Direktlänk till inlägg 10 januari 2017

UNITED ÄR SUGNA PÅ BAKAYOKO

Av Mikael Holmkvist - 10 januari 2017 15:31

 

Het just nu: mittfältaren Tiemoue Bakayoko har attraherat intresse från flera Premier League-managers.

 


AV: Duncan Castles, The Sunday Times, söndag 8 januari, 2017:



MANCHESTER UNITED är indragna i en dragkamp mellan tre Premier League-lag om att säkra köpet av Tiemoue Bakayoko. Den franska U21-landslagsmannen har identifierats av Uniteds manager Jose Mourinho som spelaren han helst vill förstärka Uniteds centrala mittfält med i det här transferfönstret.



Manchester City-bossen Pep Guardiola och Chelseas Antonio Conte är också beundrare av den kraftfulla 22-åringen, som snabbt har etablerat sig själv som en av de mest talangfulla defensiva mittfältarna i Europa. Så stort är intresset för Bakayoko att AS Monaco ska ha ändrat sitt tidigare beslut om att inte sälja honom nu i januari.



Klubben från furstendömet, som slutförde den första halvan av den franska säsongen som tvåa i Ligue 1, och har lottats mot Guardiolas Manchester City i Champions Leagues åttondelsfinaler värderar Bakayoko till minst £22m (263,6m kr).



Monaco har sålt bra på senare år och utnyttjade ett konkurrerande intresse för Anthony Martial till att säkra en potentiell rekordavgift på €80m (822,09m kr) från United för Bakayokos landsman.



Mourinho jobbar med en medellång plan för att återbygga Uniteds trupp till att bli kapabel att tävla vid Europas toppbord genom att addera fyra eller fem högkvalitativa nyförvärv. Han förväntar sig att köpen kommer att spridas ut över åtminstone två transferfönster och prioriteringen ligger på en mittback och en ny "nummer 6" den här månaden.



Bakayoko köptes för €6m (61,1m kr) från Stade Rennais för tre somrar sedan och etablerade sig i Monacos förstalag förra säsongen. Han är stark i tacklingsspelet, bekväm med bollen och en skicklig passare, mittfältaren har sedan en spelstil som kan jämföras med Nemanja Matic, ett nyckelnyförvärv av Mourinho till det senaste av hans tre titelvinnande lag i Chelsea.



För att skapa utrymme i sin trupp för Bakayoko är Old Trafford-managern redo att sanktionera ett uttåg för Morgan Schneiderlin, som har attraherat bud från både West Bromwich Albion och Everton. United kommer även att lyssna på erbjudanden för de tunga Louis van Gaal-köpen Memphis Depay och Bastian Schweinsteiger; men den f.d tyska landslagsmannen står på nytt emot en flytt.



På mittbacksplatsen har Mourinho försökt plocka in den svenska landslagsmannen Victor Lindelöf från Benfica, men de initiala diskussionerna med portugiserna har misslyckats med att komma fram till någon överenskommelse gällande en avgift. Lindelöfs passningsskicklighet skulle förbättra Uniteds förmåga att bygga spelet från den defensiva linjen - och öka managerns valmöjligheter under januari månad, då spelschemat är fullspäckat. Mourino kommer vara utan sommarnyförvärvet Eric Bailly tills ivorianen återvänder från Africa Cup of Nations-spelet och igår förlorade han Marcos Rojo p.g.a skada 19 minuter in i -0 segern i FA Cupen mot Reading.



"En muskel är en muskel och man är alltid rädd för det, men låt oss vänta och se vad som hänt," sade Mourinho efter matchen. "Det skulle vara så viktigt för oss att hålla våra mittbackar friska under januari månad. Men jag föredrar att vänta. Chris Smalling och Phil Jones gjorde ett väldigt bra jobb för oss."



Precis som The Sunday Times rapporterade förra helgen har United även siktat in sig på Antoine Griezmann och Saul Niguez som potentiella rekryteringar. Atletico Madrid forwarden och mittfältaren är bundna till kontrakt som innehåller utköpsklausuler som totalt uppgår till €170 (1,74 miljarder kr).

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards