Alla inlägg den 28 januari 2017

Av Mikael Holmkvist - 28 januari 2017 12:08

 

 

 

 

 

 

We're the famous Man United and we're going to Wembley!

Ok, insatsen var inte alls bra, men vi har nu bokat in en cupfinal på Wembley och det kan inte vara något att vara alltför missnöjd med. Spelarna såg ut att tror att allt var klart redan i och med 2-0 ledningen från OT, och vi spelade därefter. Men gänget med inte alltför imponerande namn i laget var inställda på att åtminstone försöka och gnuggade på ganska bra och visade hur långt man kan komma med lite vilja, stolthet och djävlaranamma. Men tack och lov så gick det vägen och vi lyckades med det som Klopps helt otroligt skickliga Liverpool-lag misslyckades med, ta oss till ännu en cupfinal nere i London!



Jag vet inte hur många gånger jag skrivit om att Uniteds bortafans tagit över arenorna som de intagit, men att vi aldrig får höra ett enda ljud om detta från de s.k experterna från Viasat. Så jag blev uppriktigt förvånad när Henrik Strömblad i torsdags kvicknade till och sa att Uniteds fans fullständigt krossat Hulls motsvarighet i läktarkampen. Det kanske finns hopp i alla fall, eller så tycker de att de har fyllt kvoten för beröm av Uniteds bortafans nu. Härligt var det i alla fall, som vanligt, att lyssna på och njuta av den Röda armén:


 

Hoppas!

Jag har många gånger uttryckt att jag är imponerad av vad José Mourinho har gjort med Man United, på ganska kort tid. Vi är inte alls tillbaka där vi en gång var, men nu är vi i alla fall på rätt väg och känslan är positiv, vilket är rena motsatsen till situationen under katastroferna Moyes, Giggs och Van Gaalen.



Men jag förstår inte riktigt att portugisen fortfarande låter Rooney få göra inhopp. Att han petat scousern från förstaelvan är underbart, men jag förstår inte varför han fortsätter envisas med att byta in honom i så många matcher. Han klarar ju inte ens det, när han har joggat runt i en kvart så är han ju lika slut som den som som sprungit mest av startspelarna. Visst, det var ett helt briljant mål han gjorde mot Stoke och han räddade en poäng åt oss, absolut. Men jag har aldrig sagt att han inte har ett bra skott, men resten då? Och hörde ni honom i intervjun efteråt? Han flåsade ju ur arslet och såg ut att leta efter en syrgasmaskin.



Sen förstår jag att Mourinho ville sköta saker och ting snyggt. Han hade kunnat kliva in i somras och sparkat ut den svullne scousern, men då hade han omedelbart dragit på sig stora problem, för Rooney är mäktig på OT, har inflytelserika vänner i maktens korridorer och det hade kunnat bli kaos. Istället lät portugisen, irriterande men smart, scousern visa alla att han inte håller som spelare i United. Nu när han har fått slå Charltons rekord hoppas jag att vi i princip slipper se honom ute på planen igen. Och jag hoppas att den här artikeln, som dök upp igår kväll, stämmer och att han själv, till sist, har insett att det är dags att lämna OT:

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/28/11411061-roos-ja-till-kina-manchester-united-kaptenen-ar-redo-att-lamna-old-trafford-for-en-flytt-till-chinese-super-league-och-1-miljon-11-9m-kr-i-veckan/


 

 

Dags för Martial att dra på sig blåstället och kvala upp ärmarna!

Innan förra helgens 1-1 match borta mot Stoke var det någon på Red Issue's Sanc som rapporterade att han nyligen stått bakom Martial vid säkerhetskontrollen på Manchesters flygplats i terminal 3. Därifrån flyger bl. a Air France och mycket riktigt skulle han ner till Paris. Martial är ju vanligtvis inget vandrande leende och även då såg han besvärad ut, men hans tjej såg tydligen, om möjligt, ännu mer miserabel ut.



Sedan dess har ju Mourinho berättat att spelare som inte bli uttagna i matchtruppen kan få ledigt några dagar och åka till sina respektive hemländer. Och det var det den här Paris-trippen handlade om. Imorgon kommer ju Romero att vakta målet, med Joel Pereira på bänken, medan De Gea får chansen att åka hem till Spanien några dagar.



Men Mourinho uttryckte även en åsikt om att han tycker att Martial inte tagit vara på sin chans tillräckligt bra, och att han behöver spela "magnifikt" mot Wigan imorgon för att få behålla sin plats i laget. Förra säsongen var Martial ofta riktigt bra, men den här säsongen har han inte kommit upp i samma nivåer. Och jag får för mig att han är lite mjuk i huvudet, att det inte får gå emot honom alltför mycket. Mot Liverpool t. ex hade jag förhoppningar om att han skulle slita den unga och inte särskilt imponerande Alexander-Arnold i stycken, borra honom ett nytt rövhål och tvinga den dementa tysken att plocka av honom, för att bespara honom dessa traumatiska upplevelser, men så blev det inte. Jag hoppas såklart att Martial ska hitta tillbaka igen, för han har ju helt klart kvaliteter som det inte finns för mycket av i vår trupp, men för tillfället är jag tveksam. Tydligen så ska han i alla fall få chansen imorgon, hoppas han inte ser det som att Wigan är för små för att han ska orka sig bry sig.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/27/11411002-jos-mourinho-sager-att-anthony-martial-kommer-behalla-sin-plats-om-han-ar-magnifik/



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/27/11411001-manchester-uniteds-jos-mourinho-varnar-anthony-martial-om-att-han-maste-bli-battre/

 

 

 

Vad är det som händer, Ander Herrera?

Jag har under en längre tid tyckt att många United-fans överskattar Ander Herrera. Visst, han förstår vd det innebär att spela för United, och det får man ju uppskatta i dagar som dessa, då det inte är helt självklart för alla. Men ibland känns det som att hans viftande, pekande oh teatraliska ansiktsuttryck lurar många att tro att han är så djupt engagerad i matchen, fast det ofta kamouflerar hans brister. Missförstå mig rätt nu, jag anser att han gör mycket nytta för vårt lag och har absolut kvaliteter som vi behöver. Men jag ser honom inte som en ren klasspelare, inte än i alla fall, sen har han säkert potential att bli bättre.


Men på senare har det mest blivit väldigt mycket viftande, filmande och gnällande. För att inte prata om alla bortslagna passningar eller idiotiska skottförsök rakt på motståndarna etc. Hade jag spelat "Ander Herreras interaktiva dryckesspel" (en pint för varje gnällande uppmaning till domaren) hade min lever förmodligen gett upp vid det här laget. Fixa till dig själv señor Herrera, sluta gnäll och vara pinsam, och koncentrera dig på fotbollen istället!


 

Roy Keane och selfies

Det har inte bara hänt en gång under de senaste åren att jag har saknat Roy Keane. Inte minst när man läser om dagens snöflingor till fotbollsspelare, som kanske vaknar och känner att det kliar på stortån, drar isär gardinerna och ser att det är moln på himlen och därmed inte riktigt känner för att spela. Häromdagen läste jag dessutom en klockren berättelse om irländaren:


 

"Tre polare stötte på honom i en av loungerna på Manchesters flygplats förra veckan. En av dem gick fram och frågade om han fick ta en selfie och Keane sade nej. Han sade att selfies är för 3-åringar, men du kan ta en vanlig bild med mig. Vilken man!"

 

 

Verkar inte komma in några nya försvarare i januari...

Innan jul pratades det väldigt intensivt om att vi skulle köpa minst en försvarare i januari och det verkade som att Mourinho verkligen ville få in minst en till där bak. Men sen började han prata om att han var så nöjd med dagens försvarare och menade att det inte behövdes. Om det var sant eller om Woodward helt enkelt sade nej, det vet jag inte. Men nu stänger i alla fall fönstret snart, och det verkar inte hända något på den fronten. Sedan vet vi ju att det kan hända mycket på slutet, men i dagsläget ser det ut som att vi får fortsätta med dem vi har säsongen ut, så jag tackar högre makter att Baillys Elfenbenskusten åkte ur afrikanska mästerskapen så snabbt!



Kort rapport från Mourinhos presskonferens förra fredagen (20/1) innan matchen mot Stoke:


 

Mourinho har inte uteslutit att plocka in någon ny spelare i januari, men han behöver självklart inga yttrar. "Det finns några positioner där vi inte har så många valmöjligheter," sade han. "Jag tycker alltid att sommaren är den bästa marknaden för att köpa spelare, januari är mer som en nöd-marknad. Vi är bekväma gällande antalet på de flesta positionerna men om vi blir kvar i cuperna, och det hoppas jag att vi blir, kommer det ställa mer krav på truppen."



Det blir i alla fall inte José Fonte, 33, som det tidigare ryktats om. Han har nämligen lämnat Southampton och skrivit på ett två och ett halvt års kontrakt med West Ham, för £8m (95,2m kr).


 

Den patetiske och hycklande Klopp

Han är den store hipstern i Premier League och jag har tidigare skrivit om hur de engelska journalisterna till sist har börjat se igenom Pip Guardiola. Knivarna har som sagt börjat att vässas för honom, efter att resultaten varit, vad ska vi säga, en aning svajiga på sistone.



Men de finner det betydligt svårare att titta på Klopp med kritiska ögon, men det borde inte vara mer än en tidsfråga innan vindarna (no pun intended) vänder, även där.



Jag vet inte om ni brukar kolla in RAWK-sidan ibland, jag gör det då och då, för det komiska guldet som man kan hitta där är svårt att hitta någon annanstans. Men ibland, väldigt sällan, dyker det upp små, små korn av insikt och sanning också, som här t. ex:

 

 

"Kolla, det är grejen med Klopp: lyssna inte alltid på vad han säger. När han tycker att det bästa valet är att spela långt, kommer han att göra det. Han kritiserade United och i nästa match kastade han upp Matip längst fram när ingenting annat fungerade."



Det är bra att t.o.m de erkänner att han är en skitsnackssprutande, ursäktsletande runkare med tänder som en häxdoktors halsband.



För det är ju precis så det är. Vi minns vilket trauma tysken med det brandbombade staketet i käften låtsades att han hade gått igenom då United jagade en kvittering och lyfte långa bollar mot några långa spelare i och runt deras box. Det verkade som att det var något som är förbjudet i fotboll och att han var spyfärdig. Dagen efter kom det fram att sett över hela säsongen så har hans lag lyft fler långbollar än United, men det var det ingen som nämnde för honom.



Så döm av min förvåning när jag slog på sändningen inför Uniteds match lite tidigare i lördags och såg att scouserna låg under med 3-2 mot Swansea, och mannen med Stonehenge i truten kastar in den 195 cm långe mittbacken Joël Matip på topp, för att lyfta långt mot honom!



Något som denna bedragare inte heller har konfronterats med av den påstått kritiska engelska mediekåren, helt briljant!



Och efter uttåget ur EFL-Cupen i onsdags ville han såklart inte komma med några ursäkter, men gjorde det i alla fall. Och han lyckades även få in att Valencia faktiskt varit offside för det elaka Man United när vi kvitterade mot detta puritanska fotbollslag. Men ursäkten som involverar vinden, den tar honom verkligen till en helt egen nivå. Inte konstigt att karln är avgudad hos dem:


 

Jurgen Klopp var besviken på insatsen från domaren Martin Atkinson under hans lags förlust i EFL Cupsemifinalen mot Southampton och Liverpool-managern var även missnöjd med rollen som vinden spelade.

 

 

Klopp var övertygad om att hans lag borde ha fått en straff för handboll på Shane Long innan the Saints inhoppare gjorde sitt mål som gav gästerna en seger med totalt 2-0.

 

 

"Gratulationer till Southampton men jag är besviken," sade Klopp.

 

 

"Handsen var tydlig. Longs var en klar hands.

 

 

"Handsen var självklar, 100 procent självklar. Ingen kommer ner och säger, 'Ledsen, jag såg det inte'.

 

 

"Kanske är det inte intressant och jag kommer inte att leta efter ursäkter men det är väldigt svårt att acceptera."

 

 

Liverpool har haft väldigt svårt att vinna under 2017 och Klopp anser att det delvis beror på misstag från domarna.

 

 

"I en av de största matcherna mot Man United (för två veckor sedan) var han (Antonio Valencia) två eller tre yards (= 1,82 meter - 2,74 meter) offside (på Zlatans kvittering) och ingen pratar egentligen om det," tillade han.

 

 

"Vi har fått många offside-mål emot oss som inte skulle ha godkänts och sedan en hands."

 

 

Den tyska tränaren var även missnöjd med vinden som han tyckte påverkade sitt lags insats, särskilt i den första halvleken.

 

 

"Första halvlek, svårt, jag vet inte om ni kände det men vinden var väldigt konstig," sade Klopp efteråt.

 

 

"Det var svårt att hantera. Man såg en eller två bollar när Milly [Milner] inte kunde... bollen stannade i ett ögonblick som ingen kunde veta.

 

 

"Det var svårt för det fotbollsspelande laget, såklart."



Så, James Milner är alltså förvirrad av vinden. Vad blir det nästa gång? Jordan Henderson förbryllad av gravitationen.



Trots alla hans brister skulle jag älska att se Fergie på toppen av sin förmåga börja driva med Klopps och Guardiolas huvuden nu. Han skulle få dem båda att springa baklänges nerför motorvägen klockan 3 på natten, utklädda till nunnor.



Men även om Fergie var mästare på att driva de andra klappträna till vansinne, så kan även Mourinho en sak eller två inom det området. Och kommer han dessutom att i framtiden föra United högre upp i tabellen, kommer han definitivt att åsamka vissa kukflöten i den här ligan allvarliga mentala problem. På presskonferensen innan Hull i torsdags dök han upp i en ny, snaggad frisyr. Något som murvlarna såklart frågade om direkt, och han svarade att "Jag kan raka mitt huvud och et kommer tillbaka", vilket tolkades som en liten pik mot vissa av skribenterna i rummet. Men jag får för mig att den var riktad mot en vandrande kuk från Katalonien som också bor i Manchester numera. Efter matchen fick han även ur sig den här klassikern gällande varför det kan bli svårt i finalen på Wembley:

 

Som såklart var riktad mot tysken med det brandbombade staketet i käften. Sedan kan vi slänga in hans kommentar efter förlusten mot Hull om hur lugn han var på sidlinjen, så har vi en riktigt fin triss utdelad av portugisen.



Och jag ska även säga att det inte är alla scousers som är helt imponerade av ALLT som Klopp gör (efter den briljanta insatsen mot Swansea):

 

Av Mikael Holmkvist - 28 januari 2017 00:25

Den engelske lagkaptenen var sugen på att avsluta sin klubbkarriär på Drömmarnas Teater men nu är han redo att casha in under karriärens sista år

   

Wayne Rooney är öppen för en flytt till the Chinese Super League och ett sista jättekontrakt.

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Neil Custis, the Sun, lördag 28 januari, 2017:

 

 

WAYNE ROONEY är redo att lämna Manchester United i sommar för en sista megalön i Kina.

 

 

Ambitiösa klubbar i Fjärran östern är villiga att betala Roo så mycket som £1 MILJON (11,9m kr) i veckan för att han ska komma.

 

 

Det kan komma att locka honom till the Chinese Super League efter en brist på anbud från amerikanska MLS-lag.

 

 

Manchester Uniteds och Englands lagkapten ville avsluta sin klubbkarriär på Old Trafford.

 

 

Men efter att ha slagit Sir Bobby Charltons målrekord för United är han redo att lämna i jakt på förstalagsfotboll.

 

 

Och Rooney, 31, är också medveten om att han behöver casha in under sina sista år som spelare.

 

 

Att välja en flytt till Kina, med gigantiska pengar, underlättas av det faktum att han inte längre är förstaval för varken klubben eller landslaget.

 

 

Roo hoppades få starta i torsdagens returmatch EFL Cup-semifinalen borta mot Hull, där hans lag hade med sig en 2-0 ledning från det första mötet.

 

 

Men han satt på bänken igen då United haltade sig fram till finalen trots en 2-1 förlust.

 

 

Wayne Rooney har insett att han inte längre är ett förstaval för Manchester United eller England.

 

 

Wayne Rooney slog till sist Sir Bobby Charltons målrekord då han nådde 250 fullträffar för United.

 

 

Wayne Rooney har inte varit något givet förstaval i Uniteds laguppställning under Jose Mourinho.

 

 

 

Rooney har bara 18 månader kvar på sitt nuvarande kontrakt, värt £250,000 (2,97m kr) i veckan, och United verkar inte vara sugna på att utnyttja optionen att förlänga det med ett år.

 

 

Rooney kommer starta imorgon när United tar emot Wigan i den fjärde rundan av FA Cupen.

 

 

Men Roo tänker redan på vad han ska göra när han har hängt upp fotbollsskorna - och han påstår att han skulle bli en bra manager.

 

 

Han sade: "Hela mitt liv har kretsat kring fotbollen och jag skulle vilja stanna i spelet och förhoppningsvis bli manager.

 

 

"När man blir äldre börjar man tänka lite mer på spelet. Det är något jag gillar."

 

 

 

 

Min åsikt: Neil Custis

INGEN kan bli arg på Wayne Rooney för att han vill ha ett sista jättekontrakt i Kina.

 

 

Det är sorgligt att se en sådan spännande, explosiv fotbollsspelare bli reducerad till en deltidsspelare som ser på från avbytarbänken.

 

 

Han har en roll nu där han ombeds att komma in och göra något i andra halvlek. Han startar någon match här och där, men inte de stora matcherna.

 

 

Hans sena frisparksmål mot Stoke förra helgen var bara en fullträff från hans högerfot från det förflutna.

 

 

Sådana speciella ögonblick brukade komma regelbundet.

 

 

Rooney kämpar på, hoppas att han kan kriga sig tillbaka in i laget, drömmer om två säsonger till efter den här.

 

 

Om sanningen ska fram vet han att det inte kommer hända.

 

 

Det finns nya spelare i staden - och det kommer att komma fler.

 

 

Han har gjort sitt jobb och han har gjort det superbt bra.

 

 

Rooney förtjänar en staty på Old Trafford för att ha nått milstolpen 250 mål som gör honom till klubbens bästa målskytt framför Sir Bobby Charlton.

 

 

Han skulle kunna gå till Kina och skina igen. Han kommer att tjäna en sanslös summa pengar - och kanske t.o.m ha roligt under tiden.

 

 

Om han väljer att göra det, kan ingen hålla det emot honom.

 

 

Vi vill inte se Wayne Rooney som en åskådare, vi vill se honom sparka en fotboll - även om det är i Kina.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards