningstagande efter det att en domare, inplockad av Fifa för att avgöra fallet, stödde Premier League klubbens påstående om att Pogba inte kunde ha erbjudits ekonomiska incitament att bryta ett kontrakt - för han hade inget. Pogba slutförde sin transfer till Manchester United den 7 oktober, 2009.

 

 

Tid att skina

 

Den unga fransmannen imponerade från början och den 19 februari, 2011, var han en av fyra akademispelare som flyttades upp i förstalagstruppen av managern Sir Alex Ferguson, och bossen sa: "Jag menar om vi håller Pogba tillbaka, vad kommer att hända? Han kommer att lämna. Du vet, om ett par år när hans kontrakt kommer gå ut. Så vi måste ge honom möjligheten för att se vad han kan göra i förstalaget och han har fantastiska färdigheter."


 

Sprickor börjar synas

 

Ferguson stod fast vid sina ord och gav Pogba mer och mer speltid. Men det var ofta som inhoppare i andra halvlek och den hetlevrade mittfältaren började bli rastlös.


 

 

Italienskt bombnedslag

   

Den 3 juli, 2012, bekräftade Ferguson klubbens värsta rädslor - att Pogba hade lämnat klubben för Juventus när kraven på ett bättre kontrakt inte möttes. Ferguson påstod även att Pogba hade skrivit på för Juve "för länge sedan". Ferguson anklagade även Pogba för att visa respektlöshet mot United: "Det är en besvikelse. Jag tycker inte han visade oss någon respekt överhuvudtaget, för att vara ärlig. Jag är ganska nöjd med att om de [fotbollsspelare] fortsätter så, då är det förmodligen bättre om de gör det någon annanstans än här hos oss." Det rapporterades att Juventus betalade dem endast £800,000 (9,61m kr) i kompensation.


 

 

Agentens genombrott

 

Det här var första gången namnet Mino Raiola - Pogbas agent som även representerar Mario Balotelli - blev känt för fotbollssupportrar. Han kom enligt rapporter överens om en provision på affären på runt £1,7 miljoner (20,44m kr).


 

 

Karriär på uppåtgående

 

I Turin blomstrade Pogba, han lyfte sitt spel till en annan nivå tack vare kontinuerlig speltid. Han hade sina dåliga ögonblick också - den 5 maj, 2013, blev Pogba utvisad i Juventus Scudetto-säkrande match då han spottade mot en motståndare efter att han fått ett slag i ansiktet. Men under sin tid i Juve vann han fyra raka Serie A-titlar, två Copa Italia, två italienska Supercuper och nådde Champions League finalen 2015 - där de förlorade mot Barcelona.

 

 

 

En av de bästa

 

Förra året belönade Juventus honom med den prestigefyllda nummer 10 tröjan efter Carlos Tevez flytt, en tröja som tidigare burits av legendarer som Alessandro Del Piero, Roberto Baggio och Michel Platini. Och för att toppa ett gigantiskt år togs han även ut i 2015 års Fifa världselvan, tillsammans med spelare som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.


 

 

Europeisk hjärtkross

 

Han var Frankrikes affischnamn då de var värdland för EM 2016. Les Bleus var en av favoriterna och då Pogba spelade en huvudroll bredvid Antoine Griezmann nådde de finalen på Stade de France, där de förlorade med 1-0 mot Portugal.


 

 

Världsrekordflytt?

 

Rapporter om en världsrekordflytt för £100 miljoner (1,2 miljarder kr) tillbaka till United började ta fart. Pogba, för att slippa mediecirkusen, flög till Miami med Romelu Lukaku, medan hans agent försökte få igenom en affär mellan United och Juventus. Det sägs nu att affären är väldigt nära förestående.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards