Direktlänk till inlägg 26 augusti 2016

ETIKETTEN SOM ÄR FÖR HET FÖR KIM KARDASHIAN ATT BÄRA: "FEMINIST"

Av Mikael Holmkvist - 26 augusti 2016 20:36

Be henne inte att definiera sin affärsverksamhet. Hon har något för alla. Särskilt om det är en naken badrumsselfie

   

Förstå budskapet: vi lär inte få se Kim Kardahsian i den här t-shirten. Sammansatt av: Rex/Guardian montage

 

 

 

 

AV: Marina Hyde, the Guardian, torsdag 18 augusti, 2016:

 


Tuttarna ut för fjärde vågen feminismen nu när vi granskar den senaste essän att skaka om rörelsen. Än en gång verkar den tokroligt eftertraktade Kim Kardashian texten gäcka den, då fröken gått ut och skrivit ännu ett inlägg där hon förklarar att hon inte är en feminist. Kim, Kim, Kim ... du knuffar på en öppen dörr.



Men ändå, ta det inte från Lost in Showbiz, ta det från den höga prästen av internet vältning själv, som har släppt lös sina senaste tankar på hennes hemsida (bakom en betalvägg), i vilket hon vägrar att identifiera sig med ett antal civila rörelser, för tydligen ser hon dem som krafter som på något sätt skulle kunna begränsa övertroaffärsverksamheten att Vara Kim Kardashian.



"Jag är absolut för att ge kvinnor kraft och lyfta upp dem," påstår Kim. "Men varför måste vi sätta etiketter på saker och ting?" Vaddå, som substantiv? Eller som GIVENCHY? Jag har inte utfört någon djup homofon analys av den här texten än, men jag gissar att det är det tidigare. Glöm allt det där du läser om en "post-sannings" värld - Kim är nu post-substantiv.

 


"Du är en republikan, du är en demokrat, du är bisexuell, du är stor, du är fattig, du är en kriminell, du är en mor, du är en feminist. Jag är en mänsklig varelse, och jag har tankar, känslor och åsikter om många olika saker. Jag behöver inte definieras av dessa åsikter, precis lika mycket som jag inte vill särskiljas från - eller ses som att jag är emot - de som FAKTISKT definierar sig själva utifrån dessa åsikter."



Ett sammandrag av Kim: mitt oljade och kraftigt konturerade medieimperium är ett fäste för vad du än vill att det ska vara. Det var Michael Jordan som så berömt tackade nej till att stödja en progressiv demokrat till fördel för den rasistiska segrationisten Jesse Helms i ett senatval i North Carolina för att "även republikaner köper sneakers". Precis som allt annat hon gör känns Kims uppdatering som om den har liknande kommersiella underbyggnader - motsvarigheten till att opåverkat observera att även kvinnohatare skapar trafik/Nielsen ratings*. Glöm det rosa pundet (uttryck för köpkraften hos homosexuella och särskilt donationer till politiska partier i Storbritannien) - den första regeln för 2010-talets ikoner är att aldrig fjärma sig från dollar. Faktum är att det längsta Kim går i någon riktning är att hävda att hon ser sig själv som "någon som är förespråkare för de civila och sociala rättigheterna och friheterna för alla människor". Förutom dig, Taylor.



Skojar bara. Kim undviker ädelt lockelsen att unna sig den andra sortens Swift satir. Och då de har tolkat hennes poäng har olika kommentatorer bestämt att hon har en "feministisk själ", vilket låter som något som du kan spreja på dig som en riktigt kaxig doft. Förmodligen i prisparitet - och verkligen i filosofisk paritet - med Diesel's Only The Brave.



Så där har ni det. Tveklöst kommer Kim fortfarande ha sina oombedda intellektuella supportar bland de som tycker att de vill skapa en bättre värld för kvinnor och tjejer, men som egentligen bara är användbara idioter. Jag kommer aldrig riktigt ihåg exakt hur den här går, men jag tror jag är på rätt väg om jag förklarar för dig att Kim äger sin egen verklighet eller något? Och hennes sanning? Hon äger sin egen sanning. Jag tror hon även säger sin egen sanning, och det är en inneboende feministisk aktion, även om det sker via mediet bilder på arslen. Framförallt är hon en framgångsrik affärskvinna - en prestation som tydligen är så unik och ultramodern att produktens natur är en sublim irrelevans.


 

Kim i sitt badrum - klädsel frivillig. Fotograf: Kim Kardashian/Instagram



Självklart kommer det finnas några gammaldags personer som oroar sig för mycket där ute som känner att de bara kan se Kim som en högavlönad lockfågel för Big Sexting, en roll för vilken hon är perfekt anpassad med tanke på att hennes kännetecken är en obeveklig legosoldatsaktig form av subklinisk narcissism. Och du har kanske t.o.m bekymmer med det, med tanke på att en enorm procent av hennes fans är lättpåverkade tonåringar.

 


Men lyssna: vad du behöver förstå är att det egentligen inte finns någon materiell, fullständigt uppenbar skillnad mellan när Kim tar selfies för bredare konsumtion i hennes $3m (26,7m kr) badrum och när din 13-åriga dotter gör det i ditt badrum. Eller ja, det görs av en 13-årig tjej du inte ens känner, vars hela gata är värd väldigt mycket mindre än $3m (26,7m kr). Precis så här skulle tveklöst den Kim som hon ser upp till förklara det, den ungen Äger Sin Egen Verklighet. Alla som använder sin kropp på det här sättet lever ut sin sanning och den lilla aktionen att ägna sig åt sexting ger de i princip kontroll över deras personliga medieimperium. Just nu är den enda produktionen bilder på deras tuttar skickade till någon tonårspojke som egentligen inte förstår insatserna, men hey. Vi alla måste ju börja någonstans på stegen, eller hur? De äger deras egen sanning och deras egen verklighet. Vilket behov har de av etiketter som feminist, dotter, eller ens kvinna? Med tanke på det, vilket behov har någon av oss av etiketter egentligen, förutom kanske Yeezy Fall 2016?



Alla självstartande feminister som vill höra av sig och rätta mig gällande det här får nu information om att jag har en speciell fil för den korrespondensen som helt enkelt är betitlad: INTE FJÄRDE VÅGEN MEN DRUNKNING


 

 

* Nielsen ratings: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nielsen_ratings

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards