Alla inlägg den 27 januari 2017

Av Mikael Holmkvist - 27 januari 2017 21:20

• Manchester United-managern vill att yttern ska skina mot Wigan

 

• Luke Shaw kommer att starta mot Wigan i FA Cupmatchen på Old Trafford

   

Manchester Uniteds Anthony Martial firar sitt FA Cupmål mot Reading. Fotograf: Oli Scarff/AFP/Getty Images

 

 

 

 

AV: Jamie Jackson, the Guardian, fredag 27 januari, 2017:

 

 

Anthony Martial måste spela bra i FA Cupmatchen mot Wigan Athletic på söndag för att behålla sin plats, detta då José Mourinho nu är bekymrad över hur 21-åringen har hanterat petningarna från Manchester Uniteds två senaste matchtrupper.

 

 

Martial spelade senast då han startade 1-1 matchen mot Liverpool på Old Trafford den 15 januari. Mourinho tog av forwarden efter 65 minuter och Martial utelämnades ur truppen till förra lördagens 1-1 match borta mot Stoke City och gårdagens 2-1 förlust i EFL Cupen borta mot Hull City. Trots den semifinalförlusten i returmatchen gick United vidare till nästa månads final mot Southampton med totalt 3-2.

 

 

På frågan om hur Martial reagerade på att bli exkluderad sade Mourinho: "Jag pratar inte med spelarna om hur de tar det. Han kommer spela på söndag och om han spelar magnifikt, kommer han att spela mot Hull City i nästa match. Det är enkelt."

 

 

Mourinho sade att vänsterbacken Luke Shaw, som inte har figurerat sedan 4-1 segern mot West Ham United i november p.g.a en skada, också kommer att starta mot Wigan och David de Gea kommer få vila, medan Sergio Romero vaktar målet.

 

 

EFL Cupfinalen spelas den 26 februari, vilket betyder att derbyt borta mot Manchester City, inbokat den dagen, kommer att flyttas. United är fortfarande med i Europa League och ligger sexa i Premier League, fyra poäng bakom Liverpool, som innehar den sista Champions League-platsen. Mourinho är bekymrad över att krigandet i alla fyra turneringarna kommer minska Uniteds hopp om att försvara FA Cuptiteln från förra säsongen.

 

 

"Nu har vi ett problem redan, vilket är det faktum att vi inte möter Manchester City när vi skulle göra det. Vi spelar Europa League, som inte är som Champions League med fyra matcher om två möten. Veckan innan finalen mot Southampton förbereder vi oss genom att möta St-Etienne. Om vi går vidare i FA Cupen, ännu en runda. Det är väldigt svårt för oss men det är av bra anledningar - de bra anledningarna är att vi avancerar i turneringar."

 

 

Wigan leds av Warren Joyce, den f.d managern för Uniteds reservlag, och de ligger fyra från slutet i the Championship, en poäng ovanför nedflyttningszonen. Mourinho sade: "Vi känner till svårigheten med att spela mot en Championship-lag. Vi mötte Wigan under försäsongen [vinst med 2-0]; nu är de med Warren. Han känner oss, han kommer att komma med speciell motivation då han möter sin gamla klubb. De kommer ta med sig många fans också, så matchen kommer bli svår. Vi ska möta ett väldigt bra lag.

 

 

"Jag arbetade med Warren under bara några månader men det var tillräckligt för att veta att han är en väldigt passionerad fotbollsman. Han tog risken, accepterade utmaningen. Han lämnade ne bra situation i vår klubb för att testa vad vi kallar 'mäns fotboll' och garanterat så kommer han att komma med ett lag som är väldigt aggressivt, välorganiserat defensivt, känslosamt - managern är också känslosam. Jag kommer göra några ändringar.

 

 

"Jag måste göra det. Vi möter Hull City igen två dagar efter Wigan men jag kommer spela med ett bra lag, ett lag med ansvaret att ge fansen en bra insats på hemmaplan och med ansvaret att försöka vinna."


Av Mikael Holmkvist - 27 januari 2017 21:16

• "Han tog inte en stor möjlighet som han hade med båda händerna"

 

• United är skadefria till returmatchen i EFL Cup-semifinalen borta mot Hull

   

Mancheter Uniteds Anthony Martial, t.v., förbereder sig på att utmana Liverpools Trent Alexander-Arnold i den här månadens 1-1 match lagen emellan. Fotograf: Matthew Peters/Man Utd via Getty Images

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, torsdag 26 januari, 2017:

 

 

José Mourinho har gett Anthony Martial en stark varning om att hans insatser i Manchester United måste bli bättre för det skulle "döda de andra" om han togs ut istället för dem med dagens form.

 

 

Martial återfanns inte ens bland Uniteds avbytare i deras 1-1 match borta mot Stoke City i lördags och Mourinho erkände att han var missnöjd med spelarens form sedan han utmanade honom i november att återetablera sig själv som ett givet förstaval i förstalaget.

 

 

Då utelämnade Mourinho honom ur truppen i en Europa League-match mot Feyenoord och två månader senare är managerns dom att spelaren inte har förtjänat en regelbunden startplats till vänster i Uniteds anfall.

 

 

"Jag tycker inte att han förlorade sitt fokus," sade Mourinho, som förbereder sig för returmatchen för United i EFL Cupsemifinalen mot Hull City. "Jag tycker bara att han tog inte en stor möjlighet som han hade med båda händerna. När vi pratade om Memphis Depay [då han lämnade United] pratade vi om att det var den enda positionen där vi hade ne överbokning av spelare.

 

 

"Vi har fortfarande fem spelare för den positionen. Jag kan inte ge en spelare chanser att spela och döda de andra. Att döda de andra, jag tycker jag redan gjorde det med Memphis genom att se honom som det sita valet och genom att inte ge honom något val. Men när det gäller de andra killarna tror jag ni skulle fråga mig varför Mata inte spelar eller varför Marcus Rashford inte har en chans, eller varför Jesse Lingard, en landslagsspelare, inte spelar.

 

 

"Vi har Rashford, Lingard, Mata, Mchitarjan och Martial och jag kan inte ge samma spelare chans efter chans efter chans och inte titta på ansträngningarna från de andra.

 

 

"Anthony spelade mot Liverpool, en stor match för oss och en stor match för honom, också. Sedan i nästa match gick jag till Mata och Mchitarjan. Det är så situationen är."

 

 

Martial skrev på för en initial avgift på Ł36m (424,4m kr) från Monaco i september 2015, gjorde 17 mål på 45 framträdanden förra säsongen, men han har bara mäktat med sex mål på 20 tävlingsmatcher sedan Mourinho tog över. Han flög till Frankrike i helgen medan hans lagkamrater spelade matchen där Wayne Rooney gick förbi Sir Bobby Charltons målrekord för klubben.

 

 

Men Mourino klargjorde att han inte har några problem med att spelaren spenderade helgen i Paris. Han sade: "Vi har inte många dagar lediga. Jag gillar att ge spelarna lite frihet att välja om de behöver en helg ledig när de inte är uttagna. Om, för honom, det var bättre att åka till Paris, så är det helt ok.

 

 

"Till helgen [i FA Cupmatchen i fjärde rundan] mot Wigan, om inget har hänt på skadefronten, kommer jag att spela Sergio Romero i målet och sätta Joel [Pereira] på bänken. David de Gea kommer vara ledig och om han vill åka till Spanien och njuta i två dagar, då måste han åka. Jag ger spelarna den här friheten att välja - så det finns inga problem alls med att Anthony åkte till Paris."

 

 

Mourinho förbereder sig nu på en svit på tre matcher på sex dagar, där deras nästa motståndare även besöker Old Trafford i Premier League nästa onsdag. Han refererade tveklöst till sin f.d klubb Chelsea när han pratade om lag med "ett underbart li" med endast en match i veckan.

 

 

Hans lag har ett mer belastat spelschema, inte minst p.g.a deras involvering i vad Mourinho beskrev som "non-stop turneringen", nämligen Europa League. Men det underlättar att de inte har några nya skador inför trippen till Hull dit hans lag tar med sig en 2-0 ledning från den första matchen.

 

 

Eric Bailly är på väg tillbaka från the Africa Cup of Nations efter Elfenbenskustens överraskande tidiga uttåg - men han hinner inte hem för att spela mot Hull - och Mourinho anser att Luke Shaw, som inte har startat en match sedan den 30 november, är redo att kriga om en plats i förstalaget igen och viktigast av allt så behöver han inte "jobba med begränsningar" längre i sin långa rehabilitering från sitt benbrott.

 

 

Mourinho, med sin långa lista med disciplinproblem med the Football Association, fick frågan om det möjliga straffet som Arsčne Wenger riskerar att få efter sin behandling av fjärdedomaren, Anthony Taylor, under Arsenals match mot Burnley i söndags. Det fanns, sade Mourinho, inga jämförelser. "Jag knuffade aldrig domaren," förklarade han.

Av Mikael Holmkvist - 27 januari 2017 21:10

Peter Lim hyllades som en frälsare när han tog över Valencia 2014 men - sju managers senare - vill nu fansen ha bort honom. Hur blev det så här?

   

Valencias supportrar deltar i en demonstration mot klubbens ägare, Peter Lim, tidigare den här månaden då deras fruktansvärda La Liga-säsong fortsatte. Fotograf: Manuel Bruque/EPA

 (Valencia Guardian1)

 

 

 

AV: Sid Lowe, the Guardian, onsdag 18 januari, 2016:

 

 

På en presskonferens som hölls på ett hotell i Valencia för två veckor sedan fick Jesús "Suso" García Pitarch frågan om varför Peter Lim hade köpt stadens fotbollslag till att börja med. Det var en laddad fråga, en fråga som supportrarna har funderat på många gånger under de senaste åren, och svaret, eller bristen på ett svar, kändes också laddat. Pitarch, sporting directorn som nyligen kom tillbaka från Singapore där han hade träffat ägaren för att diskutera planerna för klubben bara för att strax efteråt avgå, svarade att han aldrig hade frågat och inte hade någon förklaring. "Jag vet inte," sade han. "Jag antar att han gillar fotboll."

 

 

Lim är son till en fiskhandlare från Singapore och har tidigare lagt ett bud på Liverpool, är affärspartner med the Class of 92, med investeringar i Salford City FC och Manchesters Hotel Football, samt i Formel 1. Han tog över i Valencia i juni 2014 med en inital investering på €94m (941,8m kr). I en affär som förmedlades av den dåvarande presidenten Amadeo Salvo och agenten Jorge Mendes betalade Lim direkt €22m (220,4m kr), och lånade klubben ytterligare €72m (721,3m kr) för en 70% andel, vilket senare steg till mer än 80% och hans totala utlägg hittills närmar sig €200m (2 miljarder kr).

 

 

Valencia befann sig i kris, en klubb med två arenor - en som de inte kunde sälja och en som de inte hade råd att slutföra byggandet av - och en skuld på €230m (2,3 miljarder kr), där återbetalningen var omstrukturerad. Risken att gå i konkurs var väldigt äkta, de hade lidit under katastrofala presidenter, rutinmässigt förlorat sina bästa spelare och ägdes i princip av en bank som räddat dem, som Lim välkomnades som deras frälsare. Under hans första säsong, med spelare hämtade till klubben betalda för och ägda av hans företag, återvände Valencia till Champions League under deras nya manager, Nuno Espírito Santo. En känsla av medgång utvecklades, en gemenskap mellan fansen och klubben, men det varade inte länge.

 

 

Det hördes läktarsånger med orden "Lim, vi älskar dig", men det är annorlunda nu. Innan den första matchen efter jul samlades några supportrar utanför Mestalla och höll upp en banner som deklarerade: "Lim, åk hem." Inne på arenan hördes ytterligare sånger: "Peter, gå nu!" Det upprepades förra helgen. Men Lim var redan hemma, inte på plats i Spanien.

 

 

"Jag spekulerar bara," insisterade Pitarch när han pratade om att Lim "gillar fotboll". Han har inte varit på plats för att se Valencia - hans lag - på mer än ett år. Det närmsta han har varit var i somras då han befann sig norrut efter kusten i Barcelona, och fixade försäljningen av Paco Alcácer - anfallaren som de hade sagt inte var till salu. "Vilken känslighet visar det mot fansen?" frågade Pitarch, med inte så lite eget-intresse i orden.

 

 

Borta: Cesare Prandelli pratar med media efter sin avgång som huvudtränare i december. Fotograf: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images.

 

 

Vad än Lim köpte Valencia för så var det inte det här. Han äger nu en klubb som misslyckas på planen och har det svårt vid sidan av den, de äger fortfarande två arenor, har en stor skuld, är söndersliten i en pågående kris, där kaptenen Enzo Pérez säger att de har slagit i "den absoluta botten" bara för att få se att det var fel, detta när saker och ting blev ännu värre, vilket har varit fallet i ett år nu; där laget med den fjärde största budgeten i Spanien ligger en enda poäng ovanför nedflyttningsplatserna; där det finns grupperingar i omklädningsrummet; där fansen vänt sig emot honom och tränaren och sporting directorn avgått, samtidigt som de kritiserat honom hårt, vilket fick klubben att skjuta tillbaka mot dem och där misstankarna och den bristande tilliten mot varandra ligger helt öppet som ett varigt sår. "Jag skulle inte önska det här på min värsta fiende," säger klubbens f.d spelare Mario Kempes.

 

 

Pitarch pratade med media då han försökte rättfärdiga sitt misslyckande och sin avgång som Valencias sporting director - lite mindre än ett år efter det att han tog jobbet och 10 dagar efter att han påstod sig ha erbjudit sin avgång bara för att insistera på att han inte var på väg att "överge" klubben. Att stanna handlade om "ansvar", sade han då; nu erkände han att han begått "misstag" under de senaste 12 månaderna, men att det största var att han inte hade gått tidigare. "Jag kan inte försvara det jag inte tror på," sade han då han beskrev klubben som nedsänkt i en "allvarlig institutionell kris." Och därför avgick han.

 

 

Han är inte ensam om det. Pitarch gick bara några dagar efter tränaren, Cesare Prandelli. Strax innan jul höll Prandelli en presskonferens där han avstod från att besvara frågor och istället levererade ett tal som var en minut och 57 sekunder långt, i vilket han anklagade sina spelare för att vara oprofessionella. Han pratade på italienska, vilket han har gjort sedan han tog över, och gestikulerade mot dörren och upprepade ett ord gång efter annan: "fuori!" Ut! Han ville ha spelare som gav sitt yttersta för tröjan, som "led" för den, som "älskade" den. Alla som inte gjorde det kunde sticka.

 

 

Borta: Gary Neville fick sparken i mars 2016 efter mindre än fyra månader som chef. Fotograf: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

 

 

Fansen höll med: en undersökning visade att 98% tyckte att han hade rätt. Klubbens hierarki höll också med, eller verkade i alla fall göra det: efter nästa match reste Prandelli till Singapore med Pitarch och klubbens president, Layhoon Chan, för att träffa Lim. De låg oroväckande nära nedflyttningszonen och förstärkningar stod överst på agendan, precis som försäljningar. Prandelli fick försäkringar, eller sade i alla fall att han fick det, men den ekonomiska verkligheten var ofrånkomlig och att sälja spelare är inte så lätt som det låter. Andra ställde återkommande frågor, som vilka de riktiga motiven var? Var fotbollen den enda faktorn? Varför gjordes nyförvärven och varför misslyckades de?

 

 

I somras hade Valencia dragit in €100m (1,01 miljarder kr), genom att sälja deras bästa spelare - André Gomes, Alcácer, Shkodran Mustafi - medan de som de ville sälja stannade kvar. Vintern hjälpte inte och Layhoon Chan varnade offentligt om att det inte bara handlade om att Lim skulle gräva i sina fickor. Financial Fair Play - omtalat som om det på något sätt inte har någonting att göra med hur klubben sköts, en belastning på deras arbete istället för en konsekvens av hur de arbetar - betydde att de inte kunde spendera vad de inte kunde generera. Valencia har inte ens en tröjsponsor.

 

 

Då han saknade tilltro avgick Prandelli. Han påstod tidigare att han delvis gjorde det för att Simone Zaza, anfallaren han ville ha, inte kom, men Zaza har kommit nu. Han hade gått förhastat och känslosamt, vilket inte gjorde mycket bra för hans trovärdighet, men det kom inte som något fullständig överraskning. Fönstret hade inte öppnat än, men han sade att Valencia inte sköttes av "fotbollsmänniskor." De anklagade honom för att leta ursäkter, springa bort från sin egen förmåga att rätta till resultaten. Han hade varit där i 90 dagar.

 

 

Pitarch hade lovat att avgå med Prandelli men höll inte det löftet; men 10 dagar senare avgick han faktiskt och lämnade katastrofen bakom sig. Pitarch var den tredje sporting directorn under Lim-eran: Rufete sparkades i en maktkamp sommaren 2015; hans ersättare Nuno, tränaren som också blev manager, blev snart impopulär bland fansen och fick sparken i november 2015. Pitarch tog över i januari 2016 och avgick i januari 2017, då han avgick precis när transferfönstret öppnades, vilket lämnade chefen för ungdomsakademin, Alexanco, att snabbt ta över och kasta sig ut på transfermarknaden.

 

 

När det gäller Prandelli var han den sjunde tränaren under Lim-eran. Pizzi hade fått sparken precis innan övertagandet å Lims vägnar; Nuno fick sparken i november 2015; han ersattes tillfälligt av Phil Neville och Salvador González "Voro", en f.d spelare, klubbens matchdagsdelegat och deras eviga tillfälliga boss; sedan kom Gary Neville, Lims affärspartner; Gary Neville fick sparken i mars och ersattes av hans assistent, Pako Ayestarán, som i sin tur fick sparken i september. En efter den andra, alla sämre än den förre: under Nuno vann de 49% av poängen; under Gary Neville, 29%; under Ayestarán, 27%; under Prandelli, 25%.

 

 

Borta: Pako Ayestarán slutade efter att ha förlorat säsongens första fem matcher. Fotograf: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

 

 

Det hade bara spelats fem matcher av den nya säsongen och det var bara tre månader sedan han hade fått ett nytt kontrakt, då Ayestarán fick sparken, Pitarch annonserade offentligt att han inte skulle ha behållit honom från första början, men det hade inte funnits några pengar till någon ersättare. Det är sanslöst hur lite det pratades om den kommentaren då. Voro tog kort över igen och när han lämnade igen för att ge plats åt Prandelli - som hade hittats och flugits jorden runt för att träffa Lim - sade han att han hoppades att han "aldrig" skulle komma dit igen. Men nu är han tillbaka, för sin femte sejour som chef, hans tredje på två säsonger. Den här gången har han, för första gången, fått stöttning. Well, typ: han kommer vara chef under resten av den här säsongen och hans kontrakt är ett manager-avtal för första gången.

 

 

Uppdraget är stort, men det är även ett han är välbekant med. "Antingen visar vi våra pungkulor, eller så blir det skit," sade forwarden Santi Mina efter en förlust ganska nyligen. Valencia, den fjärde största klubben i Spanien, har fått sin värsta start på en säsong någonsin och ligger endast fyra poäng ovanför nedflyttningszonen. De goda nyheterna bland alla dåliga nyheter är att uttågen för Prandelli och Pitarch, och konflikten som deras uppsägningar förde upp till ytan, kan visa sig bli renande och bringa lite klarhet i alltihop; omstruktureringen bör vara klubben till nytta. Och sedan har vi det faktum att det finns något i Voro.

 

 

De kallar Voro "Mr Varg", Valencias man när det gäller tillfälliga lösningar, personen du ringer när det är en kris, någon oreda att reda ut. Tränaren som inte är någon tränare klubbens bästa facit för antal poäng bland alla tränare i deras historia; den här säsongen har han lett Valencia till 10 av 15 möjliga poäng, jämfört med 0 av 12 för Ayestarán och sex av 24 för Prandelli. De senaste poängen kom den här helgen, i hans första ligamatch under den här sejouren. Valencia vann med 2-1 mot Espanyol. Det var de tvungna att göra, så allvarligt är läget; klubben som ansåg att Champions League-kvalificering var standard har nu ett annat, mindre ambitiöst, mål. "Målsättningen är att undvika nedflyttning," sade Voro, "och jag är övertygad om att vi kan klara det."

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frĺgor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards