Direktlänk till inlägg 17 augusti 2016

ZLATAN IBRAHIMOVIC SATTE SIN STÄMPEL PÅ MANCHESTER UNITEDS VINST BORTA MOT BOURNEMOUTH

Av Mikael Holmkvist - 17 augusti 2016 20:55

AFC Bournemouth 1    

Adam Smith 69

 

 

Manchester United 3

Juan Mata 40

Wayne Rooney 59

Zlatan Ibrahimovic 64

   

Zlatan Ibrahimovic gör Manchester Uniteds tredje mål mot Bournemouth. Fotograf: Michael Steele/Getty Images

 

 

AV: Dominic Fifield på Vitality Stadium, the Guardian, måndag 15 augusti, 2016:

 


Det tog lite mer än en timme, och ett dundrande bidrag från egot som leder hans lags anfall, innan José Mourinho lät den ganska irriterande fasaden släppa och visade sina sanna känslor. Manchester United managern hade sett sitt nya lag etablera en ledning som redan såg oöverstiglig ut när Zlatan Ibrahimovic fick bollen ungefär 25 yards (=22,8 meter) från mål och, med Bournemouths spelare fortfarande yra efter Anthony Martials sprint, avfyrade ett skott mellan Steve Cooks ben, förbi Artur Boruc och in i bortre hörnet.

 


Hemmalaget bjöd in till avslutet då ingen gick på anfallaren men det utfördes med perfekt precision, och allt detta i ett anfall som forwarden hade dragit igång långt in på Uniteds territorium. Medan Ibrahimovic omringades av lagkamrater ute på planen, sprang managern ut ur det tekniska området och skrek ut sitt eget firande med tränarpersonalen strax bakom sig. Kanske ville Mourinho bara se en liten uppvisning i riktig klass för att sätta lite glans på sin första Premier League match som chef. Han var definitivt övertygad om att det var ett mål som bekräftade framgång och en positiv start. Och det avslutet från långt håll såg till att slutresultatet reflekterade hans lags dominans sett över hela matchen.

 


Det här är fortfarande väldigt tidigt och det här laget kommer att, så fort Paul Pogba och Henrich Mchitarjan har integrerats ordentligt, bli ännu mer effektivt med tiden. Det kommer perfektionisten som den portugisiska managern är att se till. Men den nya eran har verkligen börjat på ett enormt uppmuntrande sätt och Mourinho lämnade arenan nöjd med mycket av det han hade bevittnat på sydkusten.

 


Eric Bailly, £30m (352,2m kr) nyförvärvet från Villarreal, var aggressiv och auktoritativ trots att han hade missat träningarna hela veckan p.g.a en skada han ådrog sig i Community Shield vinsten. Juan Mata och Ander Herrera bjöd på blixtrande ögonblick av påhittighet och fantasi, Martial bidrog från kanten, medan Ibrahimovic behållit det stoltserande steget som i så stor grad skrämde de franska klubbarnas försvar förra säsongen.

 


Han hade inte alltid sin närvaro i straffområdet, där han inte fick till någon bollberöring innan pausen, men han har nu nätat i sina debuter i Serie A, La Liga, Ligue 1, Champions League och Premier League. Hans manus fortsätter att skrivas på ett skickligt sätt. "Det är inte lätt," sa svensken. "Allt är nytt för mig, från mina lagkamrater till klubben, miljön, de nya arenorna. Men sakta kommer jag in i det och jag spelar bara mitt spel och får laget att vinna."

 


Inflytandet han kan ha på det här omklädningsrummet kan bli avgörande, även om hans kombination med Wayne Rooney instinktivt kan kännas obekvämt så kan båda peka på belöningen här och t.o.m en och annan glimt av ett riktigt partnerskap.

 


Men för att köra på med riktig Mourinho pragmatism handlade det här bara om resultatet på en arena där United förlorade under Louis van Gaal förra säsongen. Tillfredsställelsen föddes från en insats som initialt var rostig men som, ju längre tiden gick, resulterade i en övertygande vinst. Dessa tidiga händelser, där möjligheter brändes med för hårda passningar eller slarviga avslut, verkade vara bortglömda så fort en tremålsledning hade etablerats. "Att kontrollera matchen utan att ha några problem gör det här till en bra seger," sa managern. Han har aldrig förlorat sin första Premier League match under någon säsong, och så fort hans lag tog ledningen fanns det aldrig något snack om att den sekvensen skulle hotas av Bournemouth.

 


Eddie Howe skulle med rätta kunna klaga på bristande tur i inledningen, vilket tjänade till att punktera den lokala optimismen som piskats upp av 40 minuter jämnt spel. Sedan, från ingenting, missbedömdes Simon Francis bakåtpassning, slogs för lätt och plockades upp av en rusande Mata. Hans avslut blockerades av en utrusande Artur Boruc, men bollen studsade på den stapplande Francis smalben och tillbaka till spanjoren. Han kunde sedan glatt slå in bollen i det tomma målet.

 


Mata hade aldrig gjort något Premier League mål för Mourinho trot att han spelade 13 gånger för honom i Chelsea säsongen 2013-14. Efter förnedringen på Wembley förra veckan, där inhopparen byttes ut på övertid, tydligen p.g.a en bristande längd i laget, var det här ett mer tillfredsställande ingripande.

 


Målet illustrerade kanske även varför Howe fortfarande letar efter defensiva rekryter. Stokes funktionella spelare Marc Wilson förväntas återvända till sydkusten - där han tidigare har spelat för Portsmouth - i en affär initialt värd £2m (23,4m kr), och Cook blev helt ställd när Ibrahimovics klack skickade fram Rooney innan Boruc snyggt blockerade avslutet.

 


Det visade sig bli en kort respit. Antonio Valencia stormade snart förbi Charlie Daniels och slog in bollen som mötts av ett vilt avslut av Martial. Och där fortsatte hemmalagets dåliga flyt, för det felträffade skottet föll fint till Rooney, ensam vid målområdet, som enkelt kunde nicka bollen förbi polacken och fördubbla ledningen.

 


Bournemouth, med Lewis Cook tystlåtet imponerande på det centrala mittfältet, saknade bettet för att såra gästerna, deras offensiva spelare ville gärna göra för mycket i lovande positioner. Jordon Ibe, Joshua King och Callum Wilson kan komma att bli ett mer potent hot i kontringsspelet på bortaplan, men inhopparna Lewis Grabban och Benik Afobe skakade åtminstone om United när Ibrahimovic hade avnjutit sitt ögonblick. Det var Grabbans passning som togs emot av Adam Smith och ytterbacken dundrade sedan in ett fint tröstmål bakom David de Gea. Spanjoren behövde även göra en bra räddning på Andrew Surmans avslut på övertid.

 


"Vi var helt klart med i matchen fram till det första målet," sa Howe. "Det kom från ingenting: det var inte som att de hade brutit ner vår formering och gjort ett outstanding mål. Det var ett skräpmål." Mourinho kommer knappast att bry sig. Vi fick se en knuten näve i luften efter matchen, tydligen riktad mot, och returnerad av, Ed Woodward uppe på läktaren. Hans ämbetstid i United är igång på allvar.

 

 

Matchens lirare: Eric Bailly (Manchester United)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards