Direktlänk till inlägg 27 januari 2017

MANCHESTER UNITEDS JOSÉ MOURINHO VARNAR ANTHONY MARTIAL OM ATT HAN MÅSTE BLI BÄTTRE

Av Mikael Holmkvist - 27 januari 2017 21:16

• "Han tog inte en stor möjlighet som han hade med båda händerna"

 

• United är skadefria till returmatchen i EFL Cup-semifinalen borta mot Hull

   

Mancheter Uniteds Anthony Martial, t.v., förbereder sig på att utmana Liverpools Trent Alexander-Arnold i den här månadens 1-1 match lagen emellan. Fotograf: Matthew Peters/Man Utd via Getty Images

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, torsdag 26 januari, 2017:

 

 

José Mourinho har gett Anthony Martial en stark varning om att hans insatser i Manchester United måste bli bättre för det skulle "döda de andra" om han togs ut istället för dem med dagens form.

 

 

Martial återfanns inte ens bland Uniteds avbytare i deras 1-1 match borta mot Stoke City i lördags och Mourinho erkände att han var missnöjd med spelarens form sedan han utmanade honom i november att återetablera sig själv som ett givet förstaval i förstalaget.

 

 

Då utelämnade Mourinho honom ur truppen i en Europa League-match mot Feyenoord och två månader senare är managerns dom att spelaren inte har förtjänat en regelbunden startplats till vänster i Uniteds anfall.

 

 

"Jag tycker inte att han förlorade sitt fokus," sade Mourinho, som förbereder sig för returmatchen för United i EFL Cupsemifinalen mot Hull City. "Jag tycker bara att han tog inte en stor möjlighet som han hade med båda händerna. När vi pratade om Memphis Depay [då han lämnade United] pratade vi om att det var den enda positionen där vi hade ne överbokning av spelare.

 

 

"Vi har fortfarande fem spelare för den positionen. Jag kan inte ge en spelare chanser att spela och döda de andra. Att döda de andra, jag tycker jag redan gjorde det med Memphis genom att se honom som det sita valet och genom att inte ge honom något val. Men när det gäller de andra killarna tror jag ni skulle fråga mig varför Mata inte spelar eller varför Marcus Rashford inte har en chans, eller varför Jesse Lingard, en landslagsspelare, inte spelar.

 

 

"Vi har Rashford, Lingard, Mata, Mchitarjan och Martial och jag kan inte ge samma spelare chans efter chans efter chans och inte titta på ansträngningarna från de andra.

 

 

"Anthony spelade mot Liverpool, en stor match för oss och en stor match för honom, också. Sedan i nästa match gick jag till Mata och Mchitarjan. Det är så situationen är."

 

 

Martial skrev på för en initial avgift på £36m (424,4m kr) från Monaco i september 2015, gjorde 17 mål på 45 framträdanden förra säsongen, men han har bara mäktat med sex mål på 20 tävlingsmatcher sedan Mourinho tog över. Han flög till Frankrike i helgen medan hans lagkamrater spelade matchen där Wayne Rooney gick förbi Sir Bobby Charltons målrekord för klubben.

 

 

Men Mourino klargjorde att han inte har några problem med att spelaren spenderade helgen i Paris. Han sade: "Vi har inte många dagar lediga. Jag gillar att ge spelarna lite frihet att välja om de behöver en helg ledig när de inte är uttagna. Om, för honom, det var bättre att åka till Paris, så är det helt ok.

 

 

"Till helgen [i FA Cupmatchen i fjärde rundan] mot Wigan, om inget har hänt på skadefronten, kommer jag att spela Sergio Romero i målet och sätta Joel [Pereira] på bänken. David de Gea kommer vara ledig och om han vill åka till Spanien och njuta i två dagar, då måste han åka. Jag ger spelarna den här friheten att välja - så det finns inga problem alls med att Anthony åkte till Paris."

 

 

Mourinho förbereder sig nu på en svit på tre matcher på sex dagar, där deras nästa motståndare även besöker Old Trafford i Premier League nästa onsdag. Han refererade tveklöst till sin f.d klubb Chelsea när han pratade om lag med "ett underbart li" med endast en match i veckan.

 

 

Hans lag har ett mer belastat spelschema, inte minst p.g.a deras involvering i vad Mourinho beskrev som "non-stop turneringen", nämligen Europa League. Men det underlättar att de inte har några nya skador inför trippen till Hull dit hans lag tar med sig en 2-0 ledning från den första matchen.

 

 

Eric Bailly är på väg tillbaka från the Africa Cup of Nations efter Elfenbenskustens överraskande tidiga uttåg - men han hinner inte hem för att spela mot Hull - och Mourinho anser att Luke Shaw, som inte har startat en match sedan den 30 november, är redo att kriga om en plats i förstalaget igen och viktigast av allt så behöver han inte "jobba med begränsningar" längre i sin långa rehabilitering från sitt benbrott.

 

 

Mourinho, med sin långa lista med disciplinproblem med the Football Association, fick frågan om det möjliga straffet som Arsène Wenger riskerar att få efter sin behandling av fjärdedomaren, Anthony Taylor, under Arsenals match mot Burnley i söndags. Det fanns, sade Mourinho, inga jämförelser. "Jag knuffade aldrig domaren," förklarade han.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards