Direktlänk till inlägg 11 augusti 2016

MAN UTD MITTFÄLTAREN ADNAN JANUZAJ NÄRMAR SIG ETT LÅN HOS SUNDERLAND EFTER ATT HA "FÖRNEDRATS" AV JOSE MOURINHO

Av Mikael Holmkvist - 11 augusti 2016 13:38

 

Januzaj finns inte med i Mourinhos planer. CREDIT: REX FEATURES

 

 

 

 

AV: James Ducker, Daily Telegraph, onsdag 10 augusti, 2016:



Adnan Januzaj var under onsdagskvällen nära att gå till Sunderland på lån under hela säsongen efter att ha lämnats "förnedrad" av Jose Mourinhos beslut att peta honom från Manchester Uniteds förstalagstrupp.



En flytt till the Stadium of Light skulle återförena den belgiska yttern med f.d United managern David Moyes, som han hade en imponerande genombrottssäsong under på Old Trafford 2013-14, innan hans lycka började sjunka.


 

Moyes tränade Januzaj i United. CREDIT: REUTERS

 



Moyes är även nära att köpa ytterligare två spelare från sin f.d klubb då Mourinho börjar rensa i sin trupp i United i svallvågorna efter hans utlägg på £145 miljoner (1,69 miljarder kr) för fyra nyförvärv, en summa som inkluderar den nya världsrekordavgiften £89 miljoner (1,04 miljarder kr) för franska mittfältaren Paul Pogba.



Paddy McNair, den nordirländska försvararen som även kan spela mittfältare, och försvararen Donald Love, en annan spelare som fick sin United debut av Mourinhos företrädare, Louis van Gaal, genomgick de medicinska testerna i Sunderland i onsdags och förväntas komma att skriva på varsitt fyraårskontrakt.



Sunderland har gått med på att betala en kombinerad initial avgift på £5,5 miljoner (64,4m kr). McNair kostar £5m (58,6m kr) men med ytterligare £2m (23,4m kr) att betalas ut beroende på hans framgångar i klubben. Paret tros få sällskap av Januzaj, som har blivit utfrusen av Mourinho på samma sätt som den tyska mittfältaren Bastian Schweinsteiger.



Januzaj har tränat med Uniteds reservlag sedan han informerades av Mourinho för två veckor sedan att han inte ingick i hans planer för säsongen. Han tog inte lätt på nyheten och känner att han borde ha visats mer respekt efter hans 63 förstalagsframträdanden.


 

Mourinho har beordrat Januzaj att träna med reserverna. CREDIT: PA

 


Några gånger har 21-åringen - som är känd för att vara bångstyrig - anlänt till träning på Uniteds bas Carrington redan iklädd träningskläderna och, vid ett tillfälle, bytte han om på toaletten för att undvika att behöva göra det i u21-lagets omklädningsrum. Källor nära spelaren säger att han känner sig "förnedrad".



Januzajs attityd har öppet ifrågasatts av seniora personer i United, inklusive Van Gaal, samt även det belgiska landslaget, men United har varit motvilliga att låta honom lämna permanent.



Det finns fortfarande en tro bland hierarkin att Januzaj kan leverera från potentialen han visade under Moyes. Men United tror att han skulle ha nytta av en hel säsong med spel i Premier League efter en katastrofal lånetid i Borussia Dortmund förra säsongen.



Spelaren gick emot Van Gaals önskningar genom att flytta till den tyska klubben, istället till en klubb där han skulle vara garanterad att få spela matcher, sen fick han spendera större delen av tiden på avbytarbänken innan lånet avbröts på hans förfrågan.



Januzaj var sugen på en flytt till Italien eller Spanien den här sommaren och han ska ha sagt till lagkamrater att han var redo att lämna United permanent. Men han lär nu rätta sig efter Uniteds önskningar och flytta till Sunderland.



Med f.d Everton managern Roberto Martínez numera chef för Belgiens landslag hoppas Januzaj även på att återkallas till landslaget.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards