Direktlänk till inlägg 3 januari 2017

JONJO SHELVEY STÄNGDES AV I FEM MATCHER FÖR ATT HA KALLAT WOLVES-RIVALEN ROMAIN SAISS EN "ARABISK FI***"

Av Mikael Holmkvist - 3 januari 2017 23:16

 

Jonjo Shelvey i aktion mot Wolves. CREDIT: GETTY IMAGES

 

 

 

 

AV: Telegraph Sport, fredag 23 december, 2016:



Newcastle-mittfältaren Jonjo Shelvey har anklagats för att referera till Wolves-spelaren Romain Saiss som en "arabisk fi***".



Den 24-åriga engelska landslagsmannen stängdes den här veckan av i fem matcher, bötfälldes med £100,000 (1,19m kr) och beordrades att närvara vid en obligatorisk utbildningskurs efter ett FA-åtal, som Shelvey förnekade, som visade sig kunna bevisas av en oberoende regelkommission.



Under fredagen släpptes de skriftliga anledningarna bakom kommissionens beslut och i dessa anges bevisen som presenterades från båda sidor vid hearingen i Birmingham, där nyckelbevisen kom från Saiss lagkamrater Dominic Iorfa, Matt Doherty och Cameron Borthwick-Jackson.



Dokumenten säger: "Kommissionen har övervägt huruvida de tre vittnena alla kunde ha hört fel på ordet 'arab' av mr Shelvey och vi drar slutsatsen att det inte är realistiskt."



Fallet är centrerat till incidenten som ledde till det röda kortet på Vurnon Anita i den 87:e minuten i the Magpies 2-0 förlust i the Championship den 17 september.


 

Jonjo Shelvey. CREDIT: GETTY IMAGES



Saiss, som föddes i Frankrike av marockanska föräldrar, sågs vifta med ett imaginärt kort då domaren Tim Robinson bedömde situationen, vilket irriterade Shelvey.



Wolves-försvararen Iorfa sade till hearingen att han hörde Shelvey kalla Saiss "din arabiska fi***" och "din arabiska k**", medan Doherty hörde honom säga "marockanska k**" och Borthwick-Jackson "stinkande arabiska fi***".



Orden hördes inte av Saiss, som då hade en begränsad förståelse av det engelska språket, eller domaren, men det rapporterades efter slutsignalen.



Robinson återberättade detaljerna till Magpies-bossen Rafael Benitez som, efter att ha pratat med sin spelare, rapporterade tillbaka att han gick emot påståendena och sade att han hade kallat honom för en "k** med stinkande andedräkt" som svar på att Saiss kallat honom en "flintskallig fi***".


 

Romain Saiss. CREDIT: GETTY IMAGES



Shelvey, som har lidit av alopeci sedan barndomen, sade att han tappade humöret p.g.a det, inte Saiss agerande då han ville få fram ett rött kort, vilket han påstod att han inte såg.



Han erkände även att han kallade Iorfa "bonde", en referens till Newcastle-spelarens högre lön.



Dwight Gayle och Aleksandar Mitrovic kallades in som vittnen för deras Newcastle-lagkamrat, men kommissionen fann FA:s framställning mer övertygande.



Både Shelvey och FA, som kunde ha gått emot straffet om de kände att det var otillräckligt, valde att inte överklaga beslutet och spelarens avstängning kommer verkställas med omedelbar verkan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards