Direktlänk till inlägg 26 augusti 2016

EUROPA LEAGUE LOTTNING SENARE IDAG, FINALEN SPELAS I SOLNA OCH EN SNABB TITT PÅ VILKA GIGANTER UNITED KAN STÄLLAS MOT

Av Mikael Holmkvist - 26 augusti 2016 00:27

 

Bilden: Senare idag lottas grupperna till säsongens Europa League. Här under kan ni läsa om förutsättningarna och vilka lag United kan ställas emot. Den här säsongens turnering innehåller även en adderad bonus för oss svenskar (inte som Jimmie Åkesson definierar ordet, utan som folk utan allvarliga hjärnskador gör): Finalen spelas i Solna, på Friends Arena, som enligt bilden verkar vara förberett på United!

 



Hallo på er alla igen, senare idag lottas alltså gruppspelet i Europa League, där United är inblandat. Igår var det de stora elefanterna som dansade bland Champions League bollarna, idag är det den mindre turneringen i Europa som ska ta form. Personligen hoppas jag att vi går för det och känner jag Mourinho rätt så vill han försöka vinna så många titlar som möjligt. Att vi satsar på att göra bra ifrån oss där, innebär inte att vi kommer vinna det, men jag vill se försöka ordentligt.

 


Efter att de senaste säsongerna ha fått se herrarna Moyes, Giggs och Van Gaalen dra United i smutsen, så ska vi inte vara i Europas finrum heller. Även om jag hatar mycket runt Champions League fotbollen, så är det svårslaget att framåt vårkanten ta sig an någon europeisk jätte i CL-slutspelet och njuta/våndas av bataljen där ute på planen. Men det är inte så mycket att älta om, vi är inte där, så varför inte gå in och visa i Europa League att vi menar allvar med snacket om att vi är på väg tillbaka? Även nere på kontinenten.

 


Sen finns det en adderad bonus till det hela, om man får frångå principen och vara lite egoistisk. Europa League finalen den här säsongen spelas ju på Friends Arena i Solna, detta vedervärdiga, själalösa rymdskepp i AIK-land. Med heta kontakter i Sundbyberg kan jag redan nu skåda en "hyfsad" dag om, och det är ännu ett gigantiskt om, United skulle gå hela vägen.

 


Vid dagens lottning kommer den gamle Bayern-mittbacken Patrik Andersson att närvara och rulla bollar, förhoppningsvis lottningsbollarna mer än sina egna, men vem vet, han är ju skåning och det är fredag. Han är nämligen utsedd till ambassadör för Stockholm i Europa League. Man får ju hoppas att det går bättre för honom att skruva upp bollarna än vad det gjorde för Cardiffs motsvarighet, Ian Rush. Jävlar i min låda, såg ni det?

 


På tal om scousers så var det lite förvånande att inte se Liverpool i CL-lottningen igår. Med tanke på att de har Messias själv som tränare och att flera scousers (än en gång) känt att det här är deras år. Är de direktkvalificerade till åttondelsfinalerna eller? För inte kan väl en sådan gigantisk klubb hålla till i Europa League?

 


Förra säsongens mästare Sevilla, minns inte vilka de besegrade i finalen, har varit med i de europeiska cuperna under 11 säsonger. På den tiden har de inkasserat fem europeiska pokaler! Det är fler än United har erövrat i Europa under hela sin historia. Och innan någon säger att ingen bryr sig om det, vi har varit med i turneringen två gånger sedan 2012 och spelat i europeiska cupvinnarcupen eller Uefa-cupen 14 gånger totalt - 3 gånger fler än Sevilla har gjort, och de har rott hem 5 pokaler under sina säsonger där.

 


Här under ser ni alla 48 lagen som är med vid dagens lottning. De är placerade i 4 "pots". De står även i rangordning, baserat på UEFA:s poängsystem, så United återfinns i pott 1, men först som tredje högst rankade lag, efter Schalke och Zenit Sankt Petersburg.

 


Dessa 48 lag kommer bilda 12 grupper, med 4 lag i varje, ett lag från varje pott. Två lag från samma fotbollsförbund kan inte spela i samma grupp. Klockan 13:00 börjar det hela och visas live på Eurosport1.

 

 

 

 

Pott 1:

Schalke 04

Zenit Sankt Petersburg

Manchester United

Sjachtar Donetsk

Athletic Bilbao

Olympiakos

Villarreal

Ajax

Inter

Fiorentina

Anderlecht

Viktoria Plzeň

 

 

 

Pott 2:

AZ Alkmaar

Braga

FC Salzburg

Roma

Fenerbahçe

Sparta Prag

PAOK

Steua Bukarest

Genk

APOEL

Standard Liège

Saint-Étienne

 

 

 

Pott 3:

Gent

Young Boys

Krasnodar

Rapid Wien

Slovan Liberec

Celta Vigo

Maccabi Tel-Aviv

Feyenoord

Austria Wien

Mainz 05

FC Zürich

Southampton

 

 

 

Pott 4:

Panathinaikos

Sassuolo

Qarabaå

Astana

Nice

Zorja Luhansk

Astra Giurgiu

Konyaspor

Osmanlispor

Gabala (Qäbälä)

Hapoel Be'er Sheva

Dundalk

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards