Direktlänk till inlägg 26 augusti 2016

SKOTT AVLOSSADE: JURGEN KLOPP KRITISERAR MANCHESTER UNITEDS TRANSFERPOLICY

Av Mikael Holmkvist - 26 augusti 2016 20:48

Liverpools boss säger att han aldrig skulle spendera £100 miljoner (1,2 miljarder kr) på en enda spelare då Paul Pogba affären närmar sig sitt slutförande

   

Manchester United förväntas knyta ihop en transfer, som slår världsrekordet, värd £100m (1,2 miljarder kr) för Paul Pogba.

 

 

 

 

AV: Kevin Palmer, the Irish Independent, fredag 29 juli, 2016:

 

 

Liverpools manager Jurgen Klopp har påstått att Manchester Uniteds jakt på Paul Pogba är spetsad med risk efter att ha sagt att han aldrig skulle spendera £100m (1,2 miljarder kr) på en enda spelare.

 

 

I kommentarer som lär veva fram en reaktion från United supportrar har Klopp påstått att Jose Mourinhos simmar med stort spenderande inte är någon garanterad väg till framgång då han menar att det finns en alternativ väg till att bygga ett titelvinnande lag.

 

 

United förväntas komma att knyta ihop en världsrekordtransfer för Pogba väldigt snart, där en avgift precis under £100m (1,2 miljarder kr) ska ta spelaren som lämnade Old Trafford gratis för fyra år sedan tillbaka i en dyr återkomst.

 

 

Men Liverpool gör sina affärer på ett annat sätt och även om Klopp har spenderat stora pengar för att köpa Sadio Mane, Georgino Wijnaldum, Ragnar Klavan, Loris Karius och Joel Matip den här sommaren menar han att spendera en gigantisk summa på en fotbollsspelare är en riskabel plan.

 

 

"Om man plockar in en spelare för £100m (1,2 miljarder kr) och han blir skadad, då går allt ut genom skorstenen," slog Klopp fast. "Den dagen då det är fotbollen, har jag inget jobb längre, för spelet handlar om att spela tillsammans.

 

 

"Det är så alla inom fotbollen förstår det. Man vill alltid ha de bästa, men att bygga gruppen är nödvändigt för att bli framgångsrik.

 

 

"Andra klubbar kan gå ut och spendera mer pengar och samla in toppspelare. Jag vill göra det annorlunda. Jag skulle även göra det annorlunda om jag kunde spendera de pengarna.

 

 

"Jag vet inte exakt hur mycket pengar vi kan spendera för ingen har sagt det till mig, 'Nej, du kan inte göra det här'.

 

 

"Om jag spenderar pengar, är det för att jag försöker bygga ett lag, ett riktigt lag. Barcelona gjorde det. Man kan vinna mästerskap, man kan vinna titlar, men det finns ett sätt man vill göra det på."

 

 

Klopp menade att Liverpool försöker köpa spelare som inte finns i facket för de mest eftertraktade i europeisk fotboll, detta då han hintade om att konkurrensen i toppen av transfermarknaden var för mycket för hans klubb för att kunna hävda sig där.

 

 

"Om alla simmar i samma pool, är poolen för liten - alla går efter samma spelare," tillade han. "Det finns många spelare utanför den poolen - bra spelare på väg mot nästa steg i deras karriär. Vi försöker hitta dem.

 

 

"Förra säsongens bästa spelare är bra att känna till men det är intressantare att försöka ta reda på vem som kommer bli den bästa spelaren nästa år. Om du visste det nu skulle det vara en riktigt cool transfer! Det skulle bli mycket billigare också. Det är vad vi arbetar för."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards