Direktlänk till inlägg 19 januari 2017

MANCHESTER CITY RISKERAR DEN "TOTALA KATASTROFEN" ATT INTE KVALIFICERA SIG TILL CHAMPIONS LEAGUE, SOM DE ANSTÄLLDE BOSSEN PEP GUARDIOLA FÖR ATT VINNA

Av Mikael Holmkvist - 19 januari 2017 16:40

Managern som anlände i juli till svindlande smicker erkände att titeln är körd efter söndagens 4-0 förlust borta mot Everton och med DET försvaret kommer t.o.m en topp-4 placering att bli tufft

   

 Humöret hos City var spänstigt när Guardiola presenterades (t.v.) - men så är det inte nu längre. (Foto: Getty Images Europe)

 

 

 

 

AV: David McDonnell, Daily Mirror, tisdag 17 januari, 2017:

 

 

När Pep Guardiola anlände i Manchester City förra sommaren behandlades han med en vördnand som gränsade till hjältedyrkan.

 

 

"Alla är uppslukade av Pep," sade en klubbinsider och det var många på the Etihad stadium som fjäskade för den dekorerade f.d Barcelona och Bayern München-bossen.

 

 

Sju månader senare har den respekten ersatts av skepsis, detta då Guardiolas lag och hans grandiosa planer befinner sig i oreda efter söndagens förödmjukande 4-0 förlust borta mot Everton.

 

 

En fjärde förlust på åtta Premier League matcher har nu lämnat City TIO poäng bakom ledarna Chelsea, och det fick nya bossen Guardiola att erkänna att titeln är utom räckhåll för dem, med 17 matcher kvar och 51 poäng att spela om.

 

 

Det här var inte vad klubbens ledning förutspådde när de rekryterade en av de mest eftertraktade tränarna på planeten. De var övertygade om att hans ankomst skulle cementera deras status som det dominanta laget hemma och utomlands.

 

 

Plötsligt känns euforin från den där 3-1 vinsten mot Barcelona i november som ett spratt spelat av hjärnan då City nu har fastnat i en bekant omgång med förtvivlan och självanklagelser.

 

 

F.d Manchester United och England stjärnan Gary Neville, numera en expertkommentator för Sky Sports, var brutal i sitt omdöme efter den blytunga Goodison Park-förlusten.

 

 

"Det var ett otroligt resultat," sade han. "Det var en konstig match för Man City - de såg ut att vara utspridda överallt.

 

 

"Vid början av säsongen trodde jag att båda Manchester-klubbarna skulle pusha för titeln vid den här tidpunkten. För tillfället är de utanför den jakten - men United ser gladare ut än City just nu."

 

 

Kommentatorn och f.d City-försvararen Danny Mills påstod att Guardiola befinner sig mitt i en "kris".

 

 

Förtvivlan för Pep Guardiola på Goodison Park... (Foto: Getty)

 

 

... då hans lag förlorade med fyra mål - deras fjärde förlust på åtta ligamatcher. (Foto: Getty)

 

 

Han sade: "Titta bara på Pep Guardiolas kroppsspråk efter matchen. Han är helt klart väldigt frustrerad. Han får inte spelarna att spela på det sättet som han vill.

 

 

"Han befinner sig i en riktig krispunkt för tillfället. Han vill inte ändra sin filosofi eller hans principer gällande sättet han spelar på, men han inser att spelarna han har inte kan göra det.

 

 

"Det är en riktig vägkorsning för Pep."

 

 

Medan City kan skryta med några av de bästa offensiva talangerna i världsfotbollen med Sergio Aguero, David Silva och Kevin De Bruyne så undermineras den eldkraften av ett komiskt försvar.

 

 

I 21 Premier League-matcher under Guardiola har de Blåa bara hållit nollan fyra gånger, managern har gång efter annan bytt ut spelare och ändrat system men ändå inte lyckats hindra målen från att ramla in.

 

 

City kan vara superba offensivt med spelare som Aguero, men det där försvaret! (Foto: Action Images via Reuters)

 

 

Och det är innan man kommer till katastrofmålvakten Claudio Bravo - som det sägs ska vara en uppgradering av den utflyttade f.d nummer 1-spelaren mellan stolparna Joe Hart, men han är en målvakt som är n olycka som bara väntar på att hända varje gång han spelar.

 

 

Av de senaste 22 skotten han har mött i Premier League, har Bravo släppt in 14 mål - den sämsta statistiken för alla målvakter i ligan.

 

 

Faktum är att det är svårt att komma på någon räddning värd att notera av Bravo under hans sex månader i Manchester.

 

 

Sommarköpet Bravo har övertygat i princip ingen om att han är en uppgradering jämfört med Hart. (Foto: PA)

 

 

City skulle må bättre av att ställa in andramålvakten Willy Caballero i målet, men Guardiolas eldiga stolthet kommer inte tillåta honom att göra det, för det skulle vara ett erkännande att köpet av Bravo för att ersätta Hart var ett misstag.

 

 

Guardiola må befinna sig i skottlinjen, men skuldfingret måste även pekas mot sporting directorn Txiki Begiristain, som har lett köpen av ett antal dåliga defensiva nyförvärv.

 

 

City har spenderat £125m (1,42 miljarder kr) på försvarare under de senaste två och ett halvt åren i ett försök att ge dem lite pålitlighet i backlinjen, men nästan samtliga har blivit renodlade floppar.

 

 

Martin Demichelis, Eliaquim Mangala, Bacay Sagna, Nicolas Otamendi och John Stones rekryterades allihop på Begiristains skift, men ingen av dem har rättfärdigat utläggen som tog dem till klubben.

 

 

Otamendi kostade £28,5m (325,6m kr) av de £125m (1,42 miljarder kr) som City har spenderat på försvarare under de senaste åren. (Foto: Getty)

 

 

Stones har utan tvekan potential, men han har haft svårt att återskapa formen som gav honom en £49m (559,9m kr) flytt från Everton förra sommaren och han har lider av att spela med sådana mediokra medspelare.

 

 

City borde ha rekryterat två nya ytterbackar redan sommaren 2015, men de har fortsatt spela med den föga övertygande trion Gael Clichy, Aleksandar Kolarov och Sagna - och det betalar de priset för nu.

 

 

Guardiola skulle kunna peka på förmildrande omständigheter i söndags, detta då han saknade den avstängde Fernandinho och den skadade Ilkay Gundogan, båda nyckelspelare.

 

 

Men det är sanslöst att världens rikaste klubb tvingades ställa upp med en mittfältsduo bestående av den 33-åriga Yaya Toure och Pablo Zabaleta, 32, vars åldrande ben exponerades av Evertons sjudande ungdomlighet.

 

 

Men på något sätt verkar Begiristain vara immun mot kritisk granskning och kritik i maktens korridorer hos City, med tanke på att han är en del av den katalanska kartellen som tagit makten i klubben.

 

 

City har gett Guardiola allt han vill ha i jakten på framgångar och personal som hade format varaktiga band med spelarna under ett antal år kastades bort när Pep och hans team anlände.

 

 

Men den tilltron till Guardiola, hans personal och filosofi testas till den yttersta gränsen just nu.

 

 

Efter en 5-0 vinst i FA Cupen borta mot ett uselt West Ham i matchen innan plockades City ner på jorden med en smäll borta mot Everton.

 

 

Sporting Directorn Begiristain måste ta på sig en del av skulden för Citys defensiva problem. (Foto: Getty)

 

 

Guardiola vann Champions League två gånger med Barcelona och plockades in för att ta City till den upphöjda nivån efter det att de nådde semifinalerna under Manuel Pellegrini förra säsongen.

 

 

Men om de inte tar sig samman snabbt kan City, med bara två poäng mer än vid samma tidpunkt förra säsongen, komma att få genomlida det otänkbara och missa kvalificeringen till nästa säsongs Champions League.

 

 

Mills sade: "Deras försvar är utspritt över hela banan. Det är aldrig en rak fyrbackslinje eller rak trebackslinje. Han måste fixa det.

 

 

"Det här kan bli den första gången som Pep inte når Champions League - och han plockades in för att vinna det.

 

 

"Att inte kvalificera sig skulle vara en total katastrof för Manchester City." 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards