Alla inlägg den 10 januari 2017

Av Mikael Holmkvist - 10 januari 2017 16:40

 



 

 

Mourinhos United, backlinjen och Hull i Ligacupens semifinal

Man har inte riktigt vant sig vid tanken och känslan än. Ni vet, den där känslan där man ser fram emot Uniteds matcher igen och inte förväntar sig förlust eller 0-0 varje gång vi kliver ut på planen. Man får ju numera se ett lag som vill vinna och som inte är livrädda för att förlora (bollinnehavet). Dessutom bjuds det på en underhållande fotboll med briljanta kombinationer, snygga mål och positivt spel. Jag vidhåller fortfarande att vår backlinje inte håller mästarklass, särskilt inte nu när Eric Bailly är i Gabon på landslagsuppdrag. Tony Valencia är riktigt bra framåt, men defensivt är han ingen mästarförsvarare, Blind har en bra passningsfot och en hyfsad fotbollshjärna, men ack så långsam han är. Och när en skicklig anfallare söker upp honom och verkligen attackerar holländaren, då är det kört. Smalling och Jones är tickande bomber, man bara väntar på deras nästa misstag. Rojo har höjt sig, men det betyder inte att han känns som en Jaap Stam eller Nemanja Vidic. Dessutom vet man att han när som helst kan koppla av den hjärncellen han har i huvudet och göra något fullständigt idiotiskt. Några av de tacklingar/försök att avbryta andra spelares karriärer den här säsongen har varit hiskliga, men p.g.a den bedrövliga domarnivån har han kommit undan med det. Shaw har väl potential, men verkar vara något av en snöflinga mentalt sett och han och hans inneboende grabbgäng verkar inte ha något emot en pizzakväll, sex dagar i veckan.



Men i takt med att laget har vuxit så har i alla fall backlinjen blivit bättre än vad jag fruktade. Det hjälper såklart att vi har en av världens absolut bästa målvakter bakom den och att Carrick fortsätter att briljera, precis framför den. Ikväll väntar Hull hemma i Ligacupens semifinal. Och chansen till att en final tidigt på säsongen på Wembley borde vara en tillräcklig morot. Att det dessutom finns en chans att den ska spelas mot scouserna, ja det borde innebära att portugisen inte ens ska behöva peppa laget i omklädningsrummet innan kvällens avspark. Vi ska självklart inte gå händelserna i förväg, först ska Hull klaras av, i ett dubbelmöte, men nog fan känner man sig betydligt mer entusiastisk än vad jag någonsin har gjort under de senaste tre åren.



Tydligen ska det komma upp en banner på K Stand vid nästa match (Hull?) med texten: "They've got no hair but we don't care. Charlton & Rooney - Record Breakers". Vilka som än står bakom den behöver bli påtända (med eld) tillsammans med deras skit scouse-aktiga banner. Nu lite senare såg jag en tweet om det och fick intrycket att det var SEF som delade idén, men att det inte finns någon plan på att använda den. Men vem fan vet hur lågt den högen av "titta-på-mig-dårar" kan sjunka!


 

Terrace Talk i the Irish Examiner

Ska bara passa på att flagga för en helt briljant kolumn i the Irish Examiner, det är Richard Kurts briljanta "Terrace Talk", den kommer ni att få se betydligt mer av här på bloggen framöver:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/03/11403105-terrace-talk-zlatan-och-armeniern-stjal-rooneys-blixtar/



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/12/25/11400041-terrace-talk-man-united-skal-for-joses-stil-men-passa-er-for-moyes-aterkomst/


 

Tiemoué Bakayoko, Victor Nilsson Lindelöf och Rooney

Sunday Times i sömndags, Castles säger att Mourinhos prioritet det här fönstret är en mittback och en "nummer 6" och att de två är Benficas Lindelöf och Bakayoko från Monaco. Säger även att Monaco har mjuknat och kan tänka sig att sälja fransmannen redan nu i januari, City och Chelsea är också sugna. Nämner även Saúl och Griezmann till sommaren.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/10/11405283-united-ar-sugna-pa-bakayoko/



Det jag har sett av Bakayoko påminner mig om en ung Yaya Touré och han verkar vara en kvalitetsspelare. Kommer att sitta framför fyrbackslinjen, kan passa och tacklas, stark i luften och kan bära laget framåt också. Han har även en del arrogans i sig. Typen som titelvinnande lag behöver.



Jag vet inte om ni känner till fotbollsskribenten Duncan Castles, men det finns en anledning till att jag ofta tagit med hans artiklar efter det att José Mourinho tog över som United-boss, han är nämligen den på de brittiska öarna som har allra bäst ingångar hos portugisen och har väldigt ofta legat före övriga pressgänget med nyheter kring Mourinho. Därför misstänker jag att det är mer än bara tabloid-snack i alla rapporter man läser om att Antoine Griezmann är vår transfermåltavla nummer 1 till sommaren:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/03/11403103-jos-planerar-en-145m-1-71-miljarder-kr-rad-mot-atltico/



I den artikeln hittar man även några, minst sagt, intressanta formuleringar kring galtnacken Rooney:


 

"Även om United har undvikit att offentligt diskutera deras beredskap att plocka bort Rooney från sin lönelista, så finns det ett erkännande inne på Old Trafford om att kaptenens status som automatisk startspelare har gått förlorad p.g.a fitness- och livsstilsproblem. Om Rooney skulle acceptera ett erbjudande från annat håll - han har varit ämne för enormt lukrativa närmanden från the Chinese Super League - så skulle United gladeligen släppa 31-åringens lön."

 


Nästan så att man kan tro att Mourinho har spökskrivit det själv åt Castles. Jag känner hopp!


 

4-0 v Reading

Underbart att se oss gå ut och göra jobbet och vinna en match vi bör vinna. Det gick förvånadsvärt enkelt, måste jag säga. Man har inte så stora förväntningar efter åren med Moyes, Giggs och Van Gaalen, men precis som jag har sagt förut, så har Mourinho gjort storverk med det här laget, redan. Kul att se gamla backklippan Jaap Stam (bilden under) tillbaka på Old Trafford också. Han såg ut att vara i bättre form än Rooney (vem är inte det?) och språket är inga problem heller. Kul att fansen på plats visade honom sin uppskattning också:

 



Men som ni vet kritiserar jag ofta majoriteten av de som ser United på OT nuförtiden. Med tanke på vilken värld vi lever i så är det inte konstigt att kapitalismen förpestat även fotbollen, men det är endast 23 år sedan det såg ut och lät såhär bakom läktarna på K Stand, I HALVTID:



Skulle inte hända idag, då är alltför många inavlade muppar upptagna med att ta selfies och uppdatera statusar om att "jag är på bästaste Old T och kollar fotboll idag, sååå härligt, någon som vet vilket nummer Beckham har?"



Tyckte dessutom det var direkt pinsamt att folk jublade åt Rooney och den tyska svinaherden från början till slut, oavsett vad de gjorde. Jag har helt ärligt inte en jävla aning om vad som gör dessa värdelösa, självbelåtna pungpåsar till "supporterfavoriter", men så har jag också väldigt, väldigt lite gemensamt med dessa nötter på läktarna. Personligen skulle jag tända eld på dem båda.


 

 

Giggs

På nyårsdagen ägnade Danny Taylor sin briljanta kolumn i the Observer åt att resonera kring Giggs försök att bli fotbollsmanager. Den är verkligen intressant och man undrar ju hur den skäggiga, walesiska ormen tänker. Medan han penetrerar allt som rör sig och har ett hål mellan benen, förväntar han sig att en europeisk storklubb ska komma in och handplocka honom? Har hört en ganska underhållande berättelse om hans framträdande i Salford Citys omklädningsrum, men det kan vi ta någon annan gång...

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/03/11403101-ryan-giggs-har-inte-rad-att-vanta-pa-att-ett-stort-manager-jobb-ska-dyka-upp/


 

Paul Pogba

Under inledningen av säsongen var det många motståndarfans som hade roligt åt Pogba. De letade fram misstag han gjorde och skrattade förnöjda (bittra) åt dessa och pekade på hans prislapp. Fanns även folk bland Uniteds supportrar som visade sig inte ha skallen ordentligt ditskruvad också. Man beklagade sig över att han inte gjorde 5-6 mål per match från första sekunden och oroade sig över pengarna som spenderats etc etc. Men kan man inte se att Paul Pogba är en ren och skär klasspelare vet jag inte vart man fått sitt fotbollsintresse ifrån. Dessutom har det blivit otroligt tyst från dessa hjärnslöa muppar på senaste tiden, inte lika roligt att visa sin dårskap längre, kanske...



Och även scousernas stora orakel (hahaha), "Mannen som halkade", har gått ut och hyllat fransmannen nu på senare:


 

"Jag tror att den där stora prislappen som han kom med tyngde ner honom lite till att börja med. Manchester United var inte i rytm, men jag tycker att de har hittat hasn bästa position, jag tycker att Carrick kompletterar honom så bra och nu ser vi den Paul Pogba som vi alla förväntade oss att se, han kommer bara bli bättre och bättre. Han är ung, han har benen och alla verktygen i väskan, det finns ingen tvekan om att han är en av de bästa mittfältarna i hela världen och han kommer att bli bättre, vilket är en skrämmande tanke då jag är ett Liverpool-fan."

 

 

 

Uppdatering från FC United...

Det kommer hela tiden fram nya avslöjanden om hur otroligt, sanslöst dåligt den förra ledningen skötte FCUM, men på senare tid, med ny styrelse installerad, så finns det i alla fall hopp om att vi kan vara på rätt väg igen.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/03/11403099-red-friday-utmaningarna-fc-united-star-infor/


 

 

Knappast förvånande

Det här kan inte komma som förvånande nyheter för någon:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/03/11403095-jonjo-shelvey-stangdes-av-i-fem-matcher-for-att-ha-kallat-wolves-rivalen-romain-saiss-en-arabisk-fi/



Jag menar han lärde sig ju av de bästa under sin tid hos scouserna.

   


De där jävla tröjorna summerar verkligen dessa pungpåsar på ett helt briljant sätt.


Och deras f.d fyllo till manager likaså.

 


 

 

Den totala och fullständiga ändtarmen Olivier Giroud

Ja, ni fattar, jag har aldrig varit något stort fan av den bedragaren. Och nyligen visade han även upp, inför stora delar av världen, vilket sällsynt totalt skithus han verkligen är. Underläge med 3-0 mot Bournemouth, så kommer de ifatt till 3-2, varpå han sent i matchen gör 3-3. Där hade en vinnare och lagspelare tagit bollen ur målet och sprungit, så fort han bara kunde, till mittcirkeln för att få igång matchen igen och börja jaga ett vinstmål. Men inte den här läckan i anus till anfallare, han springer ut till fansen och firar målet med en målgest kopplad till ett mål han gjorde i en annan match. Se på mig, se på mig, se på mig. En av få vinnare i den där kolamjuka truppen, Alexis Sánchez, såg inte ut att tro sina ögon:

 

   


Detta medan resten av detta clowngäng förberedde sig för en ny selfie inne i omklädningsrummet - vilken hög patestiska barnrumpor Arsenal är alltså.


 

 

Den katalanska kuken har börjat darra

När saker och ting börjar gå emot Pip Guardiola kan det bli ganska pinsamt, därför kunde han ju inte ha kommit till en mer passande klubb än de bittra blå. Nu har de i och för sig inkasserat två raka segrar, mot Burnley i ligan och West Ham i FA Cupen. Men det känns som att Pip hade förväntat sig att pissa hem den här ligan ganska tidigt och att ingen skulle våga sätta sig upp emot honom. Men riktigt så har det inte blivit, och det börjar märkas på honom, vilket är underhållande.



Vill man få sig lite visdom och en jävla underbar underhållning ska man läsa genierna på Red Issue, vilket jag ofta gör. Där kan de även säga saker och ting allra, allra bäst, och oftast före alla andra också. De här visdomsorden kläcktes tidigt om Pip av en av deras briljanta ordsmeder: "Guardiola är en större bedragare än Van Gaal. Helt jävla värdelös och får det bara lätt för att han är hipsternas favorit. City är en påse skit och det där kukhuvudet de har i mål i pinsam. Hart må vara ett ollon, men att skicka iväg honom för den idioten är signaturen från en fullständig kuk av allra högsta rang. Han har alltid sett ut som typen som faller i tusen bitar i samma sekund som saker och ting blir lite tuffa, riktigt lättretlig. Fergie skulle ha gjort den dåren fullständigt jävla galen, så förhoppningsvis kan vår portugis göra något liknande."



Efter den knappa 2-1 vinsten mot Burnley bjöd han på den här uppvisningen framför BBC:s kameror:



Väldigt udda man, ser ut att vara redo för gummirummet redan

 



Och med tanke på City fansens tjat om hur lojala de är och vilka fantastiska fans de är (det finns en anledning till att de ofta kallas "bittra" och "lögnare") känns det som att Pip fått uppfostra de några gånger för mycket. Det har handlat om att de lämnar arenan tidigt, att laget behöver deras stöd och att han vill ha fullsatta läktare. Dessutom får han agera hejarklacksledare och bjuda på fantastiska scener då han försökte få igång dessa dönickar, det ser ut som om han fick en stroke när han försökte väcka denna "blåa borg":

https://twitter.com/UtdWay/status/816076523132297218



Han är riktigt jäkla rubbad och kommer ses hänga och svänga från den där Nexen Tyre-bron samma minut de ramlar ut ur topp-4 och pressen verkligen vänder sig emot honom. Han får ju Keegan att se lugn och samlad ut.

   

 

 

Om jag var Mourinho skulle jag plocka in Ferguson som Mind Games-konsult för att ställa till det ordentligt i Guardiolas skalle. Och Klopps också, båda är på gränsen till att vara kompletta galningar.



Faktum är att om ni orkar titta, så var hans presskonferens efter matchen mot Burnley värre än BBC och Sky intervjuerna. Kroppsspråket och attityden är förskräcklig för en man i en ledarposition:


Påminner mig om Dreyfus i Rosa Pantern-filmerna när Closeau tippar honom över kanten. Ser ut att bara vara en fråga ifrån att ställa sig upp och kasta ut sin egen avföring på pressgänget medan han skriker om laget med störst bollinnehav. Han ser verkligen inte glad ut och jag har inte sett någon Guardiola-intervju innan han blev chefsidiot, så jag är inte säker på att det här skiljer sig från hans tidigare uppträdande. Med det sagt, så senast han stötte på stress/svårigheter lämnade han Barca och tog ledigt ett år. Topp fyra är inte garanterat för dem den här säsongen, om han missar det kan det bli spektakulärt. Jag kan föreställa mig en riktigt underhållande härdsmälta inom en snar framtid och han ser redan ut att vara redo för en tid på dårhuset där han kommer svara för en smutsig protest iklädd en foliehatt om de börjar sjunka ännu längre ner i tabellen.



Det får mig osökt att tänka på vad den där myspenisen Henry Winter ("Eleganten" i Peter Wennmans berättelser om det engelska mediedrevet) sade i somras. "Engelsk fotboll bör verkligen ta vara på tiden som Pep är här, för vi kan alla lära oss saker av honom." Briljant, behöver inte ens kommenteras, Henry.



Och vad fan handlar det här om?!
 

 


Men mitt i all galenskap verkar det som att verkligheten till sist kommit ifatt Guardiola och han har fattat vart han kommit: "City är ett litet lag."

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/03/11403104-pep-guardiola-rankar-man-city-som-ett-lag-pa-andra-nivan-medforfattaren/



Men nu ser det ut som att någon har slitits in för lite obligatorisk politisk omskolning:

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/06/11403996-pep-guardiola-manchester-city-bossen-klargor-kommentarerna-om-att-han-narmar-sig-slutet/


 

 

Senaste Sagt & Gjort-kolumnen

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/10/11405280-sagt-gjort-sjuka-kina-kapten-fiasko-och-den-riktiga-mike-dean/


 

 

Långläsning om länkarna mellan Juventus, ultras och den organiserade brottsligheten

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/06/11403993-langlasningen-italiens-ultras-pa-insidan-de-farliga-fansen-som-kontrollerar-spelet/


 

I tabloidernas värld: Människor från östra Europa = avskum som ska skickas hem! Kvinnor med stora bröst från östra Europa = fantastiska!

Sådan är logiken i den "underbara" brittiska tabloidvärlden. Ni som regelbundet loggar in här har ju sett hur rödtopparna dreglar över de de rumänska väderpresentatörerna som bär tajta och urringade kläder, samtidigt som de spyr ut sitt hat över rumänska människor som flytt fattigdom och elände och haft fräckheten att söka sig till de brittiska öarna. Här har vi ännu ett exempel, den här gången med en rysk tjej i blickfånget:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/03/11403092-storbystad-rysk-programledares-brost-ploppade-nastan-ur-hennes-topp-under-en-suggestiv-sovrumsdemo/


 

Freakshowen har börjat!

Nej, det är inte Sverigedemokraterna som har landsmöte, eller scouserna som kallt till supporterträff. Det handlar såklart om brittiska Celebrity Big Brother, som kickade igång i förra veckan! Såhär såg Daily Stars framsida ut dagen efter, där kan man se vilka som är med och varför de valt att ge just Nicola McLean och Bianca Gascoigne större utrymme, det har jag verkligen ingen aning om...

 


Inne i huset huserar även George Bests son, Calum och den f.d fotbollsspelaren Jamie O'Hara. Han representerade bl. a Tottenham, Portsmouth och Wolverhampton. Han var en spelare som hade lite för höga tankar om sig själv och var en rekorderlig idiot vid sidan av planen. Av någon anledning blev han även en del av Rio Ferdinands gangsta-gäng.



Dessutom har producenterna "lyckats" skaka fram killen som spelade mot Kim Kardashian i hennes sexvideo, i dagens värld måste ju det verkligen vara något stort att ha på sitt CV...



När showen startar kommer ju "stjärnorna" dit en och en i mörka bilar, så man ska tro att det är något gigantiskt statsbesök, varpå de kliver ut, presenteras av en överdrivet uppspelt programledare för att sedan möta jubel eller burop från "massorna" på plats. Och sedan beger de sig in i huset. Och självklart var det en tjejs utstyrsel som drog till sig det största intresset från tabloiderna under den här öppningskvällen:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/06/11403986-celebrity-big-brother-stjarnan-nicola-mclean-fick-gora-sista-minuten-utryckning-for-att-kopa-brostvartslappar-efter-att-bossarna-forbjudit-henne-fran-att-visa-tuttarna-vid-oppningsshowen/



http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/06/11403984-nicola-mclean-rakade-ut-for-episkt-kladesmisstag-i-sin-aterkomst-till-celebrity-big-brother/

Av Mikael Holmkvist - 10 januari 2017 15:31

 

Het just nu: mittfältaren Tiemoue Bakayoko har attraherat intresse från flera Premier League-managers.

 


AV: Duncan Castles, The Sunday Times, söndag 8 januari, 2017:



MANCHESTER UNITED är indragna i en dragkamp mellan tre Premier League-lag om att säkra köpet av Tiemoue Bakayoko. Den franska U21-landslagsmannen har identifierats av Uniteds manager Jose Mourinho som spelaren han helst vill förstärka Uniteds centrala mittfält med i det här transferfönstret.



Manchester City-bossen Pep Guardiola och Chelseas Antonio Conte är också beundrare av den kraftfulla 22-åringen, som snabbt har etablerat sig själv som en av de mest talangfulla defensiva mittfältarna i Europa. Så stort är intresset för Bakayoko att AS Monaco ska ha ändrat sitt tidigare beslut om att inte sälja honom nu i januari.



Klubben från furstendömet, som slutförde den första halvan av den franska säsongen som tvåa i Ligue 1, och har lottats mot Guardiolas Manchester City i Champions Leagues åttondelsfinaler värderar Bakayoko till minst £22m (263,6m kr).



Monaco har sålt bra på senare år och utnyttjade ett konkurrerande intresse för Anthony Martial till att säkra en potentiell rekordavgift på €80m (822,09m kr) från United för Bakayokos landsman.



Mourinho jobbar med en medellång plan för att återbygga Uniteds trupp till att bli kapabel att tävla vid Europas toppbord genom att addera fyra eller fem högkvalitativa nyförvärv. Han förväntar sig att köpen kommer att spridas ut över åtminstone två transferfönster och prioriteringen ligger på en mittback och en ny "nummer 6" den här månaden.



Bakayoko köptes för €6m (61,1m kr) från Stade Rennais för tre somrar sedan och etablerade sig i Monacos förstalag förra säsongen. Han är stark i tacklingsspelet, bekväm med bollen och en skicklig passare, mittfältaren har sedan en spelstil som kan jämföras med Nemanja Matic, ett nyckelnyförvärv av Mourinho till det senaste av hans tre titelvinnande lag i Chelsea.



För att skapa utrymme i sin trupp för Bakayoko är Old Trafford-managern redo att sanktionera ett uttåg för Morgan Schneiderlin, som har attraherat bud från både West Bromwich Albion och Everton. United kommer även att lyssna på erbjudanden för de tunga Louis van Gaal-köpen Memphis Depay och Bastian Schweinsteiger; men den f.d tyska landslagsmannen står på nytt emot en flytt.



På mittbacksplatsen har Mourinho försökt plocka in den svenska landslagsmannen Victor Lindelöf från Benfica, men de initiala diskussionerna med portugiserna har misslyckats med att komma fram till någon överenskommelse gällande en avgift. Lindelöfs passningsskicklighet skulle förbättra Uniteds förmåga att bygga spelet från den defensiva linjen - och öka managerns valmöjligheter under januari månad, då spelschemat är fullspäckat. Mourino kommer vara utan sommarnyförvärvet Eric Bailly tills ivorianen återvänder från Africa Cup of Nations-spelet och igår förlorade han Marcos Rojo p.g.a skada 19 minuter in i -0 segern i FA Cupen mot Reading.



"En muskel är en muskel och man är alltid rädd för det, men låt oss vänta och se vad som hänt," sade Mourinho efter matchen. "Det skulle vara så viktigt för oss att hålla våra mittbackar friska under januari månad. Men jag föredrar att vänta. Chris Smalling och Phil Jones gjorde ett väldigt bra jobb för oss."



Precis som The Sunday Times rapporterade förra helgen har United även siktat in sig på Antoine Griezmann och Saul Niguez som potentiella rekryteringar. Atletico Madrid forwarden och mittfältaren är bundna till kontrakt som innehåller utköpsklausuler som totalt uppgår till €170 (1,74 miljarder kr).

Av Mikael Holmkvist - 10 januari 2017 15:25

Också den här veckan: Bob Bradley; José Fonte; och Diego Maradonas vittnesbörd om kärlek

   

George Osborne och Kinas vice premiärminister Ma Kai i Peking, september 2015. Fotograf: Reuters

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 8 januari, 2017:

 

 

Veckans citat

Bayerns president, som är dömd för skatteflykt med €27,2m (275,3m kr), Uli Hoeness - upprörd över att Kinas toppklubbar orättvist utnyttjar deras ekonomiska fördel. "Det är sjukt, det är bara sjukt. Jag hoppas bara att det inte blir lika illa som det ser ut för tillfället."

 


• Hjälper Kinas långsiktiga modell medan deras klubbar betalar Oscar £400k (4,66m kr) i veckan, Axel Witsel £85m (991,9m kr) under fem år och Carlos Tevez £1 (11,67 kr) i sekunden: George Osbornes affär från 2015 med investeringar på £3m (35,01m kr) av brittiska skattepengar i kinesisk gräsrotsfotboll. Osborne: "Det här är bara ett exempel på sätten som vi kan arbeta tillsammans med Kina på och där båda våra nationer kan dra nytta av det - jag ser fram emot resultaten."

 

 

Bästa nyåsbudskap

Gianni Infantino om att Fifa "återfår trovärdigheten": "Det här är ett nytt Fifa, en ny era, en transparent organisation. Från och med nu kommer ni att veta var pengarna kommer ifrån, och vart pengarna går." (£1,15m (13,42m kr): summa som går till Infantino, exklusive bonusar, bilar, boende, användande av privatflyg och en månadspeng för utgifter på £1,542 (17,785 kr).

 

 

Samtidigt: jobbar också på nya eror

1) Nigerias chef för deras fotbollsförbund, Amaju Pinnick, är ovetande om de statliga fordringarna på $802,000 (7,7m kr) som inte redovisats i hans förbunds finanser. Förbundsrepresentanter säger att ministrar "felunderrättas gällande förbundets aktiviteter"; Pinnick: "Det finns inget skumt med det."

 

 

2) Zimbabwes fotbollsförbundschef Phillip Chiyangwa - multimiljonär och Youtubern AKA Kapten Fiasko - om hur han vann presidentskapet i rådet för södra Afrikas fotbollsförbund förra månaden: "Jag var tvungen att använda min mästares teknik. President Mugabe lärde mig att om man använder den brända jordens teknik, kan det inte bli fel. Jag använde taktiken som jag lärde mig av stormästaren Mugabe, och här är jag."

 


• Chiyangwas nästa ambition: "Jag är nu boss över regionen. Väldigt snart kommer jag vara boss över kontinenten. Bli inte förvånade när det händer. Och jag kommer inte att sluta där. Ni vet att Fifa inte har drivits av någon svart person? Jag har satt det målet till mig själv."

 


• Också med på Chiyangwas att-göra-lista: stoppa Zimbabwes spelare från att strejka innan the Africa Cup of Nations i ett gräl gällande pengar, hotell och faciliteter efter det att hans fotbollsförbund inte betalade planhyran på $60 (577 kr). "Allt är i sin ordning. Allt är bättre än förut."

 

 

Plus: bästa fröna

2006: Honduras fotbollsförbundschef Rafael Callejas presenterar sina gräsrötter "Sår Frön för Framtiden"-projektet för att omfördela fotbollens rikedomar. 2017: Avstängd på livstid för utpressning.

 

 

Manager-nytt: senaste flyttarna

• 8 december: Swansea-ordföranden Huw Jenkins stöttar managern Bob Bradley: "Det sista vi behöver i det här ögonblicket är ett ständigt byte av managers. Vi måste, först och främst, se till att få stabilitet." 27 december: Ger honom sparken.

 

 

• Spanien, 8 november: Osasuna-presidenten Luis Sabalza anställer nya tränaren Joaquin Caparrós "för att ge oss stabilitet". 5 januari: Sparkar honom för att "tiden kändes rätt".

 

 

• Spanien, 2 januari: Sparkade Castellón-tränaren Frank Castelló håller sin farväl-presskonferens i en bar efter att presidenten David Cruz lät säkerhetsvakter eskortera honom ut. "Vart är värdigheten? Han är, och jag säger detta utan någon tvekan, den sämsta presidenten jag någonsin haft."

 

 

Tråkigaste uttåget

Sydafrikas tränare Ephraim "Shakes" Mashaba - sparkad efter det att en utredning kommit fram till att förra årets "videofilmade tirad" mot förbundsrepresentanter och pressen gick "i strid med kommunikationspolicyn". 2015 lovade Mashaba at höja sig över sina kritiker, precis som "Jesus Kristus själv. Han gick också igenom smärta, men han fortsatte."

 

 

Bästa framåtmarschen

September 2016: Southamptons José Fonte reagerar på rapporterna om att han jagar en flytt bort från klubben. "För att göra det helt tydlig för alla som kanske har lite svårt att förstå: Jag är en Southampton-spelare, och har stolt varit det sedan 2010; förstå att så fort jag kliver ut på planen med the Saints-tröjan och armbandet ger jag mitt blod, min svett och mina tårar för klubben och kommer alltid att göra det, oavsett vad ni läser eller tror. Min professionalism betyder allt för mig, och ingen kan ifrågasätta det... jag är totalt hängiven. #wemarchon." Januari: Lämnar in en transferförfrågan.

 

 

Mest festlig

Uruguay: Domaren Raúl Mariño, full när han dömde Boca v Conventos regionalfinal. Mariño, som förnekade att han slog till en spelare, sade att den efterföljande arresteringen av honom var orättvis. "Jag bekräftar att jag inte hade grepp om mina förmågor... men jag slog inte till någon. Men nu är det över för mig: jag säger hejdå till den här ädla aktiviteten." Matchen slutade 1-1; omspelsmatchen, utan Mariño, avbröts efter att det delats ut 12 röda kort.

 

 

Slår till hårt

Rwandas fotbollsförbund reagerar på bilderna på Rayoon-anfallaren Moussa Camara då han "utförde häxkonster" ögonblicket innan han nätade genom att införa nya förbud baserade på domarnas misstankar. "Då det inte finns något vetenskapligt sätt att bevisa häxkonster på, kommer allt som anses hetsa fram häxkonst att hamna under övervägande."

 

 

Mest oroliga

Italien: Neapels operascen - oroliga för att Diego Maradona ska vara med i en show under endast en kväll på San Carlo operahuset med rapparen Clementino, där en plats i publiken kostar upp till €330 (3,3,41 kr). Kritiker säger att showen "förnedrar och besudlar" den historiska spelplatsen; organisatörerna säger att skeptikerna borde lägga av. "Diego kommer erbjuda sin vittnesbörd om kärlek och frihet. Förvänta er gäster och överraskningar."

 

 

Mest förtrampad

Portugal: Portos Danilo - fick sitt andra gula kort efter att domaren Luis Godinho joggat baklänges och ställt sig på honom. "Jag har tittat på repriserna hundra gånger. Jag kan helt ärligt inte förstå hur den här gentlemannen fattade ett sådant beslut."

 

 

Plus. hårdast åtsatt

Twitters @TheRealMikeDean - US-amerikanska hip ho-producenten och Kanye West-medarbetaren - står upp mot sina hatare: "jag är ingen domare"; "fel mike dean": "soccer är värdelöst"; och "JAG ÄR INTE NÅGON SOCCER-DOMARE ERA BRITTISKA IDIOTER. GÖR ER RESEARCH."

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards