Direktlänk till inlägg 11 augusti 2016

MANCHESTER UNITED HOPPAS ATT REKORDAFFÄREN FÖR PAUL POGBA BLIR EN VATTENDELARE

Av Mikael Holmkvist - 11 augusti 2016 00:02

• Fransmannen hade inga problem att välja Old Trafford återkomsten framför en flytt till Real Madrid

 

 

• Ed Woodwards hårda jobb har betalat av sig i och med köpet av den eftertraktade spelaren som slut på en fruktsam sommar

   

Pogba: Jag är tillbaka hemma i Manchester United och är här för att vinna titlar.

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, tisdag 9 augusti, 2016:

 


Manchester United hoppas att köpet av Paul Pogba för världsrekordavgiften £89,3m (1,05 miljarder kr) representerar början på ett maktskifte där de inte längre behöver acceptera att världens toppspelare ser de spanska giganterna som mer attraktiva.

 


Då Pogba checkade in på Old Trafford för sin första dag som världens dyraste fotbollsspelare ser klubbens ledning hans ankomst som stenhårda bevis på att Glazer familjen, trots all kritik och fientlighet de fortfarande attraherar, har återetablerat United på fronten av transfermarknaden, kapabla att visa upp samma sorts finansiella muskler som Real Madrid och Barcelona och villiga att utmana dem på ett sätt som inte alltid hänt under tidigare år.

 


Beslutsfattarna på Old Trafford hoppas att kommer ändra dynamiken mellan Euopas supermakter med tanke på att Pogbas underskrift har beskrivits som ett vattendelarögonblick, detta då det är första gången i den moderna eran som en av världens mest hyllade spelare har föredragit Manchester när ett alternativerbjudande lades fram av Madrid, en klubb som är berömd för att få som de vill när det finns en spelare som de vill ha på Bernabéu.

 


Pogba erbjöds ett val mellan de tv klubbarna och United vet från tidigare erfarenheter att La Ligas toppklubbar allmänt anses vara mer attraktiva än de i Premier League med tanke på antalet spelare som Ronaldinho, Karim Benzema och Gareth Bale som tidigare har avböjt dem för att flytta till Spanien, samt Cristiano Ronaldos övertygelse om att få bära Madrids färger när han var en del av Sir Alex Fergusons lag.

 


Madrid har spenderat flera månader med att försöka övertyga Pogba om att göra samma sak och det faktum att Champions League vinnarna hade Zinedine Zidane, en av fransk fotbolls största legendarer, inne och försökte vinna över en fransk landslagsman av idag har endast förhöjt Uniteds tillfredsställelse efter en utdragen process som involverar tre år av bakgrundsarbete från Ed Woodward, klubbens exekutiva vice ordförande.

 


Woodward satte igång tidigt under sin regeringstid, han tog rollen 2013, med att utveckla en stark arbetsrelation med Mino Raiola, Pogbas ökänt svåra rådgivare, och det finns ingen tvekan om att han har använt det väl under en omfattande period med förhandlingar som har tagit två av agentens andra klienter, Zlatan Ibrahimovic och Henrich Mchitarjan, till Old Trafford den här sommaren.

 


Raiola, för att använda Ibrahimovics beskrivning, är "fullständigt orädd och beredd att ta till vilka tricks som helst", och hans involvering går en lång väg för att förklara varför det har tagit så länge för United att förhandla fram en väg genom de olika komplexa bitarna i Pogbas femårskontrakt, som inkluderar en överenskommelse gällande separata imagerättigheter plus alla skattebitarna och agentens multimiljonavgifter (i pund), det rapporteras brett att de ska ha satt ett nytt rekord inom hans profession. Raiola och hans jurist, Rafaela Pimenta, har varit formidabla motståndare som inga andra United har stött på under de senaste åren.

 


I jämförelse har förhandlingarna mellan United och Juventus varit relativt smidiga. Strukturen på affären argumenterades fram under två möten mellan Woodward och Andrea Agnelli, Juventus president. Båda mötena hölls strategiskt utanför Turin och Manchester för att undvika mer publicitet. De två klubbarna kommer bra överens och United fick tidigt klart för sig att Juventus var villiga att göra en affär så länge priset var rätt.

 


David de Geas beslut att stanna kvar i Manchester, tungt påverkat av Louis van Gaals uttåg och José Mourinhos ankomst, har ytterligare förstärkt Uniteds position med tanke på Madrids långlivade vilja att rekrytera den spanska landslagsmålvakten. Försvararen Eric Baillys ankomst från Villarreal betyder att United har plockat in samtliga sina fyra transfermåltavlor innan säsongen börjat, i stark kontrast mot några somrar som fått beskrivas som besvikelser efter Fergusons pensionering, och det faktum att det har hänt när klubben inte kan erbjuda potentiella nyförvärv Champions League fotboll ses inne på Old Trafford som en signifikativ seger. Det gör inte pinsamheten på något sätt mindre gällande det faktum att de lät Pogba lämna som fri agent för fyra år sedan - hans missnöje då relaterade till hans brist på chanser i förstalaget och den relativt låga lönen som erbjöds - och några besvärliga frågor återstår helt klart nu när ny information har dykt upp om att Uniteds scouter uppmuntrade klubben att köpa tillbaka honom 12 månader efter hans flytt till Juventus.

 


Men beslutet att inte erbjuda Pogba bättre betalt 2012 togs av en annan regim, med David Gill som vd och Ferguson som manager, och spelaren har helt klart inget agg mot klubben. Det sägs istället att det inte fanns med överhuvudtaget i diskussionerna. United har sett det som en fördel att Pogba fortfarande har vänner i klubben och i staden.

 


Vad United har kunnat erbjuda är en stabil miljö, en riktig pokalvinnare som manager och ett nykomponerat lag som kommer inleda säsongen som genuina kandidater till Premier League titeln.

 


Medan Madrid har en formidabel attraktionskraft på sitt håll, som 11-faldiga Europacupvinnare, är känslan på Old Trafford att flera faktorer gjorde detta till en sällsynt förlust för spanjorerna. Först har vi det faktum att Pogba skulle ha gått till en klubb som står inför möjligheten att bli avstängda från transfermarknaden i ett år. Presidentvalet brukar skapa mer instabilitet på Bernabéu och Pogba, vilket Mourinho har hänvisat till, skulle oundvikligen ha fått stå i Ronaldos skugga. Det hjälpte även United att spelaren gillar Manchester och att han vet bättre än att bli tveksam inför det traditionella snacket om fuktigt väder och avsaknaden av en strand.

 


För United betyder det ett lyckligt slut på en jakt som kanske aldrig skulle ha varit nödvändig om inte Pogbas första tid i klubben hade rasat samman så bittert.

 


Ferguson påstod en gång att fransmannen hade lämnat Old Trafford "utan att visa oss någon respekt överhuvudtaget" och de kvardröjande dåliga känslorna räknades definitivt emot Pogba när David Moyes var chef.

 


Pogba var då tillgänglig för £65m (764,6m kr) men Fergusons ersättare fick för sig att spelaren kanske alltid skulle ha en rastlös sida i sig. Vad sa det om hans personlighet, undrade Moyes, då han hade velat lämna Old Trafford vid 19 års ålder och hade sedan spenderat mycket av sin tid i Juventus med att tydligen överväga ännu en transfer?

 


Van Gaal var en annan beundrare men bestämde att pengarna skulle vara bättre spenderade på annat håll medan skillnaden är att Mourinho, efter att utan framgång ha försökt köpa Pogba till Chelsea förra sommaren, var helt orubblig inför att det här var spelaren han ville ha mer än någon annan.

 


"Han ser ut som en unge som är tillbaka i sin gamla skola och hittar människor han bryr sig om och som älskar honom väldigt mycket," sa Mourinho om sin nya spelare. "Efter ett par dagar kommer han känna som om han aldrig lämnade klubben."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards