Direktlänk till inlägg 19 januari 2017

MANCHESTER UNITED HAR KOMMIT ÖVERENS MED LYON OM EN AVGIFT PÅ £16M (185,7m kr) FÖR MEMPHIS DEPAY

Av Mikael Holmkvist - 19 januari 2017 17:24

 

Memphis Depay kommer hoppas att han kan sparka igång sin karriär på allvar i Lyon. CREDIT: REX FEATURES

 


 

 

AV: James Ducker, fotbollskorrespondent i norra England, Daily Telegraph, onsdag 18 januari, 2017:



Manchester United kommer att ha möjligheten att köpa tillbaka Memphis Depay efter att Lyon till sist kom överens om en affär för den holländska yttern.



Den franska klubben kommer att betala en initial avgift på runt £16 miljoner (185,7m kr) dör Depay, en summa som sedan kan komma att växa till £21,7 miljoner (251,9m kr) beroende på hans framgångar i laget.



United har rätten att köpa tillbaka Depay om de vill om han skulle få liv i sin stapplande karriär i Ligue 1.



I tillägg till detta har Lyon gått med på en klausul i affären som ger United rätt till en procentandel av en eventuell framtida försäljning. I nuläget, efter utdragna och komplicerade förhandlingar mellan United och Lyon, är både den procentandelen och priset för att köpa tillbaka spelaren oklara. Depay har kommit överens om ett 4 1/2-årskontrakt som binder honom till Lyon t.o.m juni 2021. Holländaren tjänade runt £100,000 (1,16m kr) i veckan på Old Trafford.



Depay var inbokad att flyga ner til Frankrike i onsdags kväll inför de planerade medicinska testerna på torsdag. Lyon hoppas slutföra affären under torsdagen, förutsatt att inget oväntat händer vid testerna. "Saker och ting går framåt, vi fortsätter jobba," sade Lyon-tränaren Bruno Genesio.


 

Louis van Gaal (t.h.) köpte Depay sommaren 2015. CREDIT: REUTERS



"Han är kraftfull spelare som gör mål och han är bra på fasta situationer. Rachid [Ghezzal] har lämnat för the Africa Nations Cup och Memphis vet hur man spelar ute på kanten.



"Han är en ung spelare med fantastisk internationell erfarenhet och mycket potential. Det här är min prioritet nummer ett."



United betalade en initial avgift på £25 miljoner (290,2m kr) för Depay då han skrev på från PSV Eindhoven i juni 2015. Affären var värd totalt £34 miljoner (394,7m kr) men det var inte många tilläggsavgifter som uppnåddes med tanke på 22-åringens svårigheter att få någon inverkan på Old Trafford.



Depay köptes av Louis van Gaal och inledde bra men snart kraschlandade hans form och han togs bort ur 18-mannatruppen till FA Cupfinalen p.g.a frågetecken gällande hans attityd.



Van Gaal och Ryan Giggs pratade flera gånger med Depay gällande behovet att jobba på och hålla en lägre profil.



Trots sitt rykte imponerades Jose Mourinho av hur Depay hanterade att bli utfrusen och av hans attityd på träningarna men han kunde inte erbjuda spelaren många möjligheter med tanke på konkurrensen om platserna i laget.



Till sist pratade Depay med Mourinho och bad då om att få lämna efter att ha accepterat att han fallit ännu längre ner i hackordningen. Han startade inte en enda Premier League-match den här säsongen.



Everton, Nice och Roma återfanns bland de som var intresserade av att köpa Depay men alla tre de klubbarna hade föredragit ett lån efter att ha ryggat tillbaka inför avgifterna som var involverade i en eventuell affär.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards